POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Emerald 386 b³±d po przej¶ciu ligi oraz wie¿a na pustyni
Autor Wiadomo¶æ
Gracz9
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 26 Cze 2009
Wys³any: 4 Lipiec 09, 17:54   Emerald 386 b³±d po przej¶ciu ligi oraz wie¿a na pustyni

Witam wszystkich. Mam ogromny problem z gr±/hackiem Pokemon Emerald 386. Mianowicie po przej¶ciu ligi i ukazaniu siê napisów The End nie mogê kontynuowaæ gry. Pokazuje siê tylko napis: The save file has been erased due to corruption or damage. Powiecie ¿e to rom jest wadliwy lecz wg mnie to prêdzej emulator. Gra³em najpierw w zwyk³± Emerald i by³o dok³adnie to samo, nastêpnie gra³em w w dwa ró¿ne hacki Emerald 386 z dwóch ró¿nych ¼róde³ i sprawa wygl±da identycznie. Powiem tylko ¿e Golda przeszed³em bez ¿adnych problemów (po lidze by³o continue). Nie mogê ci±gle zaczynaæ gry od pocz±tku bo to nie ma sensu. Mój drugi (na szczê¶cie mniejszy problem) z Emerald 386 to wie¿a na pustyni. Raz wszed³em do niej przez przypadek (i zaraz wyszed³em) i od tamtej pory jej nie ma...zniknê³a (a wiem ¿e s± tam skamieliny i poki). To normalne czy kolejny b³±d?? Proszê pomó¿cie. Pozdrawiam...

PS: Je¶li mieli¶cie podobny problem do pierwszego i uda³o siê Wam go pozbyæ to wrzuæcie ustawienia Waszego emulatora. Mój to VBA 1.7.2.

Wojt3k 
Pewnie nie zna PokeMana
Handball PlayeR

Do³±czy³: 17 Cze 2009
Sk±d: Mys³owice
Kontakt:
Wys³any: 4 Lipiec 09, 17:58   

Z t± wie¿± to na pewno jest b³ad , a co do gry to spróbuj tak jak poka¿± sie napisy i siê ju¿ skoñcz± naciskaj ca³y czas przycisk akceptacji i mo¿e poka¿e Ci siê co¶ takiego gdzie pisze New Game Option i tam te¿ powinien byæ Twój save ;)

Sygnatura użytkownika
Wojt3k

Gracz9
Pewnie nie zna PokeMana

Wys³any: 4 Lipiec 09, 18:56   

Niestety przyjacielu...klikam i klikam i nic. New Game to zaczyna od nowa smêciæ profesorek ;/

Sygnatura użytkownika

Wojt3k 
Pewnie nie zna PokeMana
Handball PlayeR

Kontakt:
Wys³any: 4 Lipiec 09, 21:06   

Co¶ jest nie tak bo powiniene¶ mieæ jeszcze szansê na Reegich i Battle Frointer .
A sk±d pobiera³e¶ grê ? Podaj link jak co¶ to przez noc sprawdzê :)

Sygnatura użytkownika
Wojt3k

paqo 
Powoli siê wkrêca

Do³±czy³: 01 Lis 2008
Kontakt:
Wys³any: 4 Lipiec 09, 22:26   

Options--->Emualator---->Save type----> Flash 128k

I zaczynasz gre od nowa. Najlepiej od razu potem sprobuj zrobic save przez gre i sprawdz czy zadziala.

Gracz9
Pewnie nie zna PokeMana

Wys³any: 4 Lipiec 09, 22:44   

Po pierwszym przej¶ciu (Emeralda) zmieni³em emulator na VBA 1.7.2. i od razu ustawi³em save na 128 oraz zaznaczy³em Real Time Clock. Zacz±³em grê od nowa (2 ró¿ne wersje Emerald 368) i ci±gle jest to samo. Tak wiêc mówi±c wprost zmiana na 128 nic nie da³a. Linków chyba teraz nie znajdê ale je¶li chcesz to poczekaj sekundkê zrobiê paczkê i wrzucê na sendspace.
I jeszcze bo to mo¿e byæ wa¿ne...dopóki nie przejdê gry save w grze dzia³a bez zarzutu. Pojawia siê ten napis ale mogê spokojnie graæ na tym savie. Dopiero po przej¶ciu ligi znika ca³kiem.

[ Dodano: 2009-07-04, 23:06 ]
http://www.sendspace.pl/f...8b1ad46357836aa proszê bradzo...3 wersje i nawet moje savy.

[ Dodano: 2009-07-06, 09:08 ]
Uda³o mi siê rozwi±zaæ problem z wie¿± jednak ci±gle liczê na Wasz± pomoc je¶li chodzi o Lige. Ewentualnie je¶li kto¶ ma SPRAWDZONY rom z gr± to proszê o link. Pozdrawiam...

Wojt3k 
Pewnie nie zna PokeMana
Handball PlayeR

Kontakt:
Wys³any: 6 Lipiec 09, 23:02   

Pamiêtam ¿e kiedy¶ Pokemon Emerald pobra³em z CDA.pl o mia³em normalnie . Sprawd¼ Emeraldy z Downloadu .

Sprawdzi³em w³a¶nie Pokemon 386 wersjê 1 i tam po napisie THE END powiniene¶ kontynuowaæ lecz Powód

W pokemon emerald 386 wersja 2 równie¿ to samo ;/. Wed³ug mnie to z³y ROM .

Sygnatura użytkownika
Wojt3k

Gracz9
Pewnie nie zna PokeMana

Wys³any: 7 Lipiec 09, 08:41   

Ok...sprawdzê z downloadu ale z tego co pamiêtam w downloadzie wiêkszo¶æ rzeczy wygas³a ;/

Sygnatura użytkownika

PokeMan 
My¶li, ¿e jest PRO
Po prostu PokeMan

Do³±czy³: 16 Lis 2008
Kontakt:
Wys³any: 7 Lipiec 09, 08:59   

Chyba jednak nie wygas³o :)
Kod:
http://www.esnips.com/doc/a1d8bede-e30a-4c79-a86f-e4bf438ce91d/Pok%C3%A9mon-Emerald

Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.

PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.

Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji

Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.

Gracz9
Pewnie nie zna PokeMana

Wys³any: 7 Lipiec 09, 17:17   

Akurat Emerald nie wygasn±³ na szczê¶cie :) Dziêki...

[ Dodano: 2009-07-07, 18:19 ]
Wiêc tak...Emerald z naszego downloadu dzia³a poprawnie. Co prawda wyskakuje magiczny napis ale jest mo¿liwo¶æ kontynuowania gry. Co wiêcej NIE TRZEBA zaczynaæ od nowa...wystarczy pobawiæ siê saveami (zajmuje to minutkê). Teraz mam jeszscze pro¶bê o poprawnie dzia³aj±cego Emerald 386 bo na nim zale¿y mi najbardziej... A Ci którzy wrzucili linki do dzia³aj±cego Emeralda maj± u mnie do wyboru: du¿e piwo (je¶li maj± skoñczone 18 lat) lub du¿± colê (je¶li nie maj± skoñczonych 18 lat) xD

Sygnatura użytkownika

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: