POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Odej¶cie z PV i PVF
Autor Wiadomo¶æ
Conquest 
Nosi czapkê Asha

Do³±czy³: 15 Kwi 2012
Kontakt:
Wys³any: 22 Listopad 15, 15:36   Odej¶cie z PV i PVF

20 listopada 2015 roku z³o¿y³em rezygnacjê ze stanowiska administratora Pokemon Valhalli i Pokemon Valhalla Forum. Daru nie chcia³ przyj±æ jej natychmiastowo, tote¿ w nocy z pi±tku (20) na sobotê (21) napisa³em oficjaln± rezygnacjê. W sobotni poranek ukaza³o siê o¶wiadczenie:

O¶wiadczenie Conquesta napisa³/a:
Dzieñ dobry! Chcia³em sprawê za³atwiæ grzecznie i po cichu, ale niestety siê nie da. Daru nie chce mnie s³uchaæ. Jak¿e typowe...

Ten post bêdzie pisany czê¶ciowo oficjalnie, ostatni raz. Chcê to zrobiæ tak, aby nie by³o niedomówieñ i kruczków prawnych, a tak¿e z majestatem i dostojeñstwem, które powinny byæ podstawowymi przymiotami administratora Pokemon Valhalli:

Dnia 31 sierpnia 2014 zosta³em awansowany ze stanowiska Opiekuna dziedziny Pokemon poza grami do rangi Administratora Pokemon Valhalli i Pokemon Valhalla Forum. Awansu tego dokona³ Daru. Dzi¶, dnia 21 listopada 2015, ja, Conquest, u¿ytkownik z numerem identyfikacyjnym 1848, oficjalnie og³aszam, ¿e ZRZEKAM SIÊ WSZELKICH PRAW I OBOWI¡ZKÓW, JAKIE NIESIE ZE SOB¡ RANGA ADMINISTRATORA.

Wszyscy, którzy siedz± tu wystarczaj±co d³ugo lub ci, którzy maj± ze mn± kontakt, mogli domy¶laæ siê, i¿ prêdzej czy pó¼niej, moja przygoda z Pokemon Valhall± zakoñczy siê we w³a¶nie taki sposób.

Dziêkujê wszystkim za okazane niegdy¶ zaufanie i wsparcie. Fakt, czujê, ¿e zawiod³em nieco oczekiwania. Samego siebie te¿ zawiod³em, a nie zamierzam trzymaæ siê stanowiska, tylko po to, aby je mieæ. Wszak ja, inaczej ni¿ pozostali administratorzy nie mam korzy¶ci z piastowania stanowiska. Kilka rzeczy zmieni³em, poza fuzj± z Tin Tower jednak nie by³o to raczej nic spektakularnego. Skoro nie spe³niam pok³adanych nadziei, to po prostu uzna³em, ¿e najwy¿szy czas podaæ siê do dymisji. ¬le siê czujê piastuj±c stanowisko, a jednocze¶nie niewiele robi±c. Nie obchodzi mnie fasada w³adzy, czy fandomowy presti¿. Wolê raczej zachowaæ przyzwoito¶æ i honor. Nie chcê siê, tym bardziej, staæ sta³± czê¶ci± tej uk³adanki, która w obecnej formie szkodzi tej stronie i ca³emu fandomowi.

Nikomu nie bêdê wmawia³, ¿e Pokemon Valhalla jest moj± ulubion± stron±, jednak cieszê siê, ¿e przez te ju¿ cztery lata mog³em j± wspó³tworzyæ, zarówno jako zwyk³y u¿ytkownik, jak i sprawuj±c pewne funkcje (Pomocnik Anime, Anime XY, Dyskusje ogólne, Manga, Pokemon Trading Card Game, Fan Fic, Archiwum Fan Area, Fora i Strony, Globalny Moderator, Opiekun dziedziny Pokemon poza grami, Newsman, Redaktor, Administrator Pokemon Valhalli i Pokemon Valhalla Forum). To prawdopodobnie moja ostatnia styczno¶æ z ekip± PV, jednak równie dobrze zd±¿ê jeszcze nie raz zostaæ tutaj administratorem :)

Powody? Powody... W sumie nic takiego siê nie sta³o, nie by³o burzy z piorunami, trzêsienia ziemi, ani tsunami, ¿adna czê¶æ mojego cia³a te¿ mnie nie boli, grunt to spokój. Ruch ten od pewnego czasu chodzi³ mi po g³owie, mo¿e tylko zosta³o to nieco przy¶pieszone... Mo¿e i dobrze!
Szkoda tylko, ¿e czeka³em na zebranie od lutego, a teraz go nie ukoñczê. Cudowna ironia. Czy mi ¿al? Nie wiem, pewnie trochê bêdzie.

¯eby nie oby³o siê ca³kiem bez hejtów, narzekañ i zgrzytania zêbów, a w±tek by³ zgodny z tutejsz± tradycj±: nie podoba mi siê wiele ruchów administracji, b³ahostki, jak nazwy cyklów wydawniczych #PokeAdwent, #PokeGwiazdka, #PokeKarnawa³, ¶rednio wa¿ne jak np. okropne podej¶cie do wszelkich plików, po sprawy wa¿ne, czyli roczne nieobecno¶ci. Warto te¿ napiêtnowaæ czêsto nachalne reklamy pewnego serwisu, czy nieaktualne reklamy, wisz±ce na stronie g³ównej o wiele za d³ugo. Móg³bym wymieniaæ d³ugo, ale nie po to jest ten w±tek, a jak jest ka¿dy widzi.

Ten temat pewnie bêdzie poczytny, tote¿ pozwolê sobie wspomnieæ i zareklamowaæ siê. Od pewnego czasu pracujê nad pewnym projektem, któy obecnie jest w faazie planowania, testowania i prób. Nie chcê jeszcze niczego zapowiadaæ, ani obiecywaæ, zw³aszcza na konkretne daty, ale my¶lê, ¿e warto ¶ledziæ ultraumowny hasztag #ProjektVolcanionPL w Internecie.

Kontakt ze mn± wg mojej sygnatury:
Skrzynkê PW mam zapchan± a szkoda cokolwiek usuwaæ. Archiwizacja musi potrwaæ co najmniej kilka dni. Mo¿na siê ze mn± kontaktowaæ na GG: 45346755, Skype: conquestpl, mail: conquest@protonmail.ch. Z Pokefor naj³atwiej bêdzie mnie z³apaæ na PokeCollect, ale pewno dalej bêdê wszêdzie.

Wracaj±c:
Zrzekam siê obecnego stanowiska i przestajê pe³niæ obowi±zki w trybie natychmiastowym.
Decyzja zosta³a podjêta w stanie trze¼wym i w pe³ni ¶wiadomym. DECYZJA JEST OSTATECZNA I NIEODWO£ALNA.

Spisano w nocy 20/21 listopada 2015
Conquest

Dziêkujê wszystkim za uwagê, a ekipie za wspó³pracê. Jeste¶cie wspaniali! By³o mi³o, ale ja ju¿ nawet nie mam nadziei, choæ, przyznajê, to te¿ du¿a ulga.

Mam nadzieje, ¿e teraz mnie wreszcie uwolnisz, Daru, i og³osisz moj± rezygnacjê :)

Temat zosta³ uznany przez Daru za zbyt kontrowersyjny i ukry³ go w ca³o¶ci, mam jednak screeny.

Screen tematu:
- z wczorajszego po³udnia: http://i.imgur.com/QJqED8J.png
- z wczorajszego wieczora (pe³ny, ale nieco zamazany): http://i.imgur.com/tikms76.png

Dzi¶ moje odej¶cie zosta³o oficjalnie og³oszone:

http://forum.pokemony.com/temat-7808-Zmiany-w-administracji napisa³/a:
20 listopada 2015 roku Conquest zdecydowa³ o odej¶ciu z administracji strony i forum na rzecz realizacji innych projektów. W imieniu ca³ej ekipy Pokemon Valhalli bardzo dziêkujemy mu za olbrzymi wk³ad w³o¿ony w tworzenie strony i zarz±dzanie forum. Conquest by³ redaktorem od lipca 2012 roku, natomiast 31 sierpnia 2014 zosta³ administratorem ca³ego portalu.

Administratorami Pokemon Valhalli pozostaj± Daru i vulpi, a wszelkie obowi±zki Conquesta na powrót przejmujê ja - osoby dotychczas kontaktuj±ce siê z nim proszê o wiadomo¶æ. Regulamin forum zosta³ odpowiednio zaktualizowany.

Ostatnio zmieniony przez Conquest 22 Listopad 15, 15:37, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

4xI 
Bug Catcher

Do³±czy³: 01 Sty 2009
Kontakt:
Wys³any: 22 Listopad 15, 20:52   

Yooo Conquest~~ witaj w klubie, mo¿esz teraz staæ obok takich s³aw, jak
- Nid
- Ja
- Spocony Zenek
- BZW Golemka
- Raik
- Gonzo/Kapucz/Emachel/itd...