POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: PokeMan
24 Maj 12, 16:40
¦ledzi, Kradnie, Zakabluje...
Autor Wiadomo¶æ
Legends 
Powoli siê wkrêca
5th gen forever...

Do³±czy³: 03 Lis 2008
Sk±d: White Lake
Kontakt:
Wys³any: 14 Kwiecieñ 10, 17:05   Â¦ledzi, Kradnie, Zakabluje...

Afil's Game

- Oto miasteczko New Bark! Ka¿dy znajdzie tutaj co¶ dla siebie: uczelnia Profesora Elma, ma³e sklepy, wiele domków mieszkalnych! Niesamowita atmosfera jest tutaj o tyle weselsza, ¿e nigdy nie tocz± siê tutaj walki Pokemon. No, chyba ¿e jakie¶ mendy przyjd± z Magikarpiami… Bezpo¶redni dostêp do morza, bezpo¶rednio obok klubu pi³karskiego FC NB. Idealne po³o¿enie, bo blisko morza. Po przegranym meczu, od razu mo¿na i¶æ siê utopiæ ze z³o¶ci… – Ryknê³o co¶ w mikrofonie zaczepionym u ucha pewnego cz³owieka, który siedzia³ na drzewie. Dos³ownie, bo mia³ tam malutki domek. Full Exclusive: kibel za krzakiem, kuchnia gdzie okiem siêgn±æ (restauracje), rewelacyjny po¿ó³k³y materac do spania, oraz zestaw kilku ksi±¿ek o hodowli Pokemonów. Kole¶ na drzewie mia³ ko³o piêtnastu lat (a przynajmniej na tyle wygl±da³). Ubrany by³ w niebiesk± bluzê z gigantycznym nadrukiem w jakim¶ podchwytliwym jêzyku (niektórzy mówiê, ¿e to jêzyk elfów, inni mówi± o marsjanach). W ka¿dym razie na to za³o¿y³ p³aszczopelerynê, w kolorze jak najbardziej niebieskim. Na nogach widnia³y jeansy nieznanego pochodzenia (lepiej go nie znaæ). Ch³opak celowa³ lornetk± w okno u „s±siada”, konkretnie na obraz w telewizorze. Wra¿enia d¼wiêkowe prawdopodobnie odbiera³ zamieszczonym tam pods³uchem.
Niezbyt przyjemna pogoda, zimne, jesienne popo³udnie… Z³ote li¶cie na drzewach, do tego przera¼liwie zimny wiatr. A¿ spaæ siê chce, od niskiego ci¶nienia (jaki¶ magister od meteorologii na TVNie mówi³, ¿e jest ko³o 955 hektopaskali).
Dzieñ w takim mie¶cie mo¿e byæ przyjemny, ale nie dla przeciêtnego menela na domku na drzewie. Noc tutaj to mêczarnia, a najbli¿szy hotel jest do¶æ drogi…
Z nudów wybra³e¶ siê na spacer zostawiaj±c swoje cenne mienie w domku. Ulice miasta by³y pe³ne bawi±cych siê balonami dzieci, oraz ma³ymi rookie z Chickoritami walcz±cymi przeciwko Charizardowi jakiego¶ kozaka. Dopiero teraz w oddali us³ysza³e¶ pêdz±cego cz³owieka z baseballówk±:
- Tu jeste¶ ma³y gówniarzu! Oddawaj Zapalacza, bo Ci kurna czache rozwale! – Rykn±³, pêdz±c. Ma³y schowa³ Charizarda, grzecznie go odda³ w strachu.
Mijasz kolejne sklepy, nawet nie czytaj±c og³oszeñ. Oprócz jednego, w sklepie sportowym, które przypad³o Ci do gustu:
„¦rednia sprzeda¿ akcesoria do baseballa w Johto: 60 000 kiji, 4 pi³ki. Nie czekaj, b±d¼ numerem 60 001! Zni¿ka 20%!”
No tak, tylko ¿e nie masz tych dziesiêciu stów…
Doszed³e¶ do znanego Ci hotelu: „Big Fish”. Piêæ gwiazdek, full wypas. Tylko ta cena……… Zaraz zaraz… !! ZNI¯KA 50 PROCENT NA DZI¦! Znaczy, dzi¶ Ciê staæ. Pisz±, ¿e odwo³ali jak±¶ wycieczkê i maj± miejsca na psi grosz.

Afil 
Potrafi spojrzeæ Brockowi w oczy |D
Lodowy Rycerz - Yay!

Do³±czy³: 07 Gru 2008
Sk±d: Ciechocinek
Kontakt:
Wys³any: 14 Kwiecieñ 10, 18:03   

- lubie keczup :D ! Mo¿e w³a¶nie dzi¶ siê wy¶piê, ale czy nie lepiej zostawiæ te ,,pieni±dze'' na pó¼niej ? - Cicho zapyta³em samego siebie patrz±c na przyozdobiony pajêczyn± portfel.
- Taaa... bo po co mi sen, jak umrê z g³odu ?
Bo po co mi sen, jak umrê z zimna ?
Bo po co mi sen, jak umrê z odwodnienia ?
Bo po co mi sen, jak umrê przez chorobê ?
Bo po co mi.... a nie skoñczy³y mi siê argumenty..
- Pomy¶la³em chowaj±c ten sam portfel do kieszeni... z reszt± tej samej, bo reszta, trochê dziurawa. Poszed³em nadal w nieznanym nawet sobie kierunku i jak to czêsto ze mn± bywa, spojrza³em na niebo.
- Ta... piêkne niebo, ale jak d³ugo jeszcze mam znosiæ te zmiany ?!
Te zmiany pogody s± chyba najgorsze w tegorocznej jesieni !
Z reszt± jak mo¿na... eeee... zapomnia³em co chcia³em powiedzieæ... jestem ¿a³osny ?
No raczej..
- Pomy¶la³êm i zawracaj±c zacz±³em siê kierowaæ w stronê swojego ,,domku''.

Sygnatura użytkownika
Ich bin eine :ninja:
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7

Legends 
Powoli siê wkrêca
5th gen forever...

Kontakt:
Wys³any: 14 Kwiecieñ 10, 18:23   

Przesz³y: X
Tera¼niejszy ci±g³y: V
Przyszly Planowany: V

- - -

No tak, ciê¿ka sprawa... D³ugo my¶la³e¶ nad tym, co mo¿e siê zdarzyæ, co by siê zdarzy³o podczas nocki na drzewku. No có¿, piêkna wizja...
Z najwiêkszym ¿alem postanowi³e¶ wróciæ do swojego jak¿e przytulnego mieszkanka. Zbli¿a³a siê godzina piêtnasta (s±siad mia³ w³±czone wiadomo¶ci popo³udniowe). Klasyczna pora wy¿erki, tj. szukania okazji na mie¶cie.
*ciamk ¶lamk mlask*
Dobra, koniec posi³ku. Na wpó³ surowy kotlet, z dwoma mro¿onymi frytkami (w jakiej¶ knajpie, o nieznanej nazwie). Smaczne nie by³o, ale na nic innego Ciê nie staæ.
Ukradkiem spojrza³e¶ na hotel, na którym zni¿ka by³a tylko na 40%. Od bidy mo¿e jeszcze masz trochê grosza...
- ¯ulu, menelu i gnido! Wracaj tu! - Rykn±³ jaki¶ szalikowiec, goni±c ma³ego Charmandera. Ten ze strachu pu¶ci³ parê, znaczy ogieñ. Szkoda, ¿e na Twoje drzewko...
*burn burn*
*water water*
Drzewko ugaszone, miejscowa O¦P dzia³a bez pud³a. Tylko pozosta³ jeden problem - masz baga¿e (cudem uratowane), resztki kasy. Za to dachu nad g³ow±, nima.
Facet na hotelu zmienia plakat - teraz próbuje przekabaciæ na 30% - wtedy nie bêdzie Ciê staæ.

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Kontakt:
Wys³any: 14 Kwiecieñ 10, 23:08   

- Nie ma to jak stare ¶mieci... - Pomy¶la³em i dziarskim krokiem poszed³em w kierunku swojej starej bazy w krzakach.
- Tutaj to siê mieszka³o... - I zacz±³em wspominaæ.

- Tak, wtedy to by³o fajnie... co jaki¶ czas przychodzili klienci, a ja grzecznie wykonywa³em zadania. Dostawa³em kasê i giiiitez.
Mia³em nawet niez³y lokal... normalne ³ó¿ko, lampkê, szafki, kran, ogó³em kuchniê, ³azienkê.. a najlepsze by³o to, ¿e wodê i pr±d podbiera³em od s±siadów.
Nawet robi³em to samo z internetem, a teraz to lipa !
S±siedzi siê ubezpieczyli, nie ma jak pr±du podkradaæ, a wody nawet widzieæ.
Internet ma wbudowanego wirusa i za Chiny siê tam nie w³amiê !
Dobrze, ¿e przynajmniej pods³uchów nie znale¼li..
- Skoñczy³em ,,wspominaæ'' i jednocze¶nie opisywaæ sytuacjê, jaka jest pomiêdzy mn±, a s±siadami i, bo siedzia³em przed krzakami jak g³upi menel... wszed³em do ¶rodka zaci±gaj±c zgni³e powietrze do p³uc.
______
Pisa³em na szybko, jak co¶ to napisz. xP

Sygnatura użytkownika

Legends 
Powoli siê wkrêca
5th gen forever...

Kontakt:
Wys³any: 15 Kwiecieñ 10, 15:28   

Afil napisa³/a:
Pomy¶la³em poszed³em zacz±³em Skoñczy³em siedzia³em wszed³em

Wersja ³agodna: szlag mnie trafi.

Pomy¶la³e¶, po czym zacz±³e¶ i¶æ. Niestety jednak mocno siê potkn±³e¶ (jaki¶ menel zostawi³ flaszke po wódce, dwadzie¶cia procent), w wyniku czego spad³e¶ na twarz. Skutkiem by³y: dwa kiwaj±ce siê zêby, duuu¿y siniak na nosie, nadmiernie zaczerwienione policzki.
Jakim¶ cudem doszed³e¶ do krzaków, gdzie wykopana by³a baza. Oczywi¶cie nie wiedzieæ sk±d, ale znajdowa³a siê tam jaka¶ klapa. Pewnie s±siad pozbywa³ siê ¶mieci. Nie czekaj±c d³ugo otworzy³e¶ j±, próbuj±c wej¶æ. Drogê zagrodzi³ Ci jednak ma³y delikwent:

Wygl±da³ na z³ego, zacz±³ pluæ ¿±d³ami. W wyniku nadmiernej salwy jadu, uciek³e¶.
Na tak, do bazy wej¶cia nie ma. Chyba, ¿e jeste¶ hardcorem i jednocze¶nie samobójc±. Pewnie paj±czek ma kilku kumpli...

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Kontakt:
Wys³any: 15 Kwiecieñ 10, 16:16   

Dobra... czaje...
_______

- Rooooooobale !? - Rozwa¿a³em swoj± sytuacjê przed moj± ,,przysz³±'' baz±.
- No i jak tam wej¶æ ?!
Chyba tylko przez... chwilunia mam !
Chyba nadal mam t± moj±... chyba mam.. latarkê.
Mo¿e przestrasz± siê ¶wiat³a !
- I wyobra¿aj±c sobie t± ,,scenê'' i na ,,pa³ê'' biegnê w stronê, tej wcze¶niej wymienionej bazy.

Sygnatura użytkownika

Legends 
Powoli siê wkrêca
5th gen forever...

Kontakt:
Wys³any: 15 Kwiecieñ 10, 16:34   

Styl prawid³owy, ale d³ugo¶æ... Mia³em na my¶li 5 linijek proz±, nie wierszem 3 :...

Chwilê rozmy¶la³e¶, musia³e¶ wszystko na spokojnie przemy¶leæ. Latarka to niby dobre wyj¶cie, ale mimo wszystko trochê ryzyka jest... No ale... Có¿, jako¶ trzeba ¿yæ. Szuka³e¶ w kieszeniach przedmiotu do rozja¶niania otoczenia, potocznie zwanego LATARK¡.
Dobra, jaka¶tam jest. Baterii starczy na trzy minuty, licz±c od teraz. W³±czy³e¶ na swym wiernym zegarku z czasów komunii stoper, aby odmierza³ te trzy, jak¿e wa¿ne minuty. Od nich zale¿y Twa przysz³o¶æ.
Dzielnie otworzy³e¶ klapê, wchodz±c do ¶rodka. Jak mo¿na by³ siê domy¶leæ, przywita³ Ciê wierny kumpel, z którym pozna³e¶ siê kilka minut temu. Przy¶wieci³e¶ mu w oczy, ale nie odnios³o to zamierzonego efektu. Spinarak zacz±³ Ciê ganiaæ po norze, a¿ stamt±d wyskoczy³e¶.
S± dwie opcje: zaprzyja¼niæ siê z paj±kiem (szanse powodzenia = 1%), albo zwiewaæ, albo i¶æ na za¿±dlenie. Wybór Twój.

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Kontakt:
Wys³any: 15 Kwiecieñ 10, 16:51   

Dobijasz mnie tym swoim ,,stylem'' :chory:

- Ten ma³y gnojek zaj±³ mi miejscówkê i nie chce siê wykurzyæ ! - Krzyczê jak gdyby s±siedzi nie mieli mnie do¶æ.
- Teraz tylko jedno wyj¶cie mi zosta³o, no a przynajmniej tak mi siê wydaje... - Mówiê poszukuj±c w kieszeni scyzoryka, gdy go ju¿ wyjmê, zacznê siê kierowaæ w stronê krzaków, a nastêpnie wpadaj±c do ¶rodka ubijê drania.
- Je¶li siê nie uda... to spocznê w pokoju, a je¶li siê uda... to najwy¿ej urwê mu nogê. - Stwierdzam i do dzie³a.

Sygnatura użytkownika

Legends 
Powoli siê wkrêca
5th gen forever...

Kontakt:
Wys³any: 15 Kwiecieñ 10, 17:58   

A konkretnie czym? :miau:

Ciê¿ka sprawa... Tutaj trzeba zastosowaæ prawo d¿ungli, którego nie da siê tak ot z³amaæ. Dla wy¿szego dobra, wyci±gn±³e¶ scyzoryk. Wróæ, nie scyzoryka nie masz. Znalaz³e¶ jaki¶ ma³y m³oteczek, albo co¶ na rodzaj kastetu. Szkoda, ¿e jest do¶æ têpy...
Wszed³e¶ ponownie do swojego starego domku. Przytulnie tu, ciemno¶æ i ciemno¶æ... Prawie nic tu nie ma ( paj±k gdzie¶ znikn±³ ). Rozejrza³e¶ siê nieco bardziej - jest tu jaki¶ stary, zakurzony mebel. Jaka¶ komódka, czy co¶. Ca³o¶æ wygl±da jak stara baza wojskowa.
Nie ma tak dobrze - wróci³ nasz stary znajomy. Tym razem w eskorcie kolegi, który najwidoczniej boi siê bardziej, ni¿ Ty.

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Kontakt:
Wys³any: 21 Kwiecieñ 10, 18:35   

Zasadami xP

- Chwila... chroni³e¶ go ? - Pytam siê paj±czka wskazuj±c na mojego 2 przeciwnika. Patrzê siê z do¶æ dziwnym wyrazem twarzy, ale nie przepraszaj±cym, czy g³upim, ale zaciekawionym.
- Je¶li tak, to spokojnie, a nie bêdê wam wadzi³, mo¿e uda nam siê mieszkaæ razem. - Stwierdzam i ,,wyci±gam rêkê'' do zgody.
- Przy okazji bêdê mia³ obstawê domu... - My¶lê trzymaj±c d³oñ niedaleko paj±ków.

Sygnatura użytkownika

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych