POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Pokemon Mysterious Kanto
Autor Wiadomo¶æ
123ViVa123 
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³a: 05 Kwi 2014
Sk±d: Z Cyfrowego ¦wiata
Kontakt:
Wys³any: 5 Kwiecieñ 14, 11:25   Pokemon Mysterious Kanto

Z cyklu: No tak, ledwo siê zarejestrowa³a, a ju¿ tworzy w³asny temat. ¯adnego powitania czy chocia¿by poinformowania o swoim istnieniu tylko od razu lecieæ do dzia³u z fanfikami.

Z góry ostrzegam, nie wiem co my¶leæ o tym opowiadaniu. Fabu³a ogólnie rzecz bior±c, jaka¶ tam jest. Staram siê, by to wszystko by³o ogarniête, ale jak mówi³am: nie wiem co o tym my¶leæ. Mam dopiero ledwo cztery rozdzia³y/odcinki (jak zwa³, tak zwa³), jednak nie mogê siê oprzeæ pokusie wstawienia tego gdziekolwiek. To forum wyda³o mi siê idealne. Jest tu mnóstwo u¿ytkowników, którzy mogliby mi doradziæ w zwi±zku z "anime", którego nazwa równa siê nazwie tematu. Odnoszê mimo wszystko wra¿enie, ¿e opowiadanie to jest dziwne i nieco pokrêcone. Tak, mniej wiêcej tak jak moje ¿ycie.

Ostrze¿enie v2. Nigdy, ale to nigdy, nie jestem w stanie sensownie rozpocz±æ opowiadania. Wiêc za ten pierwszy rozdzia³ (albo i za ca³± resztê) przepraszam. Do tego, s± one pisane nieregularnie wzglêdem d³ugo¶ci. Jak mnie to strasznie denerwuje... Ale nie jestem w stanie tego zmieniæ. Dlatego nie dziwcie siê, gdy jeden rozdzia³ bêdzie na sto-parê linijek, a inny na piêædziesi±t. Nie jestem w stanie tego uregulowaæ, to jako¶ samo tak leci.

Ostrze¿enie v3. Nie wiem, jak bêdzie w tym opowiadaniu, mam dopiero czwarty rozdzia³ i ok. 5/100 pi±tego. Jednak z góry ostrzegam, i¿ jestem (najczê¶ciej) tragiczk±. Nie. Nie zabijê g³ównej postaci (chyba), mówiê, nie wiem co z tego wyniknie, ale lepiej wiedzieæ takie rzeczy na starcie, prawda?

Ostrze¿enie v4. Proszê nie czepiaæ siê ataków. Wiem, ¿e niektórych z nich, Pokemon nie mo¿e poznaæ w grach, czy nawet w anime, ale po prostu nie czepiajcie siê ich. Idê, jak to siê mówi, na ¿ywio³. Je¶li jaki¶ atak mi pasuje w danym momencie, taki bêdzie. Choæby ch³ostami mnie grozili, tego nie zmieniê.

Có¿, to ju¿ chyba wszystko z ostrze¿eñ.

No có¿, wiêc na pocz±tek, pierwszy rozdzia³ o bardzo oryginalnym tytule, nie powiem.

Pocz±tek.

Lena poruszy³a siê niespokojnie. Mia³a wkrótce zacz±æ swoj± podró¿, ale to j± przerasta³o. A co je¶li jej siê nie uda? Albo je¶li stanie siê co¶ z³ego? Nawet nie chcia³a byæ trenerk±. To nie by³o dla niej. Nie mog³a mieæ jakiego¶ powa¿nego planu na przysz³o¶æ, na przyk³ad zostaæ lekarzem? Nie, jej matka chcia³a, by ta wyruszy³a w podró¿ trenersk±, wiêc nie chcia³a siê k³óciæ. Miejscami mia³a wra¿enie, ¿e Alexie bardziej zale¿a³o na tej podró¿y ni¿ samej Lenie. Ale có¿ poradziæ, jak ma siê niezwykle uzdolnion± matkê. Mo¿e zapomni i bêdzie mog³a zostaæ w domu. Albo nagle zachoruje...
-Poliwrath, Armatka Wodna - nakaza³a Alexa po nieudanej próbie obudzenia córki. "Marne nadzieje...", pomy¶la³a zdo³owana Lena i wsta³a z ³ó¿ka. "I do tego muszê siê przebraæ", spojrza³a z jeszcze wiêkszym rozczarowaniem na swoj± mokr± pi¿amê, która zd±¿y³a przykleiæ jej siê do skóry.
-Dziêki mamo... - mruknê³a, na co Alexa siê roze¶mia³a.
-Przecie¿ nie mo¿esz spó¼niæ siê na swoj± podró¿. - powiedzia³a - Pamiêtaj, ¿e jestem dziennikark± i z chêci± napiszê kiedy¶ z tob± wywiad. - doda³a, po czym spojrza³a na Lenê - A teraz id¼ siê lepiej ubierz w co¶ suchego i zejd¼ na dó³. - zarz±dzi³a i wysz³a z pokoju. Lena westchnê³a, po czym zaczê³a siê ubieraæ.

Tak jak siê tego spodziewa³a, na dole oprócz mamy zasta³a ciociê Violê z wujkiem Augustinem oraz ich córkê Aoi. By³a m³odsza od Leny o dwa lata i uwielbia³a elektryczne Pokemony, jednak ¿adnego nie mia³a. Najciekawsze by³o to, ¿e urodzi³a siê dok³adnie tego samego dnia co Lena, pomijaj±c dwuletni± ró¿nicê. Innymi s³owy by³y to zarówno urodziny Leny jak i Aoi.
-Wszystkiego najlepszego - powiedzieli na start. Lena usiad³a obok Aoi, która u¶miecha³a siê jak nigdy wcze¶niej. Gdy doro¶li byli pogr±¿eni w rozmowie, Lena postanowi³a zagadaæ.
-A ty co siê tak szczerzysz? - zapyta³a. Aoi spojrza³a na ni±, jakby by³a elektrycznym Pokemonem, a Lena wiedzia³a jak ten wzrok wygl±da.
-Nie wiesz? Bêdziemy razem podró¿owaæ! - powiedzia³a teatralnym szeptem.
-A sk±d ta pewno¶æ?
-Mama powiedzia³a, ¿e to bêdzie mój prezent urodzinowy. - powiedzia³a z dum± Aoi - Nie bêdê mog³a ³apaæ Pokemonów i walczyæ o odznaki, ale bêdê mog³a podró¿owaæ, a to wystarczy! - doda³a dziecinnie.
-No super, czyli bêdê musia³a ciê niañczyæ? - zapyta³a Lena.
-Hej! - wykrzyknê³a Aoi po czym zrobi³a obra¿on± minê. Lena za¶mia³a siê.
-Dziewczynki, nie k³óæcie siê. Dzi¶ wyruszacie. - powiedzia³a Viola.
-A w³a¶nie, skoro mowa o wyruszaniu... - zaczê³a mama Leny, po czym wysz³a do salonu i wróci³a z PokeBallem obwi±zanym wst±¿k±. - To dla ciebie, Lena, twój pierwszy Pokemon! - wykrzyknê³a.
-Och, to ¶wietnie - powiedzia³a Lena zastanawiaj±c siê, co to za Pokemon. To, ¿e nie chcia³a byæ trenerk±, nie znaczy³o, ¿e nie lubi Pokemonów. Alexa poda³a jej PokeBall.
-Ale otwórz go na zewn±trz... - doda³a nieco zawstydzona - Jest trochê... Hmm... Nerwowy... Ale nie wa¿ne. Dogadacie siê, a teraz ruszaj, w plecaku masz PokeDex, PokeBalle, ubrania na zmianê, kasetkê na odznaki, leki... - zaczê³a wyliczaæ, ale Lena jej przerwa³a.
-Dobra, rozumiem. Wszystko czego potrzebujê. - powiedzia³a, po czym wsta³a od sto³u. - To my ju¿ chyba bêdziemy siê ¿egnaæ. - doda³a nakazuj±c Aoi wstaæ.
-Pa pa! - wykrzyknê³a Aoi wybiegaj±c z domu. Zaraz za ni± wysz³a Lena rzucaj±c byle jakie "Cze¶æ".

Wieczorem dziewczyny rozbi³y namiot w lesie. Wyruszy³y oko³o godziny dziewi±tej rano, a teraz by³a siódma wieczorem. By³y mniej wiêcej w po³owie drogi do Viridian City. Lana rozpali³a ognisko, po czym zdecydowa³a siê wreszcie wypu¶ciæ swojego Pokemona.
-Dobra, kimkolwiek jeste¶ - zwróci³a siê do PokeBalla - wychod¼! - podrzuci³a kulê do góry. Ta zakrêci³a siê w powietrzu, po czym w strumieniu ¶wiat³a wypu¶ci³a ¿ó³tego Pokemona-myszkê. By³ s³odki. Spojrza³ zdziwiony swoimi czarnymi oczami. - Cze¶æ, wygl±da na to, ¿e bêdê twoj± trenerk±. - powiedzia³a Lena. Aoi podnios³a siê z pos³ania i zaczê³a podziwiaæ Pokemona.
-Hmph - fukn±³ Pokemon, po czym kompletnie je zignorowa³ i usiad³ w oddali.
-To bêdzie ciê¿ka podró¿... - mruknê³a Lena przeci±gaj±c s³owo "ciê¿ka". Aoi kiwnê³a g³ow±, po czym wróci³a do namiotu. Lena zostawi³a ognisko dla nowego Pokemona (wed³ug kartki od mamy nazywa³ siê "Pikachu") i równie¿ wesz³a do namiotu zasypiaj±c.

W ¶rodku nocy Lenê zbudzi³ dziwny d¼wiêk. Brzmia³o, jakby kto¶ gra³ na harmonijce ustnej. Po cichu wyjrza³a zza namiotu. Ku jej zaskoczeniu, Pikachu siedzia³ dmuchaj±c w li¶æ. S³ysza³a, ¿e niektórzy ludzie i Pokemony to umiej±, ale zawsze wydawa³o jej siê to niemo¿liwe. A jednak, siedzia³ tu i gra³ na li¶ciu. Obok niego pojawia³y siê ró¿ne Pokemony - Caterpie, Metapody, Weedle, Kakuny, Pidgeye, a nawet Spearow. Melodia by³a spokojna i delikatna, jednocze¶nie wzruszaj±ca. Trwa³o to przez jeszcze kilka minut, po czym melodia ucich³a. Pokemony zaczê³y siê rozchodziæ, a Pikachu po³o¿y³ siê przy ognisku. Lena wróci³a do namiotu i po³o¿y³a siê obok Aoi. My¶la³a, ¿e nie bêdzie mog³a zasn±æ, jednak ju¿ po paru chwilach odp³ynê³a...

Ostatnia rzecz: Mo¿e byæ raz napisane Pikachu, a raz Riolu, bo w oryginalnym planie, to ten drugi mia³ byæ starterem Leny, ale jednak zdecydowa³am siê na starego, dobrego Pikacza.

Ostatnia rzecz v2: Przepraszam, u¿ywa³am HTML'a...
Ostatnio zmieniony przez 123ViVa123 5 Kwiecieñ 14, 11:28, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: