POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Najlepsza konsola do pokemonów.
Autor Wiadomo¶æ
azor 
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 27 Maj 2013
Wys³any: 27 Maj 13, 13:06   Najlepsza konsola do pokemonów.

Siema!
To mój pierwszy post na forum wiêc siê przedstawiê, Jestem azor, grafik-amator, pokemony lubiê praktycznie od pierwszej klasy podstawówki (zagrywa³em siê w ruby jak nienormalny).
Wiêc ostatnio znów zacz±³em graæ na emulatorze i tak sobie pomy¶la³em ¿e super bêdzie zabraæ pokemony ze sob±, chcia³em kupiæ SP ale wersja 101 osi±ga na allegro ceny do 250 z³, za te pieni±dze mo¿na ju¿ mieæ DSL, ale znów do³o¿yæ 150 i ma siê 3DS'a.
Mogli by¶cie mi powiedzieæ jak± konsolê najlepiej wybraæ? chodzi mi o opinie u¿ytkowników konsol. Jak na razie jestem nastawiony na taki zestaw:

-Konsola DS Lite
-Karta R4 ¿eby nie ³aziæ z kartami
-Karta SuperCard bo ez flash 4 jest niedostêpny na allegro

Taka konfiguracja pozwoli³a by mi na komfortow± grê we wszystkie obecnie wydane wersje Pokemonów, ale mam kilka obaw które chcia³ bym ¿eby¶cie pomogli mi rozwiaæ. Jak wybraæ dobrego DSL'a z allegro, na co zwracaæ uwagê, za ile kupiæ ¿eby nie przep³aciæ ani ¿eby nie kupiæ zepsutej konsoli, co z bateri±?
Mo¿ecie podsy³aæ linki do proponowanych aukcji.

To na razie tyle, je¿eli bêdê mia³ dalsze pytania, napiszê.
Dziêki za po¶wiêcony czas!

kowalt 
Powoli siê wkrêca
kuce s± be

Do³±czy³: 29 Cze 2009
Sk±d: Warszawa
Wys³any: 27 Maj 13, 13:30   Re: Najlepsza konsola do pokemonów.

azor napisa³/a:

Wiêc ostatnio znów zacz±³em graæ na emulatorze i tak sobie pomy¶la³em ¿e super bêdzie zabraæ pokemony ze sob±, chcia³em kupiæ SP ale wersja 101 osi±ga na allegro ceny do 250 z³, za te pieni±dze mo¿na ju¿ mieæ DSL, ale znów do³o¿yæ 150 i ma siê 3DS'a.

Muszê przyznaæ dziwi mnie taka cena GBA SP. Ale có¿.
Co do konsol. Na 3DSie zbyt prêdko nie pograsz w pirackie gry. Wiêc wszystko trzeba bêdzie sobie kupowaæ. Ale ponoæ(poprawcie mnie je¶li siê mylê) Ninny wydaje na t± konsolê gry z GB czy GBC w wersji eshopowej.

Na DS/DS Lite/DSi ... pograsz ju¿ na cartach. Tyle ¿e nei zagrasz w najnowszê X/Y i te nowe Dungeony.

azor napisa³/a:

-Konsola DS Lite
-Karta R4 ¿eby nie ³aziæ z kartami
-Karta SuperCard bo ez flash 4 jest niedostêpny na allegro

Wymieni³bym R4 na Acekarda 2. R4 s± strasznie przerabiane przez co ró¿nie bywa z grami.
Zamiast SuperCarda wola³bym Ez Flash V. Nie wiem w sumie czemu. Ale przyjê³o siê ¿e jest lepsiejszy.
No i z takim zestawem zagrasz w wszystkie gry Pokemon od R/G/B/Y do B2/W2. Z spinn offami i innymi pierdó³kami(nie licz±c gier na konsole stacjonarne).

No có¿. Co braæ? Zale¿y od stanu portfela. Je¶li kolegê staæ do 3DSa.
Je¶li za to bywa z t± kas± krucho to jednak DSa który i tak dostarczy masê frajdy. Zw³aszcza ¿e nie samymi Pokemonami ta konsola ¿y³a.

azor 
Pewnie nie zna PokeMana

Wys³any: 27 Maj 13, 13:48   

kowalt napisa³/a:
Muszê przyznaæ dziwi mnie taka cena GBA SP. Ale có¿.

Zwyk³y SP mo¿na dostaæ za 60-100 w dobrym stanie ale on ma s³aby ekran, poza tym to GBA wiêc nie odpali ss/hg b/w b2/w2.
kowalt napisa³/a:
Na 3DSie zbyt prêdko nie pograsz w pirackie gry.

zrobi³em ma³y research i wysz³o mi, ¿e z R4i 3DS V 4.5 chodz±, ale nie mia³em w rêkach, nie wiem.
kowalt napisa³/a:
Ninny wydaje na t± konsolê gry z GB czy GBC w wersji eshopowej.

Wychodz±, nazywa siê to VirtualConsole, ale jak na razie ¿adnych pokemonów.
kowalt napisa³/a:
Tyle ¿e nei zagrasz w najnowszê X/Y i te nowe Dungeony.

Na dungeonach a¿ tak mi nie zale¿y, pogra³ bym ale nie muszê, z X/Y chyba dam radê do nastêpnej generacji (oby by³a kompatybilna z 3DS), zanim przejdê gry z GB-GBA i DS'a i wszytkie ROMhacki pewnie akurat wydadz± :)
kowalt napisa³/a:
Wymieni³bym R4 na Acekarda 2. R4 s± strasznie przerabiane przez co ró¿nie bywa z grami.

Móg³ by¶ powiedzieæ o tym co¶ wiêcej? Nie znam siê i nie znalaz³em zbyt wiele info o Acekard 2, co do R4 to podobno dzia³aj± gry z DS'a, GB, GBC, NES'a i kilku innych.
kowalt napisa³/a:
Zamiast SuperCarda wola³bym Ez Flash V

Nie jestem przekonany do V, bardzo chcia³em IV ale pokaza³a siê na allegro tylko raz za prawie 3 stówy... Ez flash V trzeba obs³ugiwaæ loaderem i naczyta³em siê, ¿e pada w niej szybko bateria i gubi all save'y. SC niby zmula niektóre gry ale mi ona g³ównie do Pokemonów potrzebna a one dzia³aj± p³ynnie z tego co widzia³em i jak siê umie obs³u¿yæ to nie gubi± save'ów.
kowalt napisa³/a:
Je¶li kolegê staæ do 3DSa.

Staæ mnie to mo¿e i staæ, nowy za 400 z³ mogê mieæ ale 3DS nie ma slota na GBA a karty typu iPlayer czy SuperCard DSTWO z emulatorem GBA nie znalaz³em do kupienia na Polskich stronach, mogê ewentualnie sprowadziæ z chin do stanów i ze stanów do poslski co potrwa ze dwa miesi±ce :)

4xI 
Bug Catcher

Do³±czy³: 01 Sty 2009
Kontakt:
Wys³any: 27 Maj 13, 16:31   

kup se smartfona - jakiego¶ z tych lepszych - i emuluj wszystkie gry + te, co wysz³y na nintendo64

jedyna wada takiego zestawu, to brak u¿ytecznych opcji jak np. wymiana poksów, ³±czenie siê i granie z innymi

ofc, to taka lu¼na propozycja

azor 
Pewnie nie zna PokeMana

Wys³any: 27 Maj 13, 16:46   

4xIjestêg³up napisa³/a:
kup se smartfona - jakiego¶ z tych lepszych - i emuluj wszystkie gry + te, co wysz³y na nintendo64

jedyna wada takiego zestawu, to brak u¿ytecznych opcji jak np. wymiana poksów, ³±czenie siê i granie z innymi

ofc, to taka lu¼na propozycja

Chcê mieæ fizyczne przyciski, jedyny telefon który ma pada to Xperia Play z jednym rdzeniem, cytuj±c Pocket Gamera ( o emulacji Nintendo DS):
Cytat:
It ran at a pathetically slow framerate on our Xperia Play, with no sound or touchscreen emulation.
Ostatnio zmieniony przez azor 27 Maj 13, 16:47, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Do³±czy³: 01 Lis 2008
Sk±d: Z internetów
Kontakt:
Wys³any: 27 Maj 13, 16:52   

azor napisa³/a:
Chcê mieæ fizyczne przyciski, jedyny telefon który ma pada to Xperia Play z jednym rdzeniem, cytuj±c Pocket Gamera ( o emulacji Nintendo DS):
Cytat:
It ran at a pathetically slow framerate on our Xperia Play, with no sound or touchscreen emulation.

mam xperiê go ( z III kwarta³u tamtego roku, wiêc niemal¿e nowy ) i jako¶ nie narzekam na framerate a wystarczy sobie kupiæ pad na bluetooh i masz fizyczne przycski, ba, nawet wibracje :]
Gameboid ( wiem ¿e s± lepsze ale tego mam i ju¿ :] ) + dobry fon + pad na bluetooh + podstawka/chwytak ( by siê trzyma³o w kupie to wszystko) = ca³kiem niez³y zestaw:]

pozatym, szajsung zrobi³ pod swojego SIII specjalnego pada ( je¶li co¶ pomiesza³em to gomen ) wiêc kup se SIII i pada do tego i gotowe.

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Ostatnio zmieniony przez DominLoL 27 Maj 13, 16:53, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

azor 
Pewnie nie zna PokeMana

Wys³any: 27 Maj 13, 16:54   

@DominLoL
Nie no, skupmy siê na DSL, nie chce fona z androidem i emulacji, to nie to samo.

S 
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 30 Mar 2013
Wys³any: 2 Czerwiec 13, 19:32   

Wed³ug mnie i tak Gemboj by³ prokozacki.

Sygnatura użytkownika
CHAMSKA REKLAMA ZAPRZYJA¬NIONEGO FORUM

RÓWNIE CHAMSKA REKLAMA INNEGO FORUM

kowalt 
Powoli siê wkrêca
kuce s± be

Do³±czy³: 29 Cze 2009
Sk±d: Warszawa
Wys³any: 4 Czerwiec 13, 12:09   

azor napisa³/a:

kowalt napisa³/a:
Na 3DSie zbyt prêdko nie pograsz w pirackie gry.

zrobi³em ma³y research i wysz³o mi, ¿e z R4i 3DS V 4.5 chodz±, ale nie mia³em w rêkach, nie wiem.

Z tego co w³a¶nie wyczyta³em na gbatemp to pierwszy flashcart do 3DSów wyszed³ ca³kiem niedawno. Jednak na pocz±tku istnienia 3DSa Nintendo ca³kiem szybko robi³o aktualki do konsoli która blokowa³a dzia³anie takich maszynek. Ale nie orientuje siê na tyle dobrze by co¶ stwierdziæ dok³adniej.

kowalt napisa³/a:
Ninny wydaje na t± konsolê gry z GB czy GBC w wersji eshopowej.

Wychodz±, nazywa siê to VirtualConsole, ale jak na razie ¿adnych pokemonów.[/quote]

Wydajê mi siê ¿e w japoñskim eshopie by³ jaki¶ Crystal czy cu¶. Ale to tylko tam w pamiêci mi siedzi. Mo¿e siê mylê.

kowalt napisa³/a:

Móg³ by¶ powiedzieæ o tym co¶ wiêcej? Nie znam siê i nie znalaz³em zbyt wiele info o Acekard 2, co do R4 to podobno dzia³aj± gry z DS'a, GB, GBC, NES'a i kilku innych.[/quote]

Jak pisa³em. R4 s± czêsto podrabiane. Ciê¿ko trafiæ na orygina³kê. A taka podrobiona potrafi siê szybko rozwaliæ. By³ to najpopularniejszy flashcart DSa dlatego tak wygl±da³a sytuacja. A co do Acekarda 2. Savuje du¿o szybciej ni¿ R4. Jeszcze nie dawno by³a wiêksza kompatybilno¶æ gier ale odk±d powstaje soft zastêpczy ju¿ nie ma to takiego znaczenia. Ak2 te¿ odtworzy te wszystkie konsole.

kowalt napisa³/a:
Zamiast SuperCarda wola³bym Ez Flash V

Nie jestem przekonany do V, bardzo chcia³em IV ale pokaza³a siê na allegro tylko raz za prawie 3 stówy... Ez flash V trzeba obs³ugiwaæ loaderem i naczyta³em siê, ¿e pada w niej szybko bateria i gubi all save'y. SC niby zmula niektóre gry ale mi ona g³ównie do Pokemonów potrzebna a one dzia³aj± p³ynnie z tego co widzia³em i jak siê umie obs³u¿yæ to nie gubi± save'ów.[/quote]

Mo¿e i tak byæ. Swojego nie u¿ywa³em zbyt d³ugo gdy¿ znudzi³y mi siê gry gameboyowe. Nie mia³em takiej sytuacji by jakie¶ savy mi siê wywala³y.

azor 
Pewnie nie zna PokeMana

Wys³any: 4 Czerwiec 13, 20:41   

Siema przyjaciele, sporo siê zmieni³o od kiedy ostatnio tu pisa³em, teraz szukam konsoli DSi XL z Acekard 2i i mam takie pytanie, Zrobi³em ma³y research którego wynika, ¿e je¿eli nie wiem na jakim sofcie kupuje konsolê(np z tej aukcji http://allegro.pl/ni...html#tabsAnchor ) to mo¿e ona byæ na sofcie 1.4.5 nie wspieranym przez Acekard 2i (np z tej aukcji http://allegro.pl/ac...3288557477.html ) któr± wszyscy mi polecali, nie wiem co braæ do DSi XL.
Bardzo prosi³ bym o radê, jak± kartê kupiæ (najlepiej z linkiem do allegro) bo co mi po radzie, ¿e np karta M3 lub SuperCard DSTWO rozwi±¿e mój problem jak jest ona nie do kupienia na allegro.

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: