POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Otwarty przez: Drago
24 Grudzieñ 11, 18:32
Pokemon "Back Johto" !!
Autor Wiadomo¶æ
Aster.11 
Gapa, gubi PokeBalle
*Welcome To Hell*

Do³±czy³: 17 Maj 2009
Sk±d: Castelia-Unova
Kontakt:
Wys³any: 21 Wrzesieñ 09, 15:30   Pokemon "Back Johto" !!

Zgodnie z obietnic± Zamieszczam 2 Odcinek jest ju¿ on mojej roboty. Mam nadzieje, ¿e bedzie lepszy i fajniejszy.

TEKST W£A¦CIWY:

Pokemon Back Johto
Odc:2
"¯ar³ok Cranwault"

O Poranku, gdy jeszcze s³oñce lekko o¶wietla³o b³êkitne fale, które leciutko ponosi³ wiatr, nasi bohaterowie jeszcze ¶pi±, mieli bardzo ciê¿ki dzieñ ca³a ta walka z zespo³em R i podró¿ te¿ wyczerpuje. Znajduj± sie oni niedaleko miasta Slateport. Wszyscy wiemy, ¿e Slateport znane jest ju¿ Ashowi i Brockowi. Piekne miasto w którym znajduje siê najpiekniejsza plaza w regionie Hoenn... Obfite w nie drogie dobrej jako¶ci towary targi i Bazarki.. W Samym mie¶cie znajduje siê takze Muzeum Pokemon. Wieczorem w Slateporcie jest cudnie Fontanny oswietlone drogi, przepiêkne... Statek w³asnie dobija do portu , po którkim manewrze okrêt udaje siê Zakotwicowaæ ..
-Wstawaæ!!-krzykn±³ jeden z cz³onków za³ogi do mikrofonu okretowego.
Po Chwili wszyscy siê przebudzili i zeszli do portu na ¶niadanie. W Pubie mozna bylo Zjesc Ryby i Owoce morza, a dla pokemonów serwowane by³y Chrupi rybne i Pasta z Ma³zy.
-Ash mo¿e zjemy dzi¶ na ¶niadanie ryby?
-Tak Dawn zdecydowanie ryby smakuj± lepiej ni¿ jakies wymys³y z oceanu..-Odopar³ z³odnia³y ch³opak
-No to ruszajmy, nasz cel, restauracja...
-O Ile sie nie myle ta restauracja serwuje najlepsze ryby od ponad 100 lat.- rzek³ z zaciekawieniem Brock.
-Naprawdê? To Fascynuj±ce. - Powiedzia³a Dawn z zachwytem.
Gdy Weszli do Restauracji zobaczyli styl Japoñski, a wszêdzie klijentów obs³ugiwa³y Kimono Girl's (Dziewczyny w Kimonie)
-Oo Mi³a pani nazywam siê Brock a ty?- z entuzjazmem zapyta³ Brock
-Ee. Witaj mam na imie Yakushi
-Yakushi jakie piekne imie.
-Croa, Croagunk!
-Aaaa, czemu w³asnie ja.
Croagunk u¿y³ Truj±cego z±d³a i Uspokoi³ Brocka.
-Przepraszamy za Niego on ma bzika na dziewczyny.
-Hehehe- Zasmiala sie lekko Yakushi
-Nasza restauracja dzia³a ju¿ ponad 100 lat. Jednak ju¿ nie jest taka jak kiedy¶. Od Jakiegos czasu grasuje po mie¶cie Wielki Cranwault i kradnie wszystkie ryby. A ¿e nasza restauracje je serwuje odwiedza j± najczê¶ciej.
-Przykro nam , naprawde, hmm mo¿e pomozemy wam go przegoniæ spowrotem do morza?
-Byliby¶my bardzo wdziêczni. -z rado¶cia kiwne³a g³owa dziewczyna
Po zjedzeniu posi³ku Ash, Brock, Yakushi i Dawn wyruszyli poszukaæ Cranwaulta. Po krótkich poszukiwaniach znale¬li go na targu, zjada³ ryby ze stoisk.
-To on!- krzyknê³a Yakushi
Ludzie sprzedaj±cy ryby byli w¶ciekli. Cranwault zjada³m wszystkie ryby nie oszczêdza³ nawet ma³ych szproteczek. Ash Zdenerwowany faktem krzykna³:
-Ruszaj Torterra! -i nakaza³ jej Ruszyæ na pole walki.
-Cranwault? -Pokemon odwróci³ sie i uj¿a³ Torterrê gotow± do ataku.
