POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: tt22
2 Czerwiec 13, 07:27
Mamy ju¿ ponad 70 tysiêcy postów !
Autor Wiadomo¶æ
PokeMan 
My¶li, ¿e jest PRO
Po prostu PokeMan

Do³±czy³: 16 Lis 2008
Kontakt:
Wys³any: 28 Wrzesieñ 12, 16:38   Mamy ju¿ ponad 70 tysiêcy postów !

Nadszed³ ten dzieñ, ta chwila chwa³y - 70 tysiêcy postów mamy. Obecna wersja naszego forum zaczê³a swój byt nieca³e 4 lata temu - 2 listopada 2008 r. Pierwsza historyczna wersja trwa³a od marca do 26 grudnia 2007 r. a wygl±da³a tak.

Jak widaæ przez te lata ¶wiat siê zmieni³, jak i PPS (Polska Poke Scena) siê zmieni³. Podstawow± ró¿nic± która nas dotyczy, jest fakt, ¿e od dok³adnie 2 lat, nie istnieje ju¿ legendarna strona - PokeSerwis - której byli¶my oficjalnym forum. Zamkniêcie mocno walnê³o i spowodowa³o spadek aktywno¶ci na forum. Na szczê¶cie przysz³o¶æ jest jasna. Dalej istniejemy i istnieæ bêdziemy. Niestety w dzisiejszych czasach aby zmusiæ ludzi do pisania prawid³owych postów, by³em zmuszony zamkn±æ offtop i SB. Bowiem gdy istnia³y, to ma³o kto pisa³ o g³ównej tematyce forum - o Pokemon.

Mimo to, przewidujê nap³yw nowych u¿ytkowników, w zwi±zku z zbli¿aj±c± siê premier± 15. sezonu anime na DisneyXD, która tym razem bêdzie mia³a dobre godziny emisji oraz inne poprawki które zawdziêczamy nieustêpliwej postawie u¿ytkowników Pokemon Valhalla Forum którzy wymusili na Disneyu i SDIaju pewne poprawki których zdradzaæ póki co nie bêdê.

Ponadto w zwi±zku z premier± nowego sezonu przygotowujê du¿± niespodziankê która byæ mo¿e Was zaskoczy, której raczej siê nie spodziewacie, ale to dopiero pod koniec pa¼dziernika. Póki co, forum wreszcie wygl±da tak, jak powinno (zosta³a mi jeszcze tylko jedna rzecz do modyfikacji, ale mniejsza) wygl±daæ modelowe polskie forum o Pokemon . Czyli dzia³y o temacie na górze, w ¶rodku o forum, ni¿ej PBF i inne fanowskie (niezrozumia³e dla mnie po co robiæ wymyslone historyjki, zamiast opisywaæ oficjaln± fabu³e, no ale...) dziwy. A na samym dole Archiwum w którym wiêkszo¶æ to offtop.

Powtórzê jeszcze raz - przysz³o¶æ jest jasna. Ale doceni± j± tylko pokefani.

Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.

PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.

Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji

Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.

Ostatnio zmieniony przez PokeMan 28 Wrzesieñ 12, 16:38, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Do³±czy³: 01 Lis 2008
Sk±d: Z internetów
Kontakt:
Wys³any: 28 Wrzesieñ 12, 16:54   

PokeMan napisa³/a:
Niestety w dzisiejszych czasach aby zmusiæ ludzi do pisania prawid³owych postów, by³em zmuszony zamkn±æ offtop i SB. Bowiem gdy istnia³y, to ma³o kto pisa³ o g³ównej tematyce forum - o Pokemon.

acha, na forum o pokach mamy pisaæ tylko i wy³±cznie i pokach, wszelkie inne rozmowy i tematy nie przynosz± prifotów ani korzy¶ci, jasne, fajnie wiedzieæ ¿e u¿ytkownik nie mo¿e siê nawet wypowiedzieæ na temat inny ni¿ pokemony bo to "nie ma sensu".

PokeMan napisa³/a:
inne fanowskie (niezrozumia³e dla mnie po co robiæ wymyslone historyjki, zamiast opisywaæ oficjaln± fabu³e, no ale...) dziwy.

Czy on w³a¶nie powiedzia³ ¿e FanFiction, FanArt i ogólnie ca³a twórcza fanabza ssie?! Tak, administrator wam w³a¶nie mówi ¿e pisanie fan ficów, robienie fan artów i innych tego typu rzeczy to bzdura! Ale poke, przecie¿ wiesz ¿e taki jeden rozdzia³ fan ficka czy fan art to post, prawda? To czemu by nie zachêciæ ludzi by to pisali?

I, da fuck, JAKA KU¬WA MAÆ FABU£A?! ANIME JU¯ DAWNO ZESZ£O NA PSY!
Schemat jest jeden: Randomowy pokemon + trener z jakim¶ celem/marzeniem -> zespó³ R chce porwaæ tego poka i pikacha-> Pikachu, THUNDER MOTHER FUCKING BOLT! -> Napisy koñcowe!

DEAL WITH IT!

Jedyne miejsce gdzie jest fabu³a w pokach to manga, a tu nikt o niej nie pisze! ( praktycznie nikt ).

sorry, ale takiej strategi mówiê

SCREW THIS!

w³a¶nie zada³e¶ kolejny cios do upadku PC i pokazuje to, ¿e administracja z userami siê nie liczy a twoja obsesja na punkcie nabijania statystyk doprowadzi³a do tego ¿e zniszczy³e¶ forum, nie o takie PC walczy³em i zamkniêciu SB MÓWIÊ STANOWCZE NIE!!!.

S± inne sposoby by ludzie pisali o pokach, a odebranie im wolno¶ci bezsensownej wypowiedzi napewno nie jest jednym z tych najlepszych. Po co zachêcaæ, po kiego grzyba, zamknijmy Offtop, jedyn± ¿yw± czê¶æ forum! Tak, to jest genialne!

Wiesz co, coraz bardziej przekonujesz mnie, ¿e Poxer mia³ z tym wszystkim racjê.

I jeszcze jedno, olewam twój komentarz do mojej wypowiedzi, twoja próba mamienia mi oczu ¿e to jest dla "Dobra PC" jest tak samo udana jak polski Dubbing Naruto, czyli SSIE A¯ DO RDZENIA! Z pocz±tku wydawa³o mi siê ¿e wiesz co robisz, ale na szczê¶cie w porê siê wyrwa³em i dostrzeg³em ¿e to zmierza tylko i jedynie ku destrukcji.

dziêkujê, do widzenia.

PS: Zdoby³e¶ w¶ród hejterów now± ksywkê, Pikahitler, czuj siê zaszczycony
PS.2 L Nazywaj se mnie rozwydrzonym bachorem bez rozumu czy jak mnie tam nazywasz, ja mam jeszcze rozum

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Ostatnio zmieniony przez DominLoL 28 Wrzesieñ 12, 17:08, w ca³o¶ci zmieniany 5 razy  

Conquest 
Nosi czapkê Asha

Do³±czy³: 15 Kwi 2012
Kontakt:
Wys³any: 28 Wrzesieñ 12, 16:57   Re: Mamy ju¿ ponad 70 tysiêcy postów !

PokeMan napisa³/a:
Nadszed³ ten dzieñ, ta chwila chwa³y - 70 tysiêcy postów mamy. Obecna wersja naszego forum zaczê³a swój byt nieca³e 4 lata temu - 2 listopada 2008 r. Pierwsza historyczna wersja trwa³a od marca do 26 grudnia 2007 r. a wygl±da³a tak.

Piêkna historia tego forum :sliniak:

PokeMan napisa³/a:
Jak widaæ przez te lata ¶wiat siê zmieni³, jak i PPS (Polska Poke Scena) siê zmieni³. Podstawow± ró¿nic± która nas dotyczy, jest fakt, ¿e od dok³adnie 2 lat, nie istnieje ju¿ legendarna strona - PokeSerwis - której byli¶my oficjalnym forum. Zamkniêcie mocno walnê³o i spowodowa³o spadek aktywno¶ci na forum.

Zawsze mnie chwyta za serce jak widzê co¶ o PokeSerwisie :(

PokeMan napisa³/a:
Na szczê¶cie przysz³o¶æ jest jasna. Dalej istniejemy i istnieæ bêdziemy. Niestety w dzisiejszych czasach aby zmusiæ ludzi do pisania prawid³owych postów, by³em zmuszony zamkn±æ offtop i SB. Bowiem gdy istnia³y, to ma³o kto pisa³ o g³ównej tematyce forum - o Pokemon.

No i zmiany w ostatecznym rozrachunku wysz³y na dobre ^^

PokeMan napisa³/a:
Mimo to, przewidujê nap³yw nowych u¿ytkowników, w zwi±zku z zbli¿aj±c± siê premier± 15. sezonu anime na DisneyXD, która tym razem bêdzie mia³a dobre godziny emisji oraz inne poprawki które zawdziêczamy nieustêpliwej postawie u¿ytkowników Pokemon Valhalla Forum którzy wymusili na Disneyu i SDIaju pewne poprawki których zdradzaæ póki co nie bêdê.

Zawsze wraz z premier± nowych serii jest nap³yw na PPS. Co do 'wymuszania' - w koñcu siê uda³o :)

PokeMan napisa³/a:
Ponadto w zwi±zku z premier± nowego sezonu przygotowujê du¿± niespodziankê która byæ mo¿e Was zaskoczy, której raczej siê nie spodziewacie, ale to dopiero pod koniec pa¼dziernika. Póki co, forum wreszcie wygl±da tak, jak powinno (zosta³a mi jeszcze tylko jedna rzecz do modyfikacji, ale mniejsza) wygl±daæ modelowe polskie forum o Pokemon . Czyli dzia³y o temacie na górze, w ¶rodku o forum, ni¿ej PBF i inne fanowskie (niezrozumia³e dla mnie po co robiæ wymyslone historyjki, zamiast opisywaæ oficjaln± fabu³e, no ale...) dziwy. A na samym dole Archiwum w którym wiêkszo¶æ to offtop.

I bardzo dobrze, ¿e Poki na górze - niech ludzie zobacz± :sliniak:

PokeMan napisa³/a:
Powtórzê jeszcze raz - przysz³o¶æ jest jasna. Ale doceni± j± tylko pokefani.

Najbardziej Pokemonowe forum w Polsce to w³a¶nie my - i w przeciwieñstwie do niektórych - bêdziemy siê tego trzymaæ :sliniak:

PokeMan 
My¶li, ¿e jest PRO
Po prostu PokeMan

Do³±czy³: 16 Lis 2008
Kontakt:
Wys³any: 28 Wrzesieñ 12, 17:38   

DominLoL napisa³/a:
acha, na forum o pokach mamy pisaæ tylko i wy³±cznie i pokach, wszelkie inne rozmowy i tematy nie przynosz± prifotów ani korzy¶ci, jasne, fajnie wiedzieæ ¿e u¿ytkownik nie mo¿e siê nawet wypowiedzieæ na temat inny ni¿ pokemony bo to "nie ma sensu".

Tak, bo forum o Pokach s³u¿y do rozmów o Pokach. Mi by nie przysz³o na my¶l, ¿eby np. na forum o Simsach, pisaæ o Pokach czy szkole. Inne rozmowy i tematy nadaj± siê na Forumowisko itp. A tematy inne ni¿ Pokowe (na pokeforum) prowadz± do z³a:
http://forum.pokemony.com/temat-3227-Quo-vadis?pid=62478#pid62478 napisa³/a:
RE: Quo vadis?

(26.09.2012 20:41)Opticum napisa³(a): randowy anonimku! jestem na PVF prawie od poczatku i od poczatku obserwuje to forum. widze z dnia na dzien, ze jest tu coraz gorzej i bylo o wiele lepiej... komuna to nie przesada - nie mozna sie tu wypowiadac n/t np. romhackingu, romow, piracenia, nagrywarek itd., co na innych forach jest dozwolone. tutaj objawia sie tintower - zlamano granice 'komuny' i zaczeto normalnie rozmawiac, mozna bylo sie posmiac i powyglupiac, nie trzeba bylo sie smiac z zartow rodzaju pvf (frugo HEHE). 'trolltower' nazywane przez wrogow publicznych, ktorzy przez swoj idiotyzm i bezmyslnosc nie mieli tam wstepu. jednakowoz jezeli na dzien dzisiejszy, mam porownywac rozwoj np. popla/pc a pvf przez ostatnie 2 lata, pvf tragicznie idzie w dol. kazdy mowi, ze upadnie - pewnie nie upadnie, bo cytujac; lezacy nie moze upasc. na pvf byl i jest rozgardiasz, tyle, ze on sie nasila z kazdym dniem... niekompetentna ekipa strony, rozmowy i tworczosc na zalosnie niskim poziomie. nawet newsy to juz jest nudna sprawa, bo rzadko, nieciekawie i slabo. ja juz na pvf nie udzielam sie od konca 2011, kiedy to zauwazylem, ze cos jest nie tak. no i pozniej, nom... 2012 - nekro, pelek... same osoby ktore przeBLBELELELKELELE

Coraz gorzrej ?£¡J. FOrum ma kutwa sluzyc do rozmow o Pokemon i te zadanie spe³nia ¶wietnie. Reszt to jest detal. Pierdzielenie ¿e co¶ upada by³ó ju¿ w 2005 r. wej¼ se na Reva i znajd¼ - mies. temu Vulpi wgral stare bazy to sezobaczysz, ¿e takie pierdolamenta ju¿ inni czynili 7 lat temu i co ? Gó...cio.

Inna sprwa - PokeCollect od kilku mies nie ma offtopu i SB. Ludzie pisz± dziennie 5-10 postów tylko o pokemon, tudzie¿ o PPS.
Na przeciwnym biegunie Revival - od kilku mies. admini zajmuj± sie tylko SB i offtopem,a nie POkemon i co ? 1-2 posty dziennie oraz mniej zalogowanych w last 48 h, ni¿ na PC.

PVF ma zarówno offtop (czyli to co tylko jest teraz na Revie) i Pokemon (tylko to jest teraz na PokeCollect).

Wszystskei Wasze spory sa spowodowane SB i offtopem. Przy czym spory i flejmy rodz±±ce siê w dzialach o PPS ja akceptujê na PokeCollect, bo to spory merytoryczne, a nie o pietruszkê jak tutaj jest.

Wiêc jaka recerpta ? Dalu, Nid czy kto inny tam rz±dzi - po kiegop grzyba SB i offtop ? Co kilka tyg. zabawa w kota i mychê, czyli offy SB...a niech bêdzie i pernamentny off czyli kaput. PC ¿ywym przyk³adem ¿e to wyjdzie na zdrowie, a Rev te¿ ¿ywy przyklad, ¿e trzymanie SB wychodzi na ¼le.

To napisa³ PokeMan, który pisze z innego nicka, TYLKO z wzglêdów technicznych oraz trzymanai siê swojego harmonogramu. PokeCollect uwa¿am obecnie za ukszta³towane jako modelowe polskie pokeforum, co siê uda³o tylko dziêki mojej oraz Conquesta pracy. Wybaczta ¿e to mo¿e anrcyzm/chwalipeictwo/produkt placement (lokowanie reklamy Collecta) - ja widzê wlasnie tak fakty i nie bojê sie wyglaszaæ niepopulanych pogladow.

PS : Wiecie, ¿e i tak 95% zalogowanych zupelni nie czuje, jakoby PVF upadalo ? Bo oni pisz± O POKEMON, a nie ¿adnych gupotach i sporach...we¼ ta z nich oprzyjkladach i napiszcie co¶ nawet w Grach których nielubie osobiscier. Byleby co¶ o Pokemon, a nie o pupie czy innym taboracie sporu...

FORUM = Pokemon, ONLY Pokemon. Tak byæ winno.

Za tê wypowied¼, dosta³em 3 Cherishe - w tym od AtoMana.
DominLoL napisa³/a:
Czy on w³a¶nie powiedzia³ ¿e FanFiction, FanArt i ogólnie ca³a twórcza fanabza ssie?! Tak, administrator wam w³a¶nie mówi ¿e pisanie fan ficów, robienie fan artów i innych tego typu rzeczy to bzdura! Ale poke, przecie¿ wiesz ¿e taki jeden rozdzia³ fan ficka czy fan art to post, prawda? To czemu by nie zachêciæ ludzi by to pisali?

Tak, dok³adnie to powiedzia³em. Dok³adniej widaæ to obecnie na przyk³adzie Beyblade na CN - od kilku dni s± nowe epki oraz jak grzyby po deszczu powstaj± w polskim necie fanfici o Beyu...zarazem NIE POWSTAJ¡ opisy OFICJALNYCH odcinków. Czy to nie kuriozum, ¿e nie mam w necie tre¶æi oficjalnej fabu³y, a tylko jakie¶ ma³owarte wymys³y fanowskie ?
DominLoL napisa³/a:
Schemat jest jeden: Randomowy pokemon + trener z jakim¶ celem/marzeniem -> zespó³ R chce porwaæ tego poka i pikacha-> Pikachu, THUNDER MOTHER FUCKING BOLT! -> Napisy koñcowe!

NIE ! To TY, dawno ju¿ nie widzia³e¶ ¿adnego odcinka. Wiesz, ¿e np. Mia³, czasowo od³±czy³ siê od Zespo³u R i podró¿uje z Ashem ? Schematów jest wiele i Twój nie pasuje np. do 47 odcinka s15, albo Pierwszego odcinka Master Questa. Przez ostatnie 2 lata obejrza³em wszystkie odcinki pierwszych 6 sezonów i stwierdzam, ¿e obiegowe opinie o schematyczno¶ci, S¡ B£ÊDNE.
DominLoL napisa³/a:
Jedyne miejsce gdzie jest fabu³a w pokach to manga, a tu nikt o niej nie pisze! ( praktycznie nikt ).

Czyli dla Ciebie nikim jest np. Kojot, kowalt czy lexsiso. DOBRZE WIEDZIEÆ.
DominLoL napisa³/a:
pokazuje to, ¿e administracja z userami siê nie liczy

A co to, forum to jakie¶ narodowe dobro ? NIE, to prywatna inicjatywa jednostki lub grupy jednostek. Forum nie nale¿y do spo³eczno¶ci, tylko do Raika i mnie. Aktualnie Raik jest na PV(F), wiêc zosta³em ja. I ja liczê siê z userami. Widzê to po tym, jak stopniowo dochodz± nowi, a zarazem nadal w JAKI¦ sposób dbam o starych userów. To, ¿e starzy userzy przestaj±/przestali lubiæ Pokemon, to ich problem. Forum NIE BÊDZIE dorastaæ/zmieniaæ siê wraz z userami, tak jak Revival który tak zrobi³ - chcieli tam userzy Minecrafta, dostali. I przestali pisaæ posty.
DominLoL napisa³/a:
a twoja obsesja na punkcie nabijania statystyk doprowadzi³a do tego ¿e zniszczy³e¶ forum, nie o takie PC walczy³em i zamkniêciu SB MÓWIÊ STANOWCZE NIE!!!

LOL. Nie dbam o statystyki, gdyby tak by³o, to bym otworzy³ offtop który by wygenerowa³ jeszcze wiêcej postów ni¿ jest pisane teraz. A mi nie chodzi o ilo¶æ, tylko jako¶æ.
DominLoL napisa³/a:
S± inne sposoby by ludzie pisali o pokach, a odebranie im wolno¶ci bezsensownej wypowiedzi napewno nie jest jednym z tych najlepszych. Po co zachêcaæ, po kiego grzyba, zamknijmy Offtop, jedyn± ¿yw± czê¶æ forum! Tak, to jest genialne!

Jakie te sposoby ? Moi poprzednicy ¿adnych nie znale¼li. Nie jest najlepsze, ale lepsze takie, ni¿ ¿adne. Jedyna ¿ywa czê¶æ forum ? Czyli ty uwa¿asz, ¿e kiedy offtop jest jedynym ¿ywym dzia³em na forum TEMATYCZNYM, toto jest prawid³owe ?
DominLoL napisa³/a:
Wiesz co, coraz bardziej przekonujesz mnie, ¿e Poxer mia³ z tym wszystkim racjê.

Ale Poxer przesta³ lubiæ Poki, zmieni³ zainteresowania, wiêc logiczne, ¿e poszed³ na inne forum. Czy kiedy ja przesta³em graæ w ClubPenguin kilka lat temu, to zosta³em na forum CP i pierdzieli³em o Pokach ? Nie.
DominLoL napisa³/a:
tak samo udana jak polski Dubbing Naruto, czyli SSIE A¯ DO RDZENIA!

Dubbing to wiele sk³adowych. Ka¿dy g³upi potrafi rzuciæ potwarz, ¿e Dubb jest Be...ale KONKRETÓW, to ja nie s³yszê. Co, t³umaczenie by³o z³e, czy gra aktorska ? A mo¿e co¶ innego ? Tak to niewielu potrafi,ale wiadomo - lepiej pierdzieliæ, ¿e jest Be...wszystko Beee..
DominLoL napisa³/a:
Z pocz±tku wydawa³o mi siê ¿e wiesz co robisz, ale na szczê¶cie w porê siê wyrwa³em i dostrzeg³em ¿e to zmierza tylko i jedynie ku destrukcji.

LOL. Do destrukcji forum zosta³o doprowadzone w marcu/kwietniu, nie pamiêtasz ? Drago sili³ siê na jakie¶ akcje, tylko nic nie mia³o szans powodzenia, bo by³ aktywny Offtop. To ludziom wystarcza³o i nie obchodzi³ ich Pokemon. Dopiero kiedy ja zabra³em offtop, to zaczêli pisaæ o tym, o czym powinni.... Teraz PC rozkwita, a ja wiem, ¿e niestety mamy taki poziom userów, ¿e Drago próbowa³ "marchewki" i nie zadzia³a³o. Pomóg³ dopiero mój "kij".

Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.

PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.

Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji

Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.

Afil 
Potrafi spojrzeæ Brockowi w oczy |D
Lodowy Rycerz - Yay!

Do³±czy³: 07 Gru 2008
Sk±d: Ciechocinek
Kontakt:
Wys³any: 28 Wrzesieñ 12, 21:13   

PokeMan napisa³/a:
DominLoL napisa³/a:

Tak, bo forum o Pokach s³u¿y do rozmów o Pokach. Mi by nie przysz³o na my¶l, ¿eby np. na forum o Simsach, pisaæ o Pokach czy szkole. Inne rozmowy i tematy nadaj± siê na Forumowisko itp. A tematy inne ni¿ Pokowe (na pokeforum) prowadz± do z³a:*Cytat z Optika*

Poke, zrozum, ¿e nawet w szkole daj± nam przerwy, by¶my mogli odpocz±æ od lekcji, tu jest podobnie, tylko wstrzel Pokemony i Off-top w miejsce wcze¶niej wymienionych rzeczy.
Prawd± jest to, ¿e nie mo¿na ¿yæ samym off-topem, ALE to nie znaczy, ¿e trzeba siê go pozbywaæ, a raczej powinno siê go ograniczyæ. To proste, przynajmniej powinno, wiêc zamiast zabieraæ nam wszystkie mo¿liwo¶ci off-topu bardziej dogodnym wyj¶ciem dla obu stron konfliktu powinno siê szukaæ kompromisu, czyli czego¶, co ograniczy troszkê off-top, a zachêci do pisania tematów o "odpowiedniej" (Dla Ciebie) tematyki.

PokeMan napisa³/a:
DominLoL napisa³/a:

Tak, dok³adnie to powiedzia³em. Dok³adniej widaæ to obecnie na przyk³adzie Beyblade na CN - od kilku dni s± nowe epki oraz jak grzyby po deszczu powstaj± w polskim necie fanfici o Beyu...zarazem NIE POWSTAJ¡ opisy OFICJALNYCH odcinków. Czy to nie kuriozum, ¿e nie mam w necie tre¶æi oficjalnej fabu³y, a tylko jakie¶ ma³owarte wymys³y fanowskie ?

Wiêc skoro to takie ZUE, to usuñ to? Ah... historia PC... no tak... wiêc historia PC, jest z³a? Ok, jak kto woli... a teraz na powa¿nie.
FanFick to jeden z najfajniejszych rzeczy jakie mo¿na sobie wyobraziæ, wiesz czemu? Jest to takie co¶, gdzie fan siê spe³nia, wprowadza najczê¶ciej Siebie jako bohatera i to s± FANI, a wiêc czemu uwa¿asz, ¿e osoby, które s± fanami, s± z³e? Chwila... bo nie ma opisów OFICJALNYCH ODCINKÓW? Ah... ale chwila... to s± recenzje... ale chwila... recenzje pisze siê z ca³ych anime, a nie... z pojedynczych odcinków. Je¶li chcesz pisaæ opisy, czy tam recenzje, do pojedynczych odcinków, to czemu tego nie robisz osobi¶cie? W koñcu jeste¶ znawc±.

PokeMan napisa³/a:
DominLoL napisa³/a:

NIE ! To TY, dawno ju¿ nie widzia³e¶ ¿adnego odcinka. Wiesz, ¿e np. Mia³, czasowo od³±czy³ siê od Zespo³u R i podró¿uje z Ashem ? Schematów jest wiele i Twój nie pasuje np. do 47 odcinka s15, albo Pierwszego odcinka Master Questa. Przez ostatnie 2 lata obejrza³em wszystkie odcinki pierwszych 6 sezonów i stwierdzam, ¿e obiegowe opinie o schematyczno¶ci, S¡ B£ÊDNE.

Anime Pokemon w wszystkich swoich seriach ma jakie¶ 743 odcinki, nie mówiê o specjalnych i filmach, a o NORMALNEJ fabule zwi±zanej z Ash'em. Pojedyncze przypadki na setki odcinków to nie jest zbyt dobry przyk³ad na to, ¿e fabu³a w Pokemonach nie jest powtarzalna. Przecie, je¶li ca³y rok bêdziesz robiæ dziwn± rzecz i ludzie nazw± Ciê jakim¶ mianem, a jednego dnia Sobie darujesz, to nie zmieni to tego, ¿e nadal bêdziesz tym dziwnym kim¶, tylko odmiana zaintryguje ludzi na krótki okres czasu. Tak samo jest z pokami, rzecz jaka siê dzieje tam jest wyj±tkiem od regu³y, to super, bo fani dostan± co¶ nowego, ale... Best Wishes nie ma jeszcze 100 odcinków... czyli widzisz, ¿e procent z ca³o¶ci tych kilku odcinków w Meowth'em (bo tak nazywa siê ten Pokemon, a nie jaki¶ Mia³) to baaaardzo ma³o. Pojedyncze przypadki za to jak reszta przyk³adów, to te¿ drobnostka... to co¶ jak FanFick... tylko, ¿e wymy¶lony przez samych twórców.

PokeMan napisa³/a:
DominLoL napisa³/a:

Czyli dla Ciebie nikim jest np. Kojot, kowalt czy lexsiso. DOBRZE WIEDZIEÆ.

Dzia³ manga sta³ trupem przez chyba rok, maj±c pojedyncze ods³ony raz na miesi±c. Ostatnio troszkê siê o¿ywi³, wiêc mo¿na powiedzieæ, ¿e lexsiso da³a mu chwilê oddechu, ale niestety, mo¿na nadal powiedzieæ, ¿e jest martwy i nikt o niej nie pisze, choæ bêdzie to TROSZKÊ odbiega³o od rzeczywisto¶ci.

PokeMan napisa³/a:
DominLoL napisa³/a:

A co to, forum to jakie¶ narodowe dobro ? NIE, to prywatna inicjatywa jednostki lub grupy jednostek. Forum nie nale¿y do spo³eczno¶ci, tylko do Raika i mnie. Aktualnie Raik jest na PV(F), wiêc zosta³em ja. I ja liczê siê z userami. Widzê to po tym, jak stopniowo dochodz± nowi, a zarazem nadal w JAKI¦ sposób dbam o starych userów. (...)

Narodowe dobro, nie, liczenie siê z userami, tak... chwila, co¶ tutaj nie halo. Liczysz siê z userami, ale nie uwa¿asz czego¶ za narodowe dobro, czyli co¶, gdzie wszyscy mog± wej¶æ i wyg³osiæ swoje stanowisko na jaki¶ temat? Gdzie tutaj logika?

PokeMan napisa³/a:
DominLoL napisa³/a:
a twoja obsesja na punkcie nabijania statystyk doprowadzi³a do tego ¿e zniszczy³e¶ forum, nie o takie PC walczy³em i zamkniêciu SB MÓWIÊ STANOWCZE NIE!!!

LOL. Nie dbam o statystyki, gdyby tak by³o, to bym otworzy³ offtop który by wygenerowa³ jeszcze wiêcej postów ni¿ jest pisane teraz. A mi nie chodzi o ilo¶æ, tylko jako¶æ.

Nie dbasz o statystyki, ale chcesz przyci±gn±æ fanów innych anime, g³upim napisem pod pewnym dzia³em, a dodatkowo tworzysz temat o ilo¶ci postów... nosz ku**aaaaa... co¶ tu jest na prawdê nie ten tegos...
Mo¿e to tylko moje urojenie, ale nie wydaje mi siê, ¿e komu¶, komu nie zale¿y na statystykach, przysz³oby do g³owy zak³adanie tematu o ILO¦CI POSTÓW, z których i tak wiêkszy procent to pro¶by o pomoc, FanFick'i, FanArt'y, PBF i tematy Off-top'owe.

PokeMan napisa³/a:
DominLoL napisa³/a:

Jakie te sposoby ? Moi poprzednicy ¿adnych nie znale¼li. Nie jest najlepsze, ale lepsze takie, ni¿ ¿adne. Jedyna ¿ywa czê¶æ forum ? Czyli ty uwa¿asz, ¿e kiedy offtop jest jedynym ¿ywym dzia³em na forum TEMATYCZNYM, toto jest prawid³owe ?

Prawid³owe na 100% nie jest, ale ziarno prawdy w tym zawarte jest. Gdy¿ czêsto tylko tam szed³ jeden, dwa posty na dzieñ.
Co do reszty, to napisa³em ju¿ wcze¶niej troszkê rzeczy na ten temat, a skoro jeste¶ na tyle leniwy, ¿e nie chcesz zapytaæ userów o sposoby przyci±gniêcia ich do dzia³ów o POKEMONACH i tylko wydajesz dyktatorskie os±dy, jak zamkniêcie danego dzia³u, czy zrobienie czego¶, co inni ludzie uwa¿aj± za g³upie, czy nie sprawiedliwe, a na koniec jeszcze dodaj±c, ¿e lubisz ignorowaæ inicjatywê userów, to spoko... rób co chcesz, daleko tak nie zajedziesz, bo jedno ko³o ju¿ straci³e¶.
Bo je¶li my pójdziemy w cholerê, to mo¿e tak... przyjd± nowi, a je¶li nie?

PokeMan napisa³/a:
DominLoL napisa³/a:

Ale Poxer przesta³ lubiæ Poki, zmieni³ zainteresowania, wiêc logiczne, ¿e poszed³ na inne forum. Czy kiedy ja przesta³em graæ w ClubPenguin kilka lat temu, to zosta³em na forum CP i pierdzieli³em o Pokach ? Nie.

Jak dobrze pamiêtam, to znudzi³o mu siê siedzenie na PC i tylko tyle, a wiêc poszed³ na Deadly, gdzie robi "furorê".

PokeMan napisa³/a:
DominLoL napisa³/a:
tak samo udana jak polski Dubbing Naruto, czyli SSIE A¯ DO RDZENIA!

Dubbing to wiele sk³adowych. Ka¿dy g³upi potrafi rzuciæ potwarz, ¿e Dubb jest Be...ale KONKRETÓW, to ja nie s³yszê. Co, t³umaczenie by³o z³e, czy gra aktorska ? A mo¿e co¶ innego ? Tak to niewielu potrafi,ale wiadomo - lepiej pierdzieliæ, ¿e jest Be...wszystko Beee..

Mówi³em Ci, by¶ Byaka siê zapyta³, nie zrobi³e¶ tego? Kurczê... min±³ ju¿ tydzieñ chyba od naszej "debaty" w innym dziale.

PokeMan napisa³/a:
DominLoL napisa³/a:
Z pocz±tku wydawa³o mi siê ¿e wiesz co robisz, ale na szczê¶cie w porê siê wyrwa³em i dostrzeg³em ¿e to zmierza tylko i jedynie ku destrukcji.

LOL. Do destrukcji forum zosta³o doprowadzone w marcu/kwietniu, nie pamiêtasz ? Drago sili³ siê na jakie¶ akcje, tylko nic nie mia³o szans powodzenia, bo by³ aktywny Offtop. To ludziom wystarcza³o i nie obchodzi³ ich Pokemon. Dopiero kiedy ja zabra³em offtop, to zaczêli pisaæ o tym, o czym powinni.... Teraz PC rozkwita, a ja wiem, ¿e niestety mamy taki poziom userów, ¿e Drago próbowa³ "marchewki" i nie zadzia³a³o. Pomóg³ dopiero mój "kij".

Prawda, wtedy by³o beznadziejnie, ale zaczêli¶my pracowaæ nad tym, gdy wszed³e¶, nie zapozna³e¶ siê z naszymi planami i zwolni³e¶ wszystkich maj±c w dupie to, co mieli do zrobienia. Clever...
Wiesz, ¿e by³o spisane na straty, a nawet nie wiesz czym by³y te plany... kurczê, a dodatkowo wiesz, ¿e by nie wypali³y... jeste¶ taki m±dry PokeManie, wrêcz jeste¶ medium... lepszym ni¿ ja.
Zabra³e¶ off-top i pisali o tym, co trzeba... [ciach] kotka za pomoc± m³otka... pojedyncze przypadki pisania w innych dzia³ach, to nie oznaka ¿ycia dzia³u jak jeszcze by³o... rok temu, czy dwa... kurcze, ju¿ nie pamiêtam kiedy my tutaj ruch mieli¶my.
I znowu [ciach] kotka za pomoc± m³otka. Rozkwita? Gdzie? CO? JAK?! Chwilowy, a mo¿e nie, ale taki ruch, to nie jest rozkwitanie, to raczej próby zrzucenia z siebie ple¶ni, bo¶my troszkê zaple¶nieli. Swoj± drog±... je¶li... TY uwa¿asz, ¿e uratowa³e¶ forum, to G**NO WIESZ. Tak an prawdê, to jedyne co zrobi³e¶, to uratowa³e¶ serwer przed ERROR'ami, a reszta... chwila, powied¼ mi, jak uratowa³e¶ forum w twoim mniemaniu?

Sygnatura użytkownika
Ich bin eine :ninja:
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7
Ostatnio zmieniony przez Afil 28 Wrzesieñ 12, 21:15, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Kojot 
Nosi czapkê Asha
Rumble in the Jungle

Do³±czy³: 01 Sty 2009
Sk±d: Bandle City
Wys³any: 28 Wrzesieñ 12, 23:10   

dzien chwaly - siedzi 8 uzytkownikow na krzyz

sorry, ale na tym forum wieje sandalem.

Conquest 
Nosi czapkê Asha

Kontakt:
Wys³any: 29 Wrzesieñ 12, 06:40   

Afil napisa³/a:
PokeMan napisa³/a:
DominLoL napisa³/a:

Anime Pokemon w wszystkich swoich seriach ma jakie¶ 743 odcinki, nie mówiê o specjalnych i filmach, a o NORMALNEJ fabule zwi±zanej z Ash'em. Pojedyncze przypadki na setki odcinków to nie jest zbyt dobry przyk³ad na to, ¿e fabu³a w Pokemonach nie jest powtarzalna. Przecie, je¶li ca³y rok bêdziesz robiæ dziwn± rzecz i ludzie nazw± Ciê jakim¶ mianem, a jednego dnia Sobie darujesz, to nie zmieni to tego, ¿e nadal bêdziesz tym dziwnym kim¶, tylko odmiana zaintryguje ludzi na krótki okres czasu. Tak samo jest z pokami, rzecz jaka siê dzieje tam jest wyj±tkiem od regu³y, to super, bo fani dostan± co¶ nowego, ale... Best Wishes nie ma jeszcze 100 odcinków... czyli widzisz, ¿e procent z ca³o¶ci tych kilku odcinków w Meowth'em (bo tak nazywa siê ten Pokemon, a nie jaki¶ Mia³) to baaaardzo ma³o. Pojedyncze przypadki za to jak reszta przyk³adów, to te¿ drobnostka... to co¶ jak FanFick... tylko, ¿e wymy¶lony przez samych twórców.

Pog³oski o schematyczno¶ci anime' s± mocno przesadzone, zw³aszcza, ¿e szykuje siê prze³om

Afil napisa³/a:
PokeMan napisa³/a:
DominLoL napisa³/a:

A co to, forum to jakie¶ narodowe dobro ? NIE, to prywatna inicjatywa jednostki lub grupy jednostek. Forum nie nale¿y do spo³eczno¶ci, tylko do Raika i mnie. Aktualnie Raik jest na PV(F), wiêc zosta³em ja. I ja liczê siê z userami. Widzê to po tym, jak stopniowo dochodz± nowi, a zarazem nadal w JAKI¦ sposób dbam o starych userów. (...)

Narodowe dobro, nie, liczenie siê z userami, tak... chwila, co¶ tutaj nie halo. Liczysz siê z userami, ale nie uwa¿asz czego¶ za narodowe dobro, czyli co¶, gdzie wszyscy mog± wej¶æ i wyg³osiæ swoje stanowisko na jaki¶ temat? Gdzie tutaj logika?

Narodowe dobro - nie, miejsce publiczne w internecie - tak. Musicie wzi±æ pod uwagê, ¿e forum jest czyj±¶ w³asno¶ci±

Afil napisa³/a:
PokeMan napisa³/a:
DominLoL napisa³/a:

Nie dbasz o statystyki, ale chcesz przyci±gn±æ fanów innych anime, g³upim napisem pod pewnym dzia³em, a dodatkowo tworzysz temat o ilo¶ci postów... nosz ku**aaaaa... co¶ tu jest na prawdê nie ten tegos...
Mo¿e to tylko moje urojenie, ale nie wydaje mi siê, ¿e komu¶, komu nie zale¿y na statystykach, przysz³oby do g³owy zak³adanie tematu o ILO¦CI POSTÓW, z których i tak wiêkszy procent to pro¶by o pomoc, FanFick'i, FanArt'y, PBF i tematy Off-top'owe.

Temat o ilo¶ci postów jest czysto jubileuszowy. Podkre¶la, ¿e forum dzia³a od dawna i jest wielkie.

Co do, jak to nazwa³e¶ 'g³upiego' napisu - chodzi bardziej o rozkrêcenie fanów Pokemon. Na PVF powstaj± ficki o BeyBlade pisane przez PokeFanów - ludzie nie lubi± siê ograniczaæ, chc± mieæ kilka rzeczy w jednym miejscu, my im to umo¿liwiamy.

Co do postów w PBF, FanFick - nie s± z³e - chodzi jednak o to, ¿e niektórzy koncentruj± siê na tym zamiast zrobiæ co¶ bardziej po¿ytecznego, jak np. pisanie o tym co siê dzieje w Poke¦wiecie.
Masz oczywi¶cie racjê - poprzez FF mo¿na wyra¿aæ siebie.

Ostatnio zmieniony przez Conquest 29 Wrzesieñ 12, 06:44, w ca³o¶ci zmieniany 5 razy  

Kojot 
Nosi czapkê Asha
Rumble in the Jungle

Do³±czy³: 01 Sty 2009
Sk±d: Bandle City
Wys³any: 29 Wrzesieñ 12, 13:15   

Cytat:
Na PVF powstaj± ficki o BeyBlade pisane przez PokeFanów

Bo¿e widzisz, a nie grzmisz.

De 
Gapa, gubi PokeBalle

Do³±czy³: 10 Pa¼ 2009
Kontakt:
Wys³any: 1 Pa¼dziernik 12, 22:49   

Swojego czasu Gathering 2 administrowany przez D4rky'ego mial takie fajne haslo "forum dla uzytkownikow nie dla administracji". O PokeCollect tego napisac nie mozna.

Poke jak bedziesz nadal staral sie ludziom mowic o czym maja pisac, to predzej czy pozniej kazdy sobie stad pojdzie :) To nie jest twoj prywatny chlew pokroju Pokesranga czy innego taniego och³apu, tylko forum z historia, ktorym ty zaczales sie zajmowac i sie panoszysz jak pan na wlosciach. Jakby ci zalezalo, to bys wybadal czego ludzie chca i wprowadzil a nie pieprzyl trzypotrzy o swoim animku. Swietnie, lubisz to ogladaj, ale Pokemon to nie tylko animowana telenowela ale takze wiecej. Przede wszystkim to spolecznosc. Ktora mam wrazenie chcesz sprowadzic do bezmyslnych pozeraczy pokemanowej ideologii, ogladaczy anime, ktore ciagnie sie odkad pamietam i nie przestaje, a wszelkie przejawy kreatywnosci tlamsisz (vide PBFy, ktorych sie czepiasz). Idz se zaloz forum o anime i niech ci je spamboty zjadaja, a nie niszczysz cos fajnego przez to, ze od paru lat ci sie wydaje, ze potrafisz prowadzic jakas strone.

Amen

Conquest 
Nosi czapkê Asha

Kontakt:
Wys³any: 2 Pa¼dziernik 12, 16:17   

De napisa³/a:

a nie pieprzyl trzypotrzy o swoim animku. Swietnie, lubisz to ogladaj, ale Pokemon to nie tylko animowana telenowela ale takze wiecej. Przede wszystkim to spolecznosc. Ktora mam wrazenie chcesz sprowadzic do bezmyslnych pozeraczy pokemanowej ideologii, ogladaczy anime, ktore ciagnie sie odkad pamietam i nie przestaje, a wszelkie przejawy kreatywnosci tlamsisz (vide PBFy, ktorych sie czepiasz).

Na Pokemony sk³ada siê wiele sk³adniowych, a widzê, ¿e do animca jeste¶ uprzedzony.
Mi podej¶cie do PBFu bardziej wygl±da tak - wa¿niejsze s± dzia³y czysto dyskusyjne (gry, anime, manga), a potem PBF, FF itd. Zw³aszcza, ¿e jeste¶my forum czysto-Pokemonowym :sliniak:

De napisa³/a:

Idz se zaloz forum o anime

Fora tematyczne na PPSie nie maj± najmniejszego sensu. ¯ycia nie oszukasz xD

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych