Pewnie niektórzy ju¿ wiedz± a niektórzy nie, ale V generacja bêdzie mia³± unikalny system zapisu, stan gry bêdzie save'owany na specjalnej stronie przez Wi-Fi. Mo¿e to spowodowaæ niemo¿liwo¶æ zapisu gry na kompie, a co za tym idzie, niemo¿liwo¶æ grania na kompie.
Same zabezpieczenia AP ( anty-pirackie) mog± byæ trudne do obej¶cia, jak w przypadku HG/SS ( nie musze chyba t³umaczyæ ¿e wiêkszo¶æ kupi³a konsole z tego wzglêdu).
Je¶li o Wi-Fi mowa, to JEST MO¯LIWA EMULACJA WI-FI NA KOMPIE!!!
byæ mo¿e siê co¶ uda, ale z No$GBA bêdziemy siê mogli ju¿ wkrótce po¿egnaæ. ale dosyæ wyk³adów, DO DYSKUSJI!!!
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
niestety, podawali to w kilku newsach, nikt w to do koñca nie wierzy, ale prawdopodobnie tak bêdzie.
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
Ach Domin niepotrzebnie panikujesz.
Gra ma mieæ mo¿liwo¶æ wysy³ania savów do Internetu ale nie bêdzie to konieczne. W innym przypadku masa ludzi korzystaj±cy z konsol ale nie maj±cy dostêpu do wi-fi nie mog³a zagraæ w t± grê. A to oznacza mniej odbiorców, czyli mniejszy utarg.
Prawdopodobnie bêdzie to konieczne do ró¿nych atrakcji typu Dream World (polecam poszukaæ na serebii).
A co do zabezpieczeñ? Na pewno bêdzie to co¶ co napsuje piratom trochê krwi ale na DS nie poci±gnie odpowiednich zabezpieczeñ wiêc d³ugo czekaæ nie bêdziemy.
Bo co mog± zrobiæ? Znowu Freez?
Najgorsze co mo¿e nas czekaæ to zmieniæ typ Sava. Tak jak w GTA CW. Wtedy pamiêtam na emu od razu uda³o siê odpaliæ a na konsole czekali¶my jaki¶ tydzieñ.
Zabezpieczenia? Tak na prawdê wiecie o nic prawie nic.
- Zabezpieczenie od Exp, razem z ch³opakami z Gbatemp 5 godzin (Od 20:00 do 1:00!) zmieniali¶my hexy by tylko to znie¶æ. Uda³o siê.
- Zabezpieczenie sav. W pierwotnym nie mo¿na by³o zapisywaæ. Patch wyszed³ na minutê przed oficjalnym wydaniem gry (16:59, dla porównania rom by³ o 16:55!)
- Anti-freeze! Gra non-stop crashowa³a siê (I nadal to robi, ale teraz na mniejszej ilo¶æi nagrywarek.), nawet nie mo¿na by³o zacz±æ gry.
- Professor Araragi protect - Czarne t³o pojawia³o siê na wszystkich nagrywarkach przez 2 godziny od wydania.
A ty... Znalaz³e¶ to w sieci i wszystkie zabezpieczenia zosta³y zdjête... Lol, tak móg³ zrobiæ tylko DominLol
chcia³bym tylko zauwa¿yæ, ¿e nie ty jeden wchodzisz na GBAtemp m³ody cz³owieku : O
i nie wszystko zosta³o zdjête, bo sav na No$GBA ci±gle nie jest z³amany.
i jeszcze jedno, modyfikacja hexami jako pierwsza pojawi³a siê na Romulation : O
Sygnatura użytkownika
- Zabezpieczenie od Exp, razem z ch³opakami z Gbatemp 5 godzin (Od 20:00 do 1:00!) zmieniali¶my hexy by tylko to znie¶æ. Uda³o siê.
Zmieniali...
Jeszcze nie zosta³ z³amany RNG. ;p (czyli system ³apanie poków, w u¿yciu frame'ów)
A sk±d wiesz, jaki ja mam nick na GBATEMP? Wyobra¼ sobie, ¿e w edytowaniu hexów jestem dobry... Potrafiê wpisaæ ka¿dy znaczek od 00 do FF... Edycja np. muzyki w PESie 2010 zajmuje 2 minuty, a w BW edycja hexów trwa³a 35 minut. Jak chcecie, mogê napisaæ swój nick w hexach, kwestia chwili W wersji spatchowanej hexami na koniec dialogu wstawili¶my dodatkow± spacjê, to by³ chyba tekst gdzie¶ na drodze czwartej. Dziêki temu wiemy, któr± wersjê zrobili¶my.
Konto na GBATEMP mam od 5 lat, ale jak wpiszecie szymbar15 lub Szymb, lub chocia¿ Myu, Bartek, Collectfan lub co¶, to nie znajdziecie. Jakie¶ zlecenie od hexów? Chêtnie siê tym zajmê...
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.