Mama jeszcze raz siê z Tob± po¿egna³a, na jakie¶ piêæ minut wcze¶niej, zanim wyruszy³e¶ w swoj± pierwsz±, oficjaln± podró¿ po piêknym regionie Kanto. Oczywi¶cie; jak wiêkszo¶æ dzieciaków w Twoim, b±d¼ zbli¿onym do Twojego wieku, bêdziesz musia³ rozpocz±æ przygodê od wizyty u Profesora Oaka.
U poczciwego ju¿ staruszka zobaczy³e¶ swoj± mame, ponownie za Tob± przylaz³a, tym razem, a¿ tutaj.
- Proszê Ciê kochanie, zastanów siê jeszcze raz nad profesj±. Ci niezdecydowani zawsze ¼le koñczyli, musisz byæ wybraæ, pomiêdzy Trenerem, a Koordynatorem.
Oak próbowa³ j± uspokiæ; bezskutecznie, tote¿ po chwili, wyci±gn±³ j± z tego przeogromnego budynku si³±. Mama, zap³akana wróci³a ju¿ w stronê domu.
- Chod¼, wybierzesz sobie jednego Pokemona.
Psorek najwidoczniej oszczêdzi³ sobie ceregieli i zacz±³ od przyznania Ci startera. Zauwa¿y³e¶ dwie kuli, a na nich napisy:
• Pokabu
• Chiramii
Ostatnio zmieniony przez jagodowy 25 Wrzesieñ 10, 16:04, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Potrafi spojrzeæ Brockowi w oczy |D Bear wants justice
Wiek: 29 Do³±czy³: 14 Sie 2009 Posty: 3250 Sk±d: z Rudy ¦l±skiej
Wys³any: 19 Wrzesieñ 10, 15:59
-Dzieñ dobry profesorze, oby dwa z tych pokemon'ów s± ¶wietne, ale ja wolê jednak Pokabu. Ta ma³a ognista ¶winka od zawsze przypada³a mi do gustu. - Mówiê po czym biorê do rêki pokeball z Pokabu. Chce go przypi±æ do swojego naszyjnika by nosiæ go dumnie na szyi.
-Jako trener pokemon bêdê musia³ zaj±æ siê odznakami, lecz chcia³bym te¿ zostaæ super koordynatorem, ale najbardziej ci±gnie mnie do odznak ni¿ do wst±¿ek. - Dodaje podchodz±c do profesora. Odpinam na chwilê Pokabu po czym go wzywam.
-Hej Pokabu, jestem twoim nowym opiekunem, mam nadziejê ¿e siê zakolegujemy. Mówiê do Pokabu g³aszcz±c go po grzbiecie
Sygnatura użytkownika
*Had to be me. Someone else might have gotten it wrong*
Pokabu niechêtnie siê do Ciebie u¶miechn±³, jakby chcia³ Ci udowodniæ co¶ dziwnego.
- Do widzenia, powodzenia i ¿yczê mi³ej podró¿y!
Rzekn±³ Oak, u¶miechaj±c siê i machaj±c Ci jednocze¶nie. Pokabu wybieg³ ( / a ) rado¶nie przed Ciebie, po czym zatrzyma³a siê na dworze _^_
Stworek od razu zaczepi³ jakiego¶ innego, oczywi¶cie równie¿ Ci nieznajomego. Przyjrza³e¶ siê mu z bliska, po czym ujrza³e¶ ma³ego:
Wys³any: 20 Wrzesieñ 10, 15:16
-Moja pierwsza walka pokemon, no ¶wietnie, ale nie mogê walczyæ z tym nieznanym mi stworkiem dopóki nie zeskanujê Pokabu pokedex'em. Czekaj czy ja go wogóle dosta³em? - Mówiê, po czym siê zastanawiam. Patrzê na poke-ptaka, wydaje mi siê znajomy, ale jako tako nie pamiêtam jego imienia.
-Pokabu, nie znam twoich ataków, wiêc zaatakuj przeciwnika swoj± g³ow±, po czym podskocz i machnij mu ogonem. Nastêpnie uderz go swoimi ³apkami. Gdy on spróbujê siê zaatakowaæ, ty zrób unik i skontruj atakiem ogona. - Mówiê do mojego startera po czym przygl±dam siê bitwie.
-Pokemon ptak nie ma szans z moim Pokabu. - My¶lê.
Sygnatura użytkownika
A jednak zmyli³e¶ siê. Pokemon ptak mia³ szanse na wygran± z Twoim Pokemonem, i z tego co uda³o siê Ci siê zauwa¿yæ nie by³y one wcale takie ma³e. Co wiêcej Pidgey atakuj±c radzi³ sobie ca³kiem nie¼le, byæ mo¿e po prostu dlatego, ¿e jego ruchy by³y bardzo sprecyzowane i dok³adne, czego niestety nie mo¿na powiedzieæ o wszystkich atakach Pokabu. Po chwili jednak znalaz³e¶ PokeDex i szybko zauwa¿y³e¶ skan swojej ¶winki. Teraz mo¿esz ju¿ spokojnie zacz±æ prawdziw± walkê.
Wys³any: 24 Wrzesieñ 10, 13:44
-No dobrze Pokabu, znasz SolarBeam(£o matko),ale dobrze szybko zaatakuj Pidgey'a Tackle'm ,po czym u¿yj Tail Whip by obni¿yæ jego obronê. Poczekaj na jego atak, a nastêpnie unik i skontruj Tackle. - Mówiê do Pokabu po czym spogl±dam na pole bitwy. Spogl±dam czy s± jakie¶ kamienie, drzewa i inny rzeczy które pomog³yby mi wygraæ t± walkê.
-Dobrze ci idzie Pokabu, teraz podskocz i z góry zaatakuj Pidgey'a tackle. Nastêpnie szybkim ruchem walnij mu z ogona, po czym dodaj Tail Whip by jeszcze bardziej obni¿yæ mu obronê. - Doda³em.
-Walka z Pidgey'em by³a o wiele trudniejsza ni¿ my¶la³em, ale wierze w swojego pokemon'a. - My¶lê.
Sygnatura użytkownika
Dziêki temu, ¿e uda³o Ci siê poznaæ wszystkie ataki Twojego podopiecznego ów walka wreszcie nabra³a kolorów i jakichkolwiek sensów. Pidgey mia³, a w³a¶ciwie ca³y czas ma powa¿ne problemy z dobrym i skutecznym odpieraniem ataków Pokabu, z kolei Twój Pokemon z sekundy na sekundê i z minuty na minutê czuje siê co raz lepiej; dos³ownie jak rybka w wodzie.
Pokabu - 62,0%
Pidgey - 58,1%
Pewnie jeszcze trochu trzeba siê bêdzie pomêczyæ, ale w zamian walka powinna wkrótce siê skoñczyæ, a Ty bêdziesz móg³, ale oczywi¶cie nie bêdziesz musia³ ³apaæ tego¿ Poke - Ptaszka.
Wys³any: 25 Wrzesieñ 10, 19:28
Jak chcesz to dawaj emotki
-¦wietnie ci idzie Pokabu, teraz s³uchaj uwa¿nie. Na pocz±tku szybko Tail Whip, po czym odskocz od Pidgey'a. Podejd¼ do drzewa i gdy twój przeciwnik zacznie ciê atakowaæ, odskocz by poke - ptak uderzy³ w ów drzewo. Gdy ten to zrobi, spróbuj u¿yæ Solarbeam by po³o¿yæ Pidgey'a na ³opatki. Gdy to siê nie uda przy³ó¿ mu prosto w dziób Tackle i jeszcze raz Solarbeam. - Mówiê do mojego pokemon'a.
-No, no Pokabu mnie normalnie s³ucha, my¶la³em ¿e na pocz±tku bêdzie tak, ¿e mnie oleje centralnie i nie wykona moich poleceñ. Przecie¿ nie jestem jakim¶ tam dobrym trenerem. - My¶lê przygl±daj±c siê Pokabu
Sygnatura użytkownika
Walka bardzo powoli dobiega koñca. Pokabu wydaje siê byæ co raz to bardziej pewniejszy i lepszy u Twojego boku. Zdaje siê, ¿e ju¿ Ciê polubi³. To w sumie bardzo mi³e.
Na samym pocz±tku ptaszek spyn±³ piaskiem, lekko obni¿aj±c celno¶æ Twojej ¶winki. Nastêpnie przelecia³ nad ni±, zupe³nie tak, jakby chcia³ lekko j± wystraczyæ, bezkutecznie, bo Pokabu od razu zaatakowa³ przeciwnika.
Wys³any: 25 Wrzesieñ 10, 20:12
-Pokabu, nie daj siê. U¿yj Solarbeam, po czym szybko Tackle. Nastêpnie Tail Whip. Gdy Pidgey siê do ciebie zbli¿y, szybko zacznij przebieraæ ³apami, by piasek wpad³ poke-ptakowi do oczu. Nastêpnie Tackle i Tail Whip. Na zakoñczenie Solarbeam.Dziêki temu powinno byæ ju¿ po walce. - Mówiê do Pokabu
-Aha, mój drogi. Nie pokonaj do koñca tego¿ pokemon'a. Chce go z³apaæ. - Dodaje. Przypatrujê siê Pidgey'owi. Na jego skrzyd³a itd. Szukam jakiego¶ jego s³abego punktu.
Sygnatura użytkownika
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.