Hej, specjalnie dla PokeCollecta postanowi³em utworzyæ nowy dzia³ o mnie. Znajdziecie tu wszelkie informacje o moich grach i o tym jak je prowadzê i czego wymagam No to jedziem!
WTF is Emachel?
Tak naprawdê na imiê mam Piotr, lat 17 i chodzê do 2 klasy liceum (profil mat-inf). Jestem dobry g³ównie z... Matmy i infy (szok, nie? ). Poza tym interesuje siê muzyk±, grafik± komputerow±, anime i oczywi¶cie samymi pokami. Chcesz zostaæ moim graczem? Zajrzyj do tematu "zapisy"!
Co u mnie ciekawego?
Ka¿dy gracz ma u mnie mo¿liwo¶æ prze¿yæ szalon±, nies³ychan± i pe³n± zabójczych zwrotów akcji grê w ¶wiecie pokemon! Wystarczy, ¿e wymy¶lisz ciekaw± i oryginaln± historiê i wpiszesz j± w temacie zapisy, a resztê zostaw mi... Bêdê dok³adnie takim mg (mistrzem gry), jakiego sobie tam za¿yczysz - dla jednego pe³nym absurdalnego humoru, dla innych arcypowa¿nym i prawi±cym mora³y ¿yciowe, dla jeszcze innych tworz±cym nies³ychane akcje i klimat grozy, a dla jeszcze innych... Dobra, sam sobie co¶ dopisz, ja nie mogê traciæ natchnienia, bo muszê co¶ jeszcze powiedzieæ - konkursy! Oczywi¶cie, ¿e bêd±, ale to jak czêsto to ju¿ zale¿y od Was - je¶li nie bêdziecie w nich aktywnie braæ udzia³u, to nie liczcie, ¿e bêdê je czêsto robi³... W dodatku wybijcie sobie z g³owy rzeczy typu: "a teraz wygooglajcie sobie to i to, a jak to zrobicie dam Wam po poku, kasie i itemach"... Nie, czego¶ takiego nie bêdzie, bo ja jestem bardziej wymagaj±cy w tej kwestii i jak konkurs to konkurs. Czyli np. prace plastyczne, opowiadania itp. Na inwencjê z mojej strony mo¿ecie zawsze liczyæ ;)
Co wymagam od graczy?
Po pierwsze i najwa¿niejsze pisania d³ugich i wyczerpuj±cych odpisów. Rozumiem, ¿e w niektórych sytuacjach nie mo¿na zbyt du¿o napisaæ, ale one bêd± siê zdarza³y do¶æ rzadko, poza tym liczê na Wasz± inwencjê. Je¶li piszecie np. "idê potrenowaæ moje pokemony", to mo¿ecie dalej rozpisaæ dok³adny trening dla ka¿dego z nich, czy ma trenowaæ jakie¶ znane mu ataki, czy poznawaæ nowe od innego itd... Po drugie, piszcie ciekawe i oryginalne taktyki, nie rzeczy typu: "u¿yj embera, growla i czego¶-tam-jeszcze na przeciwnika", a powiedzcie dok³adnie co Wasz pokemon ma robiæ, w jaki sposób atakowaæ, ogó³em wykorzystujcie otoczenie. Poza tym piszcie w pierwszej osobie, w czasie tera¼niejszym i nie ingerujcie w ¶wiat gry, a tak¿e w to, jakim efektem zaowocuj± Wasze akcje. Czyli piszecie: "idê szukaæ do lasu jaki¶ pokemonów", a nie "idê do lasu i znajdujê tam Shyamina, po czym ³apie go pokeballem". Aha! Pamiêtajcie o regularnych odpisach - co najmniej raz na tydzieñ! Je¶li nie mo¿ecie tego zrobiæ, to zg³o¶cie nieobecno¶æ w odpowiednim temacie. Je¶li zdarzy siê Wam nag³a nieobecno¶æ, o której nie bêdziecie mogli z jaki¶ powodów mnie poinformowaæ, a ja nie usunê Wam jeszcze gry - napiszcie o tym te¿, w koñcu jestem cz³owiekiem i rozumiem takie wypadki. Poza tym ka¿dy mo¿e zg³aszaæ w³asne propozycje odno¶nie swojej gry i mojego mg-owania w odpowiednim temacie. Nie piszcie tam tylko rzeczy typu: "a ja chcê pokemona jakiego¶-tam", "a ja chcê wiêcej kasy" itp bo mo¿ecie byæ pewni, ¿e pro¶by przez najbli¿sze 10 stron gry nie spe³niê ;) Piszczie za to rzeczy typu: "chce wiêcej akcji w mojej grze", "chce wiêcej humoru", "chce jak±¶ ³adn± towarzyszkê / towarzysza" itp. Liczê tutaj te¿ na Wasz± oryginalno¶æ
O odpisach jeszcze
Kiedy odpisuje? Kiedy tylko mam czas i mo¿liwo¶ci. Sprawd¼cie sami, o której godzinie napisa³em tego posta - specjalnie wsta³em wcze¶niej, ¿eby to zrobiæ. Mam nadziejê, ¿e docenicie moje starania w tej kwestii i nie bêdziecie narzekaæ, ¿e "wczoraj nic nie odpisa³e¶", bo ja chodzê do wymagaj±cej szko³y i mam jeszcze bardziej wymagaj±cych rodziców, a staram siê naprawdê jak mogê. Odpisy bêd± mo¿liwie jak najczê¶ciej i nikogo w tej kwestii nie bêdê faworyzowaæ czy na odwrót. No, chyba ¿e kto¶ zg³osi³ nieobecno¶æ, wtedy automatycznie spada na koniec kolejki, wolê najpierw odpisaæ tym, co s±.
Aha - zastrzegam sobie prawo do zmiany tre¶ci tego czego¶ tutaj w ka¿dej chwili i wtedy Wy bêdziecie musieli siê z tym jeszcze raz zapoznaæ i dostosowaæ ;)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.