-Adam pospiesz siê, bo spó¼nisz siê po swojego pierwszego pokemona!
-Ju¿ idê! - Adam jest ch³opcem wysokim ma br±zowe w³osy i zielone oczy. Mieszka w mie¶cie Remord w regionie Dejs. Jego marzeniem jest zostaæ najlepszym Trenerem Pokemonów i pokonaæ Ligê Pokemon w regionie Dejs. Jak co roku w regionie Dejs dwunastoletnie dzieci wyrusza³y do najbli¿szego Profesora Pokemon który wrêcza³ im pokemona, PokeDex który zbiera³ dane pokemonów oraz Pokeballe do ³apania pokemonów. Najbli¿szy Profesor Pokemon mieszka³ kilka ulic od domu Adama.
Adam wzi±³ swój rower i pojecha³ jak najszybciej do profesora. Gdy dotar³ na miejsce zobaczy³ gromadê innych dzieci które mia³y ju¿ swoje pokemony. Podbieg³ do profesora i spyta³ siê. - Jest jeszcze jaki¶ Pokemon?!-
- jest. Masz szczê¶cie to ostatni. Ten Pokemon nazywa siê Elecktrike, jest typem elektrycznym, masz tu jeszcze Pokedex i Pokeballe.
-Dziêkuje. Do widzenia.
-Do widzenia.-Po¿egna³ siê profesor
Wychodz±c Adam wypu¶ci³ Elecktricka z Pokeballa. Elecktrice zdziwiony nie wie o co chodzi, zobaczywszy Adama z pocz±tku przestraszy³ siê, ale Adam powiedzia³ ¿e jest teraz jego nowym trenerem. Wsiad³ na rower ze swoim nowy pokemonem i pojecha³ do domu.
W domu Mama pokaza³a mu niewielki plecak z logiem regionu Dejs.
-We¼ to bêdziesz tu mia³ wszystko co najpotrzebniejsze do podró¿y jako m³ody trener pokemonów.
-Tylko tyle?-Spyta³ siê zdziwiony ch³opiec. -Co siê w tym pomie¶ci!
-Spokojnie ,ju¿ ciê spakowa³am. Proszê, to twój prezent urodzinowy co prawda za wcze¶nie ale we¼- Adam otrzyma³ ma³y woreczek, bu³y w nim kamienie ewolucyjne takie jak: kamieñ gromu, kamieñ wody, kamieñ li¶cia i kamieñ ksiê¿ycowy. -Na wypadek gdyby¶ z³apa³ pokemona który ewoluuje tylko przez kamienie ewolucyjne.
-Rany dziêki Mamo. -odpar³ Adam i poca³owa³ Mamê w policzek.- Na pewno siê przydadz±.
-A tu masz jeszcze pieni±dze, tylko nie wydawaj ich na byle co. -Adam podziêkowa³ jeszcze raz, po¿egna³ siê i wyszed³ z domu.
mog³o byc fajnie, ale poszed³e¶ bardzo na skróty. mam wra¿enie, ¿e tekst jest nie dopracowany. pomys³ masz i je¿eli troszkê wiêcej siê przy³o¿ysz (np nieco bardziej rozbudowane opisy) to bêdzie ok :P
Adam po wyj¶ciu z domu wypu¶ci³ Elecktrica z pokeballa.
-No to co przyjacielu, Wyruszamy w podró¿.- Rzek³ Adam do Elecktrica.
-Eleect.- odpowiedzia³ pokemon.
-Ciesze siê ¿e siê zgadzasz. Tylko do którego miasta najpierw pójdziemy?
-My¶lê ¿e do Lojter. - Odpowiedzia³ jaki¶ Nieznany g³os.- Jest Najbli¿ej.
-Kim jeste¶? - zapyta³ Adam, a Elecktrice zawarcza³ gro¼nie.
-Nazywam siê Iwan. - odpowiedzia³ nieznajomy.- S± tam stalowe pokemony wiêc
z³ap sobie jakiego¶ ognistego wtedy na pewno wygrasz. -Poradzi³ dla Adama ch³opak.
-K³opot w tym ¿e nie znam drogi. -Przyzna³ siê zmartwiony. A ty znasz.
-mam dwie mapy, jak chcesz mogê ci jedn± daæ ale pod jednym warunkiem.
-Jakim? -Spyta³ siê Adam.
-Je¶li wygrasz ze mn± w pojedynku, dam ci j±. Ale nie licz na to. -Powiedzia³ Iwan u¶miechaj±c siê z³owrogo.
-Jeszcze siê zdziwisz.
-Wychod¼ Bellsprout. Zawo³a³ Iwan i rzuci³ Pokeballa.
-Bellsprout?-Adam wyci±gn± PokeDex który powiedzia³”Miêso¿erny Pokemon, który ³owi i zjada insekty. Do pobierania potrzebnej wilgoci u¿ywa stopy-korzenia.
-Bêdzie ³atwo. Elecktrice piorun!
-Bellsprout, Unik a potem dzikie pn±cze! -Bellsprout nie unikn±³ ataku ale wytrzyma³ nagle pn±cze szybko owinê³o Electricka.
-Electricke gryzienie! -Electricke wys³ucha³ polecenia i ugryz³ wroga a ten z bólu pu¶ci³ Electricka. -A teraz znowu piorun! -Tym razem Bellsprout nie wytrzyma³ i zemdla³.
-Bellsprout nie! -Krzykn± Iwan i podbieg³ do pokemona. - Wracaj, dobrze siê spisa³e¶. Masz, oto twoja mapa, jak obiecywa³em. Iwan wrêczy³ mapê dla Adama
i pobieg³ do Centrum Pokemon.
-Dobrze siê spisa³e¶ Electricke.
-Eleectric.
-A wiêc do Lojter trzeba i¶æ drog± 408, a potem przez las Kaker. Mo¿e spotkamy jakiego¶ Pokemona, jak my¶lisz Electricke. -Pokemon skin± g³ow± i po chwili wsiedli na rower i pojechali drog± 408 do lasu Kaker.
Byli Ju¿ na drodze 408 gdy Adam zobaczy³ dzikiego pokemona.
-Co to?- Adam wyj± PokeDex który powiedzia³ Vulpix. Pokemon ognisty. Podczas narodzin posiada jedynie jeden ogon, lecz wraz z rozwojem rosn± kolejne a¿ do sze¶ciu. Gdy walczy czêsto udaje rany by zmyliæ swojego przeciwnika.
-Vulpix tak, Electricke iskra a potem akcja. -Electricke wys³ucha³ polecenia i powali³ wroga.
-Pokeball id¼.-Kula lekko siê zatrzês³a ale po chwili siê uspokoi³a.
-Jest! Mam ju¿ drugiego pokemona. Choæ Electricke jedziemy dalej. -Rzek³ Adam do Elecktricka i wyruszyli dalej.
-Tu niedaleko powinien byæ ten las, ale nadal go nie widzê. Mo¿e dalej? -Mówi³ Adam patrz±c w mapê gdy nagle poczu³ straszny g³ód. Zauwa¿y³ rybaka który ³owi³ sobie w rzece. Podszed³ do niego i spyta³ siê.
-Dzieñ dobry czy nie ma pan mo¿e jakiego¶ z³owionego Magicarpa na sprzedasz
-Dzieñ dobry. Akurat tak siê sk³ada ¿e mam tu jednego.
-Dziêkuje. Ile p³ace.
-Jak dla ciebie trzydzie¶ci z³.
-Proszê.-Powiedzia³ Adam daj±c rybakowi pieni±dze i odszed³szy od niego poszuka³ jakiego¶ kamienia na którym móg³by podsma¿yæ rybê. -Ten siê nada . Wychod¼ Vulpix. -Pokemon ziewn±³ i przeci±gn± siê. -U¿yj ¿aru ¿eby podsma¿yæ
rybê, a ja wam nasypie trochê karmy. -Gdy Vulpix Skoñczy³ wszyscy zabrali siê do jedzenia.
Nagle us³yszeli trzaskanie kleszczy i Adam zobaczy³ przed sob± Pokemona skorpiona. Siêgn±³ po PokeDex i us³ysza³ Skorupi. Pokemon truj±cy robak. ¯yje na ziemiach suchych. Pogrzebany w piasku, le¿y wyczekuj±c niczego niespodziewaj±cej siê ofiary.”
-Dziwne z tego co mówi PokeDex nie powinien tu byæ. Ale co siê przejmowaæ z³apie go. -Powiedzia³ Adam z entuzjazmem i Poleci³ Vulpixowi zaatakowaæ ¿arem. Vulpix Pos³ucha³ siê, a ¿e Skorupi to Pokemon Robak ³atwo Powali³ go na ziemiê. Gdy próbowa³ go z³apaæ Pokeball odmówi³. -Chwilê blokada Pokeballa. Czyli ¿e ten Skorupi do kogo¶ nale¿y. Nagle zza krzaków pojawi³a siê jaka¶ dziewczyna. A gdy zobaczy³a ¿e Skorupi zemdla³ podbieg³a do niego i Popatrzy³a na Adama karc±co.
-Co¶ ty zrobi³ mojemu Pokemonowi. -Krzyknê³a dziewczyna.
-Noo wiêc. - Wyj±ka³ zak³opotany ch³opak. -My¶la³em ¿e jest dziki i chcia³em go z³apaæ, ale siê nie uda³o bo pojawi³a siê blokada a potem ty przysz³a¶, i tak jako¶ wysz³o.
-Oszala³e¶! Masz PokeDex czy nie. -Rzek³a wrogo dziewczyna.
-M, m, m, mam. A co?
-To ¿e ci chyba powiedzia³ ¿e Skorupi To nie Pokemon który tutaj wystêpuje!
-A sk±d mia³em wiedzieæ ¿e jest twój!
K³ótnia ta trwa³a kilka minut, ale siê w koñcu Pogodzili i zaczêli spokojnie rozmawiaæ.
-Jestem Sandra. -Powiedzia³a dziewczyna.
-Adam.
-Dok±d zmierzasz.
-Najpierw do miasta Lojter, a pó¼niej siê zobaczy.
-Serio? Ja te¿. Mam zamiar zdobyæ „Platynow± Odznakê”
-¯artujesz. Ty te¿ jeste¶ Trenerem Pokemon!?
-No pewnie
-To mo¿e chcia³aby¶ podró¿owaæ ze mn±? -Spyta³ Adam lekko zaczerwieniony.
-Dobra. Razem ra¼niej. -I tak oto zaczê³a siê nowa przyja¼ñ miêdzy dwójk± dzieci.
Adam pospiesz siê, bo spó¼nisz siê po swojego pierwszego pokemona!
Nie, nie, nie. Imiê Adam subiektywnie mi nie pasuje do uniwersum Pokemon.
Drago napisa³/a:
pomys³ masz i je¿eli troszkê wiêcej siê przy³o¿ysz (np nieco bardziej rozbudowane opisy) to bêdzie ok :P
Nie, nie bêdzie.
kurnik3478 napisa³/a:
ylko b³agam zmieñ tego ava bardzo cie proszê!! jest tyle ludzi którzy robi± avy ;/ a ty masz takie brzydkie :wstyd:
A dla mnie to mi³a odmiana po nudnych i sztampowych, idealnych avkach.
Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.
PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.
Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji
Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.