Dobra koedzy - mam do was pytanie - jak breedowac poki?
Jestem na tamim etapie - oddajê poki do daycare przeciwnej p³ci.
i teraz pytanie: czy musz± to byæ poki tego samego gatunku czy mo¿e byæ np. taillow i wingull?
Je¿eli siê uda to otrzymam jajko.
Kolejne pytanie: czy jajko jak jest w sk³adzie wykluje siê szybciej je¶li bêdê mia³ nad nim torchica? czy lepiej pod nim?
Jesli pok siê wykluje to gatunek s³ysza³em, ¿e ma po matce, a ataki otrzyma po ojcu - w moim wypadku wingullu.
Kolejne pytanie: Czy wykluty m³ody otrzymuje ataki, które ma ojciec w momencie otrzymania jaja, czy ataki, które mo¿e nabyæ???
Sygnatura użytkownika
Simon, you're the best pokemons' trainer on the world!
Po pierwsze - http://www.serebii.net/pokedex-rs/flying1.shtml - tu masz listê poków zgodnymi do breeda z Taillowem. Wingull, o ile dobrze widaæ, jest na li¶cie
Po drugie - tu zale¿y od tego, czy ojciec zna ataki TM/HM, Level up (tu rodzice musz± znaæ obydwoje) lub Egg Moves dla Taillowa.
Po trzecie - Nie Torchic, a...
Poki z Magma Armor - Camerupt, Slugma, Magcargo
Poki z Flame Body - Magby, Magmar, Slugma, Magcargo
Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa
Cytat:
[Dzisiaj 11] Nexus DominLoL: co to ten ca³y legwan? czy jest to smaczne ]
Dziêkuje wszystkim osobom na PC, za to, ¿e s±.
Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
Dziêkujê te¿ innym osobom, których nie wymieni³am - niestety, jest limit znaków
Jak twój pok nabija wy¿szy level to co jaki¶ czas na okre¶lonych levelach uczy siê nowych ataków. Ataków mo¿na te¿ pokemona nauczyæ dziêki TM[Techincal Machine] - jest to p³ytka która pozwala nauczyæ poka danego ataku. Z kolei innym rodzajem TM s± HM[Hidden Machine] - s± to ataki których pok mo¿e u¿yæ w terenie np.Surf pozwala p³ywaæ po wodzie... Dalej egg moves to s± okre¶lone ataki które mo¿e poznaæ wykluty pok, a nie zawsze jest w stanie nauczyæ siê ich wy¿ej wymienionymi metodami.
Wiêc jest tak....
Je¿eli ojciec zna atak wyuczony za pomoc± TM/HM i dziecko te¿ siê mo¿e go nauczyæ to zostanie przekazany jako egg move.
Je¶li ojciec i matka podczas level up czyli zdobywania wy¿szych poziomów mog± siê nauczyæ tego samego ataku i w momencie rozmna¿ania OBOJE go znaj± to ten atak zastanie przekazany dla dziecka..Uff ale siê rozpisa³em
no to kicha... dziêki za info bo my¶la³em, ¿e wingull bez faint ataku nauczy tego taillowa(m³odego) przez breed i ¿e poochyena nauczy te¿ jakich¶ tam ataków whismura, mimo, i¿ ich nie posiada... czyli nie warto siê bawiæ z breedowaniem...
Sygnatura użytkownika
Pewnie, ¿e warto. Tylko, ¿e jest k³opot. Po co ci Faint Attack na Tailowie? Przecie¿ Special Attack jest do bani. Whismur poznaje od Poochyeny Swagger i Take Down, je¶li ci to pomo¿e.
Sygnatura użytkownika
Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.
Podziêkowania Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.
to, ¿e whismur dostaje te ataki tyo wiem, ale mi nie warto ich expiæ, by siê ich nauczy³y i przekaza³y... ³atwiej jechaæ na tym, co siê od razu zlapa³o... mo¿e gdyby nie ten problem, ¿e ataki musz± znaæ rodzice to warto by³oby mieæ explouda z whismura, a tak wezmê sobie chyba vigorotha i slakinga...
Sygnatura użytkownika
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.