-Torterra! Teraz U¿yj Ostrego li¶cia- poleci³ jej Ash.
-Cranwault Cran!- Pokemon z wielk± si³±m odpar³ Atak Torterry.
Brock powiedzia³ Ashowi, ¿e zjedzone ryby doda³y Crawaultowi Duz± ilo¶æ si³y i jego ataki bêd± Silniejsze ni¿ przecietnie.
-Torterra ude¿ S³onecznym promieniem z dwukrotn± si³±!
-Toooorterrraaaaaa!!!!! -Pokemon rykn±³ i wypchna³ z siebie d³ugi promieñ który b³yskawicznie powali³ Pokemona Raka.
-Crawnwult Cran!- Pokemon ¿uci³ sie z no¿ycami na Torterrê.
Po Chwili Torterra le¿a³a niezdolna do walki w pyle i kurzu.
-Torterra wracaj!-nakaza³ jej Ash, i po chwili zastanowienia u¿y³ Do Walki Noctowla!
Noctowl wylecia³ z kuli i wznios³ siê nad Ashem..
-Noctowl teraz Zamkniêty Cios!
Noctowl z impetem uderzy³ Cranwaulta, po chwili on le¿a³ ju¿ niezdolny do walki.
-Hura!, Hura!- Krzyczeli wszyscy sprzedawcy, Yokushi i inni przechodni.
-Cranwault przezwyciê¿ony!- Oznajmi³ swoim przyjacio³om Ash.
Po krótkiej Chwili Cranwault odp³yn±³ na statku, który mia³ go wypu¶ciæ dopiero na Oceanie.
-To by³a cie¿ka Walka, ale teraz musisz odpocz±æ Pikachu! - Powiedzia³ Ash
-Tak, Ash musimy jeszcze i¶æ do Centrum Pokemonów, twoja torterra nie czuje siê z byt dobrze.
Za Chwilê wszyscy znale¼li siê w centrum. Centrum Pokemonów Zosta³o Wyremontowane. Wygl±da³o Bardzo ³adnie. Lekko Bia³y Budynek zaokr±glone ¶ciany, Nowy Czerwony dach z napisem Centrum Pomocy dla Pokemonów. Nowoczesny sprzet pozwola leczyæ najbardziej krytyczne przypadki. Ash Porozmawia³ z Siostr± Joy, która po chwili Zaprowadzi³a Torterrê na Oddzia³.
-Ash Twoja Torterra jest bardzo powa¿nie chora, oprócz Poke Rusa z³apa³a jeszcze nieznany mi Wirus , który przypomina Prze³adowanie po S³onecznym Promieniu.
-Siostro Tak Torterra uzywala tego ataku, ale z k±d Pokerus?
-Tego nie wiem nasze najnowsze technologie, pomog± twojemu Pokemonowi jak najszybciej to mo¿liwe.
-Dziêkuje.
Zaniepokojony Ash Usiad³ na Drewnianej ³aweczce i rozmy¶la³ nad Pokemonem.
Po godzinie Siostra Zawo³a³a go i wrêczy³a mu Pokebal z zupe³nie zdrow± Torterr±.
-Dziêkujê bardzo Siosto Joy.
-Nie ma sprawy Ash. Powodzenia!
-Dziêkuje, Dozobaczenia
-Dozobaczenia.
Ash Dawn i Brock ruszyli w stronê Portu. Ich statek by³ dosyæ du¿y mia³ barwy zielono-czerwone z napisem "SnowPoint OceanLine" gdy weszli na statek wrócili Do Kabin i tylko przez okienka ¯egnali Miasto. Ash mia³ dzisiaj ciêzki dzieñ i szybko zasn±³, a Dawn i Brock podziwiali dalej oddalaj±cy sie powoli Krajobraz miejsca które dzi¶ odwiedzili. Nastepny Przystanek to Cinawood.

To Be Continued..

To Na Tyle Informuje ¿e kolejne odcinki bêd± sie pojawia³y co tydzieñ.
:) Mam nadzieje ¿e sie podoba³o.. :)

Sygnatura użytkownika
I don't like drug, but drug like me.

Ostatnio zmieniony przez Aster.11 26 Wrzesieñ 09, 13:59, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

Byakurai 
Potrafi spojrzeæ Brockowi w oczy |D
Bear wants justice

Do³±czy³: 14 Sie 2009
Sk±d: z Rudy ¦l±skiej
Wys³any: 21 Wrzesieñ 09, 15:40   

super fajnie siê czyta.

Sygnatura użytkownika

*Had to be me. Someone else might have gotten it wrong*

Ich bin eine :zombie:

Kojot 
Nosi czapkê Asha
Rumble in the Jungle

Do³±czy³: 01 Sty 2009
Sk±d: Bandle City
Wys³any: 21 Wrzesieñ 09, 15:58   

Okey powiedzmy nie wysili³e¶ siê. Nie ubarwione to :d Tzn stylistycznie powinno byæ ¿e co¶ siê podczas walki dzieje :p

Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Do³±czy³a: 05 Lis 2008
Sk±d: Stettin an der Oder
Kontakt:
Wys³any: 24 Wrzesieñ 09, 08:01   

Czyta siê to gorzej ni¿ moje stare PAA czy DominLolowsk± Spiraln± Bramê...

Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa

Cytat:
[Dzisiaj 11] Nexus DominLoL: co to ten ca³y legwan? czy jest to smaczne ]

Dziêkuje wszystkim osobom na PC, za to, ¿e s±.
Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie xD
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ xD )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am xD
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
Dziêkujê te¿ innym osobom, których nie wymieni³am - niestety, jest limit znaków -_-

NineTailes 
Powoli siê wkrêca
Murzyñski Rycerz

Do³±czy³: 08 Sie 2009
Sk±d: yy..ee.. nie wiem?
Kontakt:
Wys³any: 24 Wrzesieñ 09, 10:06   

a to co, same dialogi? :no-wai: -_-

Poxer 
Nosi czapkê Asha
co ja tu robiê

Do³±czy³: 22 Sty 2009
Kontakt:
Wys³any: 24 Wrzesieñ 09, 13:19   

[ciach] 0/100! To jest banalne i na dodatek same dialogi!! Okropne!
Ostatnio zmieniony przez Drago 24 Wrzesieñ 09, 15:43, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Do³±czy³: 01 Lis 2008
Sk±d: Z internetów
Kontakt:
Wys³any: 24 Wrzesieñ 09, 15:47   

+
Jeden odcinek, d³ugi jak matka ale oby zosta³ tylko ten

-
ASH, DAWN I BORCK to postacie nintendo, u¿ywaj±c ich w FFie ³amiesz prawa autorskie o postaciach.
T³umaczenie ataków do bani.
¼le sk³adane s³owa np.dzieñdobry - DZIEÑ DOBRY!

samymi dialogami daleko nie zajedziesz
0/100

jak wy¿ej.

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748

Maron 
Nosi czapkê Asha
By³y mod

Do³±czy³: 16 Lis 2008
Sk±d: Zza biurka
Kontakt:
Wys³any: 24 Wrzesieñ 09, 17:09   

2/10 same dialogi :(
DominLoL... ona nie ³amie praw autorskich, je¿eli nie u¿ywa tych imion do celów komercyjnych. Tak jest w polskim prawie :/

Sygnatura użytkownika
Turnieje Pokemon:
1 miejsce RSE 50, 1 miejsce FRLG 30
2 miejsce RSE 50,
3 miejsce RSE 50,

Nenloth 
Szlachta Collectowa
Rycerz Wody

Do³±czy³: 10 Maj 2009
Sk±d: Wratislavia
Kontakt:
Wys³any: 24 Wrzesieñ 09, 18:08   

0/1(0)!!!!!!!! Fatalne b³edy gramatyczne, brak sk³adni, same dialogi, zero interpunkcji, kilka b³êdyów ortograficznych!!!!!!! B³edy w nazwach Pokemonów ju¿ ci wybaczê.

[ Dodano: 2009-09-27, 10:53 ]
Poprawi³o siê, nie ma gramayków, parê literówek (przeboleæ mo¿na), wiêcej interpunkcji. Du¿y postêp.
6/10

Sygnatura użytkownika

Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.

Podziêkowania
Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.

POKECOLLECT FOREVER!

Byakurai 
Potrafi spojrzeæ Brockowi w oczy |D
Bear wants justice

Do³±czy³: 14 Sie 2009
Sk±d: z Rudy ¦l±skiej
Wys³any: 27 Wrzesieñ 09, 15:07   

Podoba mi siê ta walka oraz akcja Brocka z dziewczyn±.

Sygnatura użytkownika

*Had to be me. Someone else might have gotten it wrong*

Ich bin eine :zombie:

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych