Jak nie? Ja napisa³em odpowied¼ o 7, a jest 17 :P.
=====
Wyszed³e¶ z PC, na zewn±trz unosi³ siê zapach sma¿onych kurczaków.
Uwielbia³e¶ to, jakby do tego dodaæ ciasto z dyni i mleko, to móg³by¶ przespaæ ca³y dzieñ. Ruszy³e¶ w stronê tego zapachu, szed³e¶ sporo czasu, bo miejsce znajdowa³o siê na obrze¿ach Cherrygrove. Znajdowa³a siê tam farma i napis 'Zatrudniê ch³opa do uprawy roli, 3z³/h'. Brzmi kusz±co, bo nie znalaz³e¶ nic w kieszeniach, widaæ stres wzi±³ górê nad rozs±dkiem i twój ekwipunek wygl±da biednie.
Podszed³e¶ do drewnianej bramy, tam rozci±ga³o siê pastwisko Taurosów i Miltanków. Byd³o by³o spokojne, ale gdy tylko Ciê dostrzeg³o zaczê³o wariowaæ, co zaintrygowa³o ich hodowcê, który zbli¿y³ siê do bramy.
-Witaj m³odzieñcze co Ciê tu sprowadza, je¿eli chcesz pracowaæ bêdziesz musia³ pilnowaæ byd³a, bo w nocy na farmê napadaj± jacy¶ ludzie, dodatkowo bêdziesz karmi³ pokemony, dba³ o nie tzn. sprz±ta³ ich odchody i pielêgnowa³ ich futra. Jasne? No mam nadziejê, wiêc jaka jest twoja decyzja?
Hm, policzmy: dzieñ ma 24 godziny, a pó³ dnia 12, A nie 10 :P
----
Mierzê wzrokiem ca³e stado...
No, wie pan. 3$ za godzinê to ma³a stawka. To by by³y mniejsze zarobki, ni¿ zwyk³ego robola. 3$ za godzinê, 24$ za nockê. Dobrze obliczaj±c to niewiele ponad 400$ za miesi±c... szybko obliczam. Po chwili dodajê: No, gdyby jednak podwy¿szyæ....Za 25$ nie warto zarywaæ nocki.
Je¶li kole¶ nie jest chêtny do negocjacji, wzruszam ramionami i odchodzê st±d.
Owszem, zale¿y mi na pieni±dzach, ale...
3$ za godzinê? Co to za stawka?
To ju¿ lepiej bêdzie, jak poszukam kogo¶ chêtnego do walki za kasê.
Wiadomo, ustalamy stawkê i ...zabieramy siê do walki ;p
Mê¿czyzna podniós³ swój kowbojski kapelusz i zacz±³ g³adziæ siê po swojej brodzie.
Widzê, ¿e chcesz siê targowaæ, to dobrze, ta stawka by³a tylko czê¶ci± testu, który zda³e¶. Stawka za godzinê to 10$\h.
Przemy¶l to ch³opcze w okolicy nikt Ci pracy nie da, ciesz siê, ¿e ja jestem i mnie spotka³e¶, jak dobrze bêdziesz wykonywa³ swoj± pracê dorzucê Ci zestaw 3 pokeballi i mojego PokeGeara, trochê u¿ywany, ale zawsze jaki¶. I jak zgadzasz siê?
S± kopiwrajty na sygnê :P?
---
10$ za godzinê.... mruczê pod nosem.
No, gdyby nie te dodatki, to chyba bym zrezygnowa³...
Dobra, umowa stoi. odpowiadam, udaj±c usatysfakcjonowanego. Je¶li facet chce u¶cisn±æ d³oñ, sam j± przyja¼nie wyci±gam.
To mam tylko pilnowaæ Taurosów i Miltanków? pytam siê, rozgl±daj±c siê za...stajni±? Ranczem?
*Powinno byæ ³atwo. Chyba ¿e kto¶ mnie nie polubi xP* odpowiadam sobie w my¶lach.
No, to kierujê siê tam, gdzie mam mieæ robotê... :P
Facet, wygl±daj±cy na prawdziwego cowboya, mówi±cy akcentem kaliornijczyka zaprowadzi³ Ciê na swoje ranczo.
Tam rozci±ga³ siê step oraz kilka ³±k, na których pas³y siê Taurosy i Miltanki, w okó³ biega³y dzikie Torchicki.
By³o bardzo gwarnie i swojsko, co nadawa³o mi³± atmosferê twojej pracy.
Jak ju¿ doszli¶cie do zwierz±t mê¿czyzna powiedzia³:
'No to twoja praca bêdzie polega³a na pilnowaniu tych o to pokemonów, ja muszê i¶æ ukisiæ ogóry'.
Chwilê popatrzy³e¶ na byd³o, a zza stajni Rapidashów wybieg³o dwóch trenerów maj±cych dwa Dudrio, siedzieli na swoich pokemonach i przy pomocy lass ³apali tutejsze pokemony. Kto¶ musi uratowaæ te biedne ma³e pokemony, prawda?
Twój Pochyena ma zdolno¶ci przywódcze. Mo¿esz wykorzystaæ to do kierowania Taurosami, które nie zosta³y schwytane, Torchicki i Miltanki, te¿ wygl±daj± na gotowych do walki.
=====
Mam nadziejê, ¿e mi je sprzedasz :P.
Tia...
Przecie¿ to chwila roboty, z takim "szablonem" do sygny ;3
---
Te zdwolno¶ci przywódcze....Niez³a my¶l. u¶miecham siê lekko i kucam obok Poochy.
Szybko wydajê jemu polecenia: namówiæ Taurosy do obrony, a w razie czego - przyst±pienia do ataku. Je¶li pomoc bêdzie potrzebna - niech spróbuje zagoniæ Miltanki. Przynajmniej bêdzie lepiej z si³± uderzenia frontalnego.
Dasz im radê, wierzê w ciebie. drapiê poke-wilka za uchem, staraj±c siê dodaæ mu otuchy.
Gdy tylko ruszy, prostujê siê i podchodzê nieco bli¿ej. Na tyle blisko, by widzieæ szczegó³y walki (rywale, nasi i tak dalej), ale na tyle daleko, by mnie nie zauwa¿ono...
Taurosy ustawi³y siê niczym futboli¶ci amerykañscy podczas gardy.
Takiego muru nikt nie przejdzie. Z pokebykami lepiej nie zadzieraæ, bo mog± ³atwo zraniæ ludzi jak i pokemony.
Jednak z³odzieje nie zwrócili uwagi na te byki, gdy¿ byli zajêci ³upieniem.
Za Taurosami ustawi³e¶ Miltanki, które mia³y byæ w razie nag³ego wypadku, taki plan B.
Po tych operacjach zbli¿y³e¶ siê do stajni. Musia³e¶ wstrzymaæ na chwilê oddech, bo mê¿czy¼ni przechodzili ko³o okna kilka razy. Uda³o Ci siê zobaczyæ co jest wewn±trz.
Cytat:
25 Ponyt i Rapidashy(resztê ju¿ ukradli :<), du¿o okien, kilka zagród, pe³no siana i dwóch mê¿czyzn z "eRk±" na piersi, którzy chwytaj± pokekonie w sieci.
Zauwa¿y³e¶, ¿e stajnia ma jedno wej¶cie w dodatku, mo¿na je zamkn±æ od zewn±trz, za pomoc± wielkiej k³ody, któr± trzeba przesun±æ w koñcu to ranczo rajt x3?
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.