POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Otwarty przez: Drago
24 Grudzieñ 11, 18:32
Spiralna Brama
Autor Wiadomo¶æ
DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Do³±czy³: 01 Lis 2008
Sk±d: Z internetów
Kontakt:
Wys³any: 23 Grudzieñ 08, 08:51   Spiralna Brama

HEJ!
Postanowie³m spróbiwaæ raz jeszcze tym razem, bêdê tworzy³ w³asny ¶wiat i bohaterów, mam nadziejê, ¿e bêdzie lepiej ni¿ w przypadku PZG.

Spiralna brama, jest sag±, podzielon± na 5 kasi±¿ek, gdy skoñczê jedn± si±¿kê, wrzucê j± jako wszystkie rozdzia³y razem, i bêdzie do ¶ci±gniêcia.
Mi³ej lektury

Rozdzia³ I
„Jak to wszystko siê zacze³o”

Rok 1985, archipelag wysp koralowych, na ma³ej wysepce, mo¿na us³yszeæ p³acz niemowlaka, obok przechadza³ siê starzec, nios±c na sobie bu³aki z wod±, po chwili, us³ysza³ on p³acz malca, podszed³ do niego i po³o¿y³ bu³aki z obok, chwyci³ malca i obejrza³ go, by³ owiniêty w ma³y, szary koc, mia³ na sobie medalion, który wygl±da³ jak trzy kolorowe ko³a: zó³te, czerwone i niebieskie, poczu³ w nim drzemj±cy potencja³, przeniós³ go do prawego ramienia, chwyci³ bu³aki z wod± i poszed³ w stronê d¿ungli.

Mija³y lata, ch³opiec stawa³ siê coraz silniejszy, starzec bowiem, okaza³ siê mistrzem sztuk walk wschodu, naucza³ m³odego wojiwnika.
Mija³y lata ch³opak dorasta³, stawa³ siê silniejszy i zwinniejszy, starzec pewnego dnia wyjawi³ mu jego prawdê, powiedzia³ mu jak to siê sta³o, ¿e siê nalaz³ na tej wyspie, poda³ te¿ jego prawdziwe pochodzenie i imiê, zwa³ siê Power Rivals, lecz w 10 urodziny, sta³a siê tragedia.

Power poszed³ po wodê, gdy tylko znikn±³ za li¶æmi, co¶ zaatakowa³o jego sensei, gdy ch³opak ju¿ wróci³, starzec ju¿ ledwo ¿y³, ch³opak podszed³ do niego, misztrz wypowiedzia³ mu tylko ostatnie, nios±ce wielkie brzemie s³owa:
”Nie mówi³em ci tego, ale ty jeste¶ jedynym, który mo¿e uchroniæ ¶wiat przed zag³ad±, nie krocz drog± piê¶ci, krocz drog± d³oni, pomagaj innym i pamiêtaj, im jeste¶ silniejszy, tym bardziej jeste¶ z t± moc odpowiedzialny” po tych s³owach, mistrz wyda³ ostatnie tchnienie i zmar³.

Power ujrza³ ¶lady mordercy, szukaj±c zemsty, ruszy³ nimi, aby tego kto to zrobi³ dosiêg³a zemsta.
Ruszy³, jego kroki by³y d³ugie i szybkie, poprzez li¶cie, pêdzi³ niczym wiatr w stronê kolejnych ¶ladów.
Po 10 minutach biegu, dotar³ do stareg ju¿ nieczynnego wulkanu, który co jaki¶ czas wypluwa³ z siebie star± magmê, tworz±c lawospad.
Uwa¿nie rozgl±da³ siê za sprawc±, zobacz± kogo¶, ruszy³ ale cicho, zacz±³ siê skradaæ, ¿eby zabójca go nie zauwa¿y³.
Po chwili ujrza³ go dok³adniej, mia³ 105cm i czarny, d³ugi p³aszcz z kapturem na g³owie.
-Co, szukasz mordecy swego sensei, tak?- spyta³a zakapturzona postaæ.
-Tak, wiesz mo¿e gdzie on jest?- odpowiedzi³a Power.
W g³osie ch³opaka mo¿na by³o wyczuæ strach, mimo ¿e próbowa³ go ukryæ.
-Có¿, móg³bym ci pomóc.... - postaæ umilk³a w po³ówie zdania.
W Power'ze obudzi³a siê iskierka nadzieji.
-...GDYBY NIE TO ¯ TO JA JESTEM TYM MORDERC¡!- krzykn±³ morderca, i ruszy³ w stronê Power'a chc±c go zaatakowaæ, ch³opak zrobi³ unik i rzuci³ w niego kilkoma shurikenami.
Morderca znikn±³, lecz... po chwili pojawi³ siê tu¿ za g³ównym bohaterem, Power szybko zrobi³ unik i chwyci³ za p³aszc, po zdjêciu go okaza³o siê ¿e zabójc± by³....jaki¶ dziwny zwierz.
Mia³ on bia³e futro, czarne buty jakby z silnikami odrzutowymi i bia³e rêkawice z pier¶cieniami na nadgarstkach.
Jego oczy by³y czerwone, pe³ne nienawi¶ci, na klacie mia³ bia³y puch a w³osy by³y zawiniête do przodu, mia³y na sobie zielone paski.
Power'a zatka³o, poniewa¿ zna³ t± postaæ, by³ to jego najlepszy przyjaciel na wyspie i jednocze¶nie by³ jego drugim mentorem.
-N..N...Nero? To ty zabi³e¶ sensei'a?
-Tak, to ja, a wieszdlaczego? Nie, nie z w³asnej woli, z przymusu, Lord Doom mi kaza³, powiedzia³ ¿e je¶li zamordujê Sensei'a to odzyskam pamieæ, i wyrwê siê z tej wyspy.
Ale teraz- tu Nero ju¿ podniós³ ton- dosta³em nowy rozkaz, zniszczyæ ciebie!- krzykn±³ Nero i rzuci³ w nego kunai'em.
-Nero, co ty wyprawiasz?!- krzykn±³ Power- Przecie¿ byli¶my przyjació³mi!
- TAK! BYLI¦MY! PLASMA BLAST!
Nast±pi³ iwelki zielony wybuch, który utworzy³ ca³kiem spory krater.
Co siê sta³o z Power'em i Niero? Który z nich wygra³, a który ju¿ nie?
Drugi rozdzia³ ju¿ 30.XII.

Mog± byæ literówki, stara³em siê je wyeliminowaæ do minmum, stare³m te¿ siê poprawiæ b³edy interpunkcyjne, wiêc nie oceniajcie zbyt surowo.

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Ostatnio zmieniony przez DominLoL 28 Grudzieñ 08, 11:05, w ca³o¶ci zmieniany 4 razy  

Karas
Pewnie nie zna PokeMana

Wys³any: 23 Grudzieñ 08, 11:45   

Sporo powtorzen, poza tym brakuje w kilku miejscach kropek :P Nie pisz "kilkumetrowych zdan" bo sie pogubisz, zreszta nie wygladaja one za dobrze. No i jeszcze jedno, przed i raczej przecinka sie nie stawia...

Sygnatura użytkownika

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Kontakt:
Wys³any: 23 Grudzieñ 08, 11:47   

Postaram siê pry uzupe³nienu o poprawê,dziêki za ocenê.

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Do³±czy³a: 05 Lis 2008
Sk±d: Stettin an der Oder
Kontakt:
Wys³any: 23 Grudzieñ 08, 16:21   

NAWET, powtarzam: NAWET lepsze od PZG! Nale¿y siê kredyt zaufania.

Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa

Cytat:
[Dzisiaj 11] Nexus DominLoL: co to ten ca³y legwan? czy jest to smaczne ]

Dziêkuje wszystkim osobom na PC, za to, ¿e s±.
Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie xD
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ xD )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am xD
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
Dziêkujê te¿ innym osobom, których nie wymieni³am - niestety, jest limit znaków -_-

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Kontakt:
Wys³any: 24 Grudzieñ 08, 08:34   

Uzupe³nienie pierwszego rozdzia³u, rozdzia³ drugi ju¿ na sylwestra.

Sygnatura użytkownika

Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Do³±czy³a: 05 Lis 2008
Sk±d: Stettin an der Oder
Kontakt:
Wys³any: 24 Grudzieñ 08, 11:10   

To uzupe³nienie tragedi± 22 odcinka PZG?

Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa

Cytat:
[Dzisiaj 11] Nexus DominLoL: co to ten ca³y legwan? czy jest to smaczne ]

Dziêkuje wszystkim osobom na PC, za to, ¿e s±.
Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie xD
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ xD )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am xD
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
Dziêkujê te¿ innym osobom, których nie wymieni³am - niestety, jest limit znaków -_-

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Kontakt:
Wys³any: 24 Grudzieñ 08, 11:18   

Nie, to historia zuep³nie inna ni¿ PZG, zmodyfikowa³em wszystko!
Stworzy³êm zuep³nie nowy swiat!

Sygnatura użytkownika

XaroX 
Bug Catcher
Rebecca Black LAW JU

Do³±czy³: 03 Lis 2008
Sk±d: WHEEKEND
Kontakt:
Wys³any: 24 Grudzieñ 08, 13:04   

omg, tragedia. :D

Przecinki gdzie popadnie, b³±d na b³êdzie, fabu³± bezsensowna, wydarzenia nie s± opisywane dok³adnie, zbyt szybko siê wszystko dzieje. Nawet nie wiadomo, jak wygl±da g³ówny bohater, a jego imiê, to pora¿ka. Poza tym sk±d ten sympatyczny "sensei" zna³ jego imiê i pochodzenie, skoro znalaz³ go na jakiej¶ wyspie? omg

Cytat:
Po chwili ujrza³ go dok³adniej, mia³ 105cm

lol

Sygnatura użytkownika

Itachi
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 15 Gru 2008
Wys³any: 24 Grudzieñ 08, 13:14   

@Up Zgadzam sie.
bezsens... :F

B³±d na b³êdzie, przecinki przed "i"...

PokeMan 
My¶li, ¿e jest PRO
Po prostu PokeMan

Do³±czy³: 16 Lis 2008
Kontakt:
Wys³any: 25 Grudzieñ 08, 21:30   

Pierwsze 3 zdania = 5 b³êdów

Domin ja ciê lubiê, ale nawet to ciê nie ratuje, no bo co, mam pochwalaæ ficka pisanego na chybcika ?

Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.

PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.

Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji

Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: