Wiek: 30 Do³±czy³: 10 Maj 2009 Posty: 4027 Sk±d: Wratislavia
Kontakt:
Wys³any: 20 Marzec 12, 16:20 Bo¿e, Alan... FAIL.
~Przepraszam za durny tytu³.
Celadon City, Kanto
Pi±tek, 19.06.2015
Nadesz³o wielkie ¶wiêto w regionie Kanto! Przyszed³ czas na Grand Festival! W ten s³oneczny dzieñ do Celadon zjechali wszyscy najlepsi koordynatorzy ze ¶wiata Pokemonów, VIPy, szarzy cywile i ca³a ¶mietanka prasowa. W¶ród tych ostatnich oczywi¶cie nie mog³o zabrakn±æ niewielkiej delegacji z redakcji "Kanto Daily", a w¶ród nich m³ody, aspiruj±cy, zdolny dziennikarz Alan Fail. Wszyscy czekali na dzisiejszy wieczór. Wtedy, mieli dowiedzieæ siê, kto bêdzie idolem nastolatek na najbli¿szy rok. I nie, nie bêdzie to tylko Justin Bieber, który robi osza³amiaj±c± karierê, a ten, kto odbierze dzi¶ niebiesk± wst±¿kê zwyciêzcy. Na Alanie spoczywa³o te¿ jedno z najwa¿niejszych zadañ po gali. To on mia³ wykonaæ pami±tkowy obraz g³ównego koordynatora, który zawi¶nie w g³ównej hali. Du¿a gazeta, du¿e obowi±zki, nie?
Napiêcie w wynajêtym ma³ym biurze w jedynym wie¿owcu w Celadon by³o ogromne. Prawie tak wielkie, ¿e wychodzi³o oknami. (hehe) Wszyscy przygotowywali materia³y, uk³adali pytania do wywiadów, a po¶rodku tego by³ nasz bohater. Przygl±da³ siê pracy innych. Nie ¿eby by³ jakim¶ bossem, ale po prostu ch³on±³ ile wlezie; jak g±bka. Potem bêdzie to wyciska³ na papier przez ca³e ¿ycie. W koñcu nadesz³o co¶ ciekawego:
- Fail! - rykn±³ kto¶ z g³êbi pokoju - Trzeba wrzuciæ jaki¶ ciekawy materia³ na stronkê internetow±! We¼ no Bradleya i pójdzie zrobiæ na szybko wywiad z sêdzi±. - poleci³.
Bradley to zaufany kamerzysta, je¿d¿±cy na prawie wszystkie wa¿ne imprezy. Szef da³ wam du¿e pole manewru, bo sêdziów jest a¿ trzech, którzy od dawna ju¿ s± w Celadon. Do wyboru s±:
- Siostra Joy, przebywaj±ca aktualnie w PokeCenter
- Mikiha Suchimoto, prezydent Celadon, przebywaj±cy w ratuszu
- Thomas Anderson, prezes fundatora nagrody g³ównej, firmy Top Score, producenta ubrañ (nasz manchester jest z Manchesteru!) i redaktora naczelnego PokeStylu, przebywaj±cego 2 piêtra pod wami.
Do kogo siê udasz?
Zakoñczenie rodem z RPGa. Manchester to taki rodzaj tkaniny (Oh, Trivia!)
Sygnatura użytkownika
Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.
Podziêkowania Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.
Chwila namys³u dobra na wszystko, w tym przypadku te¿ by³a dobrym wyj¶ciem. Sta³em chwilê, olewa³em wszystkie uwagi innych i my¶la³em nad tym gdzie teraz pój¶æ. Mo¿e najpierw pójdê do siostry Joy? Ka¿dy j± lubi, jest mi³a, uczynna i jest kobiet±. Mog³aby z innego punku widzenia opowiedzieæ o jej zaszczytnym stanowisku.
- Dobra, Bradley! Ruszamy do PokeCenter! - Zarz±dzam i szczerze mówi±c, nie mam zamiaru na niego czetaæ, bo ruszam od razu po wcze¶niej wypowiedzianych s³owach. Do windy i *Click*. Teraz trzeba poczekaæ, zaraz zjawi siê tutaj ta magiczna kieszeñ, która zaniesie mnie na parter, ale... Tak, znowu jakie¶ ,,ale''. Niestety nie mam zielonego pojêcia jak zacz±æ wywiad z siostr± Joy. Oczywistym jest to, ¿e trzeba zacz±æ przywitaniem, ale co dalej? Jakie zadawaæ pytania? Mo¿e o pracê? Mo¿e o to, dlaczego zgodzi³a siê na zajêcie stanowiska sêdzi? Tak, to dobre pytania. Takie pytania padn± na pewno. No có¿, czekaæ muszê, winda zaraz siê tu zjawi, a je¶li siê ju¿ zjawi³a, to patrzê, czy Bradley dotrzyma³ mi kroku i wtedy dopiero wchodzê do tego przeklêtego mechanizmu spadaj±co-wznosz±cego siê. Je¶li jednak nie dotrzyma³ mi kroku, no có¿, wymagane jest poczekanie, bo i w koñcu jest to te¿ jego robota.
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7
Ostatnio zmieniony przez Afil 28 Marzec 12, 14:27, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Kontakt:
Wys³any: 5 Kwiecieñ 12, 21:55
~Chwila, czemu da³em kamerzystê do redakcji gazety? Meh.
Bradley szybciutko za tob± pod±¿y³ i wskoczyli¶cie do windy. Klasa, muzyczka.
♪We could have had it aaaaaaall. Trolling in the deeeeeeep.♪
Takim to utworem uraczy³ ciê... Nawet sam nie wiem jak to siê dzieje, wiêc nie dokoñczê tego zdania. Wiesz o co chodzi.
Wylegli¶cie na sk±pane w s³oñcu ulice Celadon. PokeCenter, szczerze mówi±c, nie by³o bardzo daleko od waszego tymczasowego biura. Tak w³a¶ciwie to by³y to 3 kroki w t³umie i pojawili¶cie siê w PC. Budynek nie by³ zat³oczony, aczkolwiek znajdowa³o siê w nim du¿o trenerów, a przy stolikach siedzieli przyjezdni. Przeszli¶cie przez salê i zatrzymali¶cie siê przy stanowisku obs³ugi. Oparli¶cie siê szarmancko o ladê, tak aby Siostrunia was zauwa¿y³a. Po chwili Joy siê pojawi³a i powiedzia³a:
- O, prasa. Pewnie chcecie przeprowadziæ ze mn± wywiad, prawda? Zapraszam, proszê za mn±. Annie, przejmij na chwilê obs³ugê. - rzuci³a do kole¿anki i ruchem rêki zaprosi³a was na zaplecze.
Znale¼li¶cie siê w ma³ym, ale dobrze o¶wietlonym pomieszczeniu. Siostra Joy wskaza³a wam skórzan± kanapê, a sama usadowi³a siê w pluszowym fotelu.
- No, panowie, proszê. Dzi¶ odpowiadam na wszystkie pytania, nawet te na temat pracy w PokeCenter.
Siostra Joy znana jest z tego, ¿e nie lubi zdradzaæ tajników swojej pracy. Mo¿e dlatego, ¿e boi siê konkurencji? A mo¿e po prostu jest nie¶mia³a... Nie wiadomo.
Sygnatura użytkownika
Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.
Podziêkowania Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.
Cholera... tak bardzo chcia³em u Ciebie grê, a teraz tak j± zaniedbuje, wybacz mi Mistrzu...
---
Trzeba zrobiæ co¶... bêd±c tego ¶wiadom wyci±gam notes i dwa d³ugopisy z swojej torby, jeden z d³ugopisów zacznie za chwilê zdobiæ moje ucho, a drugi zacznie zapisywaæ dziwne pytania i dziwne, choæ mo¿e i nie, odpowiedzi. Czas do pracy, przecie nie za obijanie mi p³ac±... chwila... oni mi w ogóle p³ac±?
- No wiêc... - Zaczynam powoli i kradnê powietrzu kilka du¿ych kêsów ¶wie¿ego tlenu. - Powied¼ proszê mi i naszym czytelnikom. Jak to jest, gdy ma siê ¶wiadomo¶æ, ¿e twoja praca jest tak bardzo wa¿na i doceniana? Czy kiedy¶ zdarza pomy¶leæ Ci siê, ¿e jest inaczej? - Zadaje pytanie, b³yskawicznie... no có¿... mo¿e i trochê nieprzemy¶lane, jednak¿e uwa¿am, ¿e mo¿e byæ to dobry ,,pocz±tek'', ale niestety... równie dobrze te¿ ,,koniec''.
Chwilê czekam, mo¿e da siê jeszcze co¶ uratowaæ, wiêc w razie potrzeby szykujê szybk± kontrê na niezrêczne pytanie. Tak, zaraz pewnie bêdê musia³ go u¿yæ... czyli jak zwykle... co trochê mnie przera¿a... a dodatkowo... Bryan to nagrywa...
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
Kontakt:
Wys³any: 4 Maj 12, 20:36
~No problemo, señor ;)
- Za ka¿dym razem, kiedy widzê kogo¶, na ogó³ m³odego cz³owieka, bardzo zrozpaczonego, kto wkracza do PokeCenter, czujê ekscytacjê. Wiem, ¿e mo¿e na mnie czekaæ bardzo trudny przypadek, dlatego zawsze staram siê daæ z siebie wszystko. Na szczê¶cie, mam wokó³ siebie zespó³, na którym mogê polegaæ i któremu mogê zaufaæ. No i w koñcu ta chwila, kiedy mogê pocieszyæ tego strapionego m³odzieñca, wrêczaj±c mu jego uleczonego Pokemona. Przepe³nia mnie rado¶ci±, ale i wzruszeniem. Ka¿de zdanie "Dziêkujê, siostro Joy!" wypowiedziane przy wychodzeniu z mojego miejsca pracy dodaje mi otuchy i napawa pewno¶ci± siebie. Miêdzy innymi dlatego nie zdarza mi siê pomy¶leæ, ¿e mogê zlekcewa¿yæ jakiego¶ klienta; ka¿dy jest tak samo wa¿ny; widzê jak doceniaj± moj± pracê, wiêc nie mogê sobie odpuszczaæ. Wow, co za wyczerpuj±ca odpowied¼.
Bradley wystawi³ kciuka, pokazuj±c, ¿e wszystko nagra³. Lecz nie wy³±czy³ jeszcze kamery.
-Hu, widaæ ¿e jestem dzi¶ w dobrej formie. Proszê siê nie krêpowaæ, panie redaktorze, dzi¶ odpowiadam na wszystkie pytania. - zachêci³a, okraszaj±c wypowied¼ promiennym u¶miechem.
Kartka by³a zape³niona dopiero w mniej wiêcej po³owie, dobry wywiad musi mieæ trochê wiêcej, nieprawda¿?
Sygnatura użytkownika
No có¿, wiêc i wytê¿yæ umys³ muszê teraz, w tej trudnej chwili. G³owa zape³niona ró¿nymi my¶lami, pytaniami... trzeba wybraæ jedno, jedno, które bêdzie do¶æ dobre na tyle, by nie zniszczyæ jako¶ci tego wywiadu, a i jeszcze nie postawiæ mnie w z³ej sytuacji... spali³bym tylko buraka i co wtedy? No wiêc chwilê my¶lê nad tym trochê, ale potem zaczynam leniwie sklejaæ s³owa ze sob± na taki sposób, by otrzymaæ zdanie, dobre zdanie... jako pytanie.
- A jak Pani znalaz³a w tym wszystkim czas, by byæ te¿, jednocze¶nie, sêdzi± w okazach? Czy nie jest to przypadkiem utrudnienie? - Zadaje pytanie, które... mo¿e nie jest do koñca takie, jakie chwia³bym, by by³o w rzeczywisto¶ci odebrane, ale lepiej tego skleiæ nie potrafiê, mój mózg chce wypoczynku, urlopu... za d³ugo ju¿ tutaj pracujê.
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
Kontakt:
Wys³any: 5 Maj 12, 20:23
Siostra Joy podrapa³a siê po brodzie i zaczê³a monolog:
- My¶lê, ¿e nie. Jest to dla mnie wspania³a okazja, aby poznaæ m³odych, zdolnych ludzi. Poza tym, Pokemony to moje ¿ycie. Dlatego jest do dla mnie sama przyjemno¶æ, a nie utrudnienie. Po¶wiêcenie jednego wieczora na miesi±c nie jest czym¶ strasznym, wrêcz przeciwnie; mo¿na cieszyæ oczy czystym piêknem Pokemonów.
Wtem z holu g³ównego Annie rzuci³a:
- Siostro, mo¿esz tu przyj¶æ?! Mamy tutaj ciê¿ki przypadek!
Joy zerwa³a siê z krzes³a, ale zd±¿y³a prze wyj¶ciem machn±æ na ciebie rêk±.
- Panie redaktorze, mogê pana dopu¶ciæ do ogl±dania zabiegu, ale kamerzysty nie.
Brad popchn±³ ciê lekko, zachêcaj±c ciê do pod±¿enia na salê, po czym usiad³ na kanapie.
Siostra Joy, biegn±c do lady, nakaza³a ci zatrzymaæ siê pod podwójnymi drzwiami prowadz±cymi na blok. Po chwili wróci³a z Annie, prowadz±c ³ó¿ko z ciê¿ko rannym Sealeo. Rozpechnê³y drzwi, a ty wszed³e¶, nim te siê zamknê³y. Weszli¶cie na salê, a kobiety od razu rozpoczê³y zabieg. Skrzêtnie notowa³e¶ wszystko, aby potem umie¶ciæ szczegó³owy opis dzia³añ na swoim blogu i stronie gazety.
* * *
Po prawie godzinnym zabiegu mia³e¶ prawie ca³± kartkê zapisan± przeró¿nymi notatkami. To by³ materia³!
Siostra Joy umy³a siê i zwróci³a siê do ciebie:
- My¶lê, ¿e to wszystko, panie redaktorze, chyba nie potrzebuje pan wiêcej materia³u? Dziêkujê bardzo za dzisiaj i zapraszam po finale. - skoñczy³a, u¶miechaj±c siê.
Sygnatura użytkownika
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.