POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: PokeMan
28 Maj 12, 11:24
Klasyka... A mo¿e co¶ nowego?
Autor Wiadomo¶æ
Nenloth 
Szlachta Collectowa
Rycerz Wody

Do³±czy³: 10 Maj 2009
Sk±d: Wratislavia
Kontakt:
Wys³any: 12 Kwiecieñ 11, 12:26   Klasyka... A mo¿e co¶ nowego?

Eterna City, godz. 12:07
10 kwietnia 2010

Kolejny piêkny dzionek w tym zielonym mie¶cie, wbrew pozorom maj±cego niewiele wspólnego z wieczno¶ci±*. W³a¶nie w tym czasie szykowa³e¶ siê do swojej najwiêkszej przygody ¿ycia. Chyba, bo nie znasz dnia ani godziny... No ale przecie¿ wszystko by³o ju¿ przygotowane. Tak, zawsze siê wydaje, ¿e czego¶ brakuje, ale tutaj co¶ naprawdê nie gra! Jest plecak, w plecaku Balle, Dex, kanapki, itp, itd... Blah. Zatrzyma³e¶ siê przez chwilê i zacz±³e¶ my¶leæ.

.
.
.
.

SNORUNT!!!!

Ju¿ wszystko jasne. Gdzie jest Snorunt? Ta zagadka nie mog³a siê rozwi±zaæ szybciej. Ma³a ¿ó³ta "szyszka" wype³z³a spod ³ó¿ka i krzyknê³a co¶, czego oczywi¶cie nie mog³e¶ zrozumieæ. To co, skanujemy?

Cytat:
Snorunt, Pokemon ¶nie¿ny kapelusz

Podobno stadko Snoruntów spostrze¿one o pó³nocy zwiastuje ¶nie¿ycê. Jedz± lód i ¶nieg aby prze¿yæ.

Snorunt
Ability: Shell Armor
P³eæ: Female
Ataki: Icy Wind, Protect
Sp. Atk.: Shadow Ball

Snorunt nienawidzi siê ze Sphealami.

No, to ju¿ wiemy na co staæ to cudeñko. Idziemy?

*Odsy³acz do s³ownika ³aciñsko-polskiego, has³o aeternam.

Sygnatura użytkownika

Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.

Podziêkowania
Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.

POKECOLLECT FOREVER!

spiritomb 
Powoli siê wkrêca

Do³±czy³: 31 Sie 2009
Sk±d: Veilstone City
Kontakt:
Wys³any: 13 Kwiecieñ 11, 18:19   

Tak!
Pora wyruszaæ Snorunt! Tylko nigdzie siê nie chowaj - mówiê do pokemona jednocze¶nie g³aszcz±c go po g³owie. Mam wra¿enie, ¿e mu siê to spodoba³o.
Nastêpnie biorê PokeDex i zaczynam skanowaæ go ponownie. £adnie to tak zapominaæ ataków swojego przyjaciela? - oburzony pytam siê w my¶lach.
No, no... nawet jeste¶ silny jak na tak niepozornego pokemona. Zaraz... a mo¿e "silna"? A tak, jeste¶ dziewczyn±. Przydatny ten skaner. O! Znasz nawet Shadow Ball. Chêtnie bym ciê wypróbowa³, mo¿e w jakiej¶ walce. Co ty na to? - pytam siê jej.
Ach... zapomnia³em ty niestety nie mówisz. Podskocz do góry je¶li chcesz walczyæ, a je¿eli nie to nic nie rób.

Sygnatura użytkownika

Klikajcie w jajka:)
W poki te¿:D

Platinum is the best!!!

Moje sk³ady:
Pokemon Platinum:
Dusknoir lv.100
Floatzel lv.100
Infernape lv.88
Magmortar lv.90
Eelctrivire lv.90
Rhyperior lv.91
Togekiss lv.86
Lucario lv.79
Weavile lv.78
Zapdos lv.71
Articuno lv.71
Inna Platyna:
Regigigas lv.71
Giratina lv.71
Dialga lv.71
Palkia lv.71
Gallade lv.68
Gliscor lv.68
Froslass lv.67
Porygon-Z lv.64

Nenloth 
Szlachta Collectowa
Rycerz Wody

Kontakt:
Wys³any: 12 Maj 11, 16:04   

Nadal piszesz trochê zbyt dziecinnie. Popatrz na stare gry Legendsa w Archiwum, mo¿e co¶ ci tam pomo¿e.
Snorunt popatrzy³a na ciebie przez chwilê przekrzywionym wzrokiem, po czym podskoczy³a na tyle, na ile by³o j± staæ. Pokazywa³o to, ¿e naprawdê jest gotowa do prze¿ycia swojej pierwszej walki. Wiêc... Na co jeszcze czekasz? Obróci³e¶ siê, a Snorunt dzielnie pomaszerowa³a za tob±. Istnie w DSowym stylu opu¶ci³e¶ swój domek, a Pokemon tu¿ za tob±. Czyli wystarczy³o tylko znale¼æ jakiego¶ trenera, a w mie¶cie, w którym jest Gym, raczej nie powinno byæ to zbyt trudne. Jednak¿e plany pokrzy¿owa³ ci jaki¶ cz³owiek w niebieskim stroju. Wygl±da³ na policjanta. "Có¿em ci uczyni³? W czemem zasmuci³, albo w czem zawini³?" By³ do¶æ wysoki, mia³ na sobie policyjn± czapkê i w miarê sympatyczn± twarz.
- Cze¶æ, kolego. - zacz±³ delikatnym g³osem - W policji prowadzimy w³a¶nie nabór na m³odych aspirantów. Mo¿e by³by¶ zainteresowany? Jedyne co jest wymagane, to krótki kurs, fundowany przez nasz± Akademiê i walka treningowa z moj± osob±. Co ty na to?

Sygnatura użytkownika

Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.

Podziêkowania
Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.

POKECOLLECT FOREVER!

spiritomb 
Powoli siê wkrêca

Do³±czy³: 31 Sie 2009
Sk±d: Veilstone City
Kontakt:
Wys³any: 15 Czerwiec 11, 18:41   

Najpierw jestem lekko zaskoczony t± propozycj±, zastanawiam siê czy to nie dziwne, ¿e policjant pyta byle jakiego przechodnia o tak± rzecz. Ale po chwili wpada mi my¶l do g³owy, ¿e super by³o by zostaæ cz³onkiem taj wa¿nej organizacji.
Gdy policjant staje siê trochê niecierpliwy, przypominam sobie, ¿e muszê co¶ odpowiedzieæ. Patrzê na niego, wyda³ mi siê do¶æ sympatyczny, wiêc chyba nie bêdzie problemu z przyjêciem.
- Jasne... - zaczynam trochê zmieszany - To znaczy...chêtnie przyjmê tê propozycjê - koñczê moje niezbyt sk³adne zdanie.
A... Zapomnia³bym spytaæ jeszcze Snorunt. Zaraz, na pewno siê zgodzi, to pos³uszny pokemon.
- Kiedy ma siê stawiæ w waszej bazie? Mam co¶ przynie¶æ? - pytam na zakoñczenie policjanta.

Sygnatura użytkownika

Klikajcie w jajka:)
W poki te¿:D

Platinum is the best!!!

Moje sk³ady:
Pokemon Platinum:
Dusknoir lv.100
Floatzel lv.100
Infernape lv.88
Magmortar lv.90
Eelctrivire lv.90
Rhyperior lv.91
Togekiss lv.86
Lucario lv.79
Weavile lv.78
Zapdos lv.71
Articuno lv.71
Inna Platyna:
Regigigas lv.71
Giratina lv.71
Dialga lv.71
Palkia lv.71
Gallade lv.68
Gliscor lv.68
Froslass lv.67
Porygon-Z lv.64

Nenloth 
Szlachta Collectowa
Rycerz Wody

Kontakt:
Wys³any: 16 Lipiec 11, 21:31   

Wybacz, ¿e dopiero teraz. Jest lepiej, oby tak dalej.
- Najlepiej co¶ do zapisywania wa¿nych informacji i, je¶li chcesz, to mo¿esz te¿ zabraæ swojego Pokemona. Poniewa¿ jeszcze zbieramy kandydatów, to wstêpny termin to przysz³a sobota. Aha, jeszcze krótka notka. Mog³o ci siê wydaæ dziwne to, ¿e zaproponowa³em to akurat tobie, losowemu przechodniowi, ale m³odzie¿ z kursu i tak przejdzie eliminacje, wiêc wybierzemy tych najlepszych. Taki naci±gany casting.
Teraz ju¿ wszystko jasne. Raczej siê tam wybieramy.
- To dziêkujê bardzo, widzimy siê nied³ugo.
Uchyli³ czapkê i odmaszerowa³ w drug± stronê. ¦ledzi³e¶ go chwilê wzrokiem, do momentu kiedy zaczepi³ innego kolesia w podobnym wieku. Teraz ju¿ wszystko jasne, na pewno to nie jaki¶ podstêp. Sprawa za³atwiona, teraz mo¿emy wróciæ do szukania trenera, z którym mo¿na by zawalczyæ. Niewielu jest tutaj takich, którzy podró¿uj± do Jubilife do Szko³y Pokemon, ale mo¿e uda ci siê jakiego¶ spotkaæ. Z w³asnych do¶wiadczeñ wiem, ¿e przepytywanie ludzi na ogó³ skutkuje. O ile nie jeste¶ zbyt nie¶mia³y...

Sygnatura użytkownika

Podziêkowania

POKECOLLECT FOREVER!

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: