POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: PokeMan
24 Maj 12, 16:34
We mnie jest ogieñ. We mnie jest Moc.
Autor Wiadomo¶æ
Blue 
Powoli siê wkrêca

Do³±czy³a: 13 Gru 2009
Kontakt:
Wys³any: 20 Czerwiec 10, 15:36   We mnie jest ogieñ. We mnie jest Moc.

Sandgem Town/Sinnoh/starter: Cynda/
Sierociniec... Miejsce p³aczu, lêku i samotno¶ci. Bez nikogo kto tak naprawdê móg³by powiedzieæ "kocham ciê". To miejsce przysporzy³o ci tyle cierpienia. £atwo mog³a¶ siê go pozbyæ. Wystarczy³o tylko ³atwo skupiæ emocje, wyszeptaæ z³o¿one s³owa i ju¿. Dom dziecka staje w ogniu. Ale jest tam tak¿e wiele innych dzieci, ma³ych i du¿ych. Gdzie one by mieszka³y? To rozmy¶lanie spowodowa³o ¿e gor±ca ³za sp³ynê³a po twoim policzku.
Sta³a¶ sama w twoim pokoju i patrzy³a¶ smêtnie w okno. Dzisiaj jest ostatni dzieñ, który tu spêdzasz. Torba ju¿ spakowana a i Cyndaquil jest gotów do drogi. Zosta³a jedna rzecz. Wyposa¿enie trenerskie. Jedyny pokedex jaki ma sierociniec znajduje siê w pokoju opiekunów. Teraz jest odpowiednia chwila bo wszyscy s± na obiedzie.
Dok±d tu siê udaæ? W Twinleaf nie ma nic ciekawego. Za to Jubilife jest boskie. Niestety liczy sobie 3 dni pieszo. Cyndaquil "uruchomi³" swój p³omieñ i powsta³a z niego piêkna spiralka. Ty tak¿e pstryknê³a¶ palcami, a wokó³ nich pojawi³y siê z³ote iskry. U¶miechnê³a¶ siê.
Nagle drzwi do pokoju otworzy³y siê. Stanê³a w nich pani Ibuka zapraszaj±c do ¶rodka kogo¶ jeszcze. By³ to przera¼liwie chudy ch³opak, z czarnymi w³osami siêgaj±cymi do ramion. Ubrania które mia³ na sobie dziwnie na nim wisia³y. By³ to czarny, wielgachny T-Shirt i podziurawione jeansy. Na szyi spoczywa³y dwie wielkie s³uchawki. Cyndu¶ wskoczy³ ci na ramiê.
-Kuroi, to jest Kenji Seo. Musi zostaæ tu jedn± noc bo nie przygotowali¶my pokoju dla niego. Nie masz nic przeciwko prawda? Poznajcie siê- rzek³a Ibuka.
Kenji wyci±gn±³ rêkê.

Sygnatura użytkownika
Podziêkowania

Nenloth- za wszystko, za nasze wspólne rozmowy na GG, plotki i inne zabawne fikusy. Mogê ci wszystko powiedzieæ ze wszystkiego siê zwierzyæ. :*

Legends - tobie te¿ siê nale¿y choæby za wspólne chêci przeróbki forum. No i za te gadki na GG :*

Vabi i Drago - Was pierwszych pozna³am. Vabi za nasze rozmówki na GG :D Drago za ca³okszta³t :*

DominLol - Tu jest za co dziêkowaæ. Porady dotycz±ce gier itp. ale te¿ bardziej osobiste rozmowy. Korektorowanie PZG, i jedna ma³a rzecz, której nigdy nie zapomnê :*

Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Do³±czy³a: 05 Lis 2008
Sk±d: Stettin an der Oder
Kontakt:
Wys³any: 21 Czerwiec 10, 14:34   

My¶li pogrubieniem zaznaczam...
-------------------
- Yo... - odpowiadam ch³opakowi z neutraln± min±, ale nie podajê rêki. Odczekujê chwilkê, a¿ Ibuka sobie wyleci z tego pokoju i zbli¿am siê do ch³opaka z min± szaleñca - Ej, ty, Seo... Po pierwsze... Ustalmy zasady... Tak wiêc pierwsza... - urywam i podchodzê do drzwi, ¿eby w razie co, gdyby Kenji chcia³ uciec, pozbawiæ go jedynej mo¿liwo¶ci (bo przez okno chyba nie wyskoczy...) - To jest moje terytorium. To ³ó¿ko pod oknem jest moje, wiêc wara od niego, podobnie jak od moich rzeczy... Druga zasada... To ja decydujê, czy drzwi bêd± zamkniête, czy ¶wiat³o bêdzie zgaszone i tak dalej... Jakie¶ pytania? ¯adnych? Okej... teraz nastêpna rzecz... Chce ci siê tutaj w ogóle siedzieæ, wolisz siê z tego burdelu wyrwaæ, czy chcesz zamilkn±æ na wieki? Bo obydwoje z Cynd± - tu urywam i wskazujê na swojego kompana - Mo¿emy ciê spaliæ... - koñczê z gro¼n± min± na twarzy.
Nie no, ch³opak wygl±da na osobê, która ³atwo siê da zastraszyæ, wiêc wszystko bêdzie okej, no i chyba nikomu nie powie, ¿e zamierzam zwêdziæ ten Pokedex, no i mo¿e uda siê go przekonaæ, ¿eby te¿ zwia³ st±d..., my¶lê z u¶miechem wampira, który chce wyssaæ krew z ofiary.

Blue 
Powoli siê wkrêca

Kontakt:
Wys³any: 21 Czerwiec 10, 15:55   

Doskona³y odpis!! :*
-----------------------

Przez ca³e to twoje produkowanie o tym co Kenjiowi wolno, a co nie, ch³opak sta³ luzacko z w³o¿onymi rêkami do kieszeni spodni i niby to s³ucha³ niby nie. Jednym uchem wlecia³o, drugim wylecia³o. Spojrza³ z lekk± pogarda na Cyndaquila i tez za¶mia³ siê ironicznie gdy wspomnia³a¶ o "spaleniu". Rzuci³ torbê na ³ó¿ko pod ¶cian±, ¶ci±gn±³ s³uchawki i wyj±³ z kieszeni konsolê PSP. W³±czy³ ja szybkim ruchem, rzuci³ siê na ³ó¿ko i zacz±³ graæ. Kompletnie ciê zamurowa³o i poczu³a¶ siê w tym momencie nieswojo. Nie zamierza³a¶ siê jednak poddaæ.
- Zastosujê siê do twoich zasad Kuroi. Nie musisz siê mnie obawiaæ. Nie posiedzê tu d³ugo, dzisiaj ju¿ mnie nie bêdzie. Co do mojej osoby, to nie mo¿na mnie ³atwo nastraszyæ.. prêdzej ja zamieniê twoje ¿ycie w koszmar, wierz mi. Jestem inny ni¿ wy wszyscy. Lepszy. Mogê ci pomóc w zdobyciu pokedexa z pokoju opiekunów. Mo¿e bêdzie tam co¶ jeszcze? Ja ju¿ mam mój ca³y sprzêt. Z moim mózgiem nie by³o to trudne. chcesz zobaczyæ prawdziwego pokemona?- tu przystan±³ i klikn±³ w wyjêty pokeball. Wyskoczy³ z niego
!

-Bo co¶ wydaje mi siê , ¿e twój Cyndek potrzebuje treningu. Nigdy ci tego nie mówi? Och.. biedna jeste¶. Nawet nie wiesz jak bardzo chcia³by wyj¶æ na s³oñce i pobawiæ siê z tob±.- dokoñczy³. Szok jaki w ciebie wst±pi³ by³ nie do opisania. Cyndaquil zaniepokoi³ sie.

Sygnatura użytkownika
Podziêkowania

Nenloth- za wszystko, za nasze wspólne rozmowy na GG, plotki i inne zabawne fikusy. Mogê ci wszystko powiedzieæ ze wszystkiego siê zwierzyæ. :*

Legends - tobie te¿ siê nale¿y choæby za wspólne chêci przeróbki forum. No i za te gadki na GG :*

Vabi i Drago - Was pierwszych pozna³am. Vabi za nasze rozmówki na GG :D Drago za ca³okszta³t :*

DominLol - Tu jest za co dziêkowaæ. Porady dotycz±ce gier itp. ale te¿ bardziej osobiste rozmowy. Korektorowanie PZG, i jedna ma³a rzecz, której nigdy nie zapomnê :*

Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Kontakt:
Wys³any: 21 Czerwiec 10, 16:08   

Dziêki, tak jako¶ siê postara³am, ale musia³am zrobiæ d³ugi dialog :( Czy debil to przekleñstwo?
-----------------
- Ty... Ty... TY BEZCZELNY ¦MIERTELNIKU JEDEN!!!! - zaczynam siê na niego drzeæ, jednocze¶nie staraj±c siê przywo³aæ ten swój ogieñ - Na pewno nie jeste¶ inny ni¿ ja, bo to ja jestem inna ni¿ wy wszyscy razem wziêci! I nawet sobie pewnie nie zdajesz sprawy, co mo¿e siê staæ, gdy siê mnie zdenerwuje! I chyba na serio chcesz, ¿ebym ciê spali³a, i to razem z tym budynkiem... - trzêsê siê jakbym mia³a febrê - I to wed³ug ciebie ma byæ ten "prawdziwy" Pokemon? - dodajê, ju¿ nieco bardziej spokojnym g³osem - Zwyk³y Nidoran, nic ciekawego, ³atwo je z³apaæ i czê¶ciej wystêpuj± ni¿ takie Cyndaquile... Po prostu pospolity prostak...
Cholera... Ten debil mnie ju¿ tak wkurza... Mojego Cyndaquila obraziæ to grzech, ale mnie obraziæ to ju¿... mega grzech... Nawet nie wie z kim zadziera, ciemnota jedna..., patrzê na ch³opaka staraj±c siê opanowaæ, ale iskierki zostawiam (o ile siê pojawi³y) tak, by wiedzia³, z kim ma do czynienia.

Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa

Cytat:
[Dzisiaj 11] Nexus DominLoL: co to ten ca³y legwan? czy jest to smaczne ]

Dziêkuje wszystkim osobom na PC, za to, ¿e s±.
Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie xD
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ xD )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am xD
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
Dziêkujê te¿ innym osobom, których nie wymieni³am - niestety, jest limit znaków -_-

Blue 
Powoli siê wkrêca

Kontakt:
Wys³any: 21 Czerwiec 10, 17:46   

Nie, sk±d :*
-----------------
Kenji tylko parskn±³. Powróci³ do swojej gry. Zaczê³a¶ chodziæ niebezpiecznie po pokoju. Istotnie, w lusterku zobaczy³a¶, ¿e oczy zaczynaj± przechodziæ z br±zowych w szkar³atne. Szybko mocno pomruga³a¶ oczami by wróci³y do dawnego koloru. Niestety, nic to nie da³o. Sei postanowi³ pokazaæ o co chodzi.
-¦miertelniku? To tak mnie nazywasz? Hm.. Boginia nie jeste¶, bo boginki siê nie poc±. Tak, stru¿ka potu sp³ywa po twoim czole.. Wampirem te¿ nie, choæ nie wiem co my¶leæ o czerwonych oczach. Jeste¶ ¿ywio³akiem ognia. Teraz rzadko siê takie zdarzaj±, ale s±. Nie zainteresowa³o cie przypadkiem sk±d wiem o wszystkim co zamierzasz, choæ mi wcale o tym nie mówi³a¶? Nie zainteresowa³o ciê to sk±d wiem co my¶li twój ogniak? Jestem Gonem. Upiorem. O tym jak siê nim sta³em opowiem ci w trakcie naszej ucieczki. Ale co najwa¿niejsze... - tu przystan±³, zszed³ z ³ó¿ka i stan±³ za Nidoranem. Schyli³ brwi ku sobie. W momencie Nidoran rzuci³ siê na Cyndaquila, przygwo¿d¿aj±c go do ziemi. Gdy tylko ruszy³a¶ aby mu pomóc, królik odskoczy³ i wskoczy³ na twoje ³ó¿ko. Wczo³ga³ siê do torby w której le¿a³o mnóstwo twych cennych rzeczy. Chcia³a¶ go waln±æ ale uciek³ ci i Kenji trzyma³ za chwilê twoj± Avillê w d³oni.
-Kaza³em mu przynie¶æ co¶ wa¿nego dla ciebie. ale nie martw siê. Juz j± odk³adam.- rzek³ i od³ozy³ Samsunga na komodê.

Sygnatura użytkownika
Podziêkowania

Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Kontakt:
Wys³any: 23 Czerwiec 10, 18:40   

To dobrze...
--------------
- Mogê z tob± porozmawiaæ tak na spokojnie? - pytam go nieco ciszej, tak w razie co, gdyby kto¶ pods³uchiwa³ (któ¿ tam wie, mo¿e pani Ibuka lubi posiadaæ wiedzê, co siê aktualnie dzieje w pokojach...) - Co mia³e¶ na my¶li, mówi±c, ¿e jestem "¿ywio³akiem ognia"? Co to znaczy, ¿e jeste¶ Gonem? I czy mi siê zdaje, czy na serio... Czytasz w my¶lach innych osób? - koñczê z lekkim przera¿eniem i ciekawo¶ci± na twarzy.
Kurczê... Ciekawe tylko, dlaczego trafi³ tutaj, do tego sierociñca? I czy u¿yczy³by mi Pokedexa?, my¶lê z t± sam± min± na twarzy, co wcze¶niej i (je¶li mi nogi na to pozwol±) staram siê podej¶æ jak najbli¿ej do niego i go dotkn±æ, by siê upewniæ, ¿e to nie sen, tylko ¶wiat rzeczywisty. Przy okazji pytam siê:
- Mówi³e¶ chyba, ¿e mojemu Hinoarashiemu przyda³by siê trening, no nie? Bo wiesz... Niezbyt wiem jak siê do tego zabraæ, a poza tym... Nie wiem jakie zna ataki i w ogóle... Pomóg³by¶ mi? Proszê.

Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa

Cytat:

Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie xD
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ xD )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am xD
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
Dziêkujê te¿ innym osobom, których nie wymieni³am - niestety, jest limit znaków -_-

Blue 
Powoli siê wkrêca

Kontakt:
Wys³any: 23 Czerwiec 10, 20:48   

Gon ] to nazwa z Wied¼mina ale tu zastosowana inaczej :P

Czarnow³osy osobnik odrzuci³ swe d³ugie w³osy do ty³u. Zrobi³ typow±, ³obuzersk± minê. Spojrza³ ponownie na Cyndê, wy³±czy³ konsolkê (choæ z pewn± niechêci±), usiad³ na ³ó¿ku i przywo³a³ Nidorana do siebie. Ten malec by³ imponuj±co szybki. Wskoczy³ w ramiona Kenji'ego i zacz±³ namolnie prosiæ o pieszczoty. Ch³opak zacz±³ go czule g³askaæ. - Widzisz? Wystarczy³a tylko chwilka. Ja naprawdê nie chcê dla nikogo ¼le. wiêc dobrze, widzê ¿e nie za wiele o sobie wiesz. Postaram siê ci to najlepiej wyt³umaczyæ. ¯ywio³akiem ognia stajesz siê ju¿ w ³onie matki. Dzieje siê to gdy cia³o nosicielki nagle traci sta³± temperaturê, a ona b³yskawicznie podskoczy do góry. Mo¿e to siê tez staæ np. poprzez poparzenie brzucha lub sparzenie poprzez opalanie. G³upie co? ¯ywio³aki maj± nadludzk± moc. Chyba wiesz jak±. I na tym koniec. Nie da siê z tym nic zrobiæ.- rzek³ i z³apa³ ponownie oddech. - Co do mnie, to faktycznie czytam w my¶lach ludzkich istot jak i pokemonów. Gon... mo¿e upiór to przesada.. choæ w jednej ksi±¿ce by³o tak napisane. Gonem zostaje siê przez ..ee.. ¶mieræ. Umar³em na klinicznym stole i tak nim zosta³em. Tylko, ¿e teraz juz ¿yjê. Pos³uchaj. co do Dex'a to chcia³bym aby¶ go zdoby³a sama. Pomoge ci. Zadbam by nikogo nie by³o w pobli¿u, a potem mo¿emy zacz±æ trening. to jak? Idziemy?- zakoñczy³ pytaniem.
Wskaza³ rêk± na drzwi. W sumie co ci szkodzi?

Sygnatura użytkownika
Podziêkowania

Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Kontakt:
Wys³any: 24 Czerwiec 10, 13:58   

Ja tam w t± grê nie gra³am, wiêc nie wiem xD
---------------------------
- Hm... No dobra... - odpowiadam ju¿ swoim zwyk³ym - mrocznym i wolnym - g³osem - Tylko zaczekaj... - podchodzê do swojego ³ó¿ka i biorê torbê (przy okazji lustruj±c, co tam mam - ach, ta skleroza!), a nastêpnie wychodzê za Kenjim (o ile ju¿ wyszed³) lub wychodzê pierwsza (je¶li on nie zrobi³ tego pierwszy). Przy okazji u¶miecham siê do niego.
Kurczê, ten ch³opak... On jest... Nie ma co - jest mi³y i w ogóle... Tylko tak siê dziwnie przy nim czujê, tak jakbym siê w nim zakocha³a, no ale... Przecie¿ to nie mo¿e byæ na pewno mi³o¶æ, to musi byæ tylko zaskoczenie i taki lekki lêk, bo przecie¿ nie mog³am siê zakochaæ w cz³owieku tak po kilku minutach rozmowy..., my¶lê chaotycznie, maj±c nadziejê, ¿e Kenji akurat nie "siedzi" mi w g³owie i nie wie o czym my¶lê.

Sygnatura użytkownika
Cytat:

Cytat:

Blue 
Powoli siê wkrêca

Kontakt:
Wys³any: 24 Czerwiec 10, 14:28   

Chyba nie siedzia³. Wyszli¶cie wszyscy razem. Hinoarashi i Nidoran dyskutowali po drodze zawziêcie. O czym oni mog± rozmawiaæ? G³upio by³o o to pytaæ Kenji'ego wiêc milcza³a¶. ten jednak po chwili (gdy lookn±³ na poki) parskn±³ ¶miechem. Przeprosi³ ciê jednak prêdko i wyrzuci³a¶ go z my¶li. Kolacja w sierociñcu trwa³a czêsto do pó³torej godziny. Ma³e dzieci, same siê nie nakarmi± a poza tym jest to jedyne miejsce gdzie wszyscy mog± siê swobodnie powyg³upiaæ. Korytarz prowadzi³ a¿ do rozwidlenia. Teraz w prawo i 3 drzwi dalej by³ Pokój Opiekunów. Podbieg³a¶ w nadziei ¿e bêdzie otwarty. Jednak tak siê nie sta³o.
-Nidoran, zniszcz k³ódkê! Peck!- zawo³a³ cicho Gon. Królik podskoczy³ z szybkiego rozbiegu ci±gn±c za sob± bia³± smugê i rozwali³ k³ódkê w drobne kawa³eczki.
-Kuroi, bêdê ciê ubezpiecza³. Zawo³am jak kto¶ bêdzie chcia³ tu przyj¶æ. Nie wiem gdzie jest pokedex.- rzek³ i popchn±³ ciê do pokoju.
By³ to do¶æ spory pokój. By³o tu mnóstwo szaf lecz jedno biurko. wyblak³e fotele dobija³y swoim wygl±dem. by³a tu nawet kablówka. Od czego powinnas zacz±æ poszukiwania?

Sygnatura użytkownika
Podziêkowania

Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Kontakt:
Wys³any: 24 Czerwiec 10, 15:03   

Wybacz, ¿e tak krótko (w podgl±dzie zaledwie 5 linijek), ale mam brak weny...
- O mój Bo¿e... - staram siê opanowaæ ten lêk. Tych szafek tutaj jest za du¿o - mog³am siê zreszt± spodziewaæ, ¿e nie bêdzie tak ³atwo.
Hm... Chyba najpro¶ciej bêdzie, gdy sprawdzê te szafki, które s± zamkniête na klucz, albo... Dobra, na pocz±tek wszystkie zamkniête skrytki w biurku, potem te w szafkach, a na koniec to co otwarte... - uk³adam w my¶lach plan dzia³ania i zaczynam dzia³aæ wed³ug niego... Ale zraz, jak ja w koñcu otworzê zamkniête szafki i szufladki? Gwi¿d¿ê cicho na Cyndaquila, a je¶li przyjdzie, proszê go cicho, ¿eby mi pomóg³ w obmy¶leniu sposobu na otwarcie zamkniêtych skrytek. Sama w tym czasie szukam po torbie jakiej¶ spinki czy czego¶ innego, czego mo¿na by u¿yæ do wspomnianego wcze¶niej celu.

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: