Co s±dzicie o grach z serii Gothic? ja najbardziej lubiê j± za to ¿e jest du¿a swoboda dzia³ania mo¿na poruszaæ siê do woli po ca³ym ¶wiecie gry ( o ile wcze¶niej nie za³atwi± nas jakie¶ gadziny xd) i ogólnie ciekawa fabu³a zw³aszcza w trzeciej czê¶ci. Przeszed³em wszystkie czê¶ci i teraz niemogê siê doczekaæ 4 gdzie ma siê du¿o dziaæ czyli zmiana g³ównego bohatera wiêksza przestrzeñ gry nowe potowry itd.
Gothic jest dobr± gr±, w któr± czasem gram parê godzin dziennie, ale najbardziej mnie zdenerwowa³a sytuacja, gdy w 3 zamiast piêknej grafiki ujrza³em czarne modele postaci i ro¶lin. Nie by³a to wcale wina p³yty, ale mojej starej karty graficznej, chocia¿ Spore chodzi p³ynnie na ¶rednich detalach.
ja mam na t± gre za s³abe wymagania(mój komp ma 6 lat)
To ja nie wiem, jakie Ty masz te wymagania
Co do tematu, to seria jest wg mnie bestsellerem. Gram obecnie po raz pi±ty w Noc Kruka, i nadal siê nie nudzi.
W trójkê osobi¶cie nie gra³em, ale ponoæ bardzo odstaje od poprzednich czê¶ci (zero optymalizacji, masa bugów)
Z tego co wiem, seriê fable mo¿na porównaæ z seri± gothic. Oto s± podobieñstwa które w tych dwóch grach zauwa¿y³em:
-Bardzo ciekawy w±tek fabularny
-Od groma misji pobocznych
-Ka¿da decyzja wp³ywa na naszego bohatera
-Masa ekwipunku i czasem jest siê trudno zastanowiæ jak± broñ wybraæ
-Masa przeciwników do ekterminacji
-Walki zrêczno¶ciowe
A ró¿nica jest tylko jedna - jak na razie fable jest bardziej rozbudowany (¿ony, domy, sklepy, wioski na w³asno¶æ, hazard, popijana w barze itd.). Wiêc jak ci nie chodzi gothic 3 to do biedy i kupuj fable za dychacza, które ma bardzo niskie wymagania jak na sprzêt z naszych czasów (je¿eli za tego 6-letniego kompa da³e¶ przynajmniej 4 tys to ci spokojnie pójdzie).
ogólnie Gothic mo¿na zaliczaæ do najlepszych RPG jakie powsta³y a ta ca³a konkurencja Wied¼min,The Elder Schrol, Fable (zapomnia³em jak to siê pisze) raczej nie stanowi zagro¿enia dla jego pozycji z tych trzech co wymieni³em to jedynie Wied¼min mo¿e byæ jakim takim przeciwnikiem przynajmniej dla mnie bo np. to ca³e TES to raczej ¿a³osne badziewie (bez urazy dla fanów tej gry) w którym potwory przypominaj± jakie¶ glisty a fabu³a te¿ jaka¶ dziwna (przechodzi³em Morowida i sporo siê nawukurza³em przy np. durny tryb walki albo tym podobne) nie mówiê ¿e Gothic jest idealny bo te¿ ma sporo b³êdów (trzecia czê¶æ) ale tam jest raczej wszystko bardziej dopracowane i szczegó³owe ni¿ w innych RPG
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.