POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: PokeMan
28 Maj 12, 11:25
Koordynator i jego tajemnicza szynszyla!
Autor Wiadomo¶æ
Nenloth 
Szlachta Collectowa
Rycerz Wody

Do³±czy³: 10 Maj 2009
Sk±d: Wratislavia
Kontakt:
Wys³any: 4 Wrzesieñ 10, 15:44   Koordynator i jego tajemnicza szynszyla!

- Proszê bardzo, Mike! Dbaj o swojego nowego Pokemona! I powodzenia w twojej misji!
To by³y ostatnie s³owa, które us³ysza³e¶, gdy drzwi do laboratorium Profesora Rowana w Sandgem Town powoli siê zamyka³y. Stan±³e¶ na piaszczystej ¶cie¿ce, prowadz±cej przez ca³e miasteczko na Jubilife City przez Drogê 202. S³oñce ogrzewa³o ¶rodowisko. Niedawno pada³o, wiêc warunki do fotosyntezy by³y idealne. Na niebie by³y niewielkie chmurki, niczym s³odkie baranki. Po prawej mamy PokeCenter, troszkê ni¿ej PokeMart, proszê wycieczki, a tu¿ naprzeciwko budynku badawczego by³a dêbowa ³aweczka. Mo¿e warto tam usi±¶æ i przejrzeæ zawarto¶æ plecaka?

No dobra... Mamy tutaj woreczek z kanapkami, jaka¶ butelka wody, portfel zawieraj±cy jakie¶ zaoszczêdzone 100$, 1 Potion, Full Heal, 5 PokeBalli, 1 paczkê karmy "Crunchy" i PokeDex, czyli sta³e wyposa¿enie trenera. OK, jeste¶my przygotowani na wyprawê. Ale by³oby warto zobaczyæ co ten nasz Pokemon ma, co nie? Tak¿e wyj±³e¶ fioletowy PokeDex, przy³o¿y³e¶ go do bia³o-czerwonej kulki, a urz±dzenie po chwili pokaza³o:

Cytat:
Chillarmy, Pokemon szynszyla.

Wita siê g³adz±c czyje¶ cia³o swoim ogonem. U¿ywa go tak¿e do czyszczenia siê.

Chillarmy
P³eæ: Female
Ataki: Tackle, Charm, Tail Whip
Special: Swift

Chillarmy bardzo lubi siê przytulaæ.

No dobra... To wiemy, co potrafi nasza Chillarmy. Chyba czas wyruszyæ!

Sygnatura użytkownika

Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.

Podziêkowania
Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.

POKECOLLECT FOREVER!

jagodowy 
Gapa, gubi PokeBalle
nie znosi Asha x3

Do³±czy³: 06 Kwi 2009
Wys³any: 6 Wrzesieñ 10, 17:23   

- Hmmm, bardzo ciekawe, wkrótce mam zamiar wykorzystaæ zjawisko fotosyntezy, oczywi¶cie do strzelenia kilku ciekaywch fotek. Najpierw jednak bêdê musia³ zarobiæ na jaki¶ porz±dny aparat, nie bêdê robi³ zdjêæ hm... kalukulatorem.
Zaczynam od krótkiego monolgu, szybko spogl±dam w stronê Chillarmy, przygl±dam siê równie¿ temu Pokemonowi, w koñcu on jest mój i bêdziemy razem podró¿owaæ, tote¿ wypada siê z nim zapoznaæ znacznie lepiej.
- Witaj, Chillarmy, jestem Michael i bêdziemy razem podró¿owaæ.
Równie¿ krótko i monotonnie, ale za to jak¿e wyrazi¶cie! Idê dalej, rozgl±daj±c siê dooko³a okolicy, muszê j± przebadaæ wzrokiem.

Nenloth 
Szlachta Collectowa
Rycerz Wody

Kontakt:
Wys³any: 15 Wrzesieñ 10, 17:11   

Chillarmy mruknê³a co¶ weso³o, po czym ruszy³a za tob±. Gdy szed³e¶ przez Sandgem, kieruj±c siê na drogê prowadz±c± do Jubilife City, maleñka drepta³a za tob±, powoli siê oddalaj±c. Chyba narzuci³e¶ trochê zbyt du¿e tempo. Nagle, tu¿ przy wyj¶ciu z mie¶cinki, zatrzyma³ ciê jaki¶ g³os m³odej dziewczyny. Niewiasta wrzeszcza³a na jakiego¶ go¶cia w dziwnym stroju, po czym zaczê³a zwiewaæ z prêdko¶ci±...
v=s/t=100 m/4 sek.= 25 m/s
Dwudziestu piêciu metrów na sekundê. Nie bêdê przelicza³ na kph, bo mi siê zwyczajnie nie chce. Nie lubiê fizyki. :/
Dobra, koniec offtopicu. Facet zacz±³ biec za dziewczyn±, która minê³a ciebie z wielkim ¶wistem. Gdy kole¶ bieg³, potr±ci³ ciê ³okciem, co sprawi³o, ¿e zwolni³, dziêki czemu dziewczyna mog³a znikn±æ za rogiem, a ty przewali³e¶ siê na trawê.
- Ty je**** sku*******! Przez ciebie ta laska, któr± mog³em wyrwaæ, a potem z******* mi uciek³a! Zap³acisz za to... Walcz!
Przyj±³ bojow± pozê i chcia³ pojedynku. Kurczê, jest na pewno starszy o kilka lat, i przynajmniej o g³owê od ciebie wy¿szy. Jego miê¶nie wygl±daj± przera¿aj±co.
Ale có¿ to! Na jego pasku zwisa³a bia³o-czerwona kulka! Widocznie bawi siê jeszcze w Pokemony! Taki du¿y, a zebra³ tylko jednego... Mo¿e uda siê zamieniæ walkê na pojedynek Pokemonów?

Sygnatura użytkownika

Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.

Podziêkowania
Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.

POKECOLLECT FOREVER!

jagodowy 
Gapa, gubi PokeBalle
nie znosi Asha x3

Do³±czy³: 06 Kwi 2009
Wys³any: 1 Pa¼dziernik 10, 14:55   

- Rany, kole¶ spokojnie! Nie ta, to nastêpna.
Na samym pocz±tku próbuje normalnie, legalnie z nim pogadaæ. Szybko stwierdzi³em, ¿e krótka przemowa w stylu, który wydaje mi siê byæ przewa¿aj±cy w takich klimatach bêdzie zwyczajnie najlepsza. Obawiam siê, jednak, ¿e takimi tekstktami raczej nic nie zadzia³am, dlatego spogl±dam na kolesia bardzo ³askawie.
- Widzê, ¿e jeste¶ trenerem, u Twojego boku zauwa¿y³em PokeBall. Jak zapewne zauwa¿y³e¶ ja równie¿ chcê z³apaæ jakiekolwiek Pokemony, a moja profesja jest byæ mo¿e podobna do Twojej, dlatego proponujê Ci legalny pojedynek.
Mam nadziejê, ¿e te s³owa pomog± mi, ale przede wszystkim mojemu Pokemonowi - po czê¶ci nie chcê, aby ten walczy³, ale zdaje siê, ¿e ta sytuacja jest po prostu bez wyj¶cia.
Zniecierpliwony i lekko przestraszony; czekam na jego odpowied¼.

Nenloth 
Szlachta Collectowa
Rycerz Wody

Kontakt:
Wys³any: 13 Pa¼dziernik 10, 16:51   

- Pokemonki? Czy ty w³a¶nie powiedzia³e¶, ¿e ja jestem trenerem! Powtórz to komu¶, to ciê znajdê i zaj****! Znajdê te¿ twoich starych, bo twoja matka to dziwka, a ojciec kr±¿y po burdelach, i ich te¿ zaj****! Ale... Mimo tego, ¿e wola³bym zwyk³e mordobicie, to oszczêdzê twój pedalski ryj i zgodzê siê na walkê Pokemonami. Noszê go tylko na nag³e wypadki, ale teraz te¿ siê nada. Po jednym stworku, do KnockOutu. Ja zaczynam, bo jestem od ciebie starszy, wy¿szy, bardziej umiê¶niony i piêkniejszy.
Fajnie. Nie do¶æ ¿e ³obuz i zawadiaka, to do tego narcyz i egoista. Fajne po³±czenie. Jego znajomi pewnie musz± go unikaæ...
Ale dobra, przecie¿ teraz czeka ciê walka. Wiêc wys³a³e¶ swoj± s³odk±, malutk± Chillarmy na pierwsz± walkê z nowym w³a¶cicielem. Maleñka szynszyla skaka³a energicznie po pod³o¿u, próbuj±c zdekoncentrowaæ przeciwnika, którego jeszcze nie by³o... Eh. Przyjmijmy, ¿e siê rozgrzewa³a. Okaza³ siê nim te¿ do¶æ nowy Pokemon, mianowicie Shinbora, Pokemon pseudo-ptak. Wygl±da on tak: (rym!)

Dobra. No to zaczynamy pierwsz± twoj± walkê!
- Shinbora! U¿yj na sam pocz±tek czego¶, co pomo¿e nam wygraæ! Jak to siê nazywa³o... HYPNOSIS! - rykn±³.
Rozleg³ siê d¼wiêk i Chillarmy upad³a na ziemiê, zasypiaj±c.

Wygl±da tak s³odko!

Sygnatura użytkownika

Podziêkowania

POKECOLLECT FOREVER!

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: