Witam serdecznie! Chcia³bym tutaj spokojnie porozmawiaæ na temat tego co siê dzieje i dzia³o na "drugiej Valhalli" czyli na Pokemon Valhalla- PV http://forum.pokemony.com/
Przez ostatnie lata, by³a to najwiêksza poke strona i poke forum. Aktywno¶æ userów nie by³a jednak tak jak aktywno¶æ administracji, jaka zaniedba³a swoje forum. Mam tu na my¶li administratora "Daru", jaki w g³ównej mierze jest odpowiedzialny za taki stan rzeczy. Druga sprawa to nagromadzenie trolli wszelkiej ma¶ci, jakie zaczê³y ¿erowaæ na jego stanie zawieszenia, co sprawi³o ¿e forum zacz±³ trawiæ rak. Valhalla z czo³owego forum sta³a siê siedliskiem najgorszych flejmów i po¶miewiskiem. Nie nast±pi³o to tak gwa³townie a stopniowo. Teraz jednak pozostaje tylko p³akaæ nad rozlanym mlekiem.
By³em zwyk³ym userem jaki nie pcha³ siê do forumowej ekipy, chcia³em forum gdzie mo¿na spokojnie pogadaæ o ka¿dym temacie z pokami. Ale stronê PV nie aktualizowa³ nikt od dawna i nie zawiera informacji o grach XY (oraz brak innych tekstów-wina Dara). Forum za¶ popad³o w przerzucanie siê hejtami na administracjê (tu ju¿ wina userów jacy niszcz± to co powinni wspó³tworzyæ).
Ale teraz konkretniej. Jaki¶ czas temu zacny user pajong zwany Kleszczem, podj±³ próbê dyskusji na temat stanu rzeczy. Wyg³osi³ apel jaki spotka³ siê z pozytywnym odbiorem. Sam apel jest d³ugi ale screeny z niego mo¿na odszukaæ w necie. Kleszcz krytykowa³ kulturalnie postawê daru wobec PV oraz jego wk³ad.
Tu odpis Raika jaki zrobi³ dla PV znaczne wiêcej ale zrezygnowa³ z dalszej pracy dla PV ze wzglêdu na postawê Daru. Moim zdaniem Raik to jedyny kandydat na nowego admina, ale do tego jeszcze dojdziemy.
Daru ostatecznie wyrzuci³ moderatorów i zbanowa³ parê osób. Zapowiedzia³ te¿ pewne zmiany. Czekali¶my. Trwali¶my. Z trwog± i rozbawieniem spogl±dali¶my na errora po wej¶ciu na forum. W tym czasie te¿ powsta³o troll forum parodiuj±ce PV gdzie userzy mogli siê dowolnie wy¿yæ, wyhejtaæ i w pewnych przypadkach leczyæ ból ty³ka po wywaleniu z forum. Owe forum jest dostêpne pod tym linkiem http://darurozwalilforuma.net16.net/ i jest to tak zwane Piese³kowe forum na jakim bytuj± samozwañczy Rebelianci.
Ostatecznie forum PV zosta³o ponownie otwarte i wygl±da³o.... tak:
Forum nie posiada³o ShoutBoxa i naros³o trochê tematów dyskusyjnych o kondycji forum gdzie najwiêkszy odzew wzbudzi³a DEKLARACJA WOJNY autorstwa Emachela.
Choæ autor ma racje w wielu sprawach, nie mogê zgodziæ siê z tak± form± przekazu. I nie mogê usprawiedliwiæ tego troll ataku. To Internety i foruma o pokemonach, nie bêdziemy nikomu niszczyæ ¿ycia, groziæ i prze¶ladowaæ. Jak wspomina³em Daru to jeden problem, ale takie zachowanie wielu u¿ytkowników to drugi. Bo to rak mentalny. Pretekst do wy³adowania frustracji i czysty hejt do poprawy w³asnego nastroju. To zachowania destrukcyjne, to nie pomaga, to nie jest metoda.
Reakcje ludzi by³o podobne jak moje.
Obok samej krytyki, zaczêli¶my zadawaæ sobie pytanie, a co mo¿na zaoferowaæ zamiennie? Nowe admin zamiast Daru? Nowy admin obok Daru? Kto siê nadaje na admina i kto chce tego admina?
Pad³o wiele propozycji na admina ale sam nie zgodzê siê z tymi kandydaturami. Wiêkszo¶æ to albo osoby uwik³ane w dramy i spory, ale niezbyt maj±ce pojêcie w temacie (nawet jak prywatnie sympatyczne).
Temat powinien byæ powstrzymany we wstêpnej fazie, jednak ekipa forum tylko siê przygl±da³a, a gdy kto¶ zbanowa³ Emachela (rozumiem t± decyzjê) to Nilson go odbanowa³ daj±c przyzwolenie na dalsze trollowanie. To dzia³anie sprzeczne z regulaminem i tym samym uwa¿am ¿e Nilson nie nadaje siê na admina, zamiast chroniæ swoje stwarza warunki do rozwoju hejtu.
Dalej mamy Kleszcza z jakim siê zgadzam, bo nie traci zimnej g³owy i nie popada w skrajno¶æ w swoim postêpowaniu, jednak nie s±dzê by chcia³ adminowaæ.
Gonzo absolutnie nie nadaje siê na stanowisko kierownicze bo zbyt wiele w sobie ma z trolla. Nie podoba mi siê to jak traktuje userów. Jak kto¶ nie pamiêta to www.pps1.fora.pl Tam jest solidny przebieg jego "kariery" a samo forum to poprzednik obecnego piese³kowego. Dodatkowo Gonzo ma bana na PV i dzia³a na fake koncie p³ci ¿eñskiej "¦pioch". No coment.
Conquest to osoba jaka mo¿e siê po¶wieciæ dla tego co chce tworzyæ ale jest ju¿ adminem PokeCollect. Nie wiem czy to nie kolizja interesów.
Raik, chyba najlepsza opcja. Ale czy on sam by tego chcia³? Ju¿ w tym by³ ale zrezygnowa³...
Potem przyszed³ Daru i zamkn±³ forum
Rozwiniêcie znalaz³o siê na wspomnianym "piese³kowym" forum rebeliantów w temacie: Taka akcja. Masakrujemy Pefa³
Nie podoba mi siê to co robi Daru, ale nie podoba mi siê to co my sami robimy. Najbardziej cierpi± cywile, zwykli ludzie co chcieli nale¿eæ do spo³eczno¶ci poke fanów. Zamiast tego mamy stan zawieszenia albo trolli kreuj±cych siê na zbawicieli i usprawiedliwiaj±cych swe naganne zachowanie.
A jakie jest wasze zdanie? Proszê o spokojn± i rzeczow± dyskusjê. Jest szansa dla PV?
http://pokemonpl.net - kiedy¶ wci±¿ utrzymywa³a status jedynego prawdziwego forum Valhali, nawet po roz³±ce z Daru na rzecz Revivala, a pó¼niej po odrzuceniu Revivala z b³achego powodu przez Vulpiego, w wyniku któego powsta³o PVF stworzone przez Daru i Nid
na czas dzisiejszy, trzeba przyznaæ - oni mieli racje od samego pocz±tku, popl jest jedynym forum Pokemon Valhalla i zawsze ni± bêdzie
Ostatnio zmieniony przez 4xI 11 Luty 14, 19:45, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Forum pps1 nie jest poprzednikiem piese³forum i jego cel jest zupe³nie odmienny. Forum jest parodi± i wentylem, a nie bóldupnym, pseudoanominowym siedliskiem nienawi¶ci z informacjami, które w 90% s± k³amliwe.
Jak ju¿ zagl±dasz na http://darurozwalilforuma.net16.net/ to szkoda, ¿e pomin±³e¶ temat, w którym bashujemy po g³owie emachela, który w przeciwieñstwie do necro, na serio chce zrobiæ krzywdê (a przynajmniej chcia³ wtedy) PV.
Cytat:
Dodatkowo Gonzo ma bana na PV i dzia³a na fake koncie p³ci ¿eñskiej "¦pioch". No coment
Prosi³bym jednak o elaborat. Nie podoba Ci siê moje podej¶cie do u¿ytkowników - spoko. Tak d³ugo jak posty nie przekraczaj± pewnej zdrowej dozy nieogarniêcia i g³upoty, to nale¿y je tolerowaæ, jednak z PV siê zrobi³a piaskownica, gdzie dzieci, które nie powinny mieæ internetu onanizuj± siê do rysowanych przez siebie patyczaków na kartce w kratkê i pytaj± siê co zamówiæ w KFC. Nie chce byæ adminem na PV, bo polecia³oby sporo obecnych u¿ytkowników. Ban jest kwesti± prywatn± miêdzy mn± a Daru. Rozwijaæ mysli nie bêd±, powiem tylko, ¿e tyle gówna jakim mnie dariusz potraktowa³, nie mog³em mu darowaæ.
Fakt, ze Daru siê z nikim nie liczy, a z PV sobie nigdy nie radzi³, nie radzi i nie poradzi wcale tu nie pomaga.
Witam serdecznie! Chcia³bym tutaj spokojnie porozmawiaæ na temat tego co siê dzieje i dzia³o na "drugiej Valhalli" czyli na Pokemon Valhalla- PV http://forum.pokemony.com/
Ekhem...po przeczytaniu tego co pogrubi³em pomy¶la³em, ¿e ten temat to jaka¶ kopiuj-wklejka z PoPLa. Jednak nie, nie ma tam takiego - ani podobnego tematu. Nie zgadzam siê z sugerowaniem, jakoby PVF by³o drug± PV. Jest pierwsz±. M³odzi i nowi, nie wiedz± i nie chc± wiedzieæ, o jaki¶ starych forach. Dla nich oficjalne forum strony, jest prawdziw± PV. Oni nie wiedz±, kto to Boss czy Masanohashi i jakie wa¿ne role odegrali na PV np. w 2005 r.
PoPL jest po prostu zbiorem osób, które przez lata siê interesi± Pokami i wygl±da to podobnie do tego, jak ja trwam na PC. Oni lubi± utrzymaæ swoje forum na powierzchni, i ja tak robiê z PC. Nie s± to idealne fora, ale maj± po prostu d³ugoletnich userów którzy s± z nimi bardzo z¿yci. Przy czym sam PoPL jest specyficzny, niektóre tematy zostaj± opanowane przez stara gwardiê i wychodzi...ciê¿ko to opisaæ i okre¶liæ. Wiêc zostawiam tê kwestiê. W ka¿dym razie, nowi userzy PPSu, w pierwszej kolejno¶ci zawsze wchodz± na PVF. A przynajmniej wiêkszo¶æ.
Ninjapaproch napisa³/a:
Przez ostatnie lata, by³a to najwiêksza poke strona i poke forum
I nadal to najwiêksza strona, oraz najpopularniejsze forum pod wzglêdem aktywno¶ci. PoPL mimo tego, ¿e ma 4x wiêcej postów, to jest bardziej kameralny, a nie tak masowy jak PVF. Szczególna rolê odegra³o tu niepowa¿ne logo PoPLa z kola¿em Zangoose z Kulfonem które zwyczajnie odstrasza³o.
Ninjapaproch napisa³/a:
Mam tu na my¶li administratora "Daru", jaki w g³ównej mierze jest odpowiedzialny za taki stan rzeczy. Druga sprawa to nagromadzenie trolli wszelkiej ma¶ci, jakie zaczê³y ¿erowaæ na jego stanie zawieszenia, co sprawi³o ¿e forum zacz±³ trawiæ rak. Valhalla z czo³owego forum sta³a siê siedliskiem najgorszych flejmów i po¶miewiskiem. Nie nast±pi³o to tak gwa³townie a stopniowo. Teraz jednak pozostaje tylko p³akaæ nad rozlanym mlekiem.
Tzn. za jaki stan rzeczy jest odpowiedzialny ? Trolle ? A tak konkretnie kto ? Opinia o najgorszych flejmach, rakach i po¶miewisku, to robota kilku osób, ³acznie tymi aferami i sytuacj± wewnêtrzn± PV interesuje siê ok . 40-60 osób. Reszta - 200-250 aktywnych ka¿dego dnia - ma to gdzie¶ i normalnie postuje, tylko o tym nikt nie pamiêta.
Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.
PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.
Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji
Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.
Gonzo absolutnie nie nadaje siê na stanowisko kierownicze bo zbyt wiele w sobie ma z trolla.
¯artujecie sobie? Ten oszust i krêtacz? Normalnie kto¶, kto zaproponowa³ jego jak¿e "zacn±" kandydaturê na stanowisko kierownicze, powinien dostaæ puchar za debilizm wszech czasów. Gratsy dla tego kogo¶ za inteligencjê. Ludzie, przecie¿ Gonzo jest w praktycznie ka¿dej dramie na PV. Nie jest kim¶ kto ogarnia i rozwi±zuje problemy a je powoduje. Dba o w³asne interesy i swojej bandy, to wszystko. Nie mam do niego zaufania sympatii ani szacunku bo i na taki nie zas³uguje. Jak go g³aszczesz po g³owie jest OK ale nie potrafi przyj±æ uzasadnionej krytyki ani nie przyznaje siê do b³êdów. Chce sobie jaki¶ autorytet wyrabiaæ ale tego nie osi±ga siê spinaniem ty³ka i darciem ryja. Taki kto¶ jako admin to by³aby katastrofa bo przywileje i jaka¶ w³adza go psuj±. Nie ma w tym kierunku predyspozycji, nawet jako modearator. Prywatnie te¿ osoba z niego taka, co za plecami ty³ek obrabia, choæ to inna bajka. I nie o internetach mówiê a o livie.
PV jest w kiepskiej sytuacji ale ogarnie siê pewnie. Daru powinien zadbaæ by osoby bior±ce udzia³ w tej piese³kowatej szopce nie mia³y doj¶cia do forum i ¿y³y gdzie¶ na marginesie bo tak bêdzie lepiej dla zwyk³ych userów. Po odcedzeniu mêtów dostrze¿emy warto¶ciowych ludzi chêtnych do niezobowi±zuj±cej pomocy.
Nie no, chesz oddaæ swój ciê¿ko wygrany puchar takiemu komu¶ jak Gonzo albo jego typerowi na admina? W moich oczach to ty wci±¿ jeste¶ niepokonanym czempionem, anakinie :3
Ostatnio zmieniony przez 4xI 11 Luty 14, 23:45, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Buhaha. Skoro drugi akapit niby taki bajkowy i umniejsza warto¶æ co pisa³em to po¶rednio przyznajesz, ¿e pierwszy akapit w jakim cie opisuje jest trafny ;) Nie chce marnowaæ na ciebie wiêcej czasu ni¿ to konieczne. Rozumiem, ¿e ju¿ chcesz ruchu dooko³a siebie. Taka prawda, bardziej szkodzi³e¶ PV ni¿ pomaga³e¶. Niezale¿nie od tego co tam gadasz, twoje zachowanie zdefiniowa³o i zaklasyfikowa³o ciê jako trolla i raczyd³o, choæ czajê, ¿e tak siê nie poczuwasz.
Cytat:
bo widzê, ¿e siê boisz powiedzieæ komu¶ co¶ w twarz
Buhaha. Skoro drugi akapit niby taki bajkowy i umniejsza warto¶æ co pisa³em to po¶rednio przyznajesz, ¿e pierwszy akapit w jakim cie opisuje jest trafny ;) Nie chce marnowaæ na ciebie wiêcej czasu ni¿ to konieczne. Rozumiem, ¿e ju¿ chcesz ruchu dooko³a siebie. Taka prawda, bardziej szkodzi³e¶ PV ni¿ pomaga³e¶. Niezale¿nie od tego co tam gadasz, twoje zachowanie zdefiniowa³o i zaklasyfikowa³o ciê jako trolla i raczyd³o, choæ czajê, ¿e tak siê nie poczuwasz.
Nie bojê tylko brzydzê :B
Mam g³êboko w powa¿aniu jako co lub kogo mnie sklasyfikujesz. Te¿ bym siê brzydzi³ siebie, gdybym by³ Tob±, trolliku
To nie kwestia tego jak ja cie klasyfikuje, sam sobie wyrabiasz tak± opinie. Zawsze w centrum shitstormu. To kwestia tego, ¿e ca³y ¶wiat taki z³y i siê ciebie czepia? Nie ja tu jestem trollem, jestem anty trollem bo jadê po trollu jakim jeste¶. ¯erowa³e¶ na PV ile siê da³o a teraz ból dooopy i do buntu podjudzasz. To NIE POMAGA. To nie jest kreatywne a destrukcyjne. Gonska na stos. Marchew zdrowsza jak drób.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.