By³a straszna i burzliwa noc. Siedzia³e¶ w swoim domu-bazie i pi³e¶ gor±c± herbatê. Drider le¿a³ na twoim ³ózku i spa³. Jutro czeka was ciê¿ka robota. Zreszt±, ¿ycie £owcy nigdy nie jest proste. Dosta³e¶ zlecenie za które zgarniesz kupê szmalu. Wczoraj zadzwoni³ do ciebie Presley Morrison, handlarz pokemonów i dobrze znany na czarnym rynku biznesman. Chce aby¶ mu za³atwi³ 3 Mudkipy. Ciê¿ko je zdobyæ lub znale¼æ na wolno¶ci. Powiedzia³ ¿e chce je od niejakiego profesora Bircha. Wsta³es od sto³u i sprawdzi³e¶ czy wszystko masz: 2 potiony, 2000$, Quick Claw, 5 kanapek, 10 pu³apek na ma³e i du¿e pokemony, PokeGear i Pokedex. To cudo wykrad³e¶ Elmowi tak samo jak Pokegear. Nie wypróbowa³e¶ jeszcze Dexa. Przesun±³es go na Dridera:
Cytat:
#228- Houndour
P³eæ: Facet
Ataki: Howl, Ember, Leer
Special Attack: Shadow Blitz ( Ten atak nie mo¿esz u¿yæ dwa razy w jednaej walce. To co¶ jak fioletowa elektroakcja Pikachu.)
Houndoury ¿yj± w stadzie i chroni± siê nawzajem.
Sygnatura użytkownika
Podziêkowania
Nenloth- za wszystko, za nasze wspólne rozmowy na GG, plotki i inne zabawne fikusy. Mogê ci wszystko powiedzieæ ze wszystkiego siê zwierzyæ.
Legends - tobie te¿ siê nale¿y choæby za wspólne chêci przeróbki forum. No i za te gadki na GG
Vabi i Drago - Was pierwszych pozna³am. Vabi za nasze rozmówki na GG Drago za ca³okszta³t
DominLol - Tu jest za co dziêkowaæ. Porady dotycz±ce gier itp. ale te¿ bardziej osobiste rozmowy. Korektorowanie PZG, i jedna ma³a rzecz, której nigdy nie zapomnê
- Hmmm... - Przygl±da³em siê urz±dzeniu przez chwilê rozmy¶laj±c czy mo¿na by je jako¶ podrasowaæ. Po chwili przypomnia³o mi siê, ¿e mam pokemona i nim te¿ siê muszê zaj±æ. - No, widzê, ¿e jeste¶ ca³kiem silnym pokemonem. - Powiedzia³em po cichu, tak by go nie obudziæ i delikatnie za³o¿y³em mu Quick Claw, aby mia³ wiêksze szanse w jego pierwszej walce. Sam wzi±³em kubek z herbat± i podszed³em do okna by poogl±daæ b³yskawice i pos³uchaæ jak deszcz szalenie stuka we wszystko.
- Uwielbiam takie noce... - Pomy¶la³em sobie i wzi±³em ³yk z gor±cego kubka. - ...to jest mój ¿ywio³. - Dokoñczy³em powoli prze³ykaj±c gor±cy napój i zanurzaj±c wzrok w widoku. Po jakim¶ kwadransie odstawi³em kubek na biurko, po³o¿y³em siê obok Houndoura, przykry³em nas obu kocem i zasn±³em.
--------------------
No chyba mam tam takie rzeczy jak okno, biurko i koc?
Ps: Fajnie piszesz.
Jasne ¿e tak. PS: Dziêki. Ty tez masz super styl
----------------------------------------------
Ranek nasta³ niespodziewanie szybko i nie by³o ju¿ ¶ladu po burzy. Obudzi³e¶ siê, ubra³e¶ i trzeba by by³o co¶ upichciæ na ¶niadanie. Zajrza³e¶ do lodówki a tam.... pustka. No tak, nie mia³e¶ czasu zrobiæ zakupów. Najlepiej jak pójdziesz do sklepu.
Drider drapa³ drzwi bo chcia³ wyj¶æ na dwór. Nagle na PokeGearze pokaza³a siê twarz i zaczê³a mówiæ:-Matheew?? To ja Presley! Zadzwoñ jak bêdziesz mia³ te wodniaki! I czemu jeszcze nie jestes na misji??- zapyta³ gubi±c literki i sapi±c. Drider pokiwa³ g³ow±.
Sygnatura użytkownika
Podziêkowania
Nenloth- za wszystko, za nasze wspólne rozmowy na GG, plotki i inne zabawne fikusy. Mogê ci wszystko powiedzieæ ze wszystkiego siê zwierzyæ.
Legends - tobie te¿ siê nale¿y choæby za wspólne chêci przeróbki forum. No i za te gadki na GG
Vabi i Drago - Was pierwszych pozna³am. Vabi za nasze rozmówki na GG Drago za ca³okszta³t
DominLol - Tu jest za co dziêkowaæ. Porady dotycz±ce gier itp. ale te¿ bardziej osobiste rozmowy. Korektorowanie PZG, i jedna ma³a rzecz, której nigdy nie zapomnê
- Choroba, jak mog³em zapomnieæ o zakupach? - W my¶lach obarcza³em siê win±.
- Nie jestem na misji, bo muszê co¶ zje¶æ! - Odpowiedzia³em trochê poddenerwowany tym natrêtem. - Z³apiê je jak bêdê mia³ ochotê, a ty mo¿esz tylko czekaæ. I nie wmawiaj mi, ¿e znajdziesz sobie kogo¶ innego, bo to i tak nic nie da! Z reszt± za³atw mi jaki¶ transport z Lilycove City do Littleroot Town to pogadamy. - Strzeli³em mu gadkê i roz³±czy³em siê.
- Bo z takimi lud¼mi tak trzeba. - Zwróci³em siê do Dridera g³aszcz±c go po ³ebku. - No ju¿ idziemy po te zakupy, bo mój ¿o³±dek zaczyna trawiæ sam siebie - Otworzy³em drzwi i z moim pokemonem ruszy³em do najbli¿szego spo¿ywczaka.
------------
Dziêki, ale moja polonistka ma inne zdanie ;)
Market by³ szczê¶liwie otwarty. Wzi±³e¶ jakie¶ parówki, chleb, ser, i sporo Kubków Knor oraz kilka konserw. Musia³e¶ zaopatrzyæ siê w jak±¶ ¿ywno¶æ która nie straci daty wa¿no¶ci od razu. Biega³e¶ po sklepie bior±c jeszcze jakie¶ batoniki i kurz± ³apkê dla Dridera. Zap³aci³e¶ 200 jenów. Gdy wyszed³e¶ okaza³o siê ¿e Houndour zwin±³ ze sklepu zgrzewkê Pepsi.
Sygnatura użytkownika
Podziêkowania
- Kurczê Drider, no nie mog³e¶ wzi±æ Coca Coli?! - Pytam siê pokemona, podnosz±c g³os. - No, ale bêdziemy musieli siê tym zadowoliæ. - Wskazujê na zgrzewkê, po czym biorê j± i zarzucam na plecy. Sprawdzam jeszcze czy zabra³em wszystko ze sklepu. Je¿eli niczego nie zapomnia³em powolnym krokiem kierujê siê do domu, be zje¶æ po¿ywne ¶niadanko w towarzystwie Houndoura.
Nagle jednak podjecha³ jaki¶ czarny samochód. Wysiad³ z niego czarny osi³ek i wepchn±³ ciê do wozu. Dridera te¿.
-Witam koleszkê! Do roboty!- zawo³a³ Presley Morrison siedz±cy na przednim siedzeniu.
Sygnatura użytkownika
Podziêkowania
- Ej! Wypu¶æ mnie, nie zjad³em jeszcze ¶niadania! - Krzykn±³em zdenerwowany tym incydentem. - W koñcu nie masz prawa od tak sobie porywaæ ludzi i wpychaæ ich do samochodów! - Doda³em próbuj±c wydostaæ siê z samochodu. - A... przepraszam, zapomnia³em jeszcze o pokemonach tych ludzi! - Próbowa³em graæ na czas. - Wziêli¶cie chocia¿ moje zakupy!? - Dalej stara³em siê co¶ wykombinowaæ, tylko po to by zje¶æ ¶niadanie.
Mark, trzymaj go! Tak ch³opcze, mamy twoje zapchlone zakupy i twojego zapchlonego psa! Jak mi nasika na tapicerkê to ciê zabijê.. A teraz na powa¿nie. Zawieziemy ciê do Littleroot i tam r±bniesz te Mudkipzy ok?- powiedzia³ Presley nakazuj±c osi³kowi by cie trzyma³. Samochód ruszy³.
Sygnatura użytkownika
Podziêkowania
- A mam inne wyj¶cie? - Odpowiedzia³em patrz±c siê na osi³ka, który trzyma³ mnie, bardzo mocno. - Mo¿esz mnie pu¶ciæ! - Krzykn±³em do pakera próbuj±c wyrywaæ rêce z u¶cisku. - Przecie¿ nie wyskoczê z jad±cego samochodu. - Dalej próbowa³em siê uwolniæ.
- Mo¿e powiesz mi co¶ dok³adniej o tych Mudkipach i tym profesorku? - Tym razem zwróci³em siê do natrêta, który mnie porwa³.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.