POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Otwarty przez: Kojot
3 Maj 11, 21:01
Ju¿ s±! Oficjalne nazwy ludzi i rzeczy w pokemon HG/SS!
Autor Wiadomo¶æ
Szymb 
Nosi czapkê Asha
*derp*

Do³±czy³: 05 Sty 2010
Sk±d: Sinnoh
Kontakt:
Wys³any: 2 Luty 10, 19:58   Ju¿ s±! Oficjalne nazwy ludzi i rzeczy w pokemon HG/SS!

Cytat:
Serebii.net recently reported new information about Pokémon HeartGold and SoulSilver a month before the games' official English-language release. The site revealed the English names of the player characters, Rocket Executives, and more.
The player characters' English names were revealed. Hibiki is now known as Ethan and Kotone as Lyra.
The Pokéthlon has been renamed Pokéathlon, a portmanteau of Pokémon and Triathlon. One of the Pokéathlon stat was renamed as well. The Technique stat is now known as the Skill stat. The Apricorn Shaker that mixes Apricorns together to make performance-boosting Apricorn drinks called Aprijuice. In addition, the Pokéathlon Founder named Kobushi is now named Magnus.
Team Rocket Executives' English names were revealed, as well. Apollo is now known as Archer and Athena as Arianna. Lance has been renamed Proton, and Lambda is now named Petrel.
New items introduced in HeartGold and SoulSilver were also revealed. The Verdant Orb, the item that allows the player to encounter Rayquaza in the Hidden Tower, is now called the Jade Orb. The Tide Bell, which is used by the Kimono Girls to summon Lugia, is now called Tidal Bell. The Unown Notebook is now known as Unown Report and GB Player as GB Sound. The Mysterious Crystal has been renamed Enigma Stone and the Itemfinder is now named Dowsing MCHN in Generation IV. The Compe Ball, the Poké Ball used to catch wild Pokémon in the Bug-Catching Contest, is now known as Sport Ball. The Apricorn Case and the Berry Planter that allows the Apricorns and Berries to grow while traveling, are now called Apricorn Box and Berry Pots, respectively.
Two locations were also renamed. Sinjoh Ruins is the new name for Shinto Ruins, a combination of the Sinnoh and Johto. An area inside the ruins is the Triad Stage now called the Mystri Stage. The Hidden Tower in Route 47, where Groudon, Kyogre and Rayquaza rest is now known as the Embedded Tower.
The Game Corner has also been changed. Instead of the slot machines, a new mini-game is added called Voltorb Flip. Players have to flip tiles to get a variety of multipliers. However, Voltorbs are placed randomly in each set. The number of Voltorbs are shown in each row and column. The task is to get the multipliers and not hit any tiles that contain Voltorb, similar to the game Minesweeper. As the player progress without hitting the tiles with Voltorb, the levels get more difficult and more tiles with Voltorb appearing, but the number of coin multipliers increases. Players will have to start at the first level if they keep on hitting Voltorbs.

Z tego wynika, ¿e:
Serebii.net ostatnio poda³o nowe informacje na temat Pokémon HeartGold i SoulSilver przed premier± angielskiej wersji. Strona ujawni³a angielskie nazwiska bohaterów, Kierownictwo Rocket i wiêcej.
Hibiki jest obecnie znany jako Ethan i Kotone jako Lyra.
Nazwa "Pokéthlon" zosta³a zmieniona na Pokéathlon, Pokémon i Triathlon.

Reszta:
http://translate.google.p...LS_plPL351PL351

Cieszycie siê?

Sygnatura użytkownika

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=X530wfqAjTk[/youtube]

Xillor 
Bug Catcher
Master of Disaster

Do³±czy³: 25 Sty 2010
Sk±d: Sprzed monitora...
Wys³any: 3 Luty 10, 13:50   

Z czego tu siê cieszyæ, bo nie rozumiem.
Z tego, ¿e:
Cytat:
Hibiki jest obecnie znany jako Ethan i Kotone jako Lyra.
Nazwa "Pokéthlon" zosta³a zmieniona na Pokéathlon, Pokémon i Triathlon.
:huh:
Ja to co najwy¿ej siê cieszê, ¿e mo¿emy siê spodziewaæ wersji anglojêzycznej. Ale to by³o wiadome ju¿ od dawna.

norbert1915 
Bug Catcher
Kocham POKEMONY

Do³±czy³: 29 Sie 2009
Sk±d: z regionu Kanto
Kontakt:
Wys³any: 3 Luty 10, 14:25   

Ja to wiedzia³em ju¿ z 2 tyd. temu

Sygnatura użytkownika

Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Do³±czy³a: 05 Lis 2008
Sk±d: Stettin an der Oder
Kontakt:
Wys³any: 3 Luty 10, 18:56   

NIE! Bo z czego siê tu cieszyæ? Imiê Lyra kojarzy mi siê z Lyr± z Mega Man Star Force xD , a Ethan z jakim¶ staruszkiem, ew. z jednym camperem, z którym walczy³am w jednej czê¶ci poków.

Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa

Cytat:
[Dzisiaj 11] Nexus DominLoL: co to ten ca³y legwan? czy jest to smaczne ]

Dziêkuje wszystkim osobom na PC, za to, ¿e s±.
Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie xD
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ xD )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am xD
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
Dziêkujê te¿ innym osobom, których nie wymieni³am - niestety, jest limit znaków -_-

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Do³±czy³: 01 Lis 2008
Sk±d: Z internetów
Kontakt:
Wys³any: 4 Luty 10, 06:23   

Podpisujê siê pod postem Inaki, nie do¶æ ¿e robi± pi±t± generacjê to jeszcze amerykanie chc± zdzieraæ nazwy z MMSF, chyba my¶l± ¿e zarobi± wiêcej na sprzeda¿y HG/SS.

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748

Lord Pokemon
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 20 Gru 2009
Wys³any: 5 Luty 10, 21:03   

o Boze to serebii.net jest strasznie zacofana strona znam strony gdzie to juz pisalo w 2009 roku

Blue 
Powoli siê wkrêca

Do³±czy³a: 13 Gru 2009
Kontakt:
Wys³any: 5 Luty 10, 21:10   

No to podaj tak± stronê -_-

Sygnatura użytkownika
Podziêkowania

Nenloth- za wszystko, za nasze wspólne rozmowy na GG, plotki i inne zabawne fikusy. Mogê ci wszystko powiedzieæ ze wszystkiego siê zwierzyæ. :*

Legends - tobie te¿ siê nale¿y choæby za wspólne chêci przeróbki forum. No i za te gadki na GG :*

Vabi i Drago - Was pierwszych pozna³am. Vabi za nasze rozmówki na GG :D Drago za ca³okszta³t :*

DominLol - Tu jest za co dziêkowaæ. Porady dotycz±ce gier itp. ale te¿ bardziej osobiste rozmowy. Korektorowanie PZG, i jedna ma³a rzecz, której nigdy nie zapomnê :*

Lord Pokemon
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 20 Gru 2009
Wys³any: 5 Luty 10, 21:35   

moge podac tylko ze sa po niemiecku

http://www.bisafans.de/

http://www.filb.de/

tylko ze jak mowilem po niemiecku

Blue 
Powoli siê wkrêca

Do³±czy³a: 13 Gru 2009
Kontakt:
Wys³any: 6 Luty 10, 12:57   

OMG>.. Po niemiecku.. te¿ teraz dowali³e¶... Polskê mamy chyba nie?
Co do imienia Ethan... to mogli wybraæ co¶ lepszego. Trafne spostrzerzenie Inaki. <- ¿eby nie by³o spamu.

Sygnatura użytkownika
Podziêkowania

Nenloth- za wszystko, za nasze wspólne rozmowy na GG, plotki i inne zabawne fikusy. Mogê ci wszystko powiedzieæ ze wszystkiego siê zwierzyæ. :*

Legends - tobie te¿ siê nale¿y choæby za wspólne chêci przeróbki forum. No i za te gadki na GG :*

Vabi i Drago - Was pierwszych pozna³am. Vabi za nasze rozmówki na GG :D Drago za ca³okszta³t :*

DominLol - Tu jest za co dziêkowaæ. Porady dotycz±ce gier itp. ale te¿ bardziej osobiste rozmowy. Korektorowanie PZG, i jedna ma³a rzecz, której nigdy nie zapomnê :*

tadziu p 
Pewnie nie zna PokeMana
tadziu p

Do³±czy³: 13 Lut 2010
Sk±d: Z Kanto syn Jamesa
Wys³any: 26 Luty 10, 14:14   

podpisuje sie pod krytyki nic ciekawego . A to ¿e im imiona zmieniaj± mówi tylko o ich braku pomys³ów chc± niby ulepszyæ gre w t³umaczu a wychodzi Lyra MegaMana :kapitanbomba:

Sygnatura użytkownika
nie ma lepszego od mewtwo potê¿nego, nie ma gorszego od od arceusa g³upiego !!!!
Kim jestem... czym jestem..../?

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: