POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: PokeMan
25 Maj 12, 05:06
Gra P4keya
Autor Wiadomo¶æ
4xI 
Bug Catcher

Do³±czy³: 01 Sty 2009
Kontakt:
Wys³any: 3 Pa¼dziernik 09, 17:32   

Kotone odepchnê³a ciê, gdy chcia³e¶ wzi±æ j± na rêce:
- ¯artujesz?! Jak mu zaczniemy uciekaæ, zacznie nas goniæ! Najlepiej stac w miejscu!
Dziewczyna stanê³a przed ogromn± Tusi± jak równa z równym, mierz±c siê nawzajem z³owrogim wzrokiem.
Ty na to wszystko patrzy³e¶ siê jak otêpia³y... postanowi³e¶ jednak uciekaæ, wiêc oddali³e¶ siê.

Oczywi¶cie, wzi±³e¶ dziewczynê chwytem jak wojskowi, trzymaj±c ca³y jej ciê¿ar na barku... dziewczyna zaczê³a waliæ ciê piê¶ciami...

- Nieee! Pu¶æ mnie... zostaw... zostaw...

Tym razem uderzenia nie by³y silne... biedna dziewczyna by³a bezbronna w takim chwycie x3

Uciek³e¶, jednak nie zd±¿y³e¶... Tusioa zagrodzi³a ci drogê do rzeki, przeganiaj±c ciê.

Cholera...

Ja tego byka pokonam... szybko,poszukaj jakiego¶ kamienia, albo patyka! Tauros jednak trochê siê uspokoi³... zacz±³ do was podchodziæ... bardzo powoli... dziewczyna na twoim barku ju¿ zemdla³a, nie opieraj±c siê.

Zosta³e¶ tylko ty i Tusia... i twój eevee...

Profesor zd±¿y³ ju¿ przybiec, ale zatrzyma³ siê przed wami, obserwuj±c z strachem dalszy przebieg wydarzeñ:
- O nie... ty jeste¶ jeszcze dzieckiem... o mój bo¿e... co ja narobi³em.

p4key 
Bug Catcher
veee~! *o*

Do³±czy³: 03 Lis 2008
Sk±d: Piotrków Trybunalski
Kontakt:
Wys³any: 4 Pa¼dziernik 09, 18:30   

Dobra Eevee, sytuacja nie wygl±da na najlepsz±, bêdziemy musieli co¶ wymy¶liæ.
Zacznij od zaatakowania go quick attackiem, u¿yj tego ataku tak, aby zdezorientowaæ pokemona. Nastêpnie spróbuj go przewróciæ pl±cz±c mu siê pod nogami. Zaatakuj dwie tylne nogi take downem. Jak ju¿ bêdzie le¿a³a roz³ó¿ j± trump cardem.
Ja w tym czasie zacznê uciekaæ w stronê jakiego¶ domu, oczywi¶cie z Katone na rêkach x3. Jak ju¿ bêdê w ¶rodku to wrócê mojego pokemona do jego kulki.
Mam nadziejê, ¿e Tusia domu nie rozwali x].

4xI 
Bug Catcher

Kontakt:
Wys³any: 4 Pa¼dziernik 09, 20:19   

Eevee wybrany!
Walka rozpoczeta!
------------

Taurois skupi³a siê na waszej dwójce, wiêc nie zauwa¿a³a twojego Eevee, który próbowa³ nieudolnie szybko siê porzuszaæ, by zrobiæ cos, co wygl±da³o jak quick attack.

Lepiej ju¿ jej posz³o z atakiem take dwon... biedna Tusia straci³a równowagê i spad³a.
Nie do¶æ, ze trochê dosta³a, to jeszcze obrona jej spad³a... doktorek na to wszystko a¿ wrzasn±³:
- Super! Tak trzymaj, ja... ja pójdê po pomoc! Zajmij siê ni±, mo¿e jeszcze uda ci siê j± przetrzymaæ!

Ba³e¶ siê zostawiaæ Eevee samego z t± napalon± byczyc±, ale musia³e¶ uciekaæ.
Uciekli¶cie do domku... nie wiedzia³e¶ gdzie wesz³a¶, które¶ drzwi by³y po prostu otwarte. Kotone dalej by³a nieprzytomna.

Dom by³ jednorodzinny, przez okno mog³e¶ obserwowaæ dalszy przebieg walki... Eevee dzielnie i bez krzty strachu stan±³ naprzeciwko przeciwnika, zdezorientowanego, kto zaatakowa³ jej nogi.

Mia³e¶ nadziejê, ¿e pobiegnie za tob±... jednak on zosta³... sam przeciwko temu potworowi! O_o

-----------

Tauros: 87% HP (Def↓ 2)
Eevee: 94% HP

p4key 
Bug Catcher
veee~! *o*

Kontakt:
Wys³any: 4 Pa¼dziernik 09, 20:59   

Otwieram okno i krzyczê, aby moje polecenia dotar³y do kompana.

