POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: PokeMan
24 Maj 12, 16:52
Base stat:525, signature attack: Water Gun, Muddy Water itp.
Autor Wiadomo¶æ
4xI 
Bug Catcher

Do³±czy³: 01 Sty 2009
Kontakt:
Wys³any: 23 Wrzesieñ 09, 00:24   Base stat:525, signature attack: Water Gun, Muddy Water itp.

Jestem 4xIjestêg³up, niepocz±tkuj±cym mg, który lubi pocz±tkuj±cych graczy x3

ale do rzeczy, czego u mnie nie mo¿na?
³amaæ przepisów forum/PC

a co mo¿na?
ca³± resztê

----------------------
Jakie gry prowadzê? Czêsto dajê siê ponie¶æ fantazji, tworze ogromne obrazy do tak prostych rzeczy jak np. walki pokemon... potrafiê wyobraziæ ka¿d± rzecz, jak± napiszesz, ale czasami g³owa mi pêka, jak czytam bezsensowne zdania, albo czego¶ nie zrozumiem. U meni walki PBF sa prowadzone w specyficzny sposób - w ka¿dej chwili mo¿esz zostaæ zablokowany, albo wprost przeciwnie, bêdziesz mia³ okazje zrobiæ dodatkowy ruch/atak, ale nie w nastêpnym po¶cie...

dlatego sam wybierz - czy chcesz zaryzykowaæ i napisaæ wiele linijek do jednej strategi, w której wykorzystasz wszelkie swoje pomys³y z nadziej±, ze nie zostaniesz zablokowany np. w po³owie

albo

napiszesz krótka strategie, która twój pokemon wykona na tyle szybko i sprytnie, by dostaæ szanse na kolejny atak (która ju¿ nie wykorzysta, bo nie mo¿esz napisaæ jej w tym samym po¶cie ;] )

powiem tylko, ze u mnie jest 50:50 szansy, ze ci siê uda wykorzystaæ jedn± taktykê od pocz±tku do koñca xD

---------------

Levele i ataki... tak¿e wszelkie problemy z Catch rate oraz ewoluowaniu poprzez przedmiot/miejsce/szczê¶cie - u mnie jest to akurat u³atwione, masz gwarancje, ¿e nie spotkasz siê z przeciwno¶ciami :)

pokemon oprócz ataków poznawanych przez level, zna sp. atack (który jest SPECjal w pe³ni znaczeniu tego s³owa :) )

oraz... tzw. atak sygnaturowy.
co to jest?
najlepiej to wyobraziæ sobie pokemona, który nie zna ¿adnych dobrych ataków w swoim typie,
np. Vaporeon nie zna ¿adnego ataku wodnego... na lv.9 !!!

jak rozka¿e mu siê atakowaæ (po prostu... vapek! do ataku!!!), pokemon bêdzie mia³ szanse u¿yæ ataku sygnutarowego - czyli ataku, który umie instynktownie u¿yæ w krytycznych sytuacjach.

W przypadku vaporeona, jego sygnaturowy atak to Water Gun, Muddy Water i bardzo rzadko Hydro Pump... vaporeony znaj± te ataki instynktownie, lecz nie potrafi± ich w pe³ni wykorzystywaæ... nauka wymaga do¶wiadczenia, a vapek na lv. 9 go nie ma ;]

oczywi¶cie, atak siê uda, ale to bêdzie namiastka ataku, który mo¿e siê nauczyæ drog± tradycyjn± :)

NO i nie zawsze vaporeon bêdzie mia³ te szczê¶cie, aby mieæ czas na u¿ycie ataku...

Ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby walczyæ ca³y czas na atakach sygnaturowych... tylko pamiêtaæ - atak jest losowany, s³abszy ni¿ zazwyczaj i najczê¶ciej kosztuje to od pokemona du¿o po¶wiecenia.

-------------------
czemu tak siê skupiam na walkach? BO w swoich grach bêdê ich oferowa³ bardzo du¿o =]

exp i levele bêd± lecieæ bardzo szybko, a za ciekawe taktyki, rozwi±zania oraz pomys³y gracza, bêd± nagradza³ te¿ super fabu³±, albo mnogo¶ci± przedmiotów/eventów/pokemonów :)

To wszystko o mnie... zapraszam szczególnie tych, co nie maj± do¶wiadczenia w pbf'ie - lubiê æwiczyæ swój kunszt na nowych graczach, aby te¿ pod³apywa³y mój styl prowadzenia gier/ich rozgrywania :D

zaawansowani gracze bêd± siê raczej u mnie nudziæ - jestem przewidywalnym graczem, wiêc ciê¿ko bêdzie mi ich zaskoczyæ... aczkolwiek moj± mocn± stron± s± w³a¶nie walki pokemon, wiêc zapraszam te¿ hardkorowców x3

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: