Wys³any: 7 Pa¼dziernik 10, 17:11 Szukamy marynarzy na statek!
Kod:
[b]Imiê i nazwisko/Nick[/b]:
[b]Wiek[/b]:
[b]Wygl±d[/b]:
[b]Charakter[/b]:
[b]Historia (min. 10 linijek)[/b]:
[b]Cel:[/b];
[b]Profesja[/b]: (trener, hodowca, koordynator, z³odziej, stró¿ prawa)
[b]Region:[/b]: Isshu na razie nie.
[b]Starter[/b]: Akceptujê nowe Pokemony.
[b]Styl gry[/b]: Level/Nie level
[b]Typ Gry[/b]:
[b]Towarzystwo[/b]: Ile osób ma Ci towarzyszyæ? Max. 2
[b]Pro¶by do mnie[/b]: Max. 4 (za wyj±tkiem Shiny Poksów, chyba ¿e w historii bêdzie bardzo dobrze uzasadnione dlaczego).
Kod:
O¶wiadczam ¿e zapozna³em siê z Regulaminem Dzia³u Kojot, oraz akceptujê go jak i Regulamin PokeCollect PBF.
Teraz pora na odpis!
~ Schowa³e¶ siê w jaskini za grasuj±cym nieopodal Ursaringiem. Przy sobie masz tylko telefon której bateria wystarczy na ok. 30 sekund (Pisania SMS lub Telefonowania). Ka¿dy z³y ruch mo¿e przyci±gn±æ uwagê Ursaringa. Masz przy sobie Mudkipa oraz scyzoryk i latarkê. Jest bardzo ciemno.
~ Idziesz, ¶wie¿o udeptan± dró¿k±. Tak w³a¶ciwie to 1 raz ni± idziesz. Nagle okazuje siê ¿e ziemia zaczyna siê zsuwaæ. W panice krzyczysz i zaczynasz biegn±æ z powrotem. Ni¿ej widaæ rzekê która jest p³ytka. Na dodatek pojawia siê Metagross. W PokeBallu jest Bulbasaur. Na sobie masz plecak, a w nim mocne sznurówki od trampek szkolnych które wytrzymaj± maksymalnie 15 sekund.
[EDIT]Ka¿dy z was zaczyna z 500$ w kieszeni, oraz standardowym ekwipunkiem:
- Plecak z kilkoma Berry
- PokeDex (czêsto do zdobycia, w misji pobocznej)
- 5 PokeBalli
- Ubranko na zmianê, w razie jakby¶ wpad³ w wodê, albo jakie¶ b³oto
Ostatnio zmieniony przez Kojot 28 Pa¼dziernik 10, 20:11, w ca³o¶ci zmieniany 9 razy
Wys³any: 7 Pa¼dziernik 10, 17:34 Re: Szukamy marynarzy na statek!
Imiê i nazwisko/nickname: Icamer Eearboz / Maron
Wygl±d: Niski, br±zowe w³osy, niebieskie oczy, jasna karnacja, nosi lu¼ne podkoszulki i spodnie (te¿ lu¼ne XD).
Charakter: Niecierpliwy, uparty, ale zarazem d±¿y do celu po trupach.
Historia (min. 10 linijek):
Toczy³ nudne ¿ycie, polegaj±ce na chodzeniu z domu do szko³y i wracaniu, by zrobiæ zadania.
Zawsze podziwia³ Paula, trenera którego widzia³ w telewizji na mistrzostwach Ligi Sinnoh i ¿a³owa³, ¿e ten przegra³ w walce przeciwko jakiemu¶ trenerowi z Kanto. Jednak, Icamer wiedzia³, dlaczego Paul przegra³ - jego pokemony nie by³y trenowane wystarczaj±co surow± rêk±. Uwa¿a³,¿e jego pokemony osi±gnê³yby sto procent swoich mo¿liwo¶ci, bij±c na g³owê stworki jego idola. Tak wiêc ch³opak uczy³ siê wiele o pokemonach i ogl±da³ mo¿liwie jak najwiêcej ró¿nych zawodów. Zauwa¿y³, ¿e na pokemony wp³ywa nie tylko poziom, ale tak¿e to, na jakich stworkach by³y trenowane, ich uwarunkowanie genetyczne i natury oraz movesety. Obieca³ sobie, ¿e nie spocznie, póki nie bêdzie mia³ przy sobie sze¶ciu - jak to okre¶la³ - perfektów. Po jakim¶ czasie nareszcie nadchodzi dzieñ, w którym ten otrzyma swojego startera, a który bêdzie zdaniem Icamera najpotê¿niejszym pokemonem w Hoenn. (w miejscu, gdzie to pisa³em, to by³o ponad 10 linijek)
Cel: Eh... masz racjê, wynika. A wiêc: zdobycie 6 perfectów, wygranie ligi Hoenn
Profesja: To chyba trener/hodowca
Region:: Hoenn
Starter: Jaki¶ perfekcik. Chimchar?
Styl gry: Levelowa
Typ Gry: Advanced
[b]Towarzystwo: Idê sam.
Pro¶by do mnie: Bardzo, aleto bardzo szybka i ³atwa do przej¶cia gra, proste zdobycie perfectów i poziomów na nich. Mo¿liwo¶c przej¶cia gry w góra 200 postów
Imiê i nazwisko/nickname: Mat Yuri.
Wygl±d: Charakter: Mat jest mi³y, uparty, energiczny, m±dry, zabawny, wra¿liwy, nerwowy i gdy kto¶ go rozw¶cieczy potrafi byæ gro¼ny.
Historia (min. 10 linijek):By³a mro¼na zima, a przynajmniej na tak± siê zapowiada³a. Synoptycy oznajmiaj± :
- Temperatura w ci±gu najbli¿szych dni mo¿e spa¶æ do ponad dwudziestu stopni poni¿ej zera! A w okolicach miasta Mauville to niespotkane! Proszê przygotowaæ siê na ten mróz i ¿yczê aby nikt nie dosta³ grypy. - to by³y ostatnie s³owa us³yszane przez ch³opca w radiu.
- O nie nie... Tak zimno, a ja muszê wyj¶æ na dwór. Za jakie grzechy?!
Matt ubra³ siê tak grubo jak tylko móg³, poniewa¿ by³ typem zmarzlucha za³o¿y³ wszystko w podwójnej ilo¶ci! Rezultat tego by³ taki, ¿e wygl±da³ jak beczka, gdyby upad³ to turla³ by siê przez dobre kilkana¶cie minut. Szed³ przez kilka dobrych kwadransów kiedy to dostrzeg³ w oddali jakie¶ postacie. By³o ich z piêæ mo¿e sze¶æ. Mo¿na by³o z nich wyró¿niæ osobniki przypominaj±ce psy i postaæ wygl±dem przybli¿on± to indiañskiego tipi. Ch³opak bardzo zaciekawi³ siê tym co zobaczy³ i podszed³ znacznie bli¿ej. Z tej odleg³o¶ci stwierdziæ mo¿na, ¿e by³y to pokemony. Trzynastolatek widzia³ ju¿ ,,te psy'', by³y to Poochyena'y.
- Co to za stworek? W przeciwieñstwie od Poochyena'y nigdy go nie widzia³em. Chyba widzia³em go kiedy¶ w telewizji... Tak by³y to zawody, które odbywa³y siê nie dawno. To jest Snorunt! To dziwne, ¿e mo¿na go spotkaæ w tej czê¶ci Hoenn. - powiedzia³ i podszed³ jeszcze bli¿ej aby przyjrzeæ siê im z bliska - O nie! Te wilki atakuj± tego biednego stworka! Muszê co¶ zrobiæ, nie zostawiê go! Wiem sturlam siê, a to odpêdzi te wilczki! Tylko jak przy tym nie zaatakowaæ lodowego potworka? My¶lê, ¿e umia³ bym tak wykrêciæ aby zostawiæ go nienaruszonego... Trzeba spróbowaæ!
Matt zgodnie z planem sturla³ siê i przepêdzi³ drêczycieli Snorunt'a. Poochyena'y uciek³y w pobliskie krzaki, jak siê okaza³o przyby³y z powrotem z jeszcze jednym cz³onkiem gangu.By³ od nich wiêkszy, musia³ byæ ich przywódc±.
- Nie bój siê, wskocz mi na plecy, a nic siê nie stanie! - stworek bez wahania wskoczy³ i obj±³ ch³opca za szyjê. Biegli tak do¶æ spory kawa³ek z do¶æ du¿± prêdko¶ci± i band± wilków biegn±cych kilka metrów za nimi, ale pech chcia³, ¿e siê przewrócili o kamieñ. Wtedy kiedy mia³o byæ ju¿ po nich Snorunt u¿y³ jakiego¶ lodowego ruchu i odpêdzi³ stworki tam z k±t przyby³y. Po tym incydencie udali siê w prost do domu. Matt zaprzyja¼ni³ siê z lodowym pokemonem i gdy ¶niegi stopnia³y wyruszyli w podró¿ Pokemon!
Cel: Mo¿liwe, ¿e wyniknie z historii, ale i tak musisz go podaæ; Zdobyæ wszystkie odznaki.
Profesja: (trener, hodowca, koordynator, z³odziej, ³owca, ranger, stró¿ prawa)
Region:: Hoenn, Mauville
Starter: Snorunt
Styl gry: Nielevelowa
Typ Gry: Difficult
[b]Towarzystwo: W pó¼niejszym czasie mieæ towarzyszkê o dwa lata starsz± ode mnie i o podobnym charakterze.
Pro¶by do mnie:
1.Spotykaæ poki z wszystkich regionów.
2.Przez chwilê byæ w Johoto.
3.Kiedy¶ mieæ Gallade(lub wcze¶niejsze formy)
PS. Nie zauwa¿y³em profesji, jakby co to trener.
- O kurczê czy ja musia³em trafiæ na Ursaringa? Zawsze mi siê przytrafiaj± ró¿ne dziwactwa... Muszê zadzwoniæ o pomoc, ale mam tak s³ab± bateriê i muszê zachowywaæ siê cicho... Muszê odci±gn±æ jego uwagê... Wystarczy, ¿e po¶wiecê latark±, a on pójdzie tam gdzie ¶wieci ¶wiat³o, ale czy nie pójdzie za ¼ród³em ¶wiat³a? No nic trzeba spróbowaæ... Na trzy raz...dwa...trzy. - za¶wiecam latarkê i kierujê promieñ ¶wiat³a przed siebie z lekkim odchyleniem - Dobra mam trochê czasu zadzwoniê po pomoc. - biorê komórkê i dzwoniê na policjê - Halo zgubi³em siê w lesie, w okolicy grasuje Ursaring, a ja nie mam jak siê broniæ, bateria mi pada proszê o pomoc... - koñczê modl±c siê w duchu aby mi pomogli.
- Bo¿e, co to ruchome pisaki!? No fajnie ju¿ pomnie! I jeszcze ten Metagross! Bulbasaur wyjd¼! U¿yj Sleep Powder na nadchodz±cym pokemonie, a pó¼niej Vine Whip i wyci±g z tond mnie! - mówiê i wypuszczam towarzysz z jego pokeballa. Ju¿ po mnie... to co¶ mnie zaraz wci±gnie, muszê byæ w ci±g³ym ruchu aby nie ugrz±¼æ! Bulbasaur dalej wci±gaj mnie i siê nie poddawaj, bo zginiemy!
Sygnatura użytkownika
By Mr. Koper
,,A day without you is like a year without rain''
Matt Yuri
MG: Kojot
Poki: Snorunt, Koaruhie
Ostatnio zmieniony przez Titiz 7 Pa¼dziernik 10, 18:08, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Maron: Nie przyjmujê - do poprawki. Nie ma drogi na skróty, jak i równie¿ Perfectów. Wiem ¿e staæ Ciê na wiêcej! Titiz: Odpis Wybierz tylko jedn± profesjê. Na razie nie robiê mieszañców.
EDIT - EDIT - EDIT
Titiz przyjêty. Staraj siê mniej robiæ b³êdów ortograficznych (z tond, pomnie ). :p
Wiek: 29 Do³±czy³a: 05 Lis 2008 Posty: 1793 Sk±d: Stettin an der Oder
Kontakt:
Wys³any: 26 Pa¼dziernik 10, 17:40
Imiê i nazwisko/Nick: Mary Star
Wygl±d: http://i50.tinypic.com/2u6h8jq.jpg - czerwone w³osy, br±zowe oczy ukryte pod niebieskimi szk³ami kontaktowymi. Ciuchy i reszta tak jak widaæ.
Charakter: Taki jak mój?
Historia:
Mary urodzi³a i wychowa³a siê w mie¶cie Celestic, które od zawsze s³ynê³o z tajemniczych ruin. W³a¶nie te ruiny by³y najczêstszym celem wêdrówek m³odej panny Star i jej siostry bli¼niaczki jednojajowej. Gdy Mary mia³a 17 lat, jej siostra zaginê³a. Od tej pory dziewczyna jest detektywem, który marzy o odnalezieniu swojej siostry. W wieku 20 lat natrafi³a na pewien zwi±zek pomiêdzy organizacj± team Galactic a swoj± siostr±. Postanowi³a to sprawdziæ.
Cel: Odnale¼æ Mars, wypleniæ wszelkie z³o.
Profesja: Detektyw-amator, a poboczna... niech bêdzie koordynator
Region:: Sinnoh, Celestic
Starter: Zorua
Styl gry: Nielevelova
Typ Gry: Ten na D... Difficult?
Towarzystwo: Cora Looking, dwudziestoletnia dziewica, blondyna, dziedziczka wielkiej fortuny, w³a¶cicielka Eevee. Kenta Unlevel, rozpuszczony dziewiêtnastoletni synalek policjanta, brunet, uwielbiaj±cy podrywanie dziewczyn, posiadacz Buizela.
Pro¶by do mnie:
Okej...
Poboczne w±tki typu morderstwa itepe...
I chcia³abym poprosiæ o zwiêkszon± czêstotliwo¶æ spotykania Pokemonów typu mrocznego i ognistego, je¶li nie sprawi ci to problemów.
"O¶wiadczam ¿e zapozna³am siê z Regulaminem Dzia³u Kojot, oraz akceptujê go jak i Regulamin PokeCollect PBF."
Podpisano krwi± (w koñcu to cyrograf jest ): Inaka
Teraz odpisy:
Cytat:
"Zaje****ie..." - my¶lê, staraj±c siê zachowaæ spokój. Jednocze¶nie próbujê co¶ wymy¶liæ, zêby siê z tej "przecudownej" jaskini wydostaæ, nie zwracaj±c przy tym uwagi Ursaringa. Droga na zewn±trz jest chyba za t± "gór± lodow±"... ¦wietnie, a ja nie mam do¶wiadczenia je¶li chodzi o postêpowanie w takich ekstremalnych sytuacjach.
No trudno, trzeba dzia³aæ. Scyzorykiem nic nie zdzia³am, za ma³y, ¿eby zadaæ cios olbrzymowi, latarka tylko go sprowokuje, a telefon, mo¿e mi siê przydaæ na pó¼niej. Zostaje Mudkip, który jedyne co potrafi, to prawdopodobnie wypu¶ciæ parê b±belków. A niech bêdzie. Plan jest prosty - wypuszczam wodnego stwora, b³agam go cichuteñko, by wypu¶ci³ parê wodnych baniek w odwrotn± stronê ni¿ biegnie droga do wyj¶cia. Je¶li siê uda "odstraszyæ" Ursaringa, zawracam Mudkipa i biegnê ile si³ w nogach ku ¶wie¿emu powietrzu.
Cytat:
- Uch, czemu to musi byæ Metagross? - jêczê cicho, wypuszczaj±c Bulbasaura - Bulba, mamy ma³y problem. Bêdzie trochê pod górkê, ale mam nadziejê, ¿e dasz sobie radê... - robiê sobie pauzê na ma³e rozpoznanie. Cel - Metagross, który jest na pewno ponad dwa razy wiêkszy od mojego ukochanego trawiastego przyjaciela. Sytuacja nie jest za ciekawa, ale z ka¿dego bagna da siê wyj¶æ.
- Okej, Bulba, zacznijmy. Na pocz±tek owiñ nogê czy jak ten patyk, na którym to to stoi siê nazywa, tak d³ugimi Dzikimi Pn±czami, jak tylko mo¿esz. Je¶li uda ci siê to zrobiæ, to rozpocznij bieg wokó³ twojego przeciwnika, by zapl±taæ mu nogi. Jednocze¶nie u¿ywaj Sleep Powder, aby wywo³aæ u niego sen. Je¶li to nie wypali, rób uniki przed atakami, tylko uwa¿aj, by nie wpa¶æ w ruchome piaski, okej?
Imiê i nazwisko/Nick: Max Ketchup
Wygl±d: http://oi54.tinypic.com/mmcxtk.jpg Charakter: Bardzo energiczny facet, ma tendencjê do wpakowywania siê w k³opoty. Pomocny, zabawny, dzielny, ciekawski.
Historia (min. 10 linijek): Max Ketchum to ch³opak, który od zawsze ¿y³ w luksusie. Jego ojciec by³ w³a¶cicielem firmy tworz±cej ketchup, a zyski by³y z tego ogromne. Dlatego w³a¶nie Max by³ bogaty. Ale niestety bogactwo nie przynosi szczê¶cia. Nie mia³ znajomych, by³ uczony w domu, i nie mia³ kontaktu z normalnym ¶wiatem. Wszystko siê zmieni³o, kiedy jego ojciec umar³ w wypadku. Wtedy te¿ spotka³ pierwszego Pokemona w ¿yciu (Togepiego) i postanowi³ wyruszyæ w podró¿ po kraju, by lepiej poznawaæ ten "normalny" ¶wiat. Wyruszy³ wiêc do najbli¿szego laboratorium po startera.
Cel:: Poznaæ jak najwiêcej Pokemonów, wygraæ Ligê.
Profesja: Trener?
Region:: Johto
Starter: Riolu
Styl gry: Level
Typ Gry: Standard
Towarzystwo: 2, ch³opak i dziewczyna
Pro¶by do mnie: DS'a Lite'a.
Cytat:
- No nie, co teraz? - pytam siê sam siebie, jak to ja mam w zwyczaju. Sytuacja jest bynajmniej kiepska, co zrobiæ? Nagle jakby piorun z jasnego nieba wlecia³ mi pomys³ do g³owy. Plan jest taki, w³±czyæ na komórce jaki¶ g³o¶ny dzwonek i rzuciæ go daleko od jaskini. Ursaring tam poleci my¶l±c, ¿e to... kto¶. A ja móg³bym uciec. Wypuszczam cicho Mudkipa, przecie¿ muszê z nim co¶ obgadaæ.
- Mudkip, jak my¶lisz, czy zrobiæ tak? - pytam siê go, a potem streszczam sytuacjê i pomys³. Czekam na odpowied¼.
Cytat:
- Kurde! Czemu zawsze muszê mieæ pecha! - mówiê. Szybko patrzê na obraz sytuacji, my¶l±c jak z tego wybrn±æ. Wypuszczam Bulbazaura.
- Stary, mamy k³opoty. Pomó¿ mi za³atwiæ tego Metagrossa! - mówiê do Bulby. - Podejd¼ do niego i zaskocz go od ty³u Sleep Powderem, ¿eby nic ci nie zrobi³! Potem zaatakuj go Wine Whipem, i krótk± seri± Bite'ów! To chyba go za³atwi! -Bulbazaur, w tobie nadzieja... Dobra, to zabrzmia³o zbyt... dziwnie.
O¶wiadczam ¿e zapozna³em siê z Regulaminem Dzia³u Kojot, oraz akceptujê go jak i Regulamin PokeCollect PBF.
Poxer
Przypasi?
Ostatnio zmieniony przez Poxer 26 Pa¼dziernik 10, 18:36, w ca³o¶ci zmieniany 3 razy
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.