Eevee zaczniesz od sko³owania Tauros. Przy pomocy quick attacka podziel siê na kilka klonów, tak jakby¶ wykonywa³ double team.
Potem szybko zaatakujesz g³ow± ty³ek krowy x3.
Je¿eli Ci tam ugrzêznie, bêdzie ciê¿ko, ale na pewno dasz radê. Zaatakujesz take downem. Trochê j± to poci¶nie, ¿e tak powiem xd.
Wykorzystasz to do przewrócenia jej. Jak ju¿ bêdzie na ziemi, to skoñczysz z ni± atakuj±c trump cardem.

Na tym poprzestaniesz. Zajmiesz siê obron±. Najpierw sprowokujesz przeciwniczkê, aby Ciê goni³a, bêdziesz bieg³ w stronê profesora :d. Jakby co to zatrzymaj siê, albo wkop w ziemiê. Tauros siê nie zatrzyma, bo ma wiêksz± masê i trudniej jej bêdzie wyhamowaæ. Co siê pó¼niej stanie nie chcê wiedzieæ, ale mam nadziejê, ¿e nie zginiesz =).

4xI 
Bug Catcher

Kontakt:
Wys³any: 4 Pa¼dziernik 09, 21:18   

lubie takie odpisy >D
okej, mój graczu, lekcja numer jeden - chocia¿by mia³by¶ plan na wyj¶cie z ka¿dej beznadziejnej sytuacji, zawsze co¶ siê spierdyknie, wiêc podsumowuj±c:
--------------

Otworzy³e¶ gwa³townie okno, a¿ siê roztrzaska³o. Polecenia dotar³y do pokemona jak w g³uchym telefonie - twój eevee us³ysza³ tylko kawa³ek polecenia.

Najpierw próbowa³ siê rozdzieliæ, jak w ataku doble team, jednak to by³a ca³kowita pora¿ka - rusza³a siê tak wolno, ze Tusia ze znudzeniem patrzy³a (taaa... zd±¿y³a siê zorientowaæ, kto jest odpowiedzialny za jej upadek) na biegn±cego eevee.

Kiedy tylko Eevee próbowa³a zaatakowaæ g³owa, Tusia szybkim ruchem wymijaj±cym uniknê³a ataku i ma³o tego jeszcze, z³apa³a ogon eevee, przetrzymuj±c je kopytem.

Eevee spanikowa³. próbowa³ ile tylko móg³ oderwaæ siê od kopyta, ale Tusia by³a przecie¿ silniejszym pokemonem.
Z u¶miechem na pysku zbli¿y³a siê do Eevee i jednym li¼niêciem sparali¿owa³ twojego pokemona na cacy!

To nie bywa³e! LICK!

Eevee jest sparali¿owany i nie zdolny do kolejnych ataków przez jaki¶ czas, natomiast Tusia drobnym truchtem pomknê³a pod dom, z którego us³ysza³a twój g³os :3

Rozejrza³e¶ siê panicznie... nie tylko zauwa¿y³e¶, ze doktorek uciek³ do domu (a to tchórz! xD ) to zauwa¿y³e¶ tez w³a¶cicielkê domu, która wybieg³a z pokoju jak tylko us³ysza³a huk bitego szk³a:

- Hej! Co ty robisz w moim domu?! W³amywacz!
Ju¿ gorzej byæ nie mog³o? Kotone siê obudzi³a...
- Uch.. co siê... yyy...
------------------

Tauros: 87% HP (Def↓ 2)
Eevee: 84% HP (parali¿)

p4key 
Bug Catcher
veee~! *o*

Kontakt:
Wys³any: 5 Pa¼dziernik 09, 07:33   

-Nie ja ¿aden z³odziej. Jam jest trenerem pokemonów i akurat teraz na zewn±trz toczy siê walka, w której bierze udzia³ mój pokemon. A schowa³em siê tu, bo drzwi by³y otwarte xP i....yy.. bo ma pani takie bardzo ³adne rzêsy, w których od pierwszego wejrzenia siê zakocha³em, podczas walki na dworze wiele razy wpatrywa³em siê w pani± =).

Dobra wracam do walki.
Eevee trzymaj siê. Jak Tusia bêdzie przy oknie ty zaatakujesz jej tylne nogi take downem. Potem za pomoc± quick attacku wskoczysz do laboratorium tego tchórza - profesora. Jak ju¿ bêdzie po wszystkim wrócisz do pokeballa.

4xI 
Bug Catcher

Kontakt:
Wys³any: 10 Pa¼dziernik 09, 23:06   

KObieta d³ugo nie reagowa³a... zachwyci³a siê tekstem o piêknych rzêsach, do czasu, kiedy wielki Tauros nie wybi³ dziury w jej ¶cianie... wielki kawa³ sufitu spad³ pomiêdzy tob±, a May...

Sam Taruos po¿a³owa³ tego ruchu... dosta³ od³amkami.
Eevee natomiast próbuje siê pozbieraæ po parali¿u...

Tauros: 62% HP (Def↓ 2)
Eevee: 84% HP (parali¿)

S³yszysz krzyki profesora...
- Wyci±gnij j± na zewn±trz... na zewn±trz!
Zastanawia³e¶ sie, kogo... Kotone, która zemdla³a ponownie, £Wa¶cicielkê piêknych rzesów, która równie¿ zemdla³a, czy Tusiê, która rycza³a z bulu po dostaniu kolejnym kawa³em ¶ciany w ³eb? x3

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: