No wiêc, jeszcze do niedawna mieli¶my do¶æ normalne forum, z pewnymi niedoci±gniêciami, które da³o siê prze¿yæ. Brak archiwum SB? Easy. Automatyczne od¶wie¿anie siê? Te¿ nikt tak bardzo na to nie narzeka³. Wiele rzeczy by³a, bo by³a, a jak ich nie by³o, to ludzie byli w stanie bez tego ¿yæ, ale... i tak raz na jaki¶ czas kto¶ narzeka³. Jednak¿e, wysz³o na to, ¿e przyszed³ Pan Obeznany Który Elegancko Musi Afiszowaæ Nieodpowiedzialno¶æ. Czemu tak to napisa³em? Bo w sumie to i prawda. Znikn±³ na trochê czasu i mia³ g³êboko w powa¿aniu wiele rzeczy, kiedy wróci³ pozmienia³ i to wiele rzeczy, na du¿± ilo¶æ z nich ludzie odezwali siê z wielkim "NIE!". Czy to co¶ zmieni³o? Nie, trzeba by³o siê ciskaæ jak ryba wyjêta z wody, która usilnie skacze na ¶lepo maj±c nadziejê, ¿e w koñcu trafi na wodê. Tak jak na razie nie jest. Czemu? Wiele osób zapewne pamiêtaj± fale w jakich nap³ywa³y na nas "natarcia Pokemana". Na pocz±tku atak na wszystko co tworzy³o grupê lu¼n± i artystyczn± na forum. Czyli FF'y, FA'y i wszelka twórczo¶æ fanowska by³a z³a, a nie chcê mówiæ ju¿ tak na prawdê o tym, ¿e uwielbiane przez niego filmy i anime odbiegaj± w kilku przypadkach, ale niekiedy bardzo znacz±cych od orygina³u, który oczywi¶cie, nie jest dla niego wa¿ny, bo jest... POLSKIM Poke Fanem. Tutaj pozwolê sobie zacytowaæ pierwszy lepszy s³ownik online:
Cytat:
znaczenia:
rzeczownik, rodzaj mêski
(1.1) pot. zagorza³y wielbiciel czego¶ lub kogo¶
Potem fala, sam nie wiem czego. Kompletna zmiana nastawienia, offtop ok, a nawet chcia³ z samego PC zrobiæ ¿ywy offtop, jak i nadal, ¿ywe archiwum.
No i teraz to... co¶. Otwieranie siê na fandomy, miêdzy innymi Kucyków, kiedy to, wybaczcie je¶li co¶ przeoczy³em, ale ten fandom wymy³ siê raczej z naszego grona. Usprawiedliwienie? Poke mówi, ¿e to by³y pro¶by wobec niego... czy raczej... ogólne na forum.
Jednak¿e, wracaj±c do tematu przewodniego, chcia³bym omówiæ co siê dzieje na forum z punktu widzenia u¿ytkownika w przeci±gu ostatnich 2 dni o ile kojarzê.
Pierwszego screena nie mam, gdy¿ wtedy nie wiedzia³em, ¿e czeka mnie a¿ taki ubaw z tego, co robi nasz Admin.
Godzina wczesna, przed 14, okazuje siê, ¿e forum nie dzia³a, a tutaj komunikat:
Forum wraca o 11:30 (tutaj mogê siê myliæ, bo ja powiedzia³em, nie mia³em screena)
Na pocz±tku zmiana stylu, ciekawe, ale niedoczekane, nasz styl powróci³.
Znowu brak dostêpu do forum, no, ale przynajmniej Twój Profil jest dobrze napisane. No i przy okazji wiem ju¿ kiedy forum wróci.
A nie, co¶ musia³o siê spierdoliæ...
No ³adnie Poke... no ³adnie... widzê, ¿e wszystko w jak najlepszym porz±dku, wiêc wiedzia³e¶ co robi³e¶, jak dobrze siê myliæ, prawda? Szczególnie, ¿e Raikowi wciska³e¶ kit, jaki wciska³e¶, przy rozmowie, a propos archiwum SB. Pamiêtasz?
Co to [kwa!] jest? To jest nasz SB? A gdzie klawisz od¶wie¿? Muszê czekaæ, a¿ sam to zrobi? =.= No i jeszcze, w sprawie od¶wie¿ania, brak auto-logowania (Choæ to mo¿e wina z mojej strony), ale za to jak powoli [kwa!] wszystko tutaj zaczê³o pracowaæ...
Ciekawe, null.
No i na koniec, ¿e tak zacytujê pewnego osobnika;
I resztê siê da dorobiæ, albo powrzucam jak co¶.
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7
No wiêc, jeszcze do niedawna mieli¶my do¶æ normalne forum, z pewnymi niedoci±gniêciami, które da³o siê prze¿yæ.
To nadal jest normalne forum, z poprawionymi b³êdami i nowymi niedoci±gniêciami które da siê prze¿yæ.
Afil napisa³/a:
Znikn±³ na trochê czasu i mia³ g³êboko w powa¿aniu wiele rzeczy, kiedy wróci³ pozmienia³ i to wiele rzeczy, na du¿± ilo¶æ z nich ludzie odezwali siê z wielkim "NIE!".
O jakim znikniêciu mowa ? Wiele rzeczy na które s³ysza³em "Nie" to nie wiem co, o¶wiecisz mnie co takiego wymiernie widocznego robiê oprócz ci±g³ych zmiany uk³adu dzia³ów ?
Afil napisa³/a:
Na pocz±tku atak na wszystko co tworzy³o grupê lu¼n± i artystyczn± na forum. Czyli FF'y, FA'y i wszelka twórczo¶æ fanowska by³a z³a, a nie chcê mówiæ ju¿ tak na prawdê o tym, ¿e uwielbiane przez niego filmy i anime odbiegaj± w kilku przypadkach, ale niekiedy bardzo znacz±cych od orygina³u, który oczywi¶cie, nie jest dla niego wa¿ny, bo jest... POLSKIM Poke Fanem. Tutaj pozwolê sobie zacytowaæ pierwszy lepszy s³ownik online:
Przeczytaj sobie artyku³ Shadiego w którym napisa³, ¿e na przestrzeni lat utworzy³y siê 2 grupy pokefanów na PPS - tacy obecnie ok. 20 letni jak Conquest, Daru, Ja, Ato, 4xIjestêg³up, itd. oraz tacy 15-18 letni jak Ty, Domin, Inaka.
Na styku tych 2 grup jest np. Shadi który ju¿ wyrós³ z fanowskich "hack`ów" i robi inn±, ¶wietn± robotê.
Jako fani, mamy inne do¶wiadczenia, inne nastawienie które siê tak bardzo ró¿ni od siebie.
Afil napisa³/a:
nawet chcia³ z samego PC zrobiæ ¿ywy offtop, jak i nadal, ¿ywe archiwum.
Co to znaczy "¿ywe archiwum" ? Jaka¶ idiotyczna zbitka s³ów.
Afil napisa³/a:
No i teraz to... co¶. Otwieranie siê na fandomy, miêdzy innymi Kucyków, kiedy to, wybaczcie je¶li co¶ przeoczy³em, ale ten fandom wymy³ siê raczej z naszego grona. Usprawiedliwienie? Poke mówi, ¿e to by³y pro¶by wobec niego... czy raczej... ogólne na forum.
Ale grono PC ma siê POWIÊKSZAÆ o nowych ludzi, czyli np. fanów Kucyków. PC NIE BÊDZIE tylko dla starych bywalców, ale ma byæ te¿ dla nowych.
Afil napisa³/a:
czeka mnie a¿ taki ubaw z tego, co robi nasz Admin.
Tak, ubaw z tego, ¿e siê wzi±³em do technicznej modernizacji forum. Oczywi¶cie, najlepiej nic nie robiæ ?
Aj waj, nic nie robiê to mnie poje¿d¿asz. A jak co¶ ju¿ zrobi³em, to nadal ¼le ? Ju¿ powtarza³em, ¿e wszystko jest winne to jaki mam nick, prawda ?
Afil napisa³/a:
No ³adnie Poke... no ³adnie... widzê, ¿e wszystko w jak najlepszym porz±dku, wiêc wiedzia³e¶ co robi³e¶, jak dobrze siê myliæ, prawda? Szczególnie, ¿e Raikowi wciska³e¶ kit, jaki wciska³e¶, przy rozmowie, a propos archiwum SB. Pamiêtasz?
O co tu chodzi ? Nic tego nie rozumiem.
Afil napisa³/a:
Co to [kwa!] jest? To jest nasz SB? A gdzie klawisz od¶wie¿? Muszê czekaæ, a¿ sam to zrobi? =.= No i jeszcze, w sprawie od¶wie¿ania, brak auto-logowania (Choæ to mo¿e wina z mojej strony), ale za to jak powoli [kwa!] wszystko tutaj zaczê³o pracowaæ...
LOL. SB dzia³a teraz w trybie RZECZYWISTYM. Napiszesz i od razzu wszystkim widaæ. Magia.
A co z tym autologowaniem ? Mi dzia³a.
W ogóle o co ten temat ? Czy ja gdzie¶ pisa³em, ¿e jak zamknê forum i po kilku godzinach otworzê, to bêd± hiper-duper widoczne zmiany ? Nie.
Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.
PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.
Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji
Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.
No wiêc, jeszcze do niedawna mieli¶my do¶æ normalne forum, z pewnymi niedoci±gniêciami, które da³o siê prze¿yæ.
To nadal jest normalne forum, z poprawionymi b³êdami i nowymi niedoci±gniêciami które da siê prze¿yæ.
Afil napisa³/a:
Znikn±³ na trochê czasu i mia³ g³êboko w powa¿aniu wiele rzeczy, kiedy wróci³ pozmienia³ i to wiele rzeczy, na du¿± ilo¶æ z nich ludzie odezwali siê z wielkim "NIE!".
O jakim znikniêciu mowa ? Wiele rzeczy na które s³ysza³em "Nie" to nie wiem co, o¶wiecisz mnie co takiego wymiernie widocznego robiê oprócz ci±g³ych zmiany uk³adu dzia³ów ?
Afil napisa³/a:
Na pocz±tku atak na wszystko co tworzy³o grupê lu¼n± i artystyczn± na forum. Czyli FF'y, FA'y i wszelka twórczo¶æ fanowska by³a z³a, a nie chcê mówiæ ju¿ tak na prawdê o tym, ¿e uwielbiane przez niego filmy i anime odbiegaj± w kilku przypadkach, ale niekiedy bardzo znacz±cych od orygina³u, który oczywi¶cie, nie jest dla niego wa¿ny, bo jest... POLSKIM Poke Fanem. Tutaj pozwolê sobie zacytowaæ pierwszy lepszy s³ownik online:
Przeczytaj sobie artyku³ Shadiego w którym napisa³, ¿e na przestrzeni lat utworzy³y siê 2 grupy pokefanów na PPS - tacy obecnie ok. 20 letni jak Conquest, Daru, Ja, Ato, 4xIjestêg³up, itd. oraz tacy 15-18 letni jak Ty, Domin, Inaka.
Na styku tych 2 grup jest np. Shadi który ju¿ wyrós³ z fanowskich "hack`ów" i robi inn±, ¶wietn± robotê.
Jako fani, mamy inne do¶wiadczenia, inne nastawienie które siê tak bardzo ró¿ni od siebie.
Afil napisa³/a:
nawet chcia³ z samego PC zrobiæ ¿ywy offtop, jak i nadal, ¿ywe archiwum.
Co to znaczy "¿ywe archiwum" ? Jaka¶ idiotyczna zbitka s³ów.
Afil napisa³/a:
Ale grono PC ma siê POWIÊKSZAÆ o nowych ludzi, czyli np. fanów Kucyków. PC NIE BÊDZIE tylko dla starych bywalców, ale ma byæ te¿ dla nowych.
Nie bêdê na to odpowiada³, wiêkszo¶æ rzeczy wyt³umaczy³em Ci w innych tematach, albo przynajmniej próbowa³em, albo rozmowy nadal siê tocz±... reszta jest tylko przytoczeniem, gdzie w innych tematach s± rozwiniêcia. Je¶li kto¶ chce siê zag³êbiaæ, to proszê bardzo, zwykle s± to tematy z dzia³ów "Co nowego na forum" i "Lu¼no o forum".
PokeMan napisa³/a:
Afil napisa³/a:
czeka mnie a¿ taki ubaw z tego, co robi nasz Admin.
Tak, ubaw z tego, ¿e siê wzi±³em do technicznej modernizacji forum. Oczywi¶cie, najlepiej nic nie robiæ ?
Aj waj, nic nie robiê to mnie poje¿d¿asz. A jak co¶ ju¿ zrobi³em, to nadal ¼le ? Ju¿ powtarza³em, ¿e wszystko jest winne to jaki mam nick, prawda ?
No, nie do koñca. ¦mia³em siê z tego, gdy¿ pamiêta³em jak to piêknie Raikowi wciska³e¶ kit i¿ robienie forum od strony technicznej to dla Ciebie drobnostka.
PokeMan napisa³/a:
Afil napisa³/a:
O co tu chodzi ? Nic tego nie rozumiem.
Pamiêtasz mo¿e "rozprawkê o tylnym wej¶ciu"? Twoja rozmowa by³a w jednej z 3 czê¶ci, wybacz, nie mam czasu na przeszukiwanie.
PokeMan napisa³/a:
Afil napisa³/a:
LOL. SB dzia³a teraz w trybie RZECZYWISTYM. Napiszesz i od razzu wszystkim widaæ. Magia.
A co z tym autologowaniem ? Mi dzia³a.
W ogóle o co ten temat ? Czy ja gdzie¶ pisa³em, ¿e jak zamknê forum i po kilku godzinach otworzê, to bêd± hiper-duper widoczne zmiany ? Nie.
Ból ty³ka wywo³any wiêkszym burdelem, widocznym, ni¿ przed zmianami. Tyle.
Co do autologowania, to w³a¶nie tak my¶la³em, ¿e co¶ u mnie mo¿e byæ nie tak, wiêc napisa³em jeszcze info w nawiasie.
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7
Troszkê chcia³em bekn±æ ¶miechem, bo PokeMan rozdziela fanów 20-letnich i 18-letnich na dwie grupy. I tak bardzo nie wiem czemu, skoro wiek nie ma tu nic do rzeczy i zarówno 14-latkowie jak i 20-latkowie mog± mieæ bardzo podobny gust (tutaj w odniesieniu do Pokemonów) i wiek nie ma nic do rzeczy.
Troszkê beka, bo tutaj kto¶ wyskakuje "EE JA MAM 20 LAT ALE JESTEM DOJRZA£Y", a ja mam tylko 19 wiêc jestem smarkacz, nie wiem nic o ¶wiecie, nadal wolê jakie¶ badziewia Pokemonowe vide gry i nie dojrza³em do zajebisto¶æi anime czy co¶?
Ten fragment o podzia³u na te grupy wiekowe to \bardzo\ z³y fragment, oj bardzo.
Doprawdy w ¶wiecie internetu ku¼nia tworów jêzykowych tak bardzo upada, ¿e dla wielu "artyku³", "felietion", "zwyk³y post", "lu¼ny wpis", "opinia" to to samo?
Chyba PokeMan dawno nie widzia³e¶ artyku³u na oczy, no proszê.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.