kurde pox, zrobi³e¶ to szybciej odemnie, ale có¿, za d³ugo to pisa³em ( sorka za charakter posta, chcia³em by by³o w miarê oficjalnie bez niedomówieñ i króczków prawnych) :
Dnia 23 Maj 12, 08:22 zosta³em awansowany z rangi Junior Administrator/Uploader o kolorze Br±zowym do rangi Administrator, dosta³em wtedy ¿ó³ty kolor nicku oraz w/w rangê. Awans ten uczyni³ u¿ytkownik PokeMan ( zwany dalej poke )
Dzisiaj, dnia ( 4.07.12 17:10 ) ja, DominLoL, u¿ytkownik z numerem indentyfikacyjnym 7, OFICJALNIE OG£ASZAM, ¯E ZRZEKAM SIÊ TYCH UPRAWNIEÑ JAK I PRZYWILEJÓW JAKIE NIESIE ZE SOB¡ RANGA ADMINISTRATOR!
Taki stan rzeczy jaki jest obecnie nie s³u¿y ani stronie u¿ytkowników, zwanej dalej jako userzy, ani stronie administracyjnej, zwanej dalej adminowi.
W okresie 23 maj 2012 do 4 Lipiec 2012, na forum utworzy³y siê mo¿na powiedzieæ dwie grupy: Zwolennicy nowego porz±dku ( czyli ja na tronie przy pokemanie ) oraz Zwolennicy porz±dku starego( poke adminem, ja junior adminem/uploaderem).
W tym czasie wytworzy³o siê wiele rozmów, debeat i dyskusjii na temat kierunku w którym zmierza to forum i jakie zmiany na nim zasz³y i jakie zajd±.
Wielu by³o za tym, bym by³ na stanowisku Administratora, za¶ tylko garstka by³a przeciw, lecz z biegiem czasu, si³y zaczê³y siê odwracaæ.
Wielu s±dzi ¿e stanowisko administratora zdoby³em knowaniami i k³amstwami, mimo ¿e otwarcie ¿adna ze stron tego nie powiedzia³a. Stanowisko Administratora obj±³em gdy¿ , cytujê:
Cytat:
Nie znam nikogo bardziej zaufanego i bardziej na to zas³uguj±cego. W obecnej sytuacji, potrzeba drugiego admina, który bêdzie trzyma³ jako taki rygor
Zgodzi³em siê, lekko wbrew swej woli, i wtedy nasta³....nazwijmy to "Podzia³".
Wielu uwa¿a ¿e PokeMan oszala³ daj±c mi w³adzê, ¿e siê nie nadajê.
Przyznajê, nie znam siê na tym fachu, jestem lekko por±bany, nigdy nie prosi³em siê o t± posadê i nigdy jej nie chcia³em. Przy zgodzie na to stanowisko specjalnie poprosi³em poke, by mi ograniczy³ dostêp do wiêkszej czê¶ci panelu admina, takich jak dane userów, mo¿liwo¶æ zmiany ich nicków i kilka innych .
Inni za¶ uwa¿aj± ¿e jestem odpowiedni± osob± na to stanowisko, swoj± wierno¶ci± i ciê¿k± prac± przez te lata zas³ugujê na to.
Tak, od roku 2009, jestem jednym z aktywniejszych userów forum, codziennie siê logujê i jestem aktywny w ¿yciu forumowiczów. Praktycznie ka¿dy mnie zna i wie o mnie ile siê tylko da. Du¿o zrobi³em dla forum, m.in:
-Wrzuci³em czê¶æ downloadu
-Napisa³em kilka FAQ
-Zdobywa³em dla forum userów z innych for lub serwisu YT
Kiedy¶ powiedzia³em zdanie, cytujê:
Cytat:
Zale¿y mi, by to forum by³o w dobrym stanie i mia³o swoj± dawn± chwa³ê.
Tak, zale¿y mi na tym forum, spêdzi³em tutaj prawie 5 lat gdy jeszcze by³o ono PokeBoardem, codziennie widzia³em jak nowi ludzie siê logujê i jak forum siê rozwija. Naprawdê boli jak patrzê, jak na forum ¼le siê dzieje, wielu mówi:
Cytat:
Domin to dobry user, to ¿ywa legenda tego forum
Cytat:
Domin siedzi tutaj chyba najd³u¿ej z nas wszystkich, i to praktycznie ca³y czas bez wiêkszych przerw. Cud ¿e jeszcze nie sfiksowa³
Ale ka¿dy ma swoje odpa³y, wiêksze lub mniejsze.
Po "Podziale" wielu userów zaczê³o siê do mnie odno¶iæ jak do jakiej¶ zarazy czy wroga, pomimo tego, ¿e nie robi³em nic, co wed³ug mnie by szkodzi³o innym
Wiêkszo¶æ czasu staram siê trze¼wo my¶leæ i dzia³aæ na dobr± rzecz, dlatego analizuj±c wszystkie za i przeciw ca³ej sytuacji zwanej "Podzia³em", o¶wiadczam ¿e:
ZRZEKAM SIÊ OBECNEGO STANOWISKA (czyt administratora) I ¯¡DAM POWROTU NA STARE STANOWISKO(czyt. junior admin/uploader ) W OKRESIE NIE KRÓTSZYM NI¯ 2 TYGODNIE( do 18 lipca )
Decyzja zosta³a podjêta w stanie trze¼wym i w pe³ni ¶wiadomym. Moje obecne stanowisko powoduje zamêt, niesnaski i k³ótnie miêdzy administracj± a userami, co nie s³u¿y dobrze wizerunkowi forum jak i userom, którzy do dnia objêcia przezemnie stanowiska administratora, tworzyli [nazwijmy to] "Zgrany zespó³", a po nim powsta³ roz³am, zawita³ ogólny zamêt, chaos i niezrozumienie.
Przez w/w termin ( 4.07.12-18.07.12 ) bêdê dzia³a³ normalnie, jak do tej pory lub póki nie przywrócone zostanie mi dawne stanowisko, ale je¶li po 18.07.12 nie zmieni siê nic, zaprzestanê wykonywania obowi±zków administracyjnych dopóki, doputy nie wróci mi dawne stanowisko. DECYZJA JEST OSTATECZNA I NIEODWW£ALNA!
Podpisano, DominLoL, stary, nie adminowaty, NIEBIESKI PRZEDEWSZYSTKIM, CZYLI NAJLEPSZY!Poke, nie miej mi za z³e, ale ja te¿ jestem cz³owiekiem, zawsze bêdê robi³ wszystko dla dobra tego forum, póki tylko bêdzie trwaæ, ale nie jako admin, a jako zwyk³y, prosty user którym by³em jestem, i zreszt± bêdê.
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Ostatnio zmieniony przez DominLoL 4 Lipiec 12, 19:01, w ca³o¶ci zmieniany 9 razy
W okresie 23 maj 2012 do 4 Lipiec 2012, na forum utworzy³y siê mo¿na powiedzieæ dwie grupy: Zwolennicy nowego porz±dku ( czyli ja na tronie przy pokemanie ) oraz Zwolennicy porz±dku starego( poke adminem, ja junior adminem/uploaderem).
Ja od pocz±tku by³em za starym porz±dkiem. Bez obrazy, ale jako admin moderacyjny niewiele robi³e¶ (wystarczaj±co, aby PokeMan by zadowolony z twojej pracy). Natomiast w tej jak¿e niebezpiecznej bran¿y jak± jest downoload/upload ¶wietnie siê sprawdzasz.
DominLoL napisa³/a:
W tym czasie wytworzy³o siê wiele rozmów, debeat i dyskusjii na temat kierunku w którym zmierza to forum i jakie zmiany na nim zasz³y i jakie zajd±.
Straszny syf, rzucanie miêsem i offtop! (bo nikt nie wpad³ na za³o¿enie w±tku oceniaj±cego poczynania administracji)
DominLoL napisa³/a:
Wielu by³o za tym, bym by³ na stanowisku Administratora, za¶ tylko garstka by³a przeciw, lecz z biegiem czasu, si³y zaczê³y siê odwracaæ.
Wielu s±dzi ¿e stanowisko administratora zdoby³em knowaniami i k³amstwami, mimo ¿e otwarcie ¿adna ze stron tego nie powiedzia³a.
No, pewnie by³y takie osoby. Ja nie uwa¿am, aby by³y jakie¶ knowania/oszustwa. PokeMan wzi±³ Ciê na to stanowisko, bo najbardzej Ci ufa³. Jest to ukazane w³a¶nie w cytacie poni¿ej:
Cytat:
Nie znam nikogo bardziej zaufanego i bardziej na to zas³uguj±cego. W obecnej sytuacji, potrzeba drugiego admina, który bêdzie trzyma³ jako taki rygor
DominLoL napisa³/a:
Zgodzi³em siê, lekko wbrew swej woli, i wtedy nasta³....nazwijmy to "Podzia³".
No i to chyba twoja jedyna wina - nie powiniene¶ siê zgadzaæ je¶li nie chcia³e¶ stanowiska. Ale có¿ - mo¿e chcia³e¶ ratowaæ ukochane forum (nie wiem, do twojej g³owy nie wejdê).
DominLoL napisa³/a:
Inni za¶ uwa¿aj± ¿e jestem odpowiedni± osob± na to stanowisko, swoj± wierno¶ci± i ciê¿k± prac± przez te lata zas³ugujê na to.
Tak, od roku 2009, jestem jednym z aktywniejszych userów forum, codziennie siê logujê i jestem aktywny w ¿yciu forumowiczów. Praktycznie ka¿dy mnie zna i wie o mnie ile siê tylko da. Du¿o zrobi³em dla forum, m.in:
-Wrzuci³em czê¶æ downloadu
-Napisa³em kilka FAQ
-Zdobywa³em dla forum userów z innych for lub serwisu YT
Nadajesz siê do pracy na forum, ale IMo nie w tym charakterze.
DominLoL napisa³/a:
Kiedy¶ powiedzia³em zdanie, cytujê:
Cytat:
Zale¿y mi, by to forum by³o w dobrym stanie i mia³o swoj± dawn± chwa³ê.
¦wiête s³owa. Chyba nam wszystkim na tym zale¿y
DominLoL napisa³/a:
Po "Podziale" wielu userów zaczê³o siê do mnie odno¶iæ jak do jakiej¶ zarazy czy wroga, pomimo tego, ¿e nie robi³em nic, co wed³ug mnie by szkodzi³o innym
No tak. Jak tu przyszed³em to dziwi³o mnie takie zachowanie forumowiczów.
DominLoL napisa³/a:
Decyzja zosta³a podjêta w stanie trze¼wym i w pe³ni ¶wiadomym.
DominLoL napisa³/a:
Moje obecne stanowisko powoduje zamêt, niesnaski i k³ótnie miêdzy administracj± a userami, co nie s³u¿y dobrze wizerunkowi forum jak i userom, którzy do dnia objêcia przezemnie stanowiska administratora, tworzyli [nazwijmy to] "Zgrany zespó³", a po nim powsta³ roz³am, zawita³ ogólny zamêt, chaos i niezrozumienie.
Du¿e po¶wiêcenie na chwa³ê s³usznej sprawy. Bravo!
I tym tematem chyba mo¿emy zakoñczyæ tê ca³± bitkê o Domina, nee?
Yup, yup. Tylko jedna wypowied¼ jeszcze:
Conquest napisa³/a:
DominLoL napisa³/a:
Wielu s±dzi ¿e stanowisko administratora zdoby³em knowaniami i k³amstwami, mimo ¿e otwarcie ¿adna ze stron tego nie powiedzia³a.
No, pewnie by³y takie osoby. Ja nie uwa¿am, aby by³y jakie¶ knowania/oszustwa. PokeMan wzi±³ Ciê na to stanowisko, bo najbardzej Ci ufa³. Jest to ukazane w³a¶nie w cytacie poni¿ej:
To te¿ chcê tylko podkre¶liæ, nigdy, ale to nigdy, nie uwa¿a³em, ¿e Domin swoje stanowisko zdoby³ spiskiem! NIGDY! A je¶li gdziekolwiek to napisa³em, proszê o dowód.
Je¶li jednak chodzi o resztê grupy, która by³a ze mn±; TE¯ TEGO NIE ROBILI. Jestem tego w 100% pewien.
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7
a czy ja powiedzia³em ¿e która¶ ze stron to otwarcie powiedzia³a? powiedzia³em ogólnikowo, nie ma co roztrz±saæ
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
nie prosi³em siê o to i nigdy nie chcia³em nim byæ, taka robota mnie mêczy i dzia³a ¼le na wszystkich, przez co jest na forum nieprzyjemna atmosfera dla nowszych userów którzy dopiero do³±cz±
Sygnatura użytkownika
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.