Zamierzam wyposarzyæ siê w konsolkê DS Lite. Gra³ bym w gry z R4 ale Pokemon SS lub HG napewno bym kupi³ i gra³ w orgilaln± ;). I mam takie oto pytania:
1.Jakimi pokami ró¿ni± sie SS i HG bo o Lugi i Ho-oh czaje.
2.Ogólne ró¿nice miêdzy HG i SS
3.Czy maj±c HG/SS moge wymieniaæ siê z kumplem pokami z innych wersji i robiæ pojedynki. Wiem napewno ¿e miedzy SS i Hg sie spokojnie d,ale Diamond-Hg , Ruby-HG , o takie mi chodzi.
4.Graj±c w gry przez R4 da siê normalnie save'owaæ?
5.Czy w HG/SS da siê normalnie ³apaæ legi tak jak w ruby Groudona , w red Zapdosa etc. Czy trzeba je wymieniaæ z innych wersji ?
6.Z jakich wersji pokemon s± zaczerpniête pokemony do HG/SS Wiem napewno ¿e z 1 i 2 generacji ale poza tym nie jestem pewien.
Proszê o sensowne odpowiedzi. Pozdrawiam i z góry dziêkuje .
Zamierzam wyposarzyæ siê w konsolkê DS Lite. Gra³ bym w gry z R4
Je¶li to do DS Lite to jednak poleca³bym Acekarda 2. Nieco dro¿szy ale ³atwiej trafiæ na oryginalnego. A zobaczyæ orygina³ R4 to jak z Okapi. Parê osób s³ysza³o ale nie znasz nikogo kto by zobaczy³.
Arcexx napisa³/a:
1.Jakimi pokami ró¿ni± sie SS i HG bo o Lugi i Ho-oh czaje.
Pude³kiem? Logiem? Nazw±? Poza stworkami chyba nic. Wiêksze ró¿nicê(bo w lokacjach) pojawi³y siê w kolejnych generacjach.
No kojarzy mi siê jeszcze miejsce które musisz odwiedziæ podczas fabu³y. Ale jest to zwi±zane z legend±.
Arcexx napisa³/a:
3.Czy maj±c HG/SS moge wymieniaæ siê z kumplem pokami z innych wersji i robiæ pojedynki. Wiem napewno ¿e miedzy SS i Hg sie spokojnie d,ale Diamond-Hg , Ruby-HG , o takie mi chodzi.
Wybacz za skróty.
Wymiana pomiêdzy D/P/Plt/HG/SS pójdzie normalnie. Tak samo walka.
Nie pamiêtam jak to by³o z grami III do IV. W Platinium,Pealr i Diamondach jest specjalne miejsce gdzie mo¿na przenie¶æ stworki z FR/LG/R/S/E. Wtedy z Platyny na przyk³ad przenosisz je do HG.
Arcexx napisa³/a:
4.Graj±c w gry przez R4 da siê normalnie save'owaæ?
Ró¿nie bywa. Do tego saveovanie na R4 koszmarnie d³ugo trwa. Acekard 2 lepszy. Mia³em obydwa programatory i jako¶ ten nieszczêsny Ak2 jest du¿o lepszy i wygodniejszy.
Arcexx napisa³/a:
5.Czy w HG/SS da siê normalnie ³apaæ legi tak jak w ruby Groudona , w red Zapdosa etc. Czy trzeba je wymieniaæ z innych wersji ?
Oto i lista legendarnych Pokemonów które mo¿na zdobyæ podczas gry:
Ma³a uwaga. Przegl±daj±c j± natkniesz siê na Giratinê, Dialge i Palkie. By je zdobyæ musisz posiadaæ Arceusa.
Arcexx napisa³/a:
6.Z jakich wersji pokemon s± zaczerpniête pokemony do HG/SS Wiem napewno ¿e z 1 i 2 generacji ale poza tym nie jestem pewien.
Odpowiedzia³e¶ sobie. Jednak je¶li kolega Ci prze¶le Pokemony z generacji III lub IV to bêdziesz móg³ ich u¿ywaæ. Jedyne stworki na jakie siê nie natkniesz to te z V geny.
Arcexx napisa³/a:
Proszê o sensowne odpowiedzi. Pozdrawiam i z góry dziêkuje .
Nie wiem jak z sensem ale stara³em siê. I ja pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kowalt 28 Styczeñ 13, 19:51, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
dziêki za odpowied¼ poczytam o tym drugim specyfiku Acekard2
Wybieram DSL bo ma wej¶cie na gba a chce przej¶æ r/s/e/fr/lg
A co do legend to je mo¿na normalnie sotkaæ w jaki¶ tam okre¶lonyvh lokacjach jak np w redzie zapdos zawsze sta³ w fabryce tak?
[ Dodano: 28 Styczeñ 13, 19:58 ]
A jeszcze jedno czy w HG/SS da siê zdobyæ inne startery ni¿ 2 gen? np charmandera lub trecko? ale niewymieniaj±c ?
dziêki za odpowied¼ poczytam o tym drugim specyfiku Acekard2
Wybieram DSL bo ma wej¶cie na gba a chce przej¶æ r/s/e/fr/lg
Je¶li tak to pomy¶l o specjalnej przystawce do DS Lite. Nazywa siê Ez-Flash i pozwala na odpalanie ROMów GBA.
Arcexx napisa³/a:
A co do legend to je mo¿na normalnie sotkaæ w jaki¶ tam okre¶lonyvh lokacjach jak np w redzie zapdos zawsze sta³ w fabryce tak?
Wiêkszo¶æ tak. Ale Raikou i Enteri podró¿uj± po trawie i spotykasz je czasami zamiast zwyk³ych Pokemonów w trawach. Nie pamiêtam jak jest z Latiosem/Latiasem ale chyba podobnie.
Arcexx napisa³/a:
[ Dodano: 28 Styczeñ 13, 19:58 ]
A jeszcze jedno czy w HG/SS da siê zdobyæ inne startery ni¿ 2 gen? np charmandera lub trecko? ale niewymieniaj±c ?
Da siê. Od Oaka bêdziesz móg³ dostaæ jednego z starterów I generacji a od Stevena jednego z III generacji. Ale to dopiero po pokonaniu Elity i prawdopodobnie po pokonaniu Reda(nie jestem pewien. Dawno temu to przechodzi³em). Niestety nikt nam nie podaruje startera z generacji IV. Ale jak bêdziesz ju¿ mia³ DSa i Wi-Fi to przypomnij mi siê. Sprawdzê czy mam starego Sava. A jak nie to mo¿e przejdê grê to powymieniamy siê starterami
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.