Witam serdecznie. Mam takie dziwne nawyki w grach z serii Pokemon ¿e uczê poki tylko ich naturalnych ataków chocia¿ doskonale zdaje sobie sprawê ¿e to bardzo ogranicza ich rozwój. Próbowa³em sobie wyt³umaczyæ to zachowanie i widzê kilka przyczyn. Po pierwsze tak chyba objawiaj± siê przyzwyczajenia z gier typu Diablo do kolekcjonowania itemków które w ten sposób siê uzewnêtrznia (uwielbiam podziwiaæ kolekcjê kiedy zbiorê wszystkie TMy). Po drugie gry Pokemon s± stosunkowo proste wiêc bazowe move sety poków w zupe³no¶ci wystarcz± do przej¶cia gry nawet niepe³n± dru¿yn± z jednego typu poków. Ostatni± przyczyn± jest to ¿e TMy s± jednorazowego u¿ytku wiêc wykorzystuj±c je na jednego poka pozbawiam mo¿liwo¶ci nauki inne a co za tym idzie nigdy nie mogê siê zdecydowaæ który z moich pupili zas³u¿y³ na takie wyró¿nienie. I teraz mam do Was pytanie...czy korzystacie z TMów czy tak jak i ja wolicie podziwiaæ jak Wasza kolekcja siê powiêksza? I jeszcze takie ma³e pytanko poza konkursem Czy u¿ywacie HMów w walkach czy tylko poza bitw±? Ja osobi¶cie uwa¿am ¿e s± do¶æ s³abe w porównaniu do ¶rednich obra¿eñ z ostatecznych move setów pokemonów (a ¿eby je usun±æ trzeba szukaæ Move Deleterów gdy¿ nie da siê ich zast±piæ kolejnym atakiem). Wyj±tek stanowi bardzo przydatny Fly (mo¿e obra¿enia nie powalaj± ale pok znika z pola walki na turê co pozwala przetrzymaæ silniejsze ataki) lub w pó¼niejszych czê¶ciach serii jego wodny odpowiednik Dive.
Tylko ¿e klonowanie to ¿e tak siê wyra¿ê oszustwo a mówimy tu bardziej o uczciwej grze
Przykro mi, ale je¶li by³oby wiêksze zainteresowanie gr± Vbalink (patrz ostatni PT) to bym nie klonowa³ tylko wymienia³ siê. Poza tym, ja nie klonuje dos³ownie, tylko odpalam 2 Vba, i wymieniam siê na 2 takich samych save'ach.
U¿ywam TMów i sterydów (spokojnie - Zinc mam na my¶li ). Co prawda lubiê mieæ sporo 'p³yt' w etui, ale czasem przyda siê wiêcej mocy naszemu stworkowi.
Co do u¿ywania HMów to g³ównie poza walk± (zawsze wkurza mnie to, ¿e psuj± mi movesety ), choæ lubiê nauczyæ Poka np. Surf, Fly, Strenght, Dive...
Dawniej nie u¿ywa³em TMów. Jako¶ tak wiêcej frajdy dawa³a mi walka bez nich. Z reszt± wiêkszo¶æ z nich mo¿na znale¼æ tylko raz w danej grze. Wiêc wola³em je sobie zostawiæ na pó¼niej które nigdy nie nast±pi³o.
Sytuacja zmieni³a siê w B/W i B2/W2. W koñcu TMy s± wielokrotnego u¿ytku. Mo¿na siê uczyæ nowych ataków. Mo¿e nie czêsto ale jednak ich u¿ywa³em.
A co do HMów.
Waterfall je¶li u¿ywa³em wodnego stworka który mia³ wysoki Attack. Poza nim Surf w odwrotnej sytuacji.
Fly dawa³em Crobatowi. ¦wietnie sprawdza³ siê z Toxic.
No i czasem Strenght w sytuacji gdy potrzebowa³em normalnego ruchu dla jakiego¶ stworka. Reszta jako¶ mnie nie przekonuje. Zazwyczaj s± po prostu nieco za s³abe. Dlatego zawsze mam dwa stworki które maj± wiêkszo¶æ TMów. Najgorzej by³o w Crystalach gdzie wodnych HMów by³o a¿ trzy. I biedny Pokemonek musia³ mieæ a¿ trzy ataki tego samego typu.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.