POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Reprint!
Autor Wiadomo¶æ
emachel 
Gapa, gubi PokeBalle
aria on the planetes

Do³±czy³: 27 Wrz 2009
Sk±d: Bydgoszcz
Kontakt:
  Wys³any: 29 Marzec 13, 15:27   Reprint!

:: O mnie

Kim jestem?
Nazywam siê emachel (czyt. emejczel). To mój jedyny "oficjalny" nick, jedyna oficjalna jego pisownia i jedyny oficjalny sposób jego wymowy i w zwi±zku z tym tak w³a¶nie proszê siê do mnie zwracaæ. Mam ze 20 lat, jestem studentem informatyki, nerdem i komputerowym maniakiem, który ¿ycie netowe przek³ada du¿o ponad prywatne. Jestem maniakiem hentai i LoLa (graczom chêtnym na ARAMy, czy drafty raczej nie bêdê odmawia³, wiêc mo¿ecie mnie ¶mia³o dodawaæ, je¶li wcze¶niej uprzedzicie).

Co oferujê swoim graczom?
Potrafiê prowadziæ gry w dowolnie wybranym przez was klimacie (b±d¼ mieszance jaki¶ mniej lub bardziej konkretnych), o co bêdê pyta³ w zapisie (istnieje równie¿ mo¿liwo¶æ zmiany zdania w trakcie gry). Zdecydowanie najlepiej i z najwiêksz± prostot± przychodzi mi tworzenie scen absurdalnych i groteskowych oraz erotycznych. Dla zainteresowanych (pe³noletnich zainteresowanych to jest), jestem sk³onny prowadziæ gry obfituj±ce (lub po prostu zawieraj±ce dowolne ilo¶ci) w seks, przemoc i inne sprawy +18. Moj± najs³absz± dzia³k± jest horror, a tak¿e stricte realistyczne opisywanie scen walk. Oczywi¶cie nie odmówiê prowadzenia gier w takich klimatach, ale ostrzegam, ¿e je¿eli to g³ówna rzecz na jak± liczysz, nie spodziewaj siê raczej jaki¶ fajerwerków. Do siebie zapraszam g³ównie psycholi i perwersów. Sam w koñcu nale¿ê do obu grup. Ekhem.

Czego oczekujê?
Zanim zaczniesz - mam du¿e wymagania i nie jestem dobrym wyborem, je¶li dopiero zaczynasz przygodê z PBFami i nie czujesz siê na si³ach w³o¿yæ w ni± du¿o wysi³ku. Nie chcê odstraszaæ, ale je¶li siê nie przy³o¿ysz, to mimo usilnych chêci bêdê zmuszony podziêkowaæ Ci za grê. Wymagam przede wszystkim kreatywno¶ci, je¶li Twoje odpisy bêd± powtarzalne, schematyczne, lub Twój zapis bêdzie mia³ ma³o ciekaw± i oryginaln± historiê - w moich oczach jeste¶ spalony.

Nie wymagam jaki¶ stricte d³ugich odpisów, bo czasem jedno, dosadne zdanie potrafi lepiej odpowiedzieæ na sytuacjê ni¿ lanie wody przez pó³ strony, ale nie oznacza to, ¿e macie przesadzaæ z kolei w drug± stronê. Przyzwoity odpis, je¶li nie zachodzi jaka¶ naprawdê wyj±tkowa sytuacja (typu: wybierz a lub b), powinien mieæ d³ugo¶æ co najmniej 5 zdañ z³o¿onych.

Je¶li chodzi o formê, to wiadomo - opisujecie tylko i wy³±cznie swoje akcje i nie wp³ywacie na otoczenie. Bezwzglêdnie wymagane jest pisanie w czasie tera¼niejszym i opisywanie tego, co zamierzacie zrobiæ po moim ostatnim odpisie (a nie np. co by¶cie zrobili, gdyby¶cie mogli). Prosi³bym te¿ o unikanie refleksji na temat przesz³o¶ci (co by³o to by³o, ¿ycie toczy siê dalej), a wiêcej tego, jakie macie zamiary i jak reagujecie na tera¼niejsze wydarzenia.

Aktywno¶æ - odpisy co najmniej raz na tydzieñ, je¶li nie jeste¶ w stanie, napisz w temacie z nieobecno¶ciami. Im szybciej odpisujesz, tym szybciej bêdziesz dostawa³ odpis, sam postaram siê odpisywaæ raz dziennie lub czê¶ciej, chyba, ¿e nie bêdê mia³ dostêpu do komputera, b±d¼ najdzie mnie zanik weny. Jednak proszê tego nie wykorzystywaæ, ¿eby celowo pisaæ za krótkie, lub za s³abe odpisy - usprawiedliwienie typu "nie mia³em dzi¶ wiêcej czasu, a tak odpisa³bym za 2 dni" nie przejdzie. I proszê o niepoganianie mnie je¶li odpisy nie bêd± tak czêsto jak mia³y byæ, bo je¶li ich nie ma to znaczy, ¿e nie ma ich nie bez powodu.

Sygnatury - ka¿dy gracz maj±cy u mnie grê d³u¿sz± ni¿ 2 posty (czyt. mój post pocz±tkowy + odpis gracza) powinien mieæ PBF-ow± sygnaturê. Informacje jakie powinny byæ w niej zawarte to imiê/nazwisko/pseudonim postaci, jej aktualne po³o¿enie w grze, posiadane Pokemony, ich poziom, p³eæ, imiê (je¶li maj±) i znane ataki oraz informacja o przedmiotach jakie postaæ ma przy sobie (w³±cznie z ilo¶ci± randomowej waluty). Nie muszê chyba dodawaæ, ¿e tak zrobion± sygnê nale¿y równie¿ aktualizowaæ. Wygl±d i forma sygnatury dowolna, mo¿na w niej umie¶ciæ tak¿e dodatkowe informacje, o ile s± w niej te, o których wspomnia³em.

