Mam nadziejê ¿e bêdzie wyrozumiali. To moje pierwsze takie opowiadanko.
Niestety by³ ponury, deszczowy dzieñ. Bartek siedzia³ w domu i wraz ze swoim Mareepem siedzia³ z³y. Z³y poniewa¿ to w³a¶nie dzi¶ mia³ wyruszyæ w podró¿ po zdobywanie wst±¿ek. No ale takie jest ¿ycie - my¶la³. I wci±¿ czeka³ na jaki¶ przeb³ysk s³oñca.
-Hej Marrep, chcesz co¶ zje¶æ ??? - spyta³em Marrepa, który kiwn±³ g³ówk±. Nasypa³em mu wiêc Poke-karmy do miski, a Mareep zacz±³ je¶æ. Nagle zauwa¿y³em ¿e deszcz przesta³ padaæ i s³oñce powoli wychodzi zza chmur. Prêdko wsta³em wzi±³em plecak i wraz z Mareepem wybieg³em na dwór, przelotnie ¿egnaj±c siê z rodzicami. Mareep skaka³ sobie po ka³u¿ach i widaæ by³o ¿e jest zadowolony. Ja równie¿ by³em zadowolony, bo w koñcu w tê podro¿ wyruszy³em. Nagle co¶ zaszele¶ci³o w krzakach. Prêdko tam podbieg³em i zobaczy³em co¶ strasznego... Obdrapany, pogryziony i widaæ porzucony Totodile. Musia³ go porzuciæ jaki¶ trener, przecie¿ Totodile'e nie ¿yj± na wolno¶ci. Bez wiêkszego zastanowienia zacz±³em biec z Totodilem na rêkach szukaj±c Centrum Pokemon. Mareep równie¿ bieg³ ko³o mnie i wypatrywa³ Centrum. Zobaczyli¶my CP i szybko wbiegli¶my do ¶rodka.
-Siostro Joy, proszê uleczyæ tego Pokemona.
-M³odzieñcze, jak mog³e¶ pozwoliæ by Pokemonowi co¶ takiego siê sta³o.
-Ale to nie mój Totodile !! Znalaz³em go w krzakach i postanowi³em przynie¶æ. Mareep znacz±co kiwa³ g³ówk±, co mia³o znaczyæ ¿e potwierdza moje s³owa.
-No dobrze, wierzê Ci. Teraz zabiorê Totodile'a na salê operacyjn± i zrobiê wszystko co w mojej mocy, aby Totodile wyzdrowia³.
By³ ju¿ wieczór, dlatego wzi±³em od siostry Joy klucz, aby móc wypocz±æ w spokoju. Jednak nie moglem spaæ, bo wci±¿ my¶la³em o Totodile'u. Usn±³em jednak przed pó³noc±.
[ Dodano: 28 Grudzieñ 09, 16:17 ]
-No wiêc dziêkuje za nocleg siostro Joy. - powiedzia³em wychodz±c z CP. Ach ¿ycie jednak sprawia niespodzianki - mówi³em, maj±c na my¶li dostanie Totodile'a. W³a¶ciwie od dziecka marzy³em o Totodile'u, a teraz go mam, co za historia. Pokemony sz³y spokojnie przy mnie nie sprawiaj±c k³opotów. By³y zadowolone, a zw³aszcza Totodile, który od czasu do czasu nerwowo podskakiwa³.
-O kurczê, zapomnia³em Ciê zeskanowaæ Toti, hm dobre imiê - Toti. Podoba Ci siê spyta³em Totodile'a który chêtnie siê zgodzi³.
Pokedex nagle odezwa³ siê :
TOTODILE
# Typ: Water
# Wzrost: 0,6m (1'12")
# Waga: 9,5kg (20.9lb)
# Kolor: niebieski
# Zdolno¶æ: Torrent
# Ataki: Schratch, Water Gun, Bite
No no Toti, dobre masz ataki - powiedzia³em i zamarzy³em o walce, aby sprawdziæ Totiego.
I w tym w³a¶nie momencie podbieg³ do mnie trener, który przedstawi³ siê Rasy.
-Czy chcia³by¶ ze mn± powalczyæ 2 na 2 ??? - spyta³ Rasy.
-Pewnie - odpowiedzia³em - gramy do padniêcia którego¶ z Pokemonów.
-Spoko - ozwa³ siê Rasy i wyrzuci³ Pokeball. - Wychod¼ Happy - wrzasn±³ Rasy.
Z Pokeballa Rasy'ego wyp³ynê³o jasne ¶wiat³o, a w tym ¶wietle ... Butterfree.
O fajny Pok powiedzia³em, po czym sprawdzi³em go w Dexie : W walce szybko macha skrzyd³ami, rozsiewaj±c w powietrzu silnie truj±cy py³ lub proszek usypiaj±cy.
-Ech walka z takim przeciwnikiem nie bêdzie ³atwa - mrukn±³êm.
-No wiêc Toti, wychod¼ w bój !!
-Fajny Totodile - powiedzia³ Rasy.
-Dziêki, ale teraz ju¿ walczmy.
-Dobrze Happy, u¿yj stalowych skrzyde³ !!
-Toti, staraj siê unikn±æ tego ataku, po czym u¿yj Water Gun, a potem Bite !! !
Toti unikn±³ ataków Happy'ego lecz sam spud³owa³ Water Gunem, ale Bite ju¿ lepiej zadzia³a³o.
-O nie Happy !! U¿yj teraz truj±cego py³u.
Tego Toti ju¿ nie unikn±³, truj±cy py³ nie za dobrze zrobi³ Totiemu, ale to nie oznacza ¿e siê poddaje.
-Teraz Toti Water Gun !! !!!!!!!!!!
Atak trafi³ idealnie w cel. Happy chwiejnie upad³ na ziemiê. Zemdla³.
-Tak jest !! ! Jeden zero dla mnie !! !
-Dobrze powrót Happy.
-Toti poogl±daj sobie drug± walkê.
-Wychod¼ Sparky - krzykn±³ Rasy, po czym z Poke-pi³ki wyszed³ Pikachu.
-Wybieram Ciê Mareep !!
-Sparky piorun !! - krzykn±³ Rasy.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.