PokeTrophy to turniej pokemon organizowany na naszym forum. Gramy w Fire Red i Leaf Green, za pomoc± emulatora VBA Link
REGULAMIN 1. Zakaz wystawiania do walki Uberów i Legend. [1] 2. W turnieju mog± braæ udzia³ Pokemony, które nie przekroczy³y poziomu 30 i pochodz± z pierwszej generacji. [2] 3. Walki maj± byæ nagrywane za pomoc± VBA i w razie jakichkolwiek pretensji wysy³ane na serwer hostingowy. Link ma byæ wysy³any do sêdziego. [3] 4. Pokemony mog± u¿ywaæ tylko takich ataków, które mog± siê nauczyæ w normalnym cyklu dojrzewania, lub przez TM i HM. Za np. Charmandera z Surf’em grozi dyskwalifikacja.
5. Zabrania siê korzystania z jakichkolwiek kodów.
6. W przypadku niejasno¶ci pomiêdzy graczami, konflikt rozwi±zuje sêdzia na podstawie wys³anych filmów Video i Save'ów.
7. Czê¶æ ataków jest zbanowana. Oznacza to ¿e ataki te nie mog± byæ u¿ywane w turnieju. [4] 8. Pokemon mo¿e trzymaæ jedynie berry, wszystkie inne itemy s± zabronione
9. W przypadku braku odpowiedzi ze strony rywala, nale¿y sprawê opisaæ sêdziemu. W takim wypadku, winowajca przegra mecz walkowerem.
10. Sêdziowie po wykryciu oszustwa mog± ukaraæ oszusta dyskwalifikacj±. [5] 11. Na forum PokeCollect, uczestnik znajdzie materia³y które powinny pomóc mu w rozwi±zaniu problemów.
12. W przypadku zerwania po³±czenia podczas meczu, nakazuje siê powtórzyæ pojedynek. Je¿eli podczas drugiego meczu po³±czenie tak¿e zostaje przerwane, za wynik oficjalny uznaje siê wynik drugiego pojedynku do momentu utracenia po³±czenia.
13. W walkach æwieræfina³owych gracz ma prawo wystawiæ maksymalnie 3 pokemony w meczu, w pó³fina³ach 5 a finale i meczu o trzecie miejsce 6. Wszystkie mecze s± rozgrywane w trybie Single Battle.
Przypisy: [1] Articuno, Zapdos, Moltres, Mewtwo, Mew.
[2] Poziom maksymalny to 30. Ale Pokemon mo¿e byæ wystawiony na ni¿szym levelu.
[3] Ka¿de nagranie obok meczu musi zawieraæ pokazanie wszystkich statystyk pokemonów bior±cych udzia³ w walce.
[4] Gouilltine, Sheer Cold, Fissure, Horn Drill, Milk Drink, Mirror Coat, Counter.
[5] Sêdzia w ka¿dej chwili ma prawo za¿±daæ od zawodnika nagrania z meczu.
Sêdzi± wszystkich meczów bêdzie Drago (czyli ja).
Dla zdobywcy pierwszego miejsca przewidziano utworzenie specjalnej jednoosobowej grupy na forum. Kolor grupy do wyboru. Oczywi¶ci nagroda obowi±zuje do czasu wy³onienia kolejnego mistrza.
W razie jaki¶ w±tpliwo¶ci i nie¶cis³o¶ci w regulaminie proszê o kontakt na PW, lub zadanie pytania w tym temacie.
Zwyciêzc± PokeTrophy zosta³Miczo
Ostatnio zmieniony przez Drago 19 Listopad 09, 18:38, w ca³o¶ci zmieniany 20 razy
Guillotine, Sheer Cold, Fissure, Horn Drill ok (OHKO move Clause) ale czemu Milk Drink, Counter i Mirror Coat? (Najg³ubsze jest to ¿e Milk Drink umie tylko Miltank a Miltank jest z 2 generacji LOL kolejny FAIL)
Je¶li kto¶ ma zamiar braæ udzia³ na takich zj*b*nych zasadach to niez³y z niego n00bek, twórca tych zasad powinien siê bardziej znaæ na ogólnych zasadach a nie wymy¶laæ w³asne, bo troche n00bi...
Je¶li checie poznaæ propozycje moich zasad(nie wymy¶lone) to dajcie mi znaæ.
Ubery ok, zakaz, ale legend? Cz³owieku jestem profesionalny graczem i nigdy nie znalaz³em gorszej zasady... FAIL
profesjonalny gracz pokaza³by jaki jest dobry i dostosowa³by sie do zasad.
Cytat:
Ta zasady mnie dobi³a, jest to jawna dyskryminacja graczy którzy najbiaj± na 100 lv (tak jak ja)
a kto w ci±gu kilku dni nabije do 100 lvl sze¶æ pokemonów?
Cytat:
(Najg³ubsze jest to ¿e Milk Drink umie tylko Miltank a Miltank jest z 2 generacji LOL kolejny FAIL)
dziêki temu eliminujemy potencjalnych oszustów
Cytat:
Je¶li kto¶ ma zamiar braæ udzia³ na takich zj*b*nych zasadach to niez³y z niego n00bek, twórca tych zasad powinien siê bardziej znaæ na ogólnych zasadach a nie wymy¶laæ w³asne, bo troche n00bi...
póki co to jedynie Ty tutaj n00bisz swoim zachowaniem.
Je¿eli dopu¶cimy pokemony z 100 lv, to eliminujemy chêtnych, którzy dopiero zaczynaj± graæ. Nie jest to sprawiedliwe. a tak ka¿dy ma szansê wzi±æ udzia³.
Ja ju¿ siê zapisa³em :P. Taki Pr0 nie jestem ale nie dam siê ³atwo pokonaæ . ¯yczê powodzenia wszystkim uczestnikom.
Równie¿ jestem za rozegraniem w Weekend.
A i gramy ca³ym sk³adem? Tzn. 6 pokami?
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.