Drodzy gm`owie, stworzylem wam ukryty dzial widoczny tylko dla nielicznych, w ktorym bedziecie mogli ustalac miedzy soba sprawy naszego pbf`a. Na poczatek proponuje, abyscie wybrali sobie kolor nicka i ustalili jakis regulamin pbf`a.
Sygnatura użytkownika
Cytat:
Drogie bravo!
Mam na imiê Aga i mam 12 lat. Pisze do was poniewa¿ mam ogromny problem. W naszej klasie s± ju¿ tylko dwie dziewice( tzn. ja i nasza nauczycielka), postanowi³am wiêc , ¿e nie mogê straciæ dziewictwa ostatnia zw³aszcza , ¿e za trzy tygodnie nasza nauczycielka(31lat) wychodzi za m±¿ i pewnie to zrobi.Chcia³am zrobiæ to z Mariuszem najprzystojniejszym ch³opakiem w naszej podstawówce, jednak on powiedzia³ ,¿e dziewczyny mu nie w g³owie bo chce zostaæ trenerem pokemonów:-/
Co mam zrobiæ ¿eby przekonaæ Mariusza do tego pierwszego razu, nie mogê przegraæ z pokemonami bo to bêdzie wstyd na ca³± szko³ê. POMOCY
Mam do regulaminu:
1. Legend nie mo¿na ³apaæ
2. Starterem mo¿e byæ ka¿dy pok na poziomie 5
3. Miasto startowe, nie musi byæ takie jak w grach
Na pocz±tek mo¿e byæ . Potem jeszcze kilka dodam.
* zakaz spamowania (czyli reklamowania swoich stron oraz innych niechcianych linków; wyj±tek - reklama w odpowiednim dziale))
* je¶li masz chêæ utworzyæ temat, u¿yj opcji Szukaj by upewniæ siê, ¿e takowy ju¿ nie powsta³
* nie wyzywaj innych userów, pamiêtaj, ¿e ka¿dy ma uczucia
* przestrzeganie polskiej ortografii i interpunkcji
* zakaz u¿ywania wulgaryzmów
* zakaz pisania nie na temat
* zakaz pisania kilka razy z rzêdu (je¶li chcesz co¶ dodac u¿yj opcji Edytuj)
* zakaz floodowania (wysy³anie tych samych postów/tematów o tej samej tre¶ci, lub wielu wiadomo¶ci w krótkich odstêpach czasowych)
* zakaz ci±g³ego pisania du¿ymi literami
* u¿ywaj emotikonów ("buziek") rozs±dnie, pamiêtaj by nie za¶miecaæ nimi postu.
Dzia³ Upload
* Dzia³ s³u¿y do udostêpniania plików, które nie s± dostêpne na stronie PokeCollect w downloadzie.
* Poprawnie za³o¿ony temat powinien zawieraæ podstawowe informacje odno¶nie udostêpnianego pliku a link powinien bezpo¶rednio do niego prowadziæ
* W przypadku gdy u¿ykownik udostêpnia du¿o plików o tej samej tematyce (np. odcinki pewnej serii) zak³ada jeden temat i tam ewentualnie dodaje kolejne pliki
* O dodaniu pliku do downloadu strony decyduje Administracja forum.
* U¿ytkownicy którzy udostêpnili du¿o plików w nagrodê mog± ubiegaæ siê o range 'Uploader'
* Na forum nale¿y wrzucaæ pliki, które w przysz³o¶ci mog± siê przydaæ (NIE hacki ze zmienionymi starterami)
Regulamin dzia³u PBF (Ogólny)
* Ka¿dy, który chce zacz±æ przygodê z naszym PBFem, musi wybraæ swojego Mistrza Gra (tzw. MG), przeczytaæ o nim kilka s³ów, które s± zawarte w temacie, w jego dziale.
* Temat tworzymy w dziale zapisy, uwzglêdniami tam nasz wiek, imiê, starter inne informacje, które wymaga MG. (oczywi¶cie informacje mog± byæ wymy¶lone)
* twój starter NIE MO¯E byæ drugim stadium Pokemona, tylko jedynie formy "pierwsze". Jednak¿e nie mo¿esz wybraæ ¿adnego LEGENDARNEGO POKEMONA oraz POKEMONÓW RODZAJÓW RZADKICH o¿ywianych ze Skamielin.
* Po zapisaniu wybrany MG, wci±gu max. 48 godzin od z³o¿enia zapisu, utworzy Ci grê.
* Za popêdzanie MG o odpisywanie itd. grozi ostrze¿enie.
* Nie namawiaj MG na gg lub na PW by co¶ Ci dam da³ zrobi³ itd. wszystko mo¿e byæ przechwycone! (zgodne z sieciaki.pl )
* Nie zdañ typu "Pikachu, u¿yj tackle!", tylko obmy¶laj w³asn± "technikê" i pisz zadania ROZWINIÊTE.
* Je¶li zapisa³e¶ siê do jakiego¶ MG i Ci siê on "nie podoba", mo¿esz przepisaæ siê w ka¿dej chwili, je¶li twój nowy MG zechce Ciê przyjaæ.
Regulamin dla MG (Mistrzów Gry)
Wszelakie propozycje bycia MG proszê sk³adac na gg:5900550
* Zg³aszaj±c siê jako MG, pamiêtaj, ¿e musisz sporo czasu po¶wiêcaæ na odpisywanie w grach (to nie znaczy, ¿e musisz siedzieæ 24H na forum, musisz pisaæ w grach min. 10 postów na tydzieñ, jednak uwa¿asz siê za dobrego MG, powinne¶ odpisywaæ jak najczê¶ciej)
* Ka¿dy gracz Zaczyna od Kanto.
* Mo¿esz daæ na pocz±tku graczy maksymalnie 5 pokeballi i 600$ (oraz Pokedex i Poketch)
* Na utworzenie gry masz max. 48 godzin od z³o¿enia zapisu gracza
Klano-grupy:
Na naszym forum zaczn± funkcjnowaæ dwa klany, do których ka¿dy bêdzie móg³ siê zapisaæ. Klany to; Ranger i Black
Ka¿da klan ma swój w³asny kawa³ek forum (jeden dzia³), którym odbywaj± siê tajne rozmowy. W ka¿dym miesi±cu w klanach bêd± Pokemony PROMO, które bêdziemy mogli uwzglêdniæ w swoich grach u MG. Oczywi¶cie te Pokemony, nie bêd± byle jakie; mog± to byæ legendarne (oczywi¶cie ilo¶æ takowych bêdzie ograniczona) oraz Shiny, jednak¿e przewodnicz±cy grup, bêd± musieli uwzglêdniæ z administratorem, by upewniæ siê, ¿e taki Pokemon mo¿e byæ wystawiony.
Zapisuj±c siê do grupy, nigdy siê NIE MO¯E wypisaæ, to jest jeden wybór. Oprócz Pokemonów PROMO, bêd± toczone walki Klanów za pomoc± NetBattle (jednak¿e to po jakim¶ czasie), i inne atrakcje jakie adminom i przewodnicz±cym wpadn± do g³owy.
13:42:54
Regulamin PBFu PokeCollect
Przegl±daj±c stare PokeCollect natkn±³em na ten regulamin, bêdzie trzeba go tylko udoskonaliæ i mamy PBF.
Ostatnio zmieniony przez p4key 22 Wrzesieñ 09, 16:23, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Jestem za tym, aby PBF ni eby³ prowadzony sztywno, ale chcia³bym ¿eby ka¿dy MG prowadzi³ gdy po swojemu, np. bez obowi±zku zaczynania od Kanto itd.
Np. Ja prowadzi³bym gry wg zasad z moich gier Time oraz Space. Gry by³yby prowadzone wg moich zasad i mojej fabu³y.
No to proponuje, zeby troche przerobic ten regulamin, tak zeby nie bylo tak sztywno. No ale p4key ma racje, pewne elementy regulaminu musza byc :<
Sygnatura użytkownika
Cytat:
Drogie bravo!
Mam na imiê Aga i mam 12 lat. Pisze do was poniewa¿ mam ogromny problem. W naszej klasie s± ju¿ tylko dwie dziewice( tzn. ja i nasza nauczycielka), postanowi³am wiêc , ¿e nie mogê straciæ dziewictwa ostatnia zw³aszcza , ¿e za trzy tygodnie nasza nauczycielka(31lat) wychodzi za m±¿ i pewnie to zrobi.Chcia³am zrobiæ to z Mariuszem najprzystojniejszym ch³opakiem w naszej podstawówce, jednak on powiedzia³ ,¿e dziewczyny mu nie w g³owie bo chce zostaæ trenerem pokemonów:-/
Co mam zrobiæ ¿eby przekonaæ Mariusza do tego pierwszego razu, nie mogê przegraæ z pokemonami bo to bêdzie wstyd na ca³± szko³ê. POMOCY
MG juz zostales :P No dobra, to pisz, zobaczymy jak Ci wyjdzie
Sygnatura użytkownika
Cytat:
Drogie bravo!
Ja ju¿ zacz±³em obliczaæ (aby urealistyczniæ grê) przyrotsy stats poszczegónych Pokemonów. Gracz sam by je dodawa³, poniewa¿ to przyda siê do walk. Znam stronê, na której mo¿na obliczyæ obra¿enia zadane za atakiem. Chcai³bym, ¿eby inni GM'i e¿ mi w tym pomogli. Wyra¼cie opinie na ten temat.
[ Dodano: 2009-09-22, 18:22 ]
GlossyGem mo¿esz wyj±sniæ na czym polega twoje Time 'n' Space? To jest to ¿e Team Galactic kradnie Doalgê i co¶tam bla bla bla Rayquazy i inne terebele?
[ Dodano: 2009-09-22, 18:26 ]
Hah, bym zapmonia³. Kiedy¶ napisa³em co¶ a'la scenariusz do PBF'a, ale jest to d³ugie i poczekam a¿ kto¶ napisze post, ¿eby nie zawalæ mojego.
Sygnatura użytkownika
Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.
Podziêkowania Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.
Ja ju¿ zacz±³em obliczaæ (aby urealistyczniæ grê) przyrotsy stats poszczegónych Pokemonów. Gracz sam by je dodawa³, poniewa¿ to przyda siê do walk. Znam stronê, na której mo¿na obliczyæ obra¿enia zadane za atakiem. Chcai³bym, ¿eby inni GM'i e¿ mi w tym pomogli. Wyra¼cie opinie na ten temat.
Osobi¶cie jestem przeciwko sztywnym regu³om ;p Takie obliczanie statsów niby jest dobre, ale z czasem mêcz±ce, uwierz, znam to ze swojego PBFu ;F
Cytat:
GlossyGem mo¿esz wyj±sniæ na czym polega twoje Time 'n' Space? To jest to ¿e Team Galactic kradnie Doalgê i co¶tam bla bla bla Rayquazy i inne terebele?
Fabu³a TimeSpace zmieni³a siê na ciekawsz± ;p
Poka¿ê wam proglog + info, które jak narazie nie s± oficjalne (tzn. xd nie chcia³bym aby wysz³y poza ten dzia³). Niektóre rzeczy oczywi¶cie zmieniê, bo pasuj± one do gry na PC i RPG Maker, ale nie koniecznie do PBFu ;D
Cytat:
Prolog:
10 lat po wydarzeniach z Sinnoh globalne ocieplenie sprawi³o, ¿e wra¿liwe na zmiany Pokemony - wyginê³y. Wiele gatunków POkemonów nie wytrzyma³o zmian w swoim klimacie. Wysychanie wód, giniêcie lasów oraz topienie siê lodówców i pojawianie siê ich w miejscach gdzie kiedy¶ królowa³ upa³, sprawi³o, ¿e Pokemony nie wytrzyma³y. Ale... pozostawi³y po sobie ¶lad! Dzisiejsza nauka pozwala na uzyskiwanie esencji ze ¶rodowiska oraz esencji pokemonów z tego co po sobie zostawi³y. Okaza³o siê, ¿e wystarczy po³±czyæ odpowiedni± ilo¶æ esencji pokemona i esencji ¶rodowiska, aby otrzymaæ w pê³ni zdrowego Pokemona! Rzadsze pokemony wymagaj± dodatkowych przedmiotów aby je stworzyæ.Dziêki Twojej pomocy uda nam siê przywróciæ pokemony na ¶wiecie! Zacznij od Shinto i wysy³aj Pokemony do innych regionów!
Info nie dla ogó³u:
- esencje ¶rodowiska to esencje typów, np. ³owi±c (³owimy esencjê poka) otrzymujemy esencjê pokemona + 2 esencje wody, ¶cinaj±c drzewko mamy 2 es. ro¶liny i losowo (0 lub 1) esencjê robaka.
- GYM - w GYMach otrzymujemy przepisy na pokemony o jakie prosi lider, gdy stworzymy poki i oddamy je liderowi - otrzymamy odznakê ;)
- przepisy - potrzeba ich, aby wiedzieæ ile potrzebnych jest esencji poka , typu, lub item, a co najwazniejsze ilo¶æ otrzymany przepis mamy na zawsze
- itemy do tworzenia poka - rzadkie lub pospolite np. lava cookie przyda siê do stworzenia Munchlaxa, ale gdy chcemy otrzymaæ jak±¶ legendê, musimy otrzymaæ eventowy kod na ten item
- mystery gift - dziêki kodom rozdawanym po wydaniu gry, jej wiek zostanie przed³u¿ony, po zdaniu wszystkich misji i przej¶ciu map w grze, mamy mo¿liwo¶æ odblokowania nowych misji, map, przepisów oraz innych ciekawostek dziêki kodom z mystery gift
- stworzone poki trafiaj± na farmê, z farmy mozemy zabraæ tylko jednego pokemona 'na raz'. pokemon ten chodzi za nami i mo¿emy uzywaæ go do pokonywania przeszkód, dziêki atakowi który potrafi.
- ataki - 1 pokemon potrafi 1 atak, ka¿dy atak jest przypisany do innego Pokemona, wiêc gdy chcemy spaliæ co¶ lub rozpaliæ ogieñ u¿ywamy Flamethrowera Blazikena lub embera Charmandera, gdy p³ywaæ przyda siê nam Floatzel, a gdy w gre wchodzi p³ywanie z kruszeniem lodu - Empoleon.
- ewolucja - kiedy chcemy ewoluowaæ pokemona - musimy posiadaæ przepis na te ewolucjê, w sk³adzi eprzepisu znajduje siê tak¿e preewolucja, ktróa jest jakby sk³adnikiem przepisu
- wymiana - otó¿ gdy chcemy wys³ac komu¶ przepis, wystarczy zagadaæ do babki w specjalnym budynku, znajduj±cym siê w du¿ych miastach. ona poka¿e nam kod, jaki ma przepis, kod wysy³amy naszemu znajomemu poprzez komunikator lub email, w ramach podziêki kumpel mo¿e wys³ac kod na przepis, któego nei mamy, ale nie musi :] WIêc nazw±³bym to raczej wysy³k± przepisów ni¿ wymian±
- Time <-> Space - ró¿nice
Otó¿ T i S ró¿nia siê szczegó³ami takimi jak: brak kilku przepisów, które natomiast s± w przeciwnej wersji gry, Time to gra dla bohatera, Space dla bohaterki. W Time czeka na nas Dialga, w Space Palkia, te legendy wymagaj± Adamant lub Lustrous Orb. Oczywi¶cie gracze mog± wymieniæ siê przepisami na te Pokemony, ale nie znajd± w swojej wersji przeciwnego Orbu, ale to nei problem, wystarczy poczekaæ na event z mystery giftem, który zaoferuje nam kod na Adamant lub Lustrous Orb, lub na gotow± Dialgê lub Palkiê.
S³uchaj bardzo podoba mi siê fabu³a, ale s±dzê, ¿e gra mo¿e byæ trochê nudna, wiêc wprowad¼my kilka walk. Mo¿e np. z liderami dla których wykonamy Pomeony. Zacznijmy od jednego Pokemona, np. (¿eby nie za s³abo) Lotad na Lvl 5. Ataki z D/P/P, a reszt± zajmê siê ja (obliczenia, ataki, itd.) Tylko musimy ustaliæ typy Gymów i czy robimy 1 czy 2 rundy.
Sygnatura użytkownika
Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.
Podziêkowania Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.