nie ma jeszcze odcinkó on-line, bo nikt jeszcze nie wrzuci³.
ato wrzuci³ na MU (http://www.megaupload.com/?d=VXLJ9P4L) i idzie ¶ci±gn±æ, pozatym od takich pytañ s± kreskówki.pl i inne tego typu strony.
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Normalnie nowe odcinki mnie zaskoczy³y. Team Rocket (Jestem przeciwna u¿ywaniu nazw typu Zespó³ R, itd.) wraca na jeden odcinek do swojego starego motta, Team Galactic pojawia siê w Celestic, Dawn wygrywa swoj± trzeci± wst±¿kê... Po prostu - warto by³o czekaæ 6 czy ile¶ tam miesiêcy na te odcinki... No, ale teraz przejdê do minusa (Bardzo wielkiego dla mnie)...
DUBBING. Pani Kinder-kiss, pana W³odarczyka i reszty starej obsady nie bêdê komentowa³a, bo to mi siê podoba w dubbingu, ale najmniej podoba³ mi siê dubbing do odcinków z TG (44, 45). Ju¿ po pierwszym s³owie wypowiadanym przez Mars, zaczê³a mi siê ona kojarzyæ z Solan±, Gardeni± i z Zoey (Wszystkim 4 postaciom g³os podk³ada pani Monika Wierzbicka (No dobra, rozumiem, ¿e jest kryzys i nie staæ na zatrudnienie kogo¶ nowego)). Skutek: Zrezygnowa³am z ogl±dania dalszej czê¶ci odcinka 44, w³±czy³am kompa i odpali³am wersje: amerykañsk± i japoñsk±. Teraz siê zastanawiam, czy nie porzuciæ zupe³nie ogl±dania polskiej wersji poków...
Aha, i jeszcze jedno - zastanawiam siê, czy op³aci³o siê spolszczenie imienia Jupiter... Dla mnie to by³o bezsensowne, tzn. brzmia³o dziwnie.
Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa
Cytat:
[Dzisiaj 11] Nexus DominLoL: co to ten ca³y legwan? czy jest to smaczne ]
Dziêkuje wszystkim osobom na PC, za to, ¿e s±.
Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
Dziêkujê te¿ innym osobom, których nie wymieni³am - niestety, jest limit znaków
Je¶li chodzi o japoniê to znane jest angielskie imie Katone, brzmi ono Lyra, teraz bêdzie mi to przypominaæ ¿e MSF jest lepsze od tego kitu T_T'
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
zawsze i wszedzie, tylko na blogu Mleki
http://zlap-je-wszystkie.wjo.pl/
Czemu tylko tam ? Bo w przeciwieñstwie do keskuwek.pl, tam jest ³adnie podzielone chronologicznie zgodnie z seriami i nie czuæ klimatu masowo¶ci/beznadziejnej niedko³adno¶ci "na odwal" gdzie serie nazywaj± raz po PL, raz po ENG, albo w ogóle nie pisz±/nie znaj±. Oczywi¶cie, ten¿e blog to nie idea³, ale wolê ju¿ to.
Inaku¶ napisa³/a:
Ju¿ po pierwszym s³owie wypowiadanym przez Mars, zaczê³a mi siê ona kojarzyæ z Solan±, Gardeni± i z Zoey (Wszystkim 4 postaciom g³os podk³ada pani Monika Wierzbicka (No dobra, rozumiem, ¿e jest kryzys i nie staæ na zatrudnienie kogo¶ nowego)).
Kryzys niekoniecznie, bud¿et i tak mieli wiêkszy ni¿ do innych kreskówek, o czym ¶wiadczy to, ¿e by³o kilkana¶cie osób wziêtych na 1-2 rólki, kiedy mogli daæ wszystko Klimkowi - który to w s2-3 i s6 dubowa³ kupê pobocznych. Tutaj raczej chodzi o po¶piech i zwyczajnie brano ju¿ na ostatki tych co s± zawsze pod rêk±, st±d m in. Oak nie-Ka³ucki, ale Wituch który mi siê ju¿ przejad³.
Inaku¶ napisa³/a:
czy op³aci³o siê spolszczenie imienia Jupiter... Dla mnie to by³o bezsensowne, tzn. brzmia³o dziwnie.
Jowisz ³atwiej wymówiæ
Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.
PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.
Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji
Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.
Aha, i jeszcze jedno - zastanawiam siê, czy op³aci³o siê spolszczenie imienia Jupiter... Dla mnie to by³o bezsensowne, tzn. brzmia³o dziwnie.
Po to by³a ankieta na Revivalu. Poza tym - Jowisz jest po Polsku.
(Tia, nie ma to jak odpisywaæ na post sprzed paru miesiêcy ._.)
Cytat:
zawsze i wszedzie, tylko na blogu Mleki
Z³odziejka AtoManowych odcinków je¶li siê nie mylê : |
Cytat:
Ju¿ po pierwszym s³owie wypowiadanym przez Mars, zaczê³a mi siê ona kojarzyæ z Solan±, Gardeni± i z Zoey (Wszystkim 4 postaciom g³os podk³ada pani Monika Wierzbicka (No dobra, rozumiem, ¿e jest kryzys i nie staæ na zatrudnienie kogo¶ nowego)).
Olga Borys mia³a w pierwszych czterech seriach o wiele wiêcej ról.
Wiecie co, ja tam nie mogê znie¶æ tego i¿ Dawn ma 2 g³osy ... !! Mia³a taki dobry, a zrobili z niej (jeszcze bardziej) cukierkow± ni¿ nasza oryginalna Hikari... nie wiem który g³os by³by do niej bardziej oryginalniejszy oO... Beata Wyr±bkiewicz ca³kiem nie¼le gra Dawn. Tylko co mi z tego? W 10 sezonie Magdalena Krylik mia³a taki nastoletni g³os który pasowa³ do Dawn. W 11 sezonie p. Beata (na pocz±tku) chcia³a siê wdaæ w Krylik... raz mia³a za surowy g³os, a raz za s³odki.. i w³a¶nie tego w tej aktorce nie lubiê ¿e sobie zmienia ton g³osu u jednej postacii, jako Dee Dee by³a dobra, ale trochê nudnawa ... bo mia³a g³os jak jaka¶ Barbie.. a reszta bohaterów to na nich nie zwracam uwagi, mnie to tam obojêtne jaki maj± g³os. No ale Magdalena Krylik by³a pierwsza w DP która mia³a genialny g³os, to jaka¶ BarbieDeeDee musia³a siê wtr±ciæ i j± przerobiæ po swojemu i teraz mam dylemat... nie mogê zaakceptowaæ drugiego g³osu Dawn Móg³by mi kto¶ pomóc ¿e tak powiem ''oczy¶ciæ siê'' i sprawiæ by mi nie zale¿a³o na g³osie Dawn ??
Wiecie co, ja tam nie mogê znie¶æ tego i¿ Dawn ma 2 g³osy ... !! Mia³a taki dobry, a zrobili z niej (jeszcze bardziej) cukierkow± ni¿ nasza oryginalna Hikari... nie wiem który g³os by³by do niej bardziej oryginalniejszy oO... Beata Wyr±bkiewicz ca³kiem nie¼le gra Dawn. Tylko co mi z tego? W 10 sezonie Magdalena Krylik mia³a taki nastoletni g³os który pasowa³ do Dawn. W 11 sezonie p. Beata (na pocz±tku) chcia³a siê wdaæ w Krylik... raz mia³a za surowy g³os, a raz za s³odki.. i w³a¶nie tego w tej aktorce nie lubiê ¿e sobie zmienia ton g³osu u jednej postacii, jako Dee Dee by³a dobra, ale trochê nudnawa ...
Generalnie, tworzysz sztuczny problem. Seria 10 by³a emitowana krócej ni¿ 2 mies. i widzowie Jetix/DXD wyprani powtórkami s11, ju¿ o niej zapomnieli, a tym bardziej za g³osami. Z kolei w necie, je¶li kto¶ ogl±da odcinki, to stare serie - s1,2 lub najnowsz± bo ni ma DXD. s10 jest zapomniane i niech tak zostanie. Co najwy¿ej bedzie wspominana kiedy bêdzie siê wspomina³o proces powstawania s11 po polsku.
Pamietajmy, ¿e s10 wg. Daru to "wypadek przy pracy" [ w stosunku do Pokemon in Poland ] i ''dub w ogóle nie powinien powstaæ''
Vados napisa³/a:
bo mia³a g³os jak jaka¶ Barbie
Bo ona GRA Barbie w wiêkszo¶æi filmów o Barbie, wiêc nic dziwnego, ¿e czasami gra jak Barbie, gdy nagra³a kilkana¶cie filmów z t± postaci±
Vados napisa³/a:
No ale Magdalena Krylik by³a pierwsza w DP która mia³a genialny g³os, to jaka¶ BarbieDeeDee musia³a siê wtr±ciæ i j± przerobiæ po swojemu i teraz mam dylemat... nie mogê zaakceptowaæ drugiego g³osu Dawn Móg³by mi kto¶ pomóc ¿e tak powiem ''oczy¶ciæ siê'' i sprawiæ by mi nie zale¿a³o na g³osie Dawn ??
Nie musia³a, tylko re¿yser wybra³.
oczy¶ciæ ? Zapomnij o s10, o³kej, opening jest wspania³y, ale TYLKO to.
A niech Ci nie zale¿y, bo i tak nie masz du¿ego wp³ywu na to, jakie g³osy s³yszymy.
Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.
PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.
Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji
Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.