Po ostatnie i najwa¿niejsze - oczekujê od Ciebie, ¿e bêdziesz umia³ siê w to bawiæ i graæ bêdziesz dla przyjemno¶ci, a nie z przymusu. Nie bêdê próbowa³ nikogo uszczê¶liwiaæ na si³ê. Je¶li nie odpowiada Ci co¶ w moim stylu prowadzenia gier - jestem otwarty na krytykê i Twoje osobiste rekomendacje, najlepiej przez PW b±d¼ komunikatory. Je¶li oka¿e siê, ¿e jest to bariera nie do przebicia, có¿... S± inni mg-owie, ale mam nadziejê, ¿e nikt nie bêdzie odchodzi³ ode mnie niezadowolony (dotychczas raczej takich osób nie by³o, wiêc nie s±dzê, ¿eby jakie¶ siê napatoszy³y, ale kto wie...).

:: Realia gry

Zasady mog± w niektórych miejscach kolidowaæ z regulaminem, który zreszt± nie jest jeszcze do koñca ustalony. W takich sytuacjach za obowi±zuj±ce uznajê te, które ja sam narzucam.

Mechanika gry
Dopuszczalne s± wy³±cznie gry levelowe, tj. takie, w których Wasze Pokemony posiadaj± poziom. Wynika to z tego, ¿e grach nielevelowych zawsze sam nadawa³em jaki¶ umowny poziom Pokemonom, który trzyma³em w g³owie, ale z racji tego, ¿e na d³u¿sz± metê staje siê to zbyt mêcz±ce to postanowi³em z tego ca³kowicie zrezygnowaæ. Miejcie na uwadze, ¿e poziomy oznaczaj± wy³±cznie si³ê Waszego Pokemona, nie za¶ czas, w jakim ma on ewoluowaæ, czy nauczyæ siê konkretnego ruchu. Uczenie ataków mo¿e nastêpowaæ samoistnie (Pokemon jest na tyle mocny, ¿e sam z siebie potrafi wykonaæ dany atak), lub przez trening (mo¿e wygl±daæ ró¿nie, zale¿nie od przypadku). Ewolucja mo¿e nast±piæ totalnie randomowo i z ró¿nych przyczyn, jednak zak³adam, ¿e zwykle jest wynikiem walki, treningu, w³o¿onego wysi³ku, szczê¶cia, b±d¼ wywo³ania jaki¶ konkretnych emocji u Pokemona. Ma byæ ona elementem zaskoczenia, tote¿ nie bêdzie ¿adnych wskazówek, kiedy ma ona nast±piæ. Tak samo uczenie ataków - dopóki nie spróbujecie u¿yæ jakiego¶ ruchu i Waszemu Pokemonowi siê to nie uda, nie bêdziecie wiedzieæ, czy ju¿ nim dysponuje. Ewolucja w sposób inny ni¿ przez poziom bêdzie siê odbywaæ nastêpuj±co: je¶li jest to przedmiot, to przez danie tego przedmiotu Pokemonowi; je¶li przez szczê¶cie, to przez uszczê¶liwienie tego Pokemona (ponownie - nie bêdê informowa³ jaki jest procent posiadanego szczê¶cia przez konkretnego Pokemona); itd.

Regiony i Pokemony startowe
Dozwolona jest gra w jednym z 4 pierwszych regionów z mainstreamowych gier Pokemon: Kanto, Johto, Hoenn, Sinnoh. W grach ¶rednio zwracam uwagê na to co gdzie jest, tak¿e nie zdziwcie siê, je¶li w jakim¶ mie¶cie znajdziecie budynek, którego nie ma w ¿adnej grze z danym regionem.

Je¶li chodzi o Pokemony startowe, ka¿dy z Was mo¿e zacz±æ przygodê z maksymalnie dwoma Pokemonami i Pokemony te:
1) nie mog± byæ tego samego gatunku ani tego samego typu (mog± mieæ 1 wspólny typ je¶li drugi jest inny),
2) musz± byæ pierwszymi stadiami ewolucji (wy³±czaj±c baby Pokemony, choæ nimi te¿ mog± byæ),
3) nie mog± mieæ ¿adnego trzymanego itemu,
4) maj± na start poziom pi±ty,
5) nie mog± byæ legendami, Pokemonami shiny, dark, light itp.

Legendy
Istniej± w ilo¶ci sztuk co najwy¿ej 1. Legendy mo¿ecie spotykaæ, podró¿owaæ z nimi, zachodziæ z nimi w relacje, ba! - nawet je zabijaæ, ale nie mo¿ecie ich ³apaæ. Miejcie te¿ na uwadze, ¿e w moim wyobra¿eniu Pokemony legendy s± naprawdê mocno (czyt. zauwa¿alnie) silniejsze od zwyk³ych Pokemonów i maj± epickie backstory, nie za¶ s± legendarne, bo s± legendarne.

:: Kontakt

Je¶li potrzebujesz wiêcej emachela w swoim ¿yciu, to tu masz parê namiarów.

Komunikatory i gry
GG: 4436557
LoL: I only go mid (EUNE)
GW2: emachel (Blacktide)

Profile i strony
YT: emachelwladcaszynszyl
Twitch: emachelwladcaszynszyl
dA: emachel (g³ówny), emachelpl (t³umaczenia piosenek)
Twitter: 3machel
Blogspot: emachel
MAL: emachel
Ostatnio zmieniony przez emachel 1 Kwiecieñ 13, 12:36, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: