Wys³any: 19 Kwiecieñ 10, 09:26 Trenero-hodowca chce zdobyæ 8 odznak i pieni±dze dla rodziny
Obudzi³o Ciê ciche pokas³ywanie twojej mamy. Us³ysza³e¶ kroki. To twoja ciocia sz³a do mamy z tabletkami i wod± do popicia. Twoja mama po³knê³a tabletki popi³a je wod± i po³o¿y³a siê. By³a bardzo zmêczona po wczorajszym dniu. Zaraz po tym do Ciebie przysz³a ciocia, usiad³a na brzegu ³ó¿ka i pog³aska³a Ciê po g³owie. Po cichu powiedzia³a "Powodzenia w podró¿y" i wysz³a. Kiedy wysz³a da³o siê us³yszeæ cichy p³acz, a zaraz potem rozmowê. To twoja ciocia rozmawia³a ze sob±. Mówi³a, ¿e twoja mama jest powa¿nie chora i potrzeba dosyæ du¿o pieniêdzy na jej rehabilitacjê i mo¿e ju¿ dzi¶ pój¶æ do szpitala, a ona zostanie sama, te¿ schorowana i biedna wraz ze swoim Pokemonem.
S³ysz±c te s³owa szybko wstajê i ubieram siê . Nastêpnie idê do Ciotki i pytam siê co móg³bym zrobiæ i co ma na my¶li mówi±c " Powodzenia w Podro¿y"? Jestem bardzo ciekaw co siê kryje za tymi s³owami. Mo¿e ju¿ bêdê móg³ wyruszuæ w samodzielna podró¿ pokemon.
-No, z mam± ju¿ ustali³y¶my - kaszel -, ¿e wyruszasz w podró¿ Pokemon. Oczywi¶cie, je¶li chcesz mój drogi. A je¶li chodzi o mnie, to na razie dziêkujê, nic mi nie potrzeba. A i jeszcze jedno, proszê - powiedzia³a ciotka daj±c Ci b³yszcz±cy PokeBall z prawdziwego zdarzenia oczywi¶cie. - O, twoja mama znów czego¶ chce, poczekaj tu chwilê ja zaraz wrócê, tylko jej pomogê, bo jak wiesz, jest ju¿ schorowana i mo¿liwe, ¿e pójdzie do szpitala, ale nie mamy pieniêdzy na jej rehabilitacjê i leczenie. Ach, co za ¶wiat - cicho za³ka³a twoja ciocia i posz³a do twojej mamy zostawiaj±c Ciê samego na korytarzu.
Przez chwilê nie wiem co robiæ... po chwili biegne do pokoju i zaczynam siê pakowaæ biorê tylko rzeczy które mi siê przydadz±, gdy siê spakowa³em zobaczy³em ten b³yszcz±cy pokeball... zastanawia mnie on... Po chwili idê do Ciotki i pytam siê o niego i o mojej decyzji ze chce wyruszyæ w podró¿ . Po rozmowie planujê i¶æ i powiedzieæ o wszystkim mojej mamie oraz po¿egnaæ siê z ni±.
Szybko siê spakowa³e¶ i wszed³e¶ do pokoju mamy, wcze¶niej prosz±c ciotkê o pozwolenie. Zgodzi³a siê i lekko u¶miechnê³a, kiedy dowiedzia³a siê, ¿e wyruszasz w podró¿. Twoja mama le¿a³a na ³ó¿ku z rozkopan± po¶ciel± i na poduszce. Pokas³ywa³a, a kiedy us³ysza³a, ¿e wchodzisz ¿yczy³a Ci powodzenia w podró¿y, a do rêki w³o¿y³a Ci PokeDex. Potem zasnê³a i ciocia kaza³a Ci wyj¶æ z pokoju, aby mamy nie przemêczaæ.
Po opuszczeniu pokoju pytam siê cioteczki co to za pokeball i czy co¶ w nim jest? By³em bardzo ciekaw ? a i gdzie mogê siê udaæ po pierwszego pokemona? Oraz czy jeszcze dostanê jakiego¶?
Ciocia zamknê³a drzwi matczynego pokoju i cicho odpar³a, ¿e PokeBall jest dla Ciebie, a w nim jest Pokemon. Powiedzia³a, ¿e w³a¶ciwie, mo¿esz podró¿ ju¿ zacz±æ w koñcu masz Pokedex, Pokemona, a resztê kupisz w pobliskim markecie. Potem posz³a do kuchni i zrobi³a tobie i sobie ¶niadanie, sk³adaj±ce siê z kanapek z serem i rzodkiewk±.
Jem szybko i nie mog±c siê zobaczyæ i doczekaæ co mnie czeka szybko ubieram siê i wybieram pokemona jestem niesamowicie ciekaw jaki pokemon w nim jest i odrazu w³±czam pokedex, aby zdobyæ jakie¶ informacje o nim oraz to jakimi atakami mo¿e siê pos³ugiwaæ.- Ciociu jeszcze raz dziêkujê bardzo - mówiê to i ¶ciskam ja bardzo mocno.
Po ubraniu siê wyrzuci³e¶ PokeBall, a z niego wysz³a ... Chikorita. Ma³a, fajna Chikorita. Kiedy w³±czy³e¶ PokeDex zobaczy³e¶, ¿e jest w nim trochê mechanizmu. Nie zrazi³o Ciê to i zacz±³e¶ naciskaæ pojedyncze guziki. Niestety na razie nie umia³e¶ siê jeszcze pos³ugiwaæ PokeDexem. Twoja ciocia gdzie¶ wysz³a, prawdopodobnie do piwnicy, gdzie wyjmowa³a przetwory. ¯eby wyruszyæ w podró¿ jeszcze trochê trzeba by³o poczekaæ. Mog³e¶ poogl±daæ telewizjê, poczytaæ ... Mia³e¶ du¿o ró¿nych mo¿liwo¶ci zanim wyruszysz w pasjonuj±c± podró¿.
I witaj Chikorita i pog³aska³êm mojego nowego pokemona . Nastêpnie ide z nim do mojego pokoju i szukam jakich¶ informacji o obs³udze pokedexa i ogl±dam mapy aby zapoznaæ sie z tras± podró¿y. Nastepnie ide do ciotki po mogê jej w codziennych czynno¶ciach.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.