-To zaraz to zakoñczê! - powiedzia³ Nero - Golduck! Aqua Jet!
Kaczka raz jeszcze pomknê³a w strumieniu wody.
-Znowu to samo? - Krzykn±³ oprych - Nie uda siê wam, Rhyperior! Roar!
Rhyperior rykn±³ z ca³ej piersi, jego ryk by³ tak potê¿ny ¿e mo¿na go by³o us³yszeæ na drugim koñcu miasta.
Nasze poki wróci³y do Pokeballi, a my szybko siê schowali¶my za jednym z budynków ¿eby siê naradziæ.
-S³uchajcie ch³opaki – powiedzia³a Melody – Musimy co¶ wykombinowaæ i to bardzo szybko.
-Powiedz mi co¶ czego nie wiem – zaburcza³ Nero.
-Mo¿ecie? Nie pora ani miejsce na wasze przekomarzania – powiedzia³em próbuj±c z³apaæ oddech.
-S³uchajcie, nie damy mu rady – odezwa³ siê Nero siadaj±c - Nie mogli¶my przej¶æ misji treningowych prostszych ni¿ to a mamy pokonaæ Rhyperiora i tego bandziora? Niemo¿liwe!
To co powiedzia³ Nero by³o smutne ale niestety, prawdziwe, plan by³ dobry ale zbyt d³ugie stosowanie go pozwoli³o Jhonny'emu na opracowanie strategii.
-A co powiecie na taki plan? - spyta³em u¶miechaj±c siê lekko – Ja biorê go od przodu, Melody z lewej a ty Nero podbiegasz do niego ty³u i ³adujesz jaki¶ atak wodny.
Melody i Nero popatrzeli po sobie.
-Plan nawet dobry, ale to nie jest wykonalne, nie damy rady – odpowiedzia³ Nero za¿enowany.
Klêkn±³em ko³o niego i zaserwowa³em mu li¶cia w twarz.
-Ch³opie, to jest real a nie jaki¶ g³upi test w holotrenerze! – krzykn±³em - To prawdziwe miasto w prawdziwym zagro¿eniu, a my jeste¶my prawdziwymi bohaterami – doda³em wstaj±c - To nasza misja, pierwsza misja, nie zawalmy jej jak tych w holotrenerze.
Widaæ moja przemowa musia³a brzmieæ naprawdê dobrze bo Nero i Melody palili siê do walki jak nigdy.
-Ok ch³opaki – powiedzia³a Melody wyrzucaj±c pokeball w powietrze – Za³atwmy go!
Zrobili¶my to samo, nasze poki rwa³y siê do walki jak nigdy.
-Melody, gotowa? - spyta³em
-Jak nigdy wcze¶niej – odpowiedzia³a puszczaj±c do mnie oczko.
-Dobrze, Nero?
-Gotowy – odpowiedzia³ ch³opak.
-3...2...1...JAZDA!
Ja i Melody, zgodnie z planem ruszyli¶my na Rhyperiora, w miêdzyczasie, Nero skrada³ siê do niego od ty³u.
-Nie pokonacie mnie, znam wasz± strategiê, Rhyperior, Earthquake! - rykn±³ Jhonny.
-O nie, Espeon, Mentronom! - krzyknê³a Melody.
Pokemon zacz±³ machaæ swoim ogonem w lewo, gdy skoñczy³ potê¿na winoro¶l wysz³a spod ziemi i zaczê³y atakowaæ Rhyperiora. Pokemon siê miota³ przez chwilê ale winoro¶le go unieruchomi³y.
-Nero, dawaj, teraz! - krzyknêli¶my.
-Golduck! - krzykn±³ Nero skacz±c w powietrze ze swoim Golduckiem – Aqua Jet!
Nero zwirowa³ w powietrzu z Golduckiem którego potem wypu¶ci³ przed siebie.
Prêdko¶æ jak± nabra³ by³a niesamowita, gdy kaczka uderzy³a Rhyperiora ten run±³ jak k³oda na ziemie.
Nero podszed³ do nas i wszyscy razem przybili¶my pi±teczkê.
-Eee....fajnie ¿e nam siê uda³o ale czy nie powinni¶my ich z³apaæ? - spyta³a Melody.
Gdy Melody to zdanie skoñczy³a, Jhonny ju¿ dawa³ w d³ug±.
-O nie, Umbreon, Shadow Ball! -powiedzia³em.
Pok skumulowa³ energiê i wystrzeli³ mroczn± kulê w kierunku bandziora, na szczê¶cie trfi³± go i mogli¶my ich wszystkich z³apaæ.
Po 10 min przyjecha³ wóz do transportu zbirów i komandor z gratulacjami.
-Kadeci – powiedzia³ Komandor Archi staj±c przed nami – Wykazali¶cie siê prawdziw± odwag± i opanowaniem podczas tej misji, mieli¶cie chwilê zw±tpienia – doda³ Komandor mierz±c nas wzrokiem – Ale w ostateczno¶ci ,nie poddali¶cie siê, jestem z was dumny.
-Dziêkujemy – powiedzieli¶my staj±c na baczno¶æ – Sir!
====================================================================================
Przepraszam, ¿e ja [Maron] wstawiam. DominLol poszed³, a ja poprawi³em dopiero teraz, nie by³o mnie na kompie. Proponujê, ¿eby Domin skopiowa³ to kiedy bêdzie (Ca³y post). Ja ten wrzucê do archiwum. A i do domina: Mo¿e by ankietê zmieniaæ od nowa przy ka¿dym rozdziale, ale o ocenê 1-6 w³a¶nie rozdzia³u. Wyniki w 1 po¶cie???
Sygnatura użytkownika
Turnieje Pokemon:
1 miejsce RSE 50, 1 miejsce FRLG 30
2 miejsce RSE 50,
3 miejsce RSE 50,
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.