Od kilku dni walczê z SS/HG (US) na No$GBA, co bym nie robi³ mam freezy co jakie¶ 10-15 minut. Próbowa³em ró¿nych ustawieñ emulatora (w tym st±d, Youtube itp.), romów z ró¿nych ¼róde³ (w tym z chomika u¿ytkownika ValadiN). Owe kody:
020DD9E4 E1A00000
020D3820 E1A00000
020DE16C E1A00000
020D3FA8 E1A00000
niestety nie pomagaj±. Help
Zabezpieczenia wersji US pokow HG/SS nie pozwalaja po prostu na granie na emulatorze albo ogolnie przez freezy wiec mysle ze gdybys se sciagnal japonska wersje stad z downloadu i znalazl gdzies patcha byloby git
Sygnatura użytkownika
Micha³ Wi¶niewski napisa³/a:
Kechup z jogurtem, truskawkami i malinami. Kechup zwykle ze wszystkim jest zawsze dobry.
imagius, powiem tak, nie wiesz, siê nie wypowiadaj. : O
idzie graæ w amerykañsk± wersjê, wystarczy sci±gn±æ patch i robiæ to co jest napisane w instrukcji : O :
Aby odpaliæ gry na No$GBA 2.6a postêpujemy dok³adnie tak samo jak w przypadku ich japoñskich odpowiedników czyli:
1.Sci±gamy eNDryptS Advanced
Kod:
http://www.megaupload.com/?d=KXL1RZF8
i wypakowywujemy go do folderu z emulatorem.
2.Sci±gamy który¶ z powy¿szych romów i wypakowywujemy go do folderu o nazwie encrypt z programem eNDryptS Advanced .
3.Uruchamiamy program i naciskamy 1
4.Po chwili rom/romy bêd± sprawne do dzia³ania, zamykamy program, ROM zostawiamy w tym folderze
5.Uruchamiamy No$GBA, i zaraz po odpaleniu Romu wchodzimy w Option->Emulation->Reset/Start up Entrypoint zmieniamy na GBA BIOS(LOGO)*.
6.Resetujemy rom i kilkamy na ikonkê gry.
7.MI£EJ GRY!
*POTRZEBNE S¡ BIOSY:
BIOSGBA
BIOSNDS.7
BIOSNDS.9
W razie ich braku sci±gnij któr± kolwiek wersjê emulatora z mojego FAQ (LINK W SYGNIE NA NIEBIESKO), w ka¿dym s± zawarte te Biosy.
rozgl±daæ siê na nastêpny raz
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Jakie kody powinienem wpisaæ jak ju¿ to wszystko zrobi³em? Bo nadal mam black screen po Oaku.
EDIT:
Jeszcze lepiej! Zapomnia³em zresetowaæ ale ju¿ po zresetowaniu (ustawienia takie jak wskazane) gdy klikam w menu NDS na HG "rom image crashed"
mi to dzia³a i wiêkszo¶æi u¿ytkowników te¿, upewnij siê czy masz dobre ustawienia i wszystko tak jak w instrukcji. i nie mam ¿adnych kodów wpisanych, lige przesz³em na tym patchu : O
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
no dobra a jak gram ju¿ od d³u¿szego czasu to czy po tym jak zrobiê to co napisa³ Nexus DominLoL to czy zapis gry mi siê nie skasuje po odpaleniu gry ?
nie, zapis nie ma nic wspólnego z gr±, ewentualnie rom ci siê mo¿e spapraæ, zachowaj se gdzie¶ kopiê prze patchowaniem
Sygnatura użytkownika
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.