Dos³ownie jak w temacie, wiêc to ciekawa liczba wg. mnie i mam nadziejê - nie tylko. Insza sprawa, ¿e wynik ten nie jest taki do koñca "czysty". A w przeciwieñstwie do tradycji innych podmiotów PPSu (pozdro D. ) problem nie bêdzie wyciszony, zamieciony pod dywan, a wrêcz nag³o¶niony. A raczej po prostu rzeczowo opisany i wyja¶niony poprzez ten post.
Otó¿ jak niektórzy spostrzegawczy zauwa¿yli, od sierpnia ubieg³ego roku, forum sta³o siê nadmiernym obiektem zainteresowania spa...eee....copywriterów. Ludzi którzy pracuj± w/dla agencji reklamowych, a ich praca w naszym przypadku oznacza tworzenie konta u¿ytkownika, wstawienie w sygnaturê teksu z linkiem do strony klienta. Czyli kogo¶ kto zap³aci³ rzeczonej agencji za us³ugê oglêdnie zwan± jako promocja/promowanie/linkowanie itp. i SEO, pozycjonowanie te sprawy.
Lecz tu pojawia siê pytanie sk±d taki pomys³ by reklamowaæ np. torty czy wyk³adziny na forum o franczyzie skierowanej dla dzieci (a potem co siê okaza³o, dorastaj±ce dzieci siê nie roz³±czy³y, i nadal graj±/ogl±daj±/czytaj±, wiêc równie¿ dla m³odzie¿y) ? Sta³o siê tak dlatego, bo w przeciwieñstwie do innych for, odk±d zaj±³em tron w³adcy królestwa Collectowego w³±czy³em widoczno¶æ profili u¿ytkowników dla wszystkich. Co¶ co w wiêkszo¶ci for jest tylko dla zalogowanych. Takie ustawienie domy¶lne, które bezmy¶lnie, jest papugowane, bo admini for (szczególnie darmowców) zrobi± nowy layout/logo/dzia³y/bannery, ale nie wpadn± na pomanipulowanie ustawieniami w PA, które domy¶lnie czasem nawet szkodz± - vide przypadek nowego IoGa sprzed kilku lat.
Dlaczego to zrobi³em ? Bo w³a¶nie lubiê wyciskaæ jak g±bka, co bozia da³a, zanim rzucê siê jak przecinak i bêdê robi³ co¶ nowego, zapominaj±c o zasobach/opcjach które ju¿ s±. Niestety moja dobroduszno¶æ spotka³a aprobatê której siê nie spodziewa³em. Nie dam robiæ d³u¿ej z PC farmy linków.
St±d niestety, ju¿ od jakiego¶ czasu powróci³o ustawienie domy¶lne. Teraz aby ten spam (potocznie nazywaj±c) by³ skuteczny, konta winny tworzyæ te¿ posty, bo inaczej bez nich, Google nie zobacz± tych linków. I tak Ci po¿al siê bo¿e marketingowcy, nadal siê nie zorientowali, ¿e PC przesta³o byæ dojn± krow± i ich obecne (czyli dotychczasowe) dzia³anie jest nieskuteczne i bezsensowne. Ale tym lepiej dla nas, niech tyraj± na pró¿no. Choæ ja ju¿ kilka zdañ temu podpowiedzia³em, jak winni zmodyfikowaæ swój modus operandi.
Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.
PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.
Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji
Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.
A propos ciekawych liczb, dzisiejszy post o Pokemon Rumble World by³ siedmiotysiêcznym (7000) postem napisanym w dziale o grach na konsole Nintendo DS i 3DS. Najwiêkszy udzia³ w tej liczbie maj± gry IV generacji: Diamond, Pearl i Platinum. Najmniej póki co wnios³y raczkuj±ce dzia³y o Pokemon Shuffle i wspomnianym Pokemon Rumble World.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.