Witam wszytkich! Tak sobie pomy¶la³em ¿e warto by za³o¿yæ temat (nie znalaz³em takiego) jak zaczê³a siê wasza przygoda z Anime PoKeMoN, poprostu kiedy obejrzeli¶cie pierwszy odcincek, co wam siê spodoba³o itp.
No wiêc ja musze zacz±æ (niestety ;]), tak szczerze powiedziawszy to dok³adnie nie pamiêtam, ale by³o to jako¶ tak ¿e kiedy¶, obejrza³em PoKeMoNy na Polsacie (lub TV4, nie jestem pewny) ale wtedy PoKeMoNy a¿ tak mi siê NIE spodoba³y ogólnie takie anime jak i ka¿de, mia³em wtedy z 7-10lat (w tej granicy co¶), potem do¶æ nie dawno teraz mam 14 lat (i tak pewnie wiêszo¶æ powie ¿e dzieciak, ale wkoñcu to anime jest 7+ ;d) i zobaczy³em w necie na YouTube jaki¶ fimlik z podobnych o parodii PoKeMoNów, i tak sobie pomy¶la³em ¿e moge do tego powróciæ i wtedy zacz±³em w necie ogl±daæ od pierwszego odcinka, teraz obejrza³em ju¿ wszystkie, i z nudzów poszuka³em ró¿nych for i tego typu. I takim sposobem siê znalaz³em na tym wspania³ym forum (nie to co Pokemon Vallaha [czy jak to siê pisze]).
No teraz powiedzcie jak zacze³a siê wasza przygoda z tym wspania³ym Anime?
U mnie zaczê³o siê tak :
Rozmawiali¶my z kolegami na temat Anime i tak siê z³o¿y³o ¿e kto¶ powiedzia³ o nowym Anime które ma siê ukazaæ na Polsacie.
(Oczywi¶cie chodzi³o o pokemony )
Pierwszego odcinka nie obejrza³em z przyczyn rodzinnych ale od 2 odcinka nie opu¶ci³em ¿adnego
Potem minê³o trochê lat :P
Na Polsacie ogl±da³em do Serii Master Quest (jak siê nie mylê :P)
Potem posz³o do TV4 ale tego kana³u ju¿ nie mia³em (usunêli mi )
Potem rodzice zrobili mi prezent i za³atwili Kablóweczkê
I tak siê z³o¿y³o ¿e akurat puszczali Wersj± Diament i Per³a
Na forum trafi³em przypadkiem szukaj±c dobrego Downloadu
I siê zaaklimatyzowa³em (siedzê tu do dzi¶) (z ma³ymi przerwami )
(I tak nikt nie zrozumie )
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7
Ja pamiêtam,¿e jak by³em ma³y by³em zagorza³ym fanem Pokemonów [zreszt± teraz te¿ jestem ]. Po prostu którego¶ dnia wróci³em ze szko³y,w³±czy³em telewizor i tak: Jedynka - nic nie ma, Dwójka - znowu nic, Polsat - O!! Jaka¶ bajka!! Zobacze co to...
I siê okaza³o,¿e to by³ pierwszy odcinek Pokemon. Powiem tyle serial od razu mi siê spodoba³, ogl±da³em go codziennie [nawet powtórki mi siê nie nudzi³y],zna³em na pamiêæ wszystkie Pokemony [ale wiadomo wtedy to by³a tylko 1 i 2 Generacja,raptem 251 Poków...].Ale pó¼niej Poki by³y na TV4,a na Polsacie ju¿ nie [a ja biedny bez kablówki ] i na jaki¶ czas zapomnia³em o Pokemonach. A¿ w koñcu.....Wracam ze szko³y, w³±czam telewizor, bach! - Jetix... I co widzê... Pokemony!!! Diament i Per³a ju¿ wkrótce! W jednej chwili przypomnia³em sobie jak lubi³em ten serial i [na ca³e szczê¶cie do teraz] znowu jestem fanem Pokemonów.
by³em zakrêconym dziercakiem, który bez telewizji nie potrafi³wytrzymac, miaê³m 3-5 lat, i widzia³êm reklamê w polsacie pierwszej seri, 1 odcinek tak mi siê spodoba³, ¿e nastêpnym razem ¶piewa³em piosenkê tytu³ow± jz pamiêci, a s³ysza³em j± tylko raz.
ogólnie, fanem pokó jestem od prawie 10-11 lat.
jak us³ysza³em o emisji advanced PL cieszy³em sie jak nigdy, bo jest to chyta najlepsza saga poków, ale szkoda ¿e zduubingowali pierwsz± seriê.
wiê¶c o DP PL pobudzi±³ mnie, i wbrew wszelkim speulacjom na tejat duubingu zasiad³em przed telkewizorem i siê czawiode³m.
ale 11 seria przywróci±³ normaln± kolej rzeczy.
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
ja mialem 3 lata i ogladalem 1 serie na fox kids i dalej dla mnie jest najlepsza i tak az do dp bo jest troche zje**na, bie pamietam jak tu trafilem
[size=9]Nie przeklinaj bo nie urosniesz! o;
[/size]
buahahaha, mocne paqo, mocne.
ost. slowne za spam ;o
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Ostatnio zmieniony przez paqo 21 Sierpieñ 09, 13:55, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Ja ju¿ dok³adnie nie pamiêtam. Niestety nie mog³em ogl±daæ pokemonów, ale jak wraca³em z zerówki to mi zawsze siostra opowiada³a. Czasami siê ogl±da³o...
Potem buu... Na Polonii chyba ogl±da³em, potem wziêli... ale kuzyni nie pozwolili mi zapomnieæ... jak je¼dzi³em na wie¶, na tydzieñ, to zawsze na REW siê gra³o w crystale. Zawsze zacinali¶my siê przed 5 liderem (z 10 razy) po latach przestali¶my, przywioz³em Fire Red i VBA. Zagrali¶my trochê z kuzynem... ale ju¿ wiêcej razem nie zagrali¶my, gdy¿ on ma ze 23 lata... Teraz w poki, ogl±dam czasami anime i w ogóle jest PRU£O
Sygnatura użytkownika
Turnieje Pokemon:
1 miejsce RSE 50, 1 miejsce FRLG 30
2 miejsce RSE 50,
3 miejsce RSE 50,
Ja zacz±³em zgodnie z norm± = anime. Pokemonki na Polsacie, uwielbienie do piosenek ( nagrywanie na kasety, magnetofonem ), PokeRapów, pó¼niej Jukeboxów, Karaokemonów ( które s± the best. Kilka razy zagra³em w gry, Golda, bo takiego tylko znalaz³em, na komórkê ale dla mnie to jest zbyt nudne, wolê anime, gdzie ci±gle co¶ siê dzieje, potem by³ wielki p³acz, gdy nagle ( kiedy jeszcze by³em g³upi ) wrzucili Hulka zamiast Pokemonów... Ale wiernie ¶ledzi³em i nadal ¶ledzê Bloki kreskówkowe na Polsacie, dziêki czemu nigdy nie omin±³em ¿adnej emisji na Polsacie, i dzieki czemu jako jeden z nielicznych pamiêtam Polsatowe reklamy Pokemonów ( ta reklama serii MQ, wyemitowana tylko 2 razy, szkoda, ¿e nawet Ato jej nie nagra³ )... A pó¼niej kiedy Jetix przej±³ Dzia³ dzieciêcy Polsatu i wepchn±³ swoje starocie, roze¼lony, wszed³em do neta i ju¿..jestem z wami
Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.
PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.
Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji
Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.
Ja na poki natrafi³em przypadkiem. Moja mama ma sklep i tam da³a mi chipsy, trafi³ mi siê mój pierwszy pokemon Poliwag, pamiêtam to dobrze. Potem równie¿ przez przypadek wsta³em rano tak ko³o 6-7 i w³±czy³em TV, nie zna³em wtedy obs³ugi pilota tak dobrze jak teraz i w³±czy³em 4. Tam ukaza³ mi siê ¶wiat PoKeMoN. Obejrza³em pierwszy odcinek i podobnie jak Domin zna³em s³owa piosenki, jeszcze dobrze nie mówi³em, a ju¿ ¶piewa³em . Nastêpnie jak na jaki¶ czas zdjêli poki z Polsatu, dosta³em internet.
Tam pierwsze co wpisa³em w google by³o "pokemon", natkn±³em siê na stronê Pokemon Heroes, nastêpnie na Poke Rulza, tam zosta³em do jego upadku. Mia³em nastêpnie przerwê 2 lata od internetu, jednak jak mia³em chwilê w szkolê czy u cioci zagl±da³em na Extreema, stamt±d przyby³em na Collect .
Ja gdy mia³em 6-7 lat by³em ma³ym fanem anime. Raz mi siê rzuci³a w oczy promocja w czipsach z pokemonami, to zacz±³em zbieraæ i zna³em ju¿ wszystkie poki potem by³a przerwa w pokach a¿ do 2008, kiedy nagle widzê reklamê PDiP na jetixie. powróci³y marzenia szuka³em fajnych stronek o pokach i trafi³em na PS a z niego tu (:omg: ale siê napisa³em)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.