POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: tt22
2 Czerwiec 13, 07:27
5 Lat ju¿ minê³o...
Autor Wiadomo¶æ
DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Do³±czy³: 01 Lis 2008
Sk±d: Z internetów
Kontakt:
Wys³any: 6 Sierpieñ 12, 07:42   5 Lat ju¿ minê³o...

Z racji ¿e tekst pisany z po¶lizgiem ( przypominanie se tego wszystko by³o baaaardzo czasoch³onne, dziêkowa³ poxowi i poke ( g³ównie za fix datowy ) za pomoc ), proszê o wyrozumia³o¶æ je¶li co¶ zdeczkê przekrêci³em.
NIE TRAKTUJCIE TEGO JAKO DOKUMENTU! TO JEDYNIE MOJA W£ASNA OPINIA NA DANE TEMATY I WYDARZENIA, WIDZIANA MOIMI OCZYMA!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TEKST ZOSTAJE USUNIÊTY NA CZAS NIEOKRE¦LONY! NIE BÊDZIE ON SIÊ POKAZYWA£ W MIEJSCU, GDZIE KA¯DE NAPISANE S£OWO MO¯E BYÆ U¯YTO PRZECIWKO AUTOROWI! KTO CHCE PRZECZYTAÆ MOJE ZDEPTANE WYPOCINY, NIECH PISZE NA PW!
~Rycerz Collect'a, DominLoL.

-----------------------------------------------------------------------------------
Podziêkowania osobiste:
-Inaka - S³owa nie wyra¿±, jak bardzo wdziêczny jestem za te wszystkie lata, w których mnie znosisz i czytasz te moje wypociny ;) Powiem wiêc Arigato
-Afil - darcie z nim kotów i czêste k³ótnie zosatj± w pamiêci :D
-Byaku - có¿, fajnie siê gada z tob± i fajnie jest czasem popatrzeæ jak siê z afilem przekrzykujecie :)
-Poxer - tyle lat, pomimo ¿e by³y miêdzy nami spiêcia , nieraz i niema³e, dalej siê do mnie odzywa, gdy inny by mnie zbanowa³ czy ogólnie gdzie¶ wyrzuci³ w cholerê
-Raik - pomimo ¿e nie trzymali¶my ze sob± kontaktu, chcê mu podziêkowaæ ¿e postawi³ w³a¶nie to forum, o które mogê teraz dbaæ i walczyæ
-Szymbar - có¿, jest za co dziêkowac, fajnie siê z tob± przedrze¼nia³o na tematy emulacjii :D
-Skate - zawsze, ale to zawsze mnie rozwala³ swoimi tekstami, mistrz ripost
-Dziêkujê te¿ reszcie, której nie wymieni³em gdy¿ zapomnia³em lub was nie pamiêtam :D

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Ostatnio zmieniony przez DominLoL 9 Sierpieñ 12, 18:24, w ca³o¶ci zmieniany 18 razy  

Kojot 
Nosi czapkê Asha
Rumble in the Jungle

Do³±czy³: 01 Sty 2009
Sk±d: Bandle City
Wys³any: 6 Sierpieñ 12, 09:59   

DominLoL napisa³/a:
Kojot by³ zwyczajnym userem, tak samo popapranym jak reszta gwardii Nine.. jego trolling by³ upierdliwy jak jasna anielka, ale z czasem da³o siê przyzwyczaiæ i go w miarê utemperowaæ.

foch i choy

trollowaæ zacz±³em dopiero w tym roku C:

DominLoL napisa³/a:
jak reszta gwardii Nine. jego trolling by³ upierdliwy jak[...]

oO dobry ¿art, do ¿adnej gwardii nie nale¿a³em, nine praktycznie nie znam :s

DominLoL napisa³/a:
upierdliwy jak jasna anielka [...]

upierdliwy to ja dopiero mogê byæ.

mi³o, tylko brak obiektywnej oceny, a ludzi na¶wietlasz nie na przestrzeni czasu, tylko z tego roku.

DominLoL napisa³/a:
A¿ tu nagle Drago skapitulowa³ i odda³ w³adzê Pokemanowi. Powiem tak: Cieszy³em siê jak dziecko. Poke zas³ugiwa³ na admina, mia³ pomys³y jak przywróciæ forum to…co¶, co sprawia³o, ¿e PC by³o wa¿ne . Poke zrobi³ czystkê, je¶li chodzi o sk³ad administracyjny.

PokeMan mia³ dostêp do ftp, wiêc w KA¯DYM momencie móg³ sam sobie daæ admina. sam wspomnia³, ¿e nadanie ¿ó³tego to tak naprawdê poprawka kosmetyczna. i co do faktów, ja dosta³em jr (chyba jr to by³, ju¿ nie pamiêtam, a mo¿e admin), Drago mnie spyta³ czy bym nie mógl przypilnowaæ tego i owo bo kilka razy kto¶ z was go wykiwa³ (tutaj ju¿ nie bd nikogo wytyka³), wiêc zosta³em jedyn± zaufan± jego osob±. Nie zmienia to faktu ¿e rok wcze¶niej PokeMan odszed³ z forum i zostawi³ to Drago, a powróci³ dlatego ¿e kto¶ po³±czy³ tematy shoutboxowe i zajecha³o mu to server. A poniewa¿ to ja mia³em wtedy globalnego moda to spad³o na mnie ot co. Nawet przepraszam nie powiedzia³ po obsmarowaniu mnie, ale ju¿ nie bêde tego wypomina³.

fakty siê na¶wietlaj± tak:

PokeMan odszed³ z forum (rok go nie by³o na forum)--> Drago adminem, ogarnia ten burdel --> Drago szuka nastêpcy --> zostajê adminem --> zajechanie servera --> wyr±banie mnie na zbity pysk

@down

ale istnieje chyba co¶ takiego jak chronologia? :[
Ostatnio zmieniony przez Kojot 6 Sierpieñ 12, 10:17, w ca³o¶ci zmieniany 12 razy  

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Do³±czy³: 01 Lis 2008
Sk±d: Z internetów
Kontakt:
Wys³any: 6 Sierpieñ 12, 10:08   

-.-' Kojot:
1.Poke nazwa³ ten temat w og³oszeniu "subiektywn± ocen±" ( tak w ogól,e to on go przyklei³ na og³oszenie, wiêc ja tu jestem niewinny : O ). Ja chcia³em stworzyæ jedynie krótki tekst opisuj±cy moje 5 lat i odczucia zwi±zane z tym okresem. O tym ¿e 5-Lecie obchodzi³em w lipcu, a w og³oszeniu jest ¿e obchodzê je teraz nie wspomnê...
2.W mojej g³owie nale¿ysz :p
3.Facet, przecie¿ my w ka¿dym roku z afilem siê k³ócimy ( co najmniej ze 2 razy )
4.Kojot, nie wiem czy wiesz, ale w tek¶cie jest napisane ¿e to TROLLING NINE'A BY£ UPIERDLIWY : o
5.Kojot, nigdy, ale to przenigdy, NIE TRAKTUJ TAKICH TEKSTÓW JAKO DOKUMENTÓW! To zlepka moich przemy¶leñ oraz tego, jak widzia³em niektóre wydarzenia i osoby : O To nigdy nie mia³ byæ tekst dokumentalny! NIE OPISUJÊ TU FAKTÓW TAKIE, JAKIE BY£Y, A JAK JA JE WIDZIA£EM!

AfiL:
1.Co¶ wiedzia³em ¿e Rafi, jedynie numeru nie mog³em dok³adnie spamiêtac :p
2.Czepiacie siê s³ów ( mimo to poprawi³em : O )
3.2010 - K³ótnia na temat gier z pokami ( nie pamiêtam o co dok³adnie ju¿ ) a potem co¶ w ¶wiêta kota darli¶my
2011 - Jedna ma³a ( chyba chodzi³o znowu o co¶ z pokami )
2012 - Sam wiesz ile ich by³o :p
4.Tak, kiedy¶ ¿e¶cie siê po¿arli tak bardzo, ¿e a¿ siê do siebie odzywaæ przestali¶cie :/

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Ostatnio zmieniony przez DominLoL 6 Sierpieñ 12, 10:44, w ca³o¶ci zmieniany 9 razy  

Afil 
Potrafi spojrzeæ Brockowi w oczy |D
Lodowy Rycerz - Yay!

Do³±czy³: 07 Gru 2008
Sk±d: Ciechocinek
Kontakt:
Wys³any: 6 Sierpieñ 12, 10:38   

4 uwagi
1. Nie, nie znasz mojego dawnego nicku ;p
2. Drago zosta³ wywalony, nie skapitulowa³ ._.
3. Nie zawsze siê k³ócimy, tylko 2012 tak jako¶ leci z tym wszystkim D:
4. Say what? D: Ja siê z Byakiem k³ócê raz na... Byaku... my siê w ogóle k³ócimy? =.=

Sygnatura użytkownika
Ich bin eine :ninja:
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7

Poxer 
Nosi czapkê Asha
co ja tu robiê

Do³±czy³: 22 Sty 2009
Kontakt:
Wys³any: 6 Sierpieñ 12, 12:24   

Pierwsza reakcja.

Domin, what o_o

Wiesz co, wydaje mi siê, ¿e teraz lansujesz siê na PokeMana troszkê, który napisa³ gdzie¶ swoj± o jak¿e wielk± wspania³± biografiê na PPS'ie itp. No ale dobra, niech ci bêdzie. Ale jeden ma³y szczególik...

Cytat:
Poxer…có¿….wtedy widzia³em w nim m³odszego siebie, wiêc fajnie siê z nim gada³em.

D:
Ostatnio zmieniony przez Poxer 6 Sierpieñ 12, 12:32, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Byakurai 
Bear wants justice

Do³±czy³: 14 Sie 2009
Sk±d: z Rudy ¦l±skiej
Wys³any: 6 Sierpieñ 12, 13:27   

DominLoL napisa³/a:
:2008 - A zaczê³o siê to tak:[...]"Na PokeBoardzie mo¿na by rzecz, pojawi³a siê gromada userów, a w¶ród nich ,kilku, którzy wci±¿ trzymaj± siê do dzi¶. Inaka, Afil ( wtedy mia³ jeszcze nick rafi44[taaak, pamiêtam :p ]), Byaku[...]

Ma³y spoiler... ja do³±czy³em 14 sierpnia 2009 roku ju¿ na zreaktywowanego Collect'a... Ma³y fail z twojej strony, ale có¿

Afil napisa³/a:
Say what? D: Ja siê z Byakiem k³ócê raz na... Byaku... my siê w ogóle k³ócimy? =.=

No w³a¶nie nie... a jak ju¿, to raz na ruski rok, z fochem na 5 sekund... ale tego nawet za k³ótnie wzi±æ nie mo¿na xD

Sygnatura użytkownika

*Had to be me. Someone else might have gotten it wrong*

Ich bin eine :zombie:
Ostatnio zmieniony przez Byakurai 6 Sierpieñ 12, 13:28, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Kojot 
Nosi czapkê Asha
Rumble in the Jungle

Do³±czy³: 01 Sty 2009
Sk±d: Bandle City
Wys³any: 6 Sierpieñ 12, 14:25   

Poxer napisa³/a:
Wiesz co, wydaje mi siê, ¿e teraz lansujesz siê na PokeMana troszkê, który napisa³ gdzie¶ swoj± o jak¿e wielk± wspania³± biografiê na PPS'ie itp. No ale dobra, niech ci bêdzie. Ale jeden ma³y szczególik...

Conquest 
Nosi czapkê Asha

Do³±czy³: 15 Kwi 2012
Kontakt:
Wys³any: 6 Sierpieñ 12, 14:51   

Na wstêpie przepraszam, moja trze¼wo¶æ jest w±tpliwa

DominLoL napisa³/a:
Na admina wziêto Byaka i Conquesta. O ile Coqnuesta sam proponowa³em, to do Byaka mia³em lekkie zastrze¿enia ale ja ju¿ nie mia³em nic do gadania.

Proponowane mnie? Bêdziesz tego ¿a³owa³ xD Byak jest znacznie lepszy ode mnie.

A i jeszcze oznaki zdziwienia: :O. o.O Zacz±³e¶ pisaæ mój nick z wielkiej litery? OMG (ale dalej z b³êdami xD ) :drago:

DominLoL napisa³/a:
NIE TRAKTUJCIE TEGO JAKO DOKUMENTU! TO JEDYNIE MOJA W£ASNA OPINIA NA DANE TEMATY I WYDARZENIA, WIDZIANA MOIMI OCZYMA!

I s³usznie. Subiektyw oceny s± s³uszne. Gdyby kto¶ chcia³ by¶ sprawiedliwy to musi alby zbanowaæ po³owê forum.

DominLoL napisa³/a:
-Dziêkujê te¿ reszcie, której nie wymieni³em gdy¿ zapomnia³em lub was nie pamiêtam :D

OK, wiem, nie zas³u¿y³em :D
Tu jeszcze bêdzie potêga !!!

Poxer napisa³/a:

Lol, niech siê lansuje. Nale¿y siê za tyle lat roboty/.

Nie pamiêtam dobrze ostatnich 5 lat, wiêc nie skomentujê tych opisów. Mogê tylko ¿yczyæ kolejnych 5 wiernej s³u¿by na chwa³ê PokeCollect.

Ja tu widzê lansowanie przez kogo innego, przecie¿ Domin sam nie da³ og³oszenia :sliniak:

Ostatnio zmieniony przez Conquest 6 Sierpieñ 12, 14:54, w ca³o¶ci zmieniany 4 razy  

PokeMan 
My¶li, ¿e jest PRO
Po prostu PokeMan

Do³±czy³: 16 Lis 2008
Kontakt:
Wys³any: 6 Sierpieñ 12, 16:23   

DominLoL napisa³/a:
tekst pisany z po¶lizgiem ( przypominanie se tego wszystko by³o baaaardzo czasoch³onne

Nie pro¶ciej by³o zrobiæ rajd po swoich postach ? Oczywi¶cie rajdem za³atwi siê tylko znajomo¶æ wiedzy o sobie tylko w ramach nowego PC.
DominLoL napisa³/a:
Do tej pory pamiêtam, jak miêdzy mn± i Barrym by³y spiêcia, dosz³o nawet do tego, ¿e mnie zbanowa³ bo mu siê nie podoba³o moje zachowanie. Wtedy nie rozumia³em tego, ale gdy pisz ten tekst, znam ten ból, wiêc je¶li to czytasz Barry, to wielkie przepraszam z mojej strony.

Bary, nie przez 2 r > jego konto> http://pokecollect.net.pl...iewprofile&u=3, jedynym powodem dla którego Bary by³ u nas modem, by³y plany Raik, zwi±zane z fuzj± z PokeForum 5 , ale to dzieje z pocz±tku 2008 r. kiedy nie uda³o siê reaktywowaæ PC po padzie serwera, wiêc Raik stworzy³ PokeBoarda i da³ admiñsk± w³adzê Legendsowi, który wtedy mia³ ok. 11 lat. Pozbywaj±c siê k³opotu adminowania nowego tworu, Raik dyskutowa³ i negocjowa³ na PoPLu warunki fuzji itp. rzeczy z których wysz³y nici.
DominLoL napisa³/a:
Byaku ( pod innym Nickiem którego ju¿ niestety nie pamiêtam )

Ten nick to Patryksan
DominLoL napisa³/a:
Z forum odchodzili DL27, GlossyGem, Barry, Xarox i kilka innych osób, których nie mogê sobie ju¿ przypomnieæ, niestety, skleroza.

Szanowna DL27 podobno zmar³a - w³a¶nie albo w 2009, albo w 2010. Glossy by³ u nas tylko przez PBF, w którymi i tak prawie nic nie robi³ - jest leniwy co widaæ i teraz, na jego "zajebistej stronie która zmiecie PV z powierzchni ziemi" - MPoke.pl., Bary jeszcze w 2010 r. by³.
DominLoL napisa³/a:
Rok 2011 by³ chyba bez w±tpienia jednym z najbardziej „¿ywych” na PC.

Wg. mnie, najbardziej ¿ywy to by³ 2010 r., 2011 r. to niestety najgorszy rok dla PC. Nast±pi³ spadek odwiedzalno¶ci przez brak strony (PokeSerwis), a mimo to nadal prowadzono forum w sposób taki jak dotychczas co doprowadzi³o do katastrofy. A bêd±c forum bez patronatu, trzeba mieæ inn± strategiê - tak± jak± mamy od maja tego roku.
DominLoL napisa³/a:
B±d¼ co b±d¼, osiemnastka coraz bli¿ej, a wraz z ni±, zacznie siê praca, wiêc czasu bêdzie jeszcze mnie, ale mimo to, jako¶ to bêdzie.

Proponujê wariant Brytyjski który za kilka tygodni zacznê stosowaæ w swoim zyciu w Polsce, tu na miejscu - 3-4 dni harówki od rana do nocy, a potem 4-3 dni ca³ych wolnych dni tylko dla mnie.
Kojot napisa³/a:
Nie zmienia to faktu ¿e rok wcze¶niej PokeMan odszed³ z forum

Nie rok, nie by³o mnie raptem od listopada 2011 do kwietnia 2012 - czyli pó³ roku.
Kojot napisa³/a:
ale ju¿ nie bêde tego wypomina³.

S³usznie, bo ja te¿ nikomu nie wypominam - a by³oby wielu i o co...
Afil napisa³/a:

Domin mo¿e nie, ale ja tak - Rafi77
Conquest napisa³/a:
Poxer napisa³/a:

Lol, niech siê lansuje. Nale¿y siê za tyle lat roboty/.

Poxer - jaki lans ? ¯e kto¶ mia³ tyle oleju w g³owie, by spisaæ swoje dzieje (i tak s± trochê niechlujne oraz krótkie), aby po kilku latach mieæ ¶ciagawkê co robi³ 10 lat temu ? To tylko brawa Dominowi, ¿e poszed³ po rozum do g³owy, w przeciwieñstwie do 99% forowiczów czy to PC, czy to PVF czy wreszcie PPSu i innych fandomów. Dokumentacja przesz³o¶ci - w tym tkwi przysz³o¶æ spo³eczeñstwa informacyjnego. Mamy serwery, "chmury", o pojemno¶ciach kilkaset razy wiêkszych ni¿ 10 lat temu oraz ¶miesznych cenach i grzech tego nie wykorzystaæ, np. na zarchiwizowanie jakiego programu z TV nagranego czy swoich dziejów. Jakby kto¶ inny napisa³ takie wspomnienia jak Domin, to te¿ bym podklei³ w og³oszeniu. Poodklei³em, m in. bo to dotyczy ¿ycia forum i jest wa¿ne.
Conquest napisa³/a:
a tu widzê lansowanie przez kogo innego, przecie¿ Domin sam nie da³ og³oszenia

A powód jest prozaiczny - akcja na FB Pulsu 2 przebrzmia³a i chcê zachowaæ ci±g³o¶æ 2 linków w og³oszeniu. A promowanie wiedzy o przesz³o¶ci PC w¶ród go¶ci i innych userów tylko wyjdzie na zdrowe - utrwalanie i propagowanie zainteresowania wiedzy o dawnych dziejach.

Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.

PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.

Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji

Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.

Ostatnio zmieniony przez PokeMan 6 Sierpieñ 12, 16:37, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Do³±czy³: 07 Gru 2008
Sk±d: Ciechocinek
Kontakt:
Wys³any: 6 Sierpieñ 12, 17:23   

PokeMan napisa³/a:
Afil napisa³/a:

Domin mo¿e nie, ale ja tak - Rafi77

FUUUUUUUUUUUUUUUU! xD