W tym miesi±cu wydarzy³o siê tyle pozytywnych rzeczy zwi±zanych z naszym forum. Po pierwsze, dosz³a ilo¶æ u¿ytkowników, jaka dosz³a ostatnio w pa¼dzierniku, a nawet wrze¶niu! Na nasze forum po „do¶æ d³ugim” odstêpie czasu wróci³ Wilku, który tym razem obieca³ nic nie przeskrobaæ (Trzymamy go za s³owo…). Na koñcu lutego mieli¶my nabór na redaktorów. Nowymi redaktorami zostali Afil, DominLol i Szymb. W swoim po¶cie Drago przyzna³, ¿e ma szczer± nadziejê, ¿e redaktorzy go nie zawiod± i chcia³bym tego samego, jako redaktor! Perry kontynuuje pracê nad swoim nowym stylem dla collecta. Screen mo¿na zobaczyæ z "og³oszeñ na forum" które s± tu¿ pod górnym paskiem. Tymczasem, niestety Nenloth odszed³ z naszego forum, bo nie widaæ go ju¿ drugi miesi±c… Lecz z tego w³a¶nie powodu prawdopodobnie Inaka zwiêkszy³a czêstotliwo¶æ odpisów i teraz to ona jest najaktywniejszym mistrzem gry. Szymb otworzy³ swoj± fabrykê ¶wie¿o zbreedowanych Pokemonów do BW. Twierdzi, ¿e jest w stanie spróbowaæ nawet wyci±gn±æ przynajmniej 4x31 IV! Jedynym warunkiem jaja, jest chêæ dania RC. Na forum rozgrywany jest Poketrophy w Pokemon Online. Wszystko wskazuje na to, ¿e zwyciêzc± pozostanie lukaszkond, który dos³ownie zmiót³ konkurencjê swoim sk³adem, maj±c same 3:0 i 2:1 na koncie. Lukaszkond jest uczniem Rubin, jedngo z najsilniejszych graczy w Polsce, który na dodatek jest kobiet±. Dwa dni przed premier± DominLol wyda³ nam linki do Europejskiej wersji Pokemonów Black i White. Linki do tych gier s± w naszym uploadzie. Chodz± plotki, ¿e na naszym forum zacz±³ siê pojawiaæ w ró¿nym stopniu regularno¶ci by³y opiekun PBF Legends…
Niusy
Speed gamersi wype³nili swoje zadanie.
S±dzê, ¿e The Speed Gamerów nie trzeba przedstawiaæ. Jest to organizacja charytatywna zajmuj±ca siê prowadzeniem maratonów gier. Ostatnim ich celem by³o zdobyæ 15.000$ podczas ³apania wszystkich „klasycznych”, czyli 251 Pokemonów. The Speed Gamers obiecali, ¿e z³api± ka¿dego Pokemona, nawet Mew i Celebiego w 72 godziny. Ich zasad± by³o nieu¿ywanie kodów. Gracze korzystali z 7 gier: Pokemon Red, Blue, Yellow, Stadium 2, Gold, Silver i Crystal. Najwiêksz± trudno¶æ sprawi³o, nie trudno zgadn±æ, zdobycie Celebiego. Niestety, Glitch nie wychodzi³ i Sneasel mia³ zbyt niski poziom. Maraton zakoñczy³ siê godzinê przed koñcem czasu. Kartid¿ z wszystkimi 251 Pokemonami zostanie wylicytowany pó¼niej na aukcji, oczywi¶cie, na cele charytatywne. Gratulujê wszystkim The Speed Gamerom, których ogl±dam ju¿ trzeci rok!
Odcinki Best Wishes odwo³ane!
Odwo³ano dwa odcinki z serii Best Wishes. Odcinki te mia³y pokazywaæ walkê Team Plasma z Team Rocket. W samym dniu premiery, okaza³o siê… ¯e wyemitowano nastêpny odcinek. G³ównym powodem, dla którego odcinek zosta³ odwo³any, jest trzêsienie ziemi w Japonii, co spowodowa³o tak¿e inne opó¼nienia, np. prze³o¿ono otwarcie nowego Global Link z powodu utraty serwerów z danymi. Istnieje szansa, ¿e odcinki zostan± wyemitowane w innym terminie. Nastêpnym odcinkiem, który siê pojawi³ zamiast owej walki jest pojedynek Asha z liderem Sali Burghiem. Odcinek ten jest oznaczony jako BW025.
Afil: Witaj Dominie
Czy zechcia³by¶ odpowiedzieæ na kilka pytañ do gazetki forumowej PC?
DominLoL: - Oczywi¶cie, to przyjemno¶æ
Afil: Ostatnimi czasy zas³yn±³e¶ na forum swoim, jak¿e genialnym FanFick'iem. Sk±d wzi±³ siê na niego pomys³?
DominLoL: Pomys³ nap³yn±³ sam z siebie, marzê o byciu pisarzem, wiêc pomy¶la³em "Hej, wyobra¼niê masz, piszesz dobrze, spróbuj, mo¿e siê uda" i uda³o siê, PZG siê podoba, z czego bardzo siê cieszê
Afil: Masz jak±¶ inspiracje, a propos tego dzie³a?
DominLoL: raczej tak, g³ównie jest ni± muzyka, motywuje jak nic innego
Afil: A jakiej muzyki s³uchasz? :3 *Odbiega od tematu, bo ma³o o nim wie*
DominLoL: G³ównie rock'a, czasami jednak zdarza siê Techno lub Elektro
Afil: Czyli powiadasz, ¿e s³uchasz rocka i piszesz opowiadanie? Stary... jeste¶ niez³y...
Ale wracaj±c! Mo¿e siê powtórzê, czy co¶ w taki deseñ, ale sk±d wzi±³ siê pomys³? Wiem, ¿e sam siê nasun±³, jednak pomys³ na fabu³ê i inne tego typu rzeczy, musia³y mieæ jakie¶ korzenie sk±d siê pojawi³y. Zdradzisz ten sekret naszej gazetce i jej czytelnikom?
DominLoL: Czemu nie, Zacznê od tego ¿e PZG mia³o a¿ 3 ró¿ne wersje, jedna za czasów jeszcze PokeBoardowych, mia³a mówiæ o 3 przyjació³ podró¿uj±cych przez ¶wiat. Niestety, moje umiejêtno¶ci pogr±¿y³y pomys³, ostatecznie zamkn±³em go. Potem, umie¶ci³em drugi pomys³, ten sam, lecz w nowych umiejêtno¶ciach, lecz zamkn±³em go z w³asnej woli, co¶ mi nie pasowa³o. Po latach, kumpel mi podpowiedzia³ " Nie wymy¶lisz dobrego opowiadania, zw³aszcza w tych pokemonach". Zacz±³em my¶leæ, po obejrzeniu pewnego odcinka Naruto, wpad³em na pomys³ Pokemonowego m³odego policjanta w przysz³o¶ci wpl±tanego w aferê z przesz³o¶ci
Afil: Nie¼le... brzmi obiecuj±co, to chyba zacznê to czytaæ x]
A je¶li ju¿ chodzi o same postacie twojego opowiadania, to do której przyk³adasz najwiêcej pracy, by jak najlepiej zrozumieli j± czytelnicy, z której jeste¶ najbardziej dumny, a któr± by¶ u¶mierci³?
DominLoL: Najbardziej dumny jestem z dwóch postaci, Powera Rivals'a i Mars. Power jest wci±¿ dzieciakiem, ale wyj±tkowym jak na swój wiek, pomimo tego i¿ ¿ycie go nie oszczêdza, to jednak zawsze ma t± si³ê by i¶æ do przodu, z u¶miechem a ustach. Je¶li chodzi o Mars, to wymy¶lenie tego co musia³a przej¶æ, zajê³o mi tydzieñ, za¶ ubranie w tego s³owa by³o dosyæ trudne, z by³ej komandorki z³ego teamu przez agentkê s³u¿b specjalnych i matkê, koñcz±c w policji, to d³uga i zawi³a historia, któr± mo¿na by opowiadaæ godzinami. Je¶li chodzi o u¶miercenie, to najbardziej chcia³bym zabiæ Power'a, by skoñczy³y siê jego cierpienia.
Afil: Nie do koñca o to mi chodzi³o, mówi±c ,,a któr± by¶ u¶mierci³?''
Dok³adniej chodzi³o mi o to, czy jest bohater, którego, stworzy³e¶, ale nie jeste¶ z niego dumny?
DominLoL: Nie ma takowego. Ka¿da ma co¶, z czym czytelnik siê uosabia, ka¿da jest barwna w historiê i charakter, w ka¿d± w³o¿y³em wiele pracy, dlatego ka¿da jest w jaki¶ sposób mi bliska
Afil: Hmm... chcesz zostaæ pisarzem, tak?
DominLoL: Fajnie by by³o, ale rodziny tym siê wy¿ywiæ nie da, wiêc idê na informatyka
Afil: ,,marzê o byciu pisarzem'' To twoje s³owa, a wiêc jak to jest?
DominLoL: Tak, tak jest... *pfu* ...znaczy, byæ pisarzem, chcê by tak by³o, marzenia s± marzeniami, ale najpierw muszê siê postaraæ, by mieæ za co wy¿ywiæ przysz³± rodzinê. Potem zacznê realizowaæ dopiero ten cel
Afil: Bardzo m±dre podej¶cie i od razu siê wyja¶ni³o.
Pytanie mam jednak nastêpuj±ce:
Na kim, znaczy, na jakim pisarzu siê wzorujesz, albo którego pisarza podziwiasz. Kto zainspirowa³, a raczej zarazi³ ciê takim bakcylem? Czy mo¿e sam siê zarazi³e¶, takie dzieciêce marzenie?
DominLoL: Czytaniem, du¿o czyta³em, i zawsze mi siê podoba³o, zw³aszcza ksi±¿ki przygodowe, z st±d ten bakcyl
Afil: A czyje ksi±¿ki czytasz?
DominLoL: Zaczê³o siê od serii z Tomkiem, nastêpnie mia³em ksi±¿ki z serii HP, które przyznajê, s± jedn± z moich ulubionych serii. Ogólne przygodowe, ale najczê¶ciej, J.K.Rownling
Afil: Hmm.. chcia³by¶ co¶ sam z siebie powiedzieæ?
DominLoL: Spoko! Zacznijmy mo¿e od pocz±tków pocz±tku, o mojej aktywno¶ci w necie. Pojawi³em siê w 2008, w wakacje, pod nickiem Dominlol, na Pokeboardzie, by³ym forum Pokeseriwsu, a z racji i¿ mia³em dosyæ du¿± wiedzê, charakter i zapa³, szybko zyska³em sympatiê na forum. By³o kilka incydentów ze mn±, jak np. Wyrzucenie mnie przez Barry'ego z powodu " Bo jeste¶ g³upi", czy np. to ¿e siê wygada³em o zamkniêci PB. Nie zawsze by³o ³adnie, ale takich incydentów by³o ma³o. Po zamkniêciu PB, czeka³em na PC, które pojawi³o siê 1 listopada 2008, pod tym samym nickiem, lecz na ¶wie¿ym ¶rodowisku, nie zmieni³em siê. Zacz±³em wrzucaæ gry z pokami, jak np. Platinum czy niedawne B/W, sta³em siê uploaderem, z czego forum ma ci±gle nowych userów, nie chcê siê chwaliæ, ale przeszukuj±c neta, mamy ¶wie¿e poke romy pierwsi w Polsce. Swego czasu jak pewnie wiadomo, prowadzi³em Video-poradnik do Platyny, lecz z powodu formatu kompa, musia³em go przerwaæ, re-edycji nie planujê, poki s± gr± ³atw±, ale jednocze¶nie trudn± do nagrania. Normalnie, przeszed³bym j± w kilka godzin, ale ¿eby wyja¶niæ niektóre rzeczy osobom, które pierwszy raz maj± styczno¶æ z tymi stworkami, trzeba po¶wiêciæ wiêcej czasu, dlatego ¿aden projekt z pokami na razie siê nie pojawi na moim koncie na Youtubie.
Co by tu jeszcze?
Afil: Mo¿e.. rade dla pocz±tkuj±cych pisarzy, albo twoich fanów, którzy chc± byæ jak ty?
DominLoL: Na fanów raczej nie zas³ugujê, ale rady chêtnie udzielê. B±d¼cie sob±, puszczajcie wodze wyobra¼ni, i ¿yjcie tak, by¶cie nigdy niczego w waszym ¿yciu nie ¿a³owali
Afil: Dobrze, a wiêc dziêkujê za wywiad, mo¿e jeszcze kiedy¶ pogadamy.
DominLoL: No problem, do zobaczonka.
Je¶li chcecie zobaczyæ wywiad z jakim¶ u¿ytkownikiem, albo chcecie, aby by³ wywiad o czym¶. Pomys³y mo¿ecie zg³aszaæ do mnie: 3752906 (GG)
Nie przyjmujê propozycji ,,Przeprowad¼ wywiad ze mn±!''
Q:Ej, co jest? Odpalam i mam zwisa!
A:Taak, wystarczy pobraæ Patch'a z tematu z grami (Klik!), potem wykonaæ wszystko wed³ug instrukcji i gotowe!
Q:No taaak, ale czym to odpaliæ? Desmume czy lepiej No$GBA?
A:DeSmuME nie ma ¿adnych problemów i nie potrzebuje ¿adnego patcha do poprawnego dzia³ania romu ( jedynie jest potrzebny patch na zdobywanie EXP'a) lecz odbija siê to na p³ynno¶ci, co prawda emulator idzie przy¶pieszyæ grzebi±c w opcjach, ale jest on zdeka skonfigurowany, dlatego lepiej siê jednak trochê pomêczyæ i odpaliæ na No$GBA.
Q:Ok, odpalam, fajnie, ale jaki¶ niebieski ekran mi siê pokazuje....co teraz?
A:Nale¿y w No$GBA podaæ jeden z cheatów w temacie z grami, a nastêpnie zaznaczyæ i zresetowaæ grê, wszystko bêdzie dzia³aæ jak nale¿y, bez ¿adnych zwisów.
Q:A czym siê ró¿ni± wersje?
A:W Whicie, jak widaæ na titlesceernie i pude³ko, jest Zekrom, i jest on do z³apania w grze, za¶ w drugiej wersji, mo¿emy z³apaæ tylko Reshirama. Oprócz tego ró¿ni± siê kilkoma detalami jak np. Wygl±dy miast, rozmieszczenie poków w trawie itd
Q:Ej, mam problem.... Jestem w mie¶cie X i mam co¶ zrobiæ, lecz nie wiem co, powiedz co dalej.
A:Spytaj w naszym Centrum Pomocy, tam na pewno kto¶ udzieli odpowiedzi.
Q:A czy gra nie bêdzie siê freezowaæ na mojej nagrywarce?
A:Sprawd¼! W temacie z grami jest lista kompatybilno¶ci z kartami.
Humor
Co za du¿o, to niezdrowo, a wiêc dzi¶ bêdzie humoru troszkê wiêcej... miejmy nadziejê, ¿e przeczytacie te¿ inne artyku³y.
Siedzi brunetka i blondynka na przystanku i rozmawiaj±.
- Na jaki tramwaj pani czeka? - Pyta siê brunetka
- Na dwudziestkê.
- Ale przecie¿ dwudziestka je¼dzi tylko w dni ¶wi±teczne, a dzi¶ jest wtorek.
- Ale ja mam dzi¶ urodziny.
Przed s±dem oskar¿ony wyja¶nia, dlaczego zabi³ przechodnia:
- Jadê sobie spokojnie ulic±, nagle jaki¶ facet zatrzymuje mnie i mówi:
- Dawaj pieni±dze!!
- Dlaczego? - pytam gro¼nie.
- Prima Aprilis!!
To ja mu naplu³am w oko i mówiê:
- ¦migus Dyngus!!
Wtedy on gasi papierosa na moim czole i mówi:
- Popielec!!
No wiêc ja go przydusi³em i mówiê:
- Zaduszki!!
Kto to jest hipokryta? - pyta pani na lekcji.
- Ja wiem - zg³asza siê Ja¶ - to jest uczeñ, który twierdzi, ¿e lubi chodziæ do szko³y.
Mama pyta siê Jasia:
- Jasiu dlaczego p³aczesz?
- Bo ¶ni³o mi siê ¿e szko³a siê pali³a.
- Nie p³acz to tylko sen!
- W³a¶nie dlatego p³aczê...
Lukaszkond jest uczniem Rubin, jedngo z najsilniejszych graczy w Polsce, który na dodatek jest kobiet±.
zdanie niepoprawne jezykowo. also, bledne informacje. to znajomi, mozna powiedziec, przyjaciele, ale uczen? lmao, on jest prawie tak dobry jak rubinka. a ostatnio, niestety, zostal oszukany.
malo o ppsie. szkoda. to o forum bylo takie dziwne.
humor byl zbedna kategoria, dodana na sile, bo juz nic nie dalo sie napisac w gazetce. widac to, i brzydko to wyglada.
z wywiadami tak samo jak z humorem. tyle, ze humor jeszcze ciekawszy.
faq nie da sie kontynuowac w nieskonczonosc.
also, nic niezwyklego. juz tamte numery gazetki byly slabe, ale jeszcze poprawne i skladne...
FAQ o B/W jesty specjalnie, dla przypomnienia i dla osób, które wci±¿ maj± problemy i nie wiedz± jak je rozwi±zaæ, nastêpne FAQ bêdzie na temat 3 Ranger'a, bo go przesz³em i chêtnie napiszê o co chodzi w niektórych momentach.
co prawda numer s³aby, ale 3 osoby gazetki i redakcjii nie czyni±, drago wzi±³ zbyt ma³o osób zwerbowa³
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
A mojej fabryki z movesetami to ju¿ nie warto napisaæ?
A ¿e wróci³em na forum? Nie by³o mnie prawie rok.
ahwow, rozwalilo mnie to. czleniu, twoja fabryka jest, zeby to nikogo nie obrazac... slaba. a to, ze wrociles nie jest w ogole wazne. malo kto cie zna/zna³.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.