POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: PokeMan
30 Maj 12, 08:04
Wszystko w jednym.
Autor Wiadomo¶æ
Legends 
Powoli siê wkrêca
5th gen forever...

Do³±czy³: 03 Lis 2008
Sk±d: White Lake
Kontakt:
Wys³any: 27 Kwiecieñ 10, 10:13   Wszystko w jednym.

Zrobione:
- Poradnik gracza.
- Regulamin.
- Regulamin Day-Care.
- Regulamin Allegro.
- Tajna sprawa.
- Poradnik Stratega.
- Poradnik Mistrza Gry.
- Nowa Lista mg.

W trakcie:
- Czystki dzia³ów.
- Generalna Organizacja.

Do zrobienia:
- Tajna sprawa.

Regulamin Ogólny napisa³/a:
Regulamin Pokecollect PBF.

1. Rozpoczêcie przygody.
  • Ka¿dy gracz mo¿e przyst±piæ do gry u jednego i tylko jednego mg.
  • Gracze posiadaj±cy 100 napisanych postów i bêd±cy zarejestrowani przynajmniej pó³ roku, mog± mieæ dwie gry.
  • Je¶li MG nie ma miejsc, najpierw zapytaj go, czy mo¿esz z³o¿yæ podanie.
  • Zapisy znajduj± siê w specjalnym temacie. Oprócz tego najpierw nale¿y przeczytaæ temat o wymaganiach i mg.
  • Je¶li MG nie zaakceptuje Ciê, nie rzucaj siê. Mo¿esz poprawiæ podanie, o ile Ci pozwoli.
  • Twoim starterem nie mo¿e byæ: legenda, skamielina (chyba ¿e bêdzie NAPRAWDÊ dobre wyja¶nienie w historii, ale to nieliczne wyj±tki), pokemon wy¿szy ni¿ pierwszej formy. W wypadku Pokemonów baby, tylko one mog± byæ brane. Np. nie bêdziesz mia³ za startera Pikachu, tylko Pichu.
  • Od momentu zapisu, mg ma 48 godzin na stworzenie gry.

2. Twoja Gra
  • Staraj siê odpisywaæ regularnie. Ka¿dy mg ma inny termin na dany odpis.
  • Twój odpis powinien* mieæ przynajmniej dwie pe³ne linijki.
  • Postaraj siê pisaæ tak, ¿eby mg siê na Ciebie nie gniewa³.
  • Staraj siê nie pisaæ za mg. Najlepiej w czasie tera¼niejszym (np. nie poszed³em, tylko idê).
  • Nie pro¶ mg o nic na GG. Wszystko mo¿e byæ przechwycone!
  • Nie popêdzaj swojego mg o odpis, chyba ¿e na to pozwoli.
  • W trakcie gry nie mo¿na ³apaæ legend, ani ich innych form.
  • Jednocze¶nie mo¿esz mieæ 6 Pokemonów przy sobie. Nadmiar przechowuj w boxach.
  • Sygnatury najlepiej umieszczaæ w... sygnaturze. Je¶li masz problem ze zrobieniem takiej, mo¿esz zwróciæ siê o pomoc do fabryki. Je¶li mg ma temat na sygnatury, mo¿esz je tam wrzuciæ. Ale pamiêtaj, ¿e ka¿dy mg woli, je¶li dane masz pod rêk±, elegancko w sygnaturze.

3. To nie ten...
  • Je¶li uznasz ¿e Twoja gra Ciê nie satysfakcjonuje, mo¿esz zmieniæ mg.
  • Je¶li Twój mg nie bêdzie zadowolony z Twoich postów i mimo upomnieñ bêdziesz dalej nie wype³niaæ jego poleceñ, gra mo¿e zostaæ zamkniêta bez podania przyczyny.
  • Je¶li nie mo¿esz zdecydowaæ do którego mg siê przepisaæ, sprawd¼ listê wolnych miejsc i poczytaj ich gry.

4. Obowi±zki mg.
  • Mg winien odpisywaæ regularnie, max. co tydzieñ. Chyba, ¿e ma jakie¶ wa¿ne zajêcia. Wtedy powinien poinformowaæ o tym graczy.
  • Odpisy mg powinny* mieæ 3 linijki monitorowej d³ugo¶ci.
  • Ka¿dy mg powinien braæ udzia³ w pomocy przy naborach.
  • Jeden Mistrz Gry mo¿e prowadziæ maxymalnie 6 gier.

Regulamin napisany przez Legendsa.

* Nie polecam nadu¿ywaæ tego s³owa, bo zawsze mo¿e zostaæ usuniête :) .

Poradnik gracza napisa³/a:
Mój odpis - poradnik gracza.

Czy chcesz...
  • Wiedzieæ jak pisaæ tak, ¿eby znacznie milej siê czyta³o?
  • Wiedzieæ jak pisaæ, by ¶wieciæ przyk³adem dla innych?
  • Wiedzieæ jak odpisywaæ, aby Twój mg by³ z Ciebie dumny?

Je¶li na którekolwiek pytanie odpowiedzia³e¶ twierdz±co, drogi czytelniku, zapraszam do dalszej lektury tego poradnika. W nim dowiesz siê jak bezbole¶nie, w bardzo krótkim czasie napisaæ ³±dny i sk³adny odpis, który bêdzie mia³ oko³o piêciu linijek, oraz bêdzie zawiera³ poprawny styl odpisu.

1. Czasy
Jak zapewne wiesz, nowy regulamin postanawia, ¿e nie mo¿na pisaæ w czasie przesz³ym (pozdrawiam poxera ^^ ). W takim razie jak pisaæ? Za³ó¿my, ¿e mamy taki post:
Cytat:
U¶miechn±³em siê, ledwo powstrzymuj±c siê od wybuchniêcia ¶miechem z zaistnia³ej sytuacji.
-Nie musisz... Chêtnie to zobaczê. Oder willst du es nich? (poetycko: Czy mo¿e sobie tego nie ¿yczysz?)
Zacz±³em pomagaæ Michelle i podnosi³em kartki.

Uch, co¶ tu nie pasuje, nieprawda¿?
Cytat:
U¶miecham siê, jednocze¶nie próbuj±c powstrzymaæ siê od wybuchu ¶miechu w zaistnia³ej sytuacji.
- Nie musisz... Chêtnie to zobaczê. Oder willst du es nich? (poetycko: Czy mo¿e sobie tego nie ¿yczysz?) - Mówiê. Zaczynam pomagaæ Michelle i podnoszê jej kartki.

Znacznie lepiej, nieprawda¿?
Podsumowuj±c: pisz w czasie tera¼niejszym (ci±g³ym), oraz najlepiej w przysz³ym planowanym (np. "Nastêpnie idê do Centrum Pokemon".)

2. Opis
No dobra, mamy ju¿ posta. Wygl±da on niezbyt ciekawie, na styl takiego:
Cytat:
- Yyy... oczywi¶cie. - mówiê, podpisuj±c siê na notatniku. Biorê paczkê od go¶cia. - Dziêki za paczkê. - dodajê zamykaj±c drzwi. Tylko nie trzaskam. Szybko skaczê na ³ó¿ko i otwieram pakunek. Co w nim by³o?

No tak, trochê krótko. Ledwo dwie linijki. Ale przecie¿ mo¿na d³u¿ej, prawda? Spróbujmy napisaæ drugie "Dziady":
Cytat:
- Uhm... no tak, dziêkujê. - Mówiê, po czym podpisujê siê niebieskim d³ugopisem na notatniku. Nastêpnie oddajê przyrz±d pi¶mienniczy, oraz notatnik. Idê do drzwi wypuszczaj±c kuriera. - Dziêki za paczkê, bardzo siê przyda! - Dodajê, zamykaj±c za nim drzwi. Staram siê nie trzasn±æ, bo dzi¶ wymiany drzwi to nie s± tanie rzeczy... Gdy je zamknê, skaczê na ³ó¿ko. Pe³en emocji otwieram paczkê, przeszukuj±c jej zawarto¶æ w poszukiwaniu u¿ytecznych rzeczy pierwszej potrzeby. Dok³adnie przegl±dam wszystko, aby nie zgubiæ nawet ma³ego pods³uchu (bo kto wie, kto dzi¶ nadaje paczki? opcji jest wiele: bandyci, z³odzieje, policja, mafia...). Na koniec dzielê rzeczy na dwie grupy: zbêdne i niezbêdne.

No proszê, Wysz³o prawie trzy razy d³u¿ej. A ile zajmuje taki post? My¶lê, ¿e dla nieprzyzwyczajonych bêdzie to oko³o dziesiêciu minut. Weterani poradz± sobie w trzy do piêciu minut.

3. Czêste b³êdy.
Mamy ju¿ odpowiedni styl, oraz d³uga¶ny odpis. Ale mimo wszystko nale¿y uzbroiæ siê w cierpliwo¶æ, bo to nie wszystko. Po pierwsze sprawdzamy, czy ka¿de podre¶lone s³owo czerwon± lini± jest na pewno dobre. Je¶li nie, poprawiamy. Na koniec jeszcze jedna sprawa. Nigdy nie piszcie czego¶, co nie napisa³ wasz mg (np. ¿e kolega dobrze gotuje (chyba ¿e w przypuszczeniu), widzicie kamieñ i siê potykacie, znajdujecie 20 dolców). Takie b³êdy bardzo ra¿± w oczy, s± nieprzyjemne. A mg mo¿e czasem zrobiæ wszystko na odwrót (np. ¿e gubisz 20$ :D ).

To wszystko, mi³ego pisania!

Napisane przez Legendsa.

Regulamin Day-Care napisa³/a:
Regulamin Day-Care

• Day-Care ma na celu u³atwienie hodowli Pokemonów wszystkim graczom.
  • Day-Care jest p³atne.
  • Skorzystaæ z Day-Care mo¿e tylko osoba, której Mistrz Gry wyrazi na to zgodê.
  • Temat w Day-Care powinien zawieraæ taki formularz:
    Kod:
    [b]Gatunek Pokemona:[/b]
    [b]Obecny Poziom i Do¶wiadczenie:[/b]
    [b]Czas Trwania Wizyty:[/b]
    [b]Koszt £±czny:[/b]

• Lista Taryf jest dostêpna poni¿ej.

• Oferta Srebrna: Twój Pokemon otrzymuje 1 level up, za ka¿dy dzieñ w Day Care. Koszt za dzieñ wynosi 2% ca³ej Twojej kwoty.
  • Oferta Z³ota: Twój Pokemon dostanie u nas dodatkowe trzy poziomy przez ka¿de dwa dni! Koszty s± niewielkie, jedynie 5%.
  • Oferta Krystaliczna: Ekskluzywna oferta niesie wiele korzy¶ci! Jeden z Twoich podopiecznych otrzyma a¿ 4 poziomy w trakcie JEDNEGO DNIA! Jednak¿e ma to te¿ swoje koszty, mianowicie 10% od dnia.
  • Oferta Szmaragdowa: Dwoje Twoich Pokemonów otrzyma po jednym poziomie ka¿dego dnia! Jednak¿e ze wzglêdu na du¿e zapotrzebowanie na karmê, cena wzrasta do 5% dziennie.
  • Oferta Szafirowa: Je¶li nie martwisz siê liczbami, które pokazuje Twój Pokedex, mamy tak¿e specjaln± ofertê. Za niewielk± kwotê (zaledwie 7%), Twój Pokemon zostanie pod nasz± opiek± na dwa dni. Prawdopodobne jest, ¿e po wizycie nauczy siê nowego ataku, b±d¼ te¿ bêdzie znacznie bardziej szczê¶liwy i chêtny do wspó³pracy, a jego si³a wzro¶nie. (efekty pobytu zale¿ne s± od mg).

Oprócz tego, oferujemy tak¿e mo¿liwo¶æ rozmna¿ania Pokemonów. Wystarczy, ¿e macie dwoje podopiecznych tej samej grupy rozmna¿ania (Polecam sprawdziæ grupy na Pokedexie Pokeserwisu).
  • Oferta Czarno-Bia³a: Oddaj nam swoje dwa Pokemony tej samej grupy rozmna¿ania, a otrzymasz z powrotem t± dwójeczkê na tym samym poziomie, oraz jajeczko! Niestety pasibrzuchy, nie jest ono przeznaczone na jutrzejsze ¶niadanie. Koszt takiej atrakcji to zaledwie 3% (phi).

Teraz jedna, wa¿na sprawa. Je¶li oddajemy na przyk³ad Zigzagoona na poziomie 6 i 12% exp i wybieramy ofertê srebrn±, to otrzymujemy Zigzagoona level 7 BEZ 12% expa. Ta ró¿nica siê niweluje (efekt Rare Candy).
Zapraszamy do udzia³u! Niestety, nie oferujemy na razie Clubcard. Po ni± id¼cie do Tesco.

Napisane przez Legendsa.

Regulamin Aukcji napisa³/a:
Regulamin Aukcji!

1. Ogólnie

• Czy masz dosyæ patrzenia na swojego nieudacznika?
  • Czy chcia³by¶ mieæ konkretnego poksa od konkretnej osoby?
  • Czy chcia³by¶ zarobiæ trochê kasy na swoim boxowym Magikarpiu?

Je¶li tak, to skorzystaj z Aukcji! Mo¿esz tu sprzedaæ swojego Pokemona w dwóch ofertach: licytacji, oraz na Kup Teraz! Dlatego w³a¶nie musisz dok³adnie napisaæ jak, za ile, gdzie. Najlepiej skorzystaj z tego formularza:
Kod:
[b]Pokemon i jego dane:[/b] (to daj dane swojego Pokemona)
[b]Cena Wywo³awcza:[/b]
[b]Cena Kup Teraz:[/b] (opcjonalnie)
[b]Czas Trwania:[/b]
[b]Gratisy:[/b] (mo¿esz dodaæ za friko np. pokeballa, czy co¶. Lud chêtnie kupuje gratisy!

2. Zakupy
Jak powszechnie wiadomo, do zakupu trzeba mieæ trzy rzeczy: szmalec, zgodê mg i chêci kupna. Gdy wszystkie trzy warunki, licytuj. Kupionego poksa do³±cz do boxu, odejmij kasê z sygnaturki.
Jaja sprzedajemy, ale nie polecam za wysokich cen (niespodzianka).
Je¶li masz jakie¶ pytania, wy¶lij PW do Legendsa. Koszty: mi³y u¶miech :D .

Napisane przez Legendsa.

Poradnik Stratega napisa³/a:
Poradnik Stratega

Có¿, jak zapewne wiecie, gry PBF maj± dawaæ rado¶æ. Przyjemno¶æ z czytania, wczucia siê w rolê itp. Jednymi z najmilszych tre¶ci do czytania s± taktyki bitewne. Który mg nie lubi ich czytaæ? A tak¿e wy macie z ³adn± taktyk± wiêksze szanse na zwyciêstwo. Tutaj dowiecie siê jak pisaæ, aby wasza gra nabra³a kolorów :) .

1. Otoczenie
Mamy ju¿ piêkn±, krótk± i zwiêz³± tre¶æ:
Cytat:
- A wiêc dobrze! Leer! A nastêpnie postaraj siê po³±czyæ Double Kick i Pound! Przykro mi Sumo, ale mój Treecko "nienawidzi przegrywaæ" - Powiedzia³em u¶miechaj±c siê lekko do przyjaciela, a widz±c, ¿e dalej mnie lekcewa¿y doda³em:

Kurde, co¶ dziwne to...
Ale zawsze mo¿na rozwin±æ.
Cytat:
- Dobrze Treecko! Idzie ca³kiem nie¼le, trzymaj siê! Zacznijmy klasycznie, krótki atak Z³ego Spojrzenia! Musimy nieco go os³abiæ w obronie, musmy. Gdy ju¿ wykonasz jeden taki cios, poszukaj drzewa. Wskocz na nie, a nastêpnie zeskocz z pe³n± par± na Elekida! Postaraj siê otoczyæ sw± w³asn± energia zmieszan± z wiatrem, ¿eby zniwelowaæ efekt Parali¿u, który mo¿e Ciê dopa¶æ przy jego specjalnej zdolno¶ci. Uderz go mocno ogonem, nastêpnie wybij siê od niego z r±k i odskocz. W nastêpnej kolejce mocno zacznij na niego szar¿owaæ. Zbierz ca³± moc w rêkach, odbij siê od drzew. Gdy bêdziesz lecia³, wykonaj na przeciwniku atak Podwójnego Kopniêcia! Mocny cios nam siê przyda, aby go zko³owaæ. Celuj w jego "magnetyczne rogi"! To jeden z jego czulszych punktów! Pó¼niej ukryj siê w krzakach. Gdy Elekid zaatakuje Piorunuj±c± Piê¶ci± wyskocz, a nastêpnie pacnij go z ogona i odskocz do nastêpnego krzaka. Powtórz ten manewr, a¿ mu siê znudzi bezpo¶redni atak! Na koniec rzuæ w niego trochê piasku, celuj w oczy. Musimy go na chwilê o¶lepiæ, priorytetowo. Wierzê, ¿e Ci siê uda!

No, znacznie lepiej, nieprawda¿?
Zastosowano tu kilka ¶rodów. Najbardziej widoczne jest chyba manewrowanie natur±. Dla przyk³±du: atak piaskiem, skakanie po drzewach, ukrywanie siê w krzakach. Dziêki takim rzeczom znacznie ³atwiej wygraæ, a i milej siê czyta. Dlatego zawsze pro¶ mg o podanie opisu terenu, spróbuj go wykorzystaæ.

2. Ataki
Przyjrzyjmy siê jeszcze raz poprzedniej taktyce (nie, nie tej "surowej"). Jak widaæ zastosowane zostaly nazwy polskie. Ró¿ne s± wersje, ja ich u¿ywam na codzieñ. Ale nie tylko wyuczone ruchy s± wa¿ne. Popatrzmy na fazê, gdy Treecko leci na Elekida. Komenda mówi, ¿eby spróbowa³ otoczyæ siê energi±. Taka kombinacja mo¿e sprawiæ np. ¿e przeciwnik zostanie sparali¿owany, mocniej oberwie, albo mo¿e to po prostu tworzyæ zaporê przeciw atakowi. Ka¿dy Pokemon typów specjalnych (np. woda, trawa, trucizna) posiada tak± w³a¶nie energiê. To dziêki niej mo¿liwe s± ataki takie jak Kula Energii, czy Wodna Broñ. Pamiêtajmy o tym, próbujmy wykorzystaæ drzemi±ce moce naszego pupila.

3. Nauka
No dobra, a co jak mamy Spoinka, który umie zaledwie Plu¶niêcie? Wtedy próbujmy dzia³aæ naturalnie (nie mowa tu o waleniu kijem). Taki Pokemon mo¿e sprawiæ np. ¿e kij nieopodal bêdzie sie unosiæ. Mimo ¿e nie umie Konfuzji, gdzie¶ ma jakie¶ szcz±tku tego ruchu. Mo¿liwe, ¿e dziêki takim treningom przedwcze¶nie nauczy siê tego ruchu (ale to nie jest pewne, zale¿y od tego czy mg dostanie du¿± ³apó... yyy, czy mu siê spodoba ten pomys³).

4. Obrona
Jak powszechnie wiadomo, walka nie skupia siê tylko na atakach. Wa¿na jest te¿ obrona. W tym cleu powsta³ szereg ataków typu Wzmocnienie, Straszna Twarz, czy chocia¿by Atak Piaskiem. Nie marnujmy te¿ dobrodziejstw natury. Ka¿dy atak daje skutki, os³abia przeciwnika. Najlepiej na pocz±tek siê przygotowaæ: u¿yæ wzmacniaczy, os³abiæ obronê przeciwnika, zwiêkszyæ prêdko¶æ itp. Wiadomo - latarka lepiej ¶wieci im mocniejsze baterie.

¯yczê wszystkim po³amania klawiatury w pisaniu taktyk, nie zmarnujcie tego poradnika! Przynajmniej próbujcie, a z czasem dojdziecie do perfekcji.

Napisane przez Legendsa.

Poradnik Mistrza Gry napisa³/a:
Poradnik Mistrza Gry

Zapewne widzia³e¶ kiedy¶ Mistrzów Gier z takich for jak Pokemon Polska, albo chocia¿by Astville, czy Revival. Nieraz pewnie siê zastanawia³e¶ "kurna, co oni maj±, czego ja nie mam" porównuj±c odpisy.
Mam nadziejê, ¿e ta lektura pomo¿e wam w nauce d³ugich odpisów :) .

1. D³ugo¶æ
Jak to zwykle bywa, zacznijmy od którtkiego porównania.
post gracza napisa³/a:
Pierwsze uczucie jakiego dozna³am s³ysz±c ten g³os to by³o: NIEMO¯LIWE! ON MA DZIEWCZYNÊ!! Poczu³am jak moja krew zaczyna wrzeæ.. opanuj siê.. Mo¿e to siostra.. Wziê³±m kolejny ³yk wody. Chyba tylko po to ¿eby zaj±æ siê czyms dopóki nie wejdziemy do wie¿owca.
-Eeee, kto to by³??- zapyta³am.

post mg napisa³/a:
- Moja m³odsza siostra dla której kupi³em Liony i t± czerwon± herbatê. - odpowiedzia³ z lekkim u¶miechem - A co, my¶la³a¶, ¿e dziewczyna?

No tak, widaæ ró¿nicê. To powinno siê nazywaæ "Mistrz Graczy" i "Ten od gier"... Spróbujmy napisaæ co¶ wiêcej.
Odpis Mistrza Gry napisa³/a:
Kenta chwilê my¶la³ co odpowiedzieæ, bo widzia³ rozdra¿nienie na Twojej twarzy. Po kilku sekundach wyduka³, trochê zaniepokojony Twoim zachowaniem.
- Uhm... to tylko moja siostra. M³odsza siostra. W³a¶nie dla niej kupi³em Liony, oraz czerwon± herbatê. Innej nie pija. - Odpowiedzia³, z lekkim zamieszaniem. Chyba nigdy nie widzia³ dziewczyny podczas wahania nastroju C:. - A co my¶la³a¶, ¿e to moja dziewczyna? - Zapyta³ z u¶miechem na twarzy, widac by³o ju¿ jego rozbawienie. Chyba nie tylko ty masz regularne wahania nastrojów... Po krótkiej chwili ch³opak otworzy³ drzwi.

Ju¿ lepiej, nieprawda¿? Odpisy na 5 linijek to najlepsza metoda. Wtedy gra zaczyna nabieraæ kolorów. Ta d³ugo¶æ jest najlepsza, szczerze polecam!

2. Jako¶æ
No dobra, mamy d³ugie niczym droga nad Morskie Oko. Teraz trzeba pomy¶leæ co zrobiæ, ¿eby nie zanudziæ czytelnika. Najlepiej przeczytaæ to dwa razy, sprawdziæ na którym momencie tracimy uwagê, po czym zredagujmy te momenty, przy których przysypiamy :D .

3. Szybko¶æ Wydarzeñ
Mamy 7 stron gry. Nasz gracz posiada sze¶æ poków, dwie odznaki i trzydzie¶ci Pokeballi. Co¶ tu kurna nie gra...
Niektórzy mg maj± tendencjê do bardzo szybkich wydarzeñ. Dlatego najlepiej popatrzyæ na to na oko: najlepiej dodawaæ w±tki poboczne (np. szukanie zagubionego listu, czy co¶). Takie rzeczy powoduj±, ¿e mo¿na zdobyæ do¶wiadczenie (np. exp za walkê), przyzwyczaiæ gracza do swojego stylu, urozmaiciæ grê.
Nie mówiê co ile walka o odznakê, bo to nie moja sprawa. Powiem tlyko, ¿eby¶cie mieli umiar. Za szybko, ¼le. Za wolno, te¿ ¼le. Powodzenia!

4. Mêka Klawiatury
Ka¿dy chyba ma czasem tak, ¿e nie chce mu siê odpisaæ, a pasuje. W takich wypadkach polecam nic nie robiæ. Najlepiej wtedy poczytaæ gry innych mg, a odpisaæ dopiero, gdy nabierzemy weny. Tak bêdzie najlepiej. Nudny odpis to tylko mêka dla gracza, tak samo dla nas.

5. Dzia³alno¶æ
Od kiedy gracz pisze w czasie tera¼niejszym, nale¿y opisywaæ co z jego planów siê udaje, a co koñczy siê fiaskiem. Po naszemu, trzeba przedstawiæ akcjê dziej±c± siê w po¶cie gracza. Nie mo¿e byæ tak ¿e kto¶ pisze ¿e planuje skoczyæ na bungee, a mg od razu pisze ¿e siê wywali³. Najpierw trzeba przedstawiæ sytuacjê. To u³atwia robotê wszystkim.

6. Opisy
Nawet je¶li bêdziemy mieæ d³ugie teksty, nic nie wskóramy bez opisywania przyrody. Zawsze pamiêtajcie, aby opisywaæ stany emocjonalne ludzi, otoczenie, co siê znajduje w mie¶cie, gdzie kto¶ idzie, czy s± jakie¶ drogowskazy, ludzie itp. Znowu - zwiêksza d³ugo¶æ, zwiêksza jako¶æ. Nie bawmy siê w Homera, ale mimo wszystko starajmy siê w miarê dok³adnie opisywaæ, co siê dzieje.

7. Podziêkowania
Na tym miejscu chcia³bym podziêkowaæ ka¿demu czytelnikowi, dzieki Tobie pisanie tego poradnika ma sens. Równocze¶nie chcia³bym ¿yczyæ ka¿demu ciekawych gier, mi³ych graczy i wspania³ych przygód. Pamiêtajcie - szkolicie przysz³ych mg. A ¿eby byli tacy jak wymarzycie sobie, b±d¼cie tacy i wy. Cz³owiek najszybciej uczy siê przez przyk³ad. Bye!

Napisane przez Legendsa.

Lista mg napisa³/a:

Blue
Overload!
== O mnie ==
== Zapisy ==

Byakurai
Jedno wolne miejsce!
== O mnie ==
== Zapisy ==

Inaku¶
Jedno wolne miejsce!
== O mnie ==
== Zapisy ==

James18
Dwa wolne miejsca!
== O mnie ==
== Zapisy ==

Legends
Jedno wolne miejsce, lecz musisz siê postaraæ :D !
== O mnie ==
== Zapisy ==

Nenloth
Overload!
== O mnie ==
== Zapisy ==

Plutonio
Dwa wolne miejsca!
== O mnie ==
== Zapisy ==

Valen
Overload!
== O mnie ==
== Zapisy ==

Xillor
Dwa wolne miejsca!
== O mnie ==
== Zapisy ==

Napisane przez Legendsa.
Ostatnio zmieniony przez Vabigoon 29 Kwiecieñ 10, 13:27, w ca³o¶ci zmieniany 20 razy  

Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Do³±czy³a: 05 Lis 2008
Sk±d: Stettin an der Oder
Kontakt:
Wys³any: 27 Kwiecieñ 10, 10:57   

Tak, jest co¶, co mo¿na by dodaæ. Kilku graczy, tak dla przyk³adu:
Cytat:
- Dobrze, wiêc wracaj! Id¼ Treecko u¿yj Double Kick! - powiedzia³em rzucaj±c kuleczkê na ziemiê.

Nie potrafi napisaæ niczego innego ni¿ "xxx u¿yj yyy". Wiêc, wed³ug mnie przyda³oby siê dodanie punktu pt. "Jak napisaæ dobr± taktykê".

Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa

Cytat:
[Dzisiaj 11] Nexus DominLoL: co to ten ca³y legwan? czy jest to smaczne ]

Dziêkuje wszystkim osobom na PC, za to, ¿e s±.
Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie xD
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ xD )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am xD
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
Dziêkujê te¿ innym osobom, których nie wymieni³am - niestety, jest limit znaków -_-

Legends 
Powoli siê wkrêca
5th gen forever...

Kontakt:
Wys³any: 27 Kwiecieñ 10, 13:40   

Poradnik dla pisania taktyk ju¿ gotowy, mo¿na siê wypowiadaæ :D .
I dla Mistrza gry gotowy. To cyba na tyle. UFF... -_-

valen 
Gapa, gubi PokeBalle

Do³±czy³: 29 Wrz 2009
Sk±d: Kanto
Wys³any: 27 Kwiecieñ 10, 18:47   

Fajnie i dobrze zrobione, jak dla mnie wszystko ok.

Sygnatura użytkownika
Nakarm moje jaja :prosi:

A ju¿ najbardziej to ciemnozielone z lewej.

Byakurai 
Potrafi spojrzeæ Brockowi w oczy |D
Bear wants justice

Do³±czy³: 14 Sie 2009
Sk±d: z Rudy ¦l±skiej
Wys³any: 27 Kwiecieñ 10, 19:12   

wszystko jest super. Lista MG te¿ od¶wie¿ona (ta ja mam dwa miejsca wolne [szczegó³])

Sygnatura użytkownika

*Had to be me. Someone else might have gotten it wrong*

Ich bin eine :zombie:

Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Do³±czy³a: 05 Lis 2008
Sk±d: Stettin an der Oder
Kontakt:
Wys³any: 28 Kwiecieñ 10, 09:03   

O kur... *urywa, patrz±c na poradniki i inne teksty Legendsa* Mówi³am, ju¿, ¿e ciê kocham? :D
Nie, no wszystko ³adne, krótko i trafiaj±ce do ka¿dego mózgu :D

Nie no, oczywi¶cie teraz ja musia³am i¶æ pod ostrza³, no nie?

Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa

Cytat:
[Dzisiaj 11] Nexus DominLoL: co to ten ca³y legwan? czy jest to smaczne ]

Dziêkuje wszystkim osobom na PC, za to, ¿e s±.
Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie xD
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ xD )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am xD
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
Dziêkujê te¿ innym osobom, których nie wymieni³am - niestety, jest limit znaków -_-

Legends 
Powoli siê wkrêca
5th gen forever...

Kontakt:
Wys³any: 28 Kwiecieñ 10, 11:49   

Inaku¶ napisa³/a:
Mówi³am, ju¿, ¿e ciê kocham? :D

Tia, w sygnie z komend± [ you ] .

Blue siê poprawi³a, da³em jej spokój.
Byaka ju¿ nie chcia³em bardziej mêczyæ, powiedzia³by ¿e siê na niego uwzi±³em.
James za ma³o napisa³, nie mam za co go na razie "opieprzyæ" :D .
Nena ju¿ mêczy³em w poprzednim poradniku, starczy.
Siebie nie mam za co jak na razie "pochwaliæ" :D .
Plutek pisze dobrze, ma spokój.
Valen w ogóle nic nie robi.
Xillor to mistrz, ma ¶wiêty spokój.
A Tobie ju¿ obieca³em cytat na GG, ciesz siê :D .

Btw. mo¿e jeszcze rozpiskê liderów zrobiæ? Czy sami ustalacie?

Byakurai 
Potrafi spojrzeæ Brockowi w oczy |D
Bear wants justice

Do³±czy³: 14 Sie 2009
Sk±d: z Rudy ¦l±skiej
Wys³any: 28 Kwiecieñ 10, 12:18   

dobra, dobra Legends przecie¿ siê poprawiam

Sygnatura użytkownika

*Had to be me. Someone else might have gotten it wrong*

Ich bin eine :zombie:

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów