By³ bardzo wietrzny dzieñ. Sta³e¶ na wzgórzu Pallet Town i obserwowa³e¶ akcjê stra¿y po¿arnej. Twój dom sp³on±³ a z nim wszystkie wspomnienia. Twój Sneasel sta³ obok ciebie i patrzy³ na to miejsce tak samo jak ty. Nagle podszed³ do ciebie profesor Oak, dobry przyjaciel rodziny.
-Nie dziwiê ci siê Rahuene ¿e chcesz wyruszyæ w podró¿ i zdobyæ pieni±dze.
Pyta³em siê firmy ubezpieczycielskiej ile bêdzie kosztowaæ nowy dom w Pallet. Sumê oszacowali na oko³o 150.000 jenów. Twoi rodzice prosili ¿eby ci to daæ.- rzek³ profek daj±c ci suchy prowiant, torbê i PokeGear. Ujrza³e¶ te¿ plik papierków. By³o tam 3000 jenów.
-A to ode mnie- doda³ po czym wrêczy³ ci 5 pustych pokeballi, Pokedex, Quick Claw i zdjêcie rodzinne.
Podziêkowa³e¶ mu i poszed³e¶ w stronê Viridian.
Sygnatura użytkownika
Podziêkowania
Nenloth- za wszystko, za nasze wspólne rozmowy na GG, plotki i inne zabawne fikusy. Mogê ci wszystko powiedzieæ ze wszystkiego siê zwierzyæ.
Legends - tobie te¿ siê nale¿y choæby za wspólne chêci przeróbki forum. No i za te gadki na GG
Vabi i Drago - Was pierwszych pozna³am. Vabi za nasze rozmówki na GG Drago za ca³okszta³t
DominLol - Tu jest za co dziêkowaæ. Porady dotycz±ce gier itp. ale te¿ bardziej osobiste rozmowy. Korektorowanie PZG, i jedna ma³a rzecz, której nigdy nie zapomnê
Kierowa³em siê do Viridian, chocia¿ dok³adnie nie wiedzia³em jaki jest w tym cel. Jaki ma sens zatrzymanie siê w tym miejscu? Nie wiedzia³em. Jednak co¶ we mnie kierowa³o mnie tam. M.in. by³o to burczenie w brzuchu - nie pamiêtam kiedy ostatnio jad³em. Musia³em te¿ kupiæ sobie paczkê papierosów i zapalniczkê. By³em zmieszany, potrzebowa³em zapaliæ. Powoli zaczê³y zamykaæ mi siê powieki, bowiem nie spa³em ju¿ dosyæ d³ugo i ca³e to zdarzenie bardzo mnie zmêczy³o. Po chwili stania w miejscu i rozmy¶lania o tym wszystkim ruszy³em do przodu - przecie¿ nie mia³em czasu na bezsensowne postoje.
Bardzo fajny odpis A jak ogólnie, mo¿e byæ? Jakies uwagi? Starter OK?
-------------------------------------------------------------------------------
Wyci±gn±³e¶ Pokedex i zacz±³e¶ w nim szperaæ. Nagle na ekraniku ukaza³a sie taka informacja:
Teraz dopiero dowiedzia³e¶ siê jak potê¿nym pokemonem mo¿e byæ twój Sneasel.
Pokemon zamruga³ dumnie a ty poczu³e¶ ¿e nie jeste¶ w tym wszystkim sam.
Nagle nad twoj± g³ow± zacz±³ kr±¿yæ ma³y Pidgey. Mo¿e to dobry czas na sprawdzenie jego umiejêtno¶ci??
Sygnatura użytkownika
Podziêkowania
Nenloth- za wszystko, za nasze wspólne rozmowy na GG, plotki i inne zabawne fikusy. Mogê ci wszystko powiedzieæ ze wszystkiego siê zwierzyæ.
Legends - tobie te¿ siê nale¿y choæby za wspólne chêci przeróbki forum. No i za te gadki na GG
Vabi i Drago - Was pierwszych pozna³am. Vabi za nasze rozmówki na GG Drago za ca³okszta³t
DominLol - Tu jest za co dziêkowaæ. Porady dotycz±ce gier itp. ale te¿ bardziej osobiste rozmowy. Korektorowanie PZG, i jedna ma³a rzecz, której nigdy nie zapomnê
Rozkaza³em wiêc Sneaselowi zaatakowaæ Pidgeya, chocia¿ patrz±c na mo¿liwo¶ci mojego Pokemona uzna³em, ¿e nie bêdzie mia³ z nim problemu.
- Sneasel! - krzykn±³em - Najpierw u¿yj Leer by zmniejszyæ jego obronê. Nastêpnie zaatakuj go Scratch. Drap go tak d³ugo dopóki nie zemdleje. W razie trudno¶ci z przeciwnikiem u¿yj Icy Wind, powinno go wykoñczyæ. Po czym przygl±da³em siê walce ze zmru¿onymi oczami - musia³em jak najszybciej znale¼æ miejsce, gdzie móg³bym spokojnie siê naje¶æ i przespaæ.
Pidgey nie mia³ szans. Nawet nie zauwa¿y³ kiedy zosta³ pokonany. Sparali¿owa³o go Leer a potem za³atwi³a seria ciosów. Sneasel zrobi³ to jak profesjonalista.
Twój brzuch gra³ tak g³o¶nego marsza ¿a³obnego ¿e nie mog³e¶ wytrzymaæ. Usiad³e¶ gdzie¶ przy drzewie i rozpakowa³e¶ suchy prowiant. By³o tam 10 kanapek i 3 paczki karmy TuttiFrutti dla pokemonów. Sneasel jak wilk dorwa³ siê do pierwszej paczuszki.
Sygnatura użytkownika
Podziêkowania
Równie¿ zabra³em siê za jedzenie. Zjad³em z 5 kanapek, po czym burczenie usta³o. Wsta³em, wyci±gn±³em z kieszeni przedmiot w kszta³cie pazura. Nazywano go Quick Claw, bowiem pazur ten dodawa³ szybko¶ci Pokemonowi. Wrêczy³em go mojemu Sneaselowi jako nagrodê za pierwsz± walkê u mojego boku. Wiedzia³em, ¿e zrobi z niej u¿ytek. Zwin±³em siê szybko i ruszy³em dalej.
Sneasel z wdziêczno¶ci± przyj±³ prezent. Viridian by³o ju¿ widaæ bo to zaledwie parê kroków od Pallet Town. Czu³e¶ tym razem g³ód nikotynowy. Rozpaczliwie przetrz±sn±³e¶ plecak w poszukiwaniu szlugi ale nic tam nie znalaz³e¶. Musisz wytrzymaæ, przezwyciê¿yæ to! Nie chcia³e¶ spojrzeæ Sneaselowi w oczy i powiedzia³e¶ ¿eby¶cie siê ¶cigali do Viridian, jedynie pod pretekstem kupienia fajek w kiosku.
Sygnatura użytkownika
Podziêkowania
Owy g³ód podsun±³ mi bardzo sprytny pomys³. Musia³em natychmiast zapaliæ papierosa, wiêc zaproponowa³em Sneaselowi ma³y bieg do Poke Martu w celach treningowych. Kiedy Sneasel siê zgodzi³ zacz±³em biec jak najszybciej, ¿eby nie zostawaæ w tyle (Sneasele s± bardzo szybkie).
Szybko dosta³e¶ siê do Viridian. Spotka³ ciê dziwny wzrok przechodniów i dzieci. Oczywi¶cie, to Sneasel dotar³ pierwszy do Poke Martu. Weszli¶cie tam razem i zaczêli¶cie rozgl±daæ siê za fajeczkami. Sneasel poszed³ dok³adnie obejrzeæ sklep.
Sygnatura użytkownika
Podziêkowania
W sklepie rozgl±da³em siê nie tylko za papierosami, szuka³em te¿ trochê jedzenia dla siebie, karmy dla Sneasela i jakiego¶ napoju. Suma sumarum, wybra³em papierosy z filtrem, 10 batonów, 5 paczek TuttiFrutti (tak bodaj¿e nazywa³a siê karma) i 2litrowy napój pomarañczowy. Poprosi³em sprzedawcê o skasowanie i przy okazji spyta³em siê, czy dzieje siê w mie¶cie co¶ godnego mojej uwagi. Ma³o co, a zapomnia³bym o zapalniczce, poprosi³em sprzedawcê by j± te¿ mi policzy³.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.