POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
JavaScript Pokemon Game
Autor Wiadomo¶æ
raffay
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 17 Lip 2012
  Wys³any: 17 Lipiec 12, 17:27   JavaScript Pokemon Game

Witam wszystkich

Chcia³bym przedstawiæ grê, któr± wykona³em na potrzeby edukacyjne. Jest to mini gra Pokemon, do której sam wymy¶li³em fabu³ê oraz stworzy³em mapê, by mia³a ona jaki¶ sens. Z racji tego, ¿e jest to mini gra nie ma sensu siê rozpisywaæ co zawiera, trzeba to po prostu zobaczyæ :)

Jest to krótka historia, która ma dostarczyæ kilkadziesi±t minut zabawy. Do tej pory zagra³o w ni± ~170 osób.

Chcia³bym jeszcze raz podkre¶liæ, ¿e jest to mini projekt edukacyjny tak¿e przyk³adowo system walki nie zawiera ogromu zale¿no¶ci.

Zapraszam do sprawdzenia mojej krótkiej gierki, a je¶li Ci siê spodoba, po¶lij to dalej :)

Link: www.game.raffay.pl

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez raffay 19 Lipiec 12, 11:53, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Poxer 
Nosi czapkê Asha
co ja tu robiê

Do³±czy³: 22 Sty 2009
Kontakt:
Wys³any: 17 Lipiec 12, 20:32   

Takie elementarne braki je¶li chodzi o Pokemony i ogólnie tak strasznie por±bane pomys³y... Fuj.

Od kiedy Repeat Ball nazywa siê superball, ma 100% catch rate i dostajesz trzy sztuki NA POCZ¡TKU GRY?!

Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Do³±czy³a: 05 Lis 2008
Sk±d: Stettin an der Oder
Kontakt:
Wys³any: 19 Lipiec 12, 11:20   

Hm nawet fajne mnie sie wydaje, biorac pod uwage w jakim celu zostalo to stworzone. Troszke szkoda ze nie dziala tez na przeglarkach mobilnych (c(T.Tc) ) ale sprobuje sobie pograc pozniej na kompie :)

Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa

Cytat:
[Dzisiaj 11] Nexus DominLoL: co to ten ca³y legwan? czy jest to smaczne ]

Dziêkuje wszystkim osobom na PC, za to, ¿e s±.
Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie xD
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ xD )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am xD
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
Dziêkujê te¿ innym osobom, których nie wymieni³am - niestety, jest limit znaków -_-

Kawasaki-kun
Bug Catcher
aka mentor

Do³±czy³: 04 Lis 2008
Wys³any: 19 Lipiec 12, 11:57   

Heh, fajna gra, mi siê podoba³a, jakby¶ troche nad nia jeszcze popracowa³ to by byla jeszcze lepsza! Fajna by byla na multi :)

Sygnatura użytkownika

raffay
Pewnie nie zna PokeMana

Wys³any: 19 Lipiec 12, 12:00   

Poxer napisa³/a:
Takie elementarne braki je¶li chodzi o Pokemony i ogólnie tak strasznie por±bane pomys³y... Fuj.

Od kiedy Repeat Ball nazywa siê superball, ma 100% catch rate i dostajesz trzy sztuki NA POCZ¡TKU GRY?!

Jak napisa³em w pierwszym po¶cie - jest to mini gra, w dodatku stworzona i wymy¶lona przeze mnie, dlatego nazwy przedmiotów, fabu³a, czy imiona postaci oraz ich nastawienie do g³ównego bohatera oraz wiele innych rzeczy nie s± takie jak w oryginalnej grze Pokemon :)

Inaka napisa³/a:
Hm nawet fajne mnie sie wydaje, biorac pod uwage w jakim celu zostalo to stworzone. Troszke szkoda ze nie dziala tez na przeglarkach mobilnych (c(T.Tc) ) ale sprobuje sobie pograc pozniej na kompie :)

To jest mini projekt, dlatego nie by³o sensu skupiaæ siê na urz±dzeniach mobilnych, w ka¿dym razie zapraszam do gry na PC :)

Kawasaki-kun napisa³/a:
Heh, fajna gra, mi siê podoba³a, jakby¶ troche nad nia jeszcze popracowa³ to by byla jeszcze lepsza! Fajna by byla na multi :)

Dziêki :) By³ to pojedynczy prosty projekt, dlatego nie skupia³em siê na multi :)
Ostatnio zmieniony przez raffay 19 Lipiec 12, 12:01, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Poxer 
Nosi czapkê Asha
co ja tu robiê

Do³±czy³: 22 Sty 2009
Kontakt:
Wys³any: 19 Lipiec 12, 12:19   

raffay napisa³/a:
Poxer napisa³/a:

Jak napisa³em w pierwszym po¶cie - jest to mini gra, w dodatku stworzona i wymy¶lona przeze mnie, dlatego nazwy przedmiotów, fabu³a, czy imiona postaci oraz ich nastawienie do g³ównego bohatera oraz wiele innych rzeczy nie s± takie jak w oryginalnej grze Pokemon :)

No dobrze, kurczê, ale jak robisz grê opatrzon± nazw± "Pokemon" to trzymaj siê realiów bez jakiej¶ ogromnej ingerencji... No ale jak wolisz. :krejzol:
Ostatnio zmieniony przez Poxer 19 Lipiec 12, 12:19, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

raffay
Pewnie nie zna PokeMana

Wys³any: 19 Lipiec 12, 12:35   

Poxer napisa³/a:
raffay napisa³/a:
Poxer napisa³/a:

No dobrze, kurczê, ale jak robisz grê opatrzon± nazw± "Pokemon" to trzymaj siê realiów bez jakiej¶ ogromnej ingerencji... No ale jak wolisz. :krejzol:

To ju¿ jest kwestia gustu, czy potrafisz oderwaæ siê orygina³u i spróbowaæ zagraæ w co¶ innego,a o gustach siê nie dyskutuje :) Przecie¿ nie zmuszam do gry :) Tylko zachêcam :) Jak komu¶ siê nie spodoba, bez problemu mo¿e j± wy³±czyæ :) Pozdrawiam :)
Ostatnio zmieniony przez raffay 19 Lipiec 12, 12:36, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: