POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: PokeMan
14 Lipiec 12, 14:39
Strona Pokemon site
Autor Wiadomo¶æ
Legends 
Powoli siê wkrêca
5th gen forever...

Do³±czy³: 03 Lis 2008
Sk±d: White Lake
Kontakt:
Wys³any: 20 Sierpieñ 11, 20:01   

Naprawdê De, chcia³bym mieæ tyle stron na PPSie, aby mów krytykowaæ, ¿e nie s± pod domenk± "pl". Je¶li czepiasz siê tego, to znaczy, ¿e zasady ju¿ Ci zupe³nie dowali³y w g³owie i oceniasz stronê po tym, kto ile kasy wyda³ na ni±, a nie jej zawarto¶æ. Szata graficzna jest w porz±dku - zielony i tak ma byæ, zielony to kolor nadziei i przy okazji najbardziej przyjazna oczu barwa. Kto powiedzia³, ¿e po naci¶niêciu linku ma Ci wyskoczyæ z monitora królik i skakaæ po biurku? Tre¶æ jak najbardziej w porz±dku, bo dotyczy POLSKI. Jedyne, do czego mogê siê przyczepiæ to serwer. Ale zapewne Poke i tak trzyma newsy na dysku, wiêc zagro¿enie niedu¿e.
Kurde, zgadzam siê z PokeManem. Co¶ dziwnego siê dzieje.

PokeMan 
My¶li, ¿e jest PRO
Po prostu PokeMan

Do³±czy³: 16 Lis 2008
Kontakt:
Wys³any: 21 Sierpieñ 11, 09:24   

Amger napisa³/a:
panuje chaos

A konkretniej ?
Amger napisa³/a:
Oczywi¶cie ju¿ zauwa¿ylem ¿e czê¶æ niektórych tre¶ci na stronie jest zer¿niêta/zkalkowana z Valhalli.

Ostatnio tylko cytujê newsy z Vall dotycz±ce PokeDay, które zepchnê³o inne wie¶ci na dalszy plan i u³o¿y³ mi siê du¿y zapas newsów do wypuszczenia.
Amger napisa³/a:
Dobrze by bylo gdyby¶ dodal jakie¶ kategorie typu ''piosenki zrobione przez fanów'' b±d¼ co¶ takiego

Niestety, takich rzeczy nie bêdzie. Zajmujê siê tylko oficjalnymi aspektami Pkmn in pol. , wiêc wszelkie fanowskie twórczo¶ci odpadaj±. Ale pl reklamy Pokemon z YT, mog± siê pojawiæ.
Legends napisa³/a:
zielony i tak ma byæ, zielony to kolor nadziei i przy okazji najbardziej przyjazna oczu barwa

Dok³adnie. Ja zawsze staram siê tak ustawiæ programy na których pracujê, aby mia³y chocia¿ bladozielony odcieñ.
Legends napisa³/a:
Jedyne, do czego mogê siê przyczepiæ to serwer. Ale zapewne Poke i tak trzyma newsy na dysku, wiêc zagro¿enie niedu¿e.

Hmmm...darmowce s± najlepsze na ¶wiecie :vabi: Tyle "profesjonalnych" for typu PokeForum, Kolejka, mutacje PoPLa, by³y na drogich hostingach...i co ? Nie ma ju¿ ich, przez ró¿ne okoliczno¶ci...a w Google mo¿na wygrzebaæ fora na darmowcach z postami nawet z 2003 r. ! I istniej±, bo nikt nie skasowa³/zapomnia³...

Legends napisa³/a:
Naprawdê De, chcia³bym mieæ tyle stron na PPSie, aby mów krytykowaæ, ¿e nie s± pod domenk± "pl".

De zapomnia³ jak cielêciem bu³...Ten Pan robi³ strony/fora na profesjonalnych CMSach i serwerach i co ? Przemaglujmy portfolio: Gdzie jest Astville ? Nie ma. Przekazano nieodpowidzialnej osobie, która zna³a siê na PBF, ale nie na marketingu i prowadzeniu www. Deesowiec ? Porzucony. Reaktywowany obecnie przez ludzi, którzy s± wytrwali. Radio Reprint ? Ci±g³a gadka, ¿e serwera nie ma...ale na jaki¶ BetonChan ju¿ jest...id¼my dalej....3DSWorld ? Na okres matur by³ close, a teraz ostatni news z pierwszego tyg. lipca...

Po kiego komu host i domena ? Po co ten superzajebisty autorski CMS z jak±¶ semantyk±, skoro i tak tre¶ci do obs³u¿enia ni ma ? A ja ? Nie poddajê. PRacujê na tym co mam, co proste jest i pewnie siermiê¿ne...ale to tylko pomaga, bo historia pokazuje, ¿e ludzie wymy¶lali wielkie rzecz (komórka ? komputer) bez wielkich mo¿liwo¶ci/sprzêtu. A za du¿a wygoda, jak widaæ rozleniwia.

Wzi±³em sobie do serca Wasze uwagi nt. grafiki. Logo zosta³o zmienione, przeniesione w nowe miejsce, miejsce na newsy jest poszerzone. Nadal na g³ównej jeszcze jest kilka ma³ych newsów, które powoduj± dysproporcje miêdzy jedn± kolumn±, a drug±, ale unormowanie tej kwestii to tylko kwestia kilku nowych newsów, które "wyrównaj±" siê.

Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.

PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.

Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji

Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.

Kojot 
Nosi czapkê Asha
Rumble in the Jungle

Do³±czy³: 01 Sty 2009
Sk±d: Bandle City
Wys³any: 21 Sierpieñ 11, 14:45   

i tak lipnie dalej to wygl±da.

newsy powinny byæ w jednej kolumnie, a nie dwóch bo ³atwo siê pogubic ;s

Ertix 
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 25 Kwi 2011
Wys³any: 21 Sierpieñ 11, 20:46   

I wlasnie o tym mowiê Kojot ;)
Wszystko siê zlewa do jednego koryta i powstaje nam groch z kapust± (czy jak to wcze¶niej okre¶lilem ''bigos ze smalcem'' o.O).

Za du¿o tekstu a za malo grafiki, wszystko jest ¿e tak powiem ''na jednym skrzydle'' i trudno siê polapaæ co gdzie le¿y. Sam tekst nie jest wa¿ny, nie wygl±da to zbyt estetycznie i ladnie a chaotycznie. Spójrz PokeMan chocia¿by na bloga Deoxys'a. Czy widzisz gdzie¶ tam podobny sposób rozmieszczania tekstu do twojego? Nie, bo Deoxys ma wszystko ladnie posortowane i poukladane ''na dwa skrzydla''.

Legends 
Powoli siê wkrêca
5th gen forever...

Do³±czy³: 03 Lis 2008
Sk±d: White Lake
Kontakt:
Wys³any: 23 Sierpieñ 11, 01:35   

Co¶ mi siê wydaje, ¿e nawet jakby PokeMan wyda³ to w formie eBooka, to i tak by¶cie narzekali ¿e tekst ¼le rozmieszczony. I tylko dlatego, ¿e wyda³ to PokeMan, a nie ktokolwiek inny. Nie obwiniajmy dokonañ o ich autorów.

Amger napisa³/a:
Za du¿o tekstu a za malo grafiki, wszystko jest ¿e tak powiem ''na jednym skrzydle'' i trudno siê polapaæ co gdzie le¿y. Sam tekst nie jest wa¿ny

To my tu kurrrrrrrrda zapierdzielamy w pocie czo³a na s³oñcu (przez szybê, ale co z tego) próbuj±c dostarczyæ kawa³ WIEDZY, nie wygl±du aby us³yszeæ, ¿e tekst nie jest wa¿ny?! Nie, ja przy takich tekstach po prostu wysiadam...
Jak chcesz mieæ grafikê to sobie uruchom Gimpa i porysuj. Bêdzie perfekcyjnie. Albo jeszcze lepiej - narysuj co¶ ³adnego i przyklej do monitora w miejsce loga.

Ertix 
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 25 Kwi 2011
Wys³any: 23 Sierpieñ 11, 07:36   

Okej, ale co mi z tekstu?
Tekst to mam w ksi±¿ce bez ilustracji wiêc sobie mogê tak samo przeczytaæ.
Poza tym, tekst jest ¼le rozmieszczony, ale nie obwiniam PokeMana za to bo wiem ile siê musial napracowaæ przy tworzeniu tej strony. Niestety ale sam tekst nie wystarczy. Powiedziales ''A'' to trzeba powiedzieæ ''B'', i zamiast wpadaæ w furiê móglby¶ powiedzieæ co poprawiæ, co Ci siê podoba i nie podoba bo to dla nas jak i dla PokeMana bylaby cenna wskazówka.

Co do monitora, to mam naklejkê przyklejon± z Pikachu, i karteczkê co mam zrobiæ po poludniu ^.^

PokeMan 
My¶li, ¿e jest PRO
Po prostu PokeMan

Do³±czy³: 16 Lis 2008
Kontakt:
Wys³any: 5 Pa¼dziernik 11, 12:34   

Kojot napisa³/a:
i tak lipnie dalej to wygl±da.

Ju¿ nie :sliniak:
Kojot napisa³/a:
newsy powinny byæ w jednej kolumnie, a nie dwóch bo ³atwo siê pogubic ;s

I ju¿ jest jedna ^^ Widzisz, jak potafiê dogodziæ :krejzol:
Amger napisa³/a:
Sam tekst nie jest wa¿ny, nie wygl±da to zbyt estetycznie i ladnie a chaotycznie.

Widzê w Tobie nowego fana reaktywowanego MPoka, przez GlossyGema, który na razie robi szum na FB i pluje siê tam ca³y czas na g³ównego przeciwnika - PV. Nie muszê chyba dodawaæ czym to siê zazwyczaj koñczy - wszak rok temu kiedy by³a walka Kaczor2 vs. Gajowy, to skorzysta³ zdobywca 3 miejsca (psychologicznie umocni³ sw± pozycjê) czyli Popieralski z LSD. Teraz 2 wilki (z czego jeden na czas kampanii przesta³ promowaæ chipsy o smaku "Kaczka po smoleñsku" i za³o¿y³ owcze ciuszki) przegapi³y czas, kiedy Jan ps."który pali" Kot zrobi³ niez³± pracê u podstaw i idzie po 3. miejsce na podium. Tak wiêc...no, chyba jasne jest co.
Amger napisa³/a:
Spójrz PokeMan chocia¿by na bloga Deoxys'a. Czy widzisz gdzie¶ tam podobny sposób rozmieszczania tekstu do twojego? Nie, bo Deoxys ma wszystko ladnie posortowane i poukladane ''na dwa skrzydla''.

Jedna rzecz - blog Deoxysa nie ma ¿adnych nowych notek od pocz±tku 2010. A ja dajê co kilka dni nowe.
Legends napisa³/a:
próbuj±c dostarczyæ kawa³ WIEDZY, nie wygl±du aby us³yszeæ, ¿e tekst nie jest wa¿ny?! Nie, ja przy takich tekstach po prostu wysiadam...

Nie wysiadaj. Nie mo¿na. Zreszt±, drzwi siê zaciê³y (PPS jest jak "narkotyk" - tylko nielicznym uda³o siê NIE Zerwaæ).
Legends napisa³/a:
Jak chcesz mieæ grafikê to sobie uruchom Gimpa i porysuj. Bêdzie perfekcyjnie. Albo jeszcze lepiej - narysuj co¶ ³adnego i przyklej do monitora w miejsce loga.

Albo pro¶ciej - Wejsæ na fanpage MPoka - tona obrazków, ankiet, konkursów i wie¶ci tworzonych w oparciu o spekulacje nt. Pokemon Gray. Tylko co to ma wspólnego z stron± i co to daje Polskiemu fanowi ? Nie piszcie, znam odpowied¼.
Amger napisa³/a:
Okej, ale co mi z tekstu?
Tekst to mam w ksi±¿ce bez ilustracji wiêc sobie mogê tak samo przeczytaæ.

Poka mi ksi±¿kê z najnowszymi wie¶ciami o Pokemon in poland. Chêtnie kupiê tak± sam±.
Amger napisa³/a:
Poza tym, tekst jest ¼le rozmieszczony,

Ju¿ nie :drago:

Przechodz±c do meritum - na stronie zasz³y olbrzymie zmiany m in. w³a¶nie ju¿ nie ma 2 kolumn na newsy - jest jedna. Poza tym nowy lay - jeszcze zieleñszy, a przez to wygodniejszy (your eyes...).

PS:Dla niekumatych: tona sarkazmu/(auto)ironii w tym po¶cie, ale mam nadziejê, ¿e niektórzy reaktywatorzy stron siê nie obra¿± - wszak to tylko humorystyczne przedstawienie faktów które ka¿dy widzi.

Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.

PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.

Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji

Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: