to jest co prawda tylko reklamówka ( openingu ca³ego wci±¿ nie ma wiêc innego ni ma ) ale jak spodziewacie siê dubbingu w naszym rodzimym jêzyku? czy duberzy stan± na wysoko¶ci zadania?
moje zdanie:
O ile polacy nie spapraj± tego jak remix "We Will be heroes" z s11, bêdzie obrze
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Ostatnio zmieniony przez DominLoL 28 Grudzieñ 13, 08:40, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Z tego co wiem openingi hamerykañskie trwaj± pó³ minuty. Wiêc jako taki pogl±d nañ mamy. Mi³o wróciæ do starych czasów. Szkoda ¿e nic siê z tym nie wi±¿e.
Wydajê mi siê jednak ¿e wykonanie Janusza Radka jest ju¿ u nas raczej kultowe. Wiêc ciê¿ko bêdzie je przebiæ czy chocia¿ dorównaæ. Jednak brzmienie wydaje siê fajne.
Mnie siê kompletnie ten remix nie podoba. Elektroniczna gitara nigdy nie przepada³a mi do gustu nie mówi±c ju¿ o tym, ¿e spodziewa³em siê ju¿ kolejnego badziewnego openingu ze strony TPCI, ale ten remiks przebi³ dos³ownie wszystko. Opening Johto League Champions mimo i¿ posiada niemal podobn± tre¶æ do openingu pierwszego, jest ju¿ tutaj bardziej na miejscu. Sorki dla fanów tego remiksu, ale mnie on naprawdê siê nie podoba. Brzmi po prostu tandetnie (w koñcu to Ameryka która slynie z wielkiej tandety).
Je¶li chodzi o polskie wykonanie to chyba wola³bym ju¿ tego nie s³uchaæ. Nie twierdzê ¿e polskie openingi s± z³e, ale je¶li ju¿ ma byæ powrót do Kanto to tylko i wy³±cznie z wykonaniem Janusza Radka. Wtedy byæ mo¿e bym przebola³. Teraz, szansa ¿e Pan Radek siê wróci i za¶piewa tê piosenkê ponownie jest równa tyle co moja wygrana w totolotka, tak¿e wolê by nie niszczyli tego openingu bardziej jakim¶ kolejnym randomowym glosem. Póki co, opening japoñski jest nie do przebicia. Zobaczymy jak to wyjdzie z innymi krajami, choæ ca³y czas mam nadziejê ¿e ten remiks jest zrobiony tylko i wy³±cznie w celach reklamacyjnych, ni¿ jako oficjalny opening serii xy. Mam przynajmniej tak± nadziejê.
Ostatnio zmieniony przez Ertix 1 Styczeñ 14, 09:35, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy
to "pe³ny" opening...który moim zdaniem jeszcze ujdzie choæ spodziewa³em siê czego¶ wiêcej...
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
No i to siê nazywa tragedia na skale ¶wiatow±. Czy Amerykanie naprawdê maj± tak spartaczony gust? Od czasów Galaktycznych Bitew, te openingi s± coraz gorsze. Nie dosyæ, ¿e muzyka nieciekawa, to jeszcze zmontowane w prostackim Movie Makerze. To mnie przera¿a ._.
No a sam opening (to w ogóle opening jest?) wydawa³by siê spoko, gdyby Amerykanie zrobili w³asn± wersjê zamiast remixowaæ 1szy opening który nijak nie pasuje do klimatu serii XY. Openingiem to raczej tego bym nie nazwa³, a raczej marnym remixem ze scenami wziêtymi z ''Volt''. Tu siê nale¿y wielki minus dla Amerykanów.
Ten opening wydaje siê byæ pod koniec uciêty. Pewnie przez to ¿e oryginalny utwór jest sporo d³u¿szy. Swoj± drog± ca³kiem fajnie to wygl±da, jedyne co mi do tego wszystkiego nie pasuje to kontrast pocz±tkowych ciemnych kolorowanek postaci i pó¼niejszego dynamizmu.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.