POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Otwarty przez: Kojot
3 Maj 11, 21:01
EV trening.
Autor Wiadomo¶æ
Escallibur 
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 04 Lis 2008
Wys³any: 19 Lipiec 10, 13:26   

Primo: Korzystanie z nieoryginalnego produktu jest piractwem (wedle prawa autorskiego i ochrony dóbr intelektualnych). A to ¿e pirat ma swoje ¼ród³o w oryginale jest dla ka¿dego oczywiste, dlatego w³a¶nie jest piratem. Ka¿da kopia p³yty, ksero ksi±¿ki etc jest produktem pirackim chyba ¿e jest to kopia zapasowa produktu który konsument naby³ legaln± drog± i któr± ma zamiar wykorzystywaæ dla w³asnych potrzeb a nie dla zarobku (czyli po prostu sprzedawaæ j±) lub darmowej dystrybucji (jak to jest z romami gier).

Secundo: Nawet samo korzystanie z emulatorów jest form± piractwa. Bo jak inaczej mo¿na nazwaæ korzystanie z programu który umo¿liwia granie w nielegalne kopie gier z pominiêciem czynnika mechanicznego jakim jest konsola. Uprzedzaj±c, tak¿e programatory z charakteru prawa nie s± legalne. A to ¿e my wszyscy siê raczej tym nie przejmujemy to ju¿ inna sprawa.

Tetrio: Ja siê nie k³ócê tylko próbuje prowadziæ dyskusje na poziomie jak przystoi na cywilizowanych ludzi, którzy maj± odmienne pogl±dy i próbuj± je wcinaæ adwersarzowi.

Sygnatura użytkownika
Zgadza siê, ta sygnatura jest pusta

.//Rah 
Bug Catcher
No kurna

Do³±czy³: 09 Mar 2010
Wys³any: 20 Lipiec 10, 12:25   

Emulator s³u¿y do otwierania plików .nds a nie oryginalnych cartridge. Na serio nie chce mi siê polemizowaæ na taki durny temat bo nawi±zywa³em jedynie do samego PokeSavu, który jest darmowy i posiadanie go nie jest piractwem.

Sygnatura użytkownika

mewtwo
Gapa, gubi PokeBalle

Do³±czy³: 21 Lut 2009
Wys³any: 26 Lipiec 10, 14:38   

Jednak chyba dam sobie spokój z tym treningiem.Za du¿o roboty.

.//Rah 
Bug Catcher
No kurna

Wys³any: 27 Lipiec 10, 11:32   

Bez odpowiedniego rozstawiania EV pod moveset pokemon jest po prostu s³aby. Radzê siê w to zag³êbiæ, nic do stracenia nie masz.

Sygnatura użytkownika

mewtwo
Gapa, gubi PokeBalle

Wys³any: 28 Lipiec 10, 17:11   

Jeszcze mam pytania w sprawie tych kodów.
Jak to jest z tymi kodami na ev?Wystarczy ¿e je wpisze w³±cze i gotowe.Tylko rare candy daæ czy jak to jest?

Kojot 
Nosi czapkê Asha
Rumble in the Jungle

Do³±czy³: 01 Sty 2009
Sk±d: Bandle City
Wys³any: 28 Lipiec 10, 17:29   

Ch³opie po co kodowaæ? To nie jest trudne.

Na pocz±tek dajesz 10 Witaminek, takich które maj± podwy¿szyæ interesuj±cy Ciê stat.
Wchodzisz na serebii, rs dex i wchodzisz w kwadracik z interesuj±cym Ciê statem. Szukasz odpowiedniego Pokemona do twojego treningu.
Dajesz pokowi do trzymania Macho Brace.

Czyli Przyk³adowo: Chcê osi±gn±æ 252 Evów Ataku;
Najpierw u¿ywam witaminek które daj± mi 100 Evów.
252 - 100 = 152
Teraz dajê Macho Brace. Je¶li mam Pokerusa to bêdzie krócej trwa³ trening. Wybieram odpowiedniego poczka. W moim przypadku bêdzie to Poochyena.

1 Poochyena daje 1 EV.
Czyli:
(1x2)x2 = 4 <-- Tyle dostajê z Pokerusem
1x2 = 2 <-- Tyle bez.

I teraz resztê czyli 152 : 2 lub 4.
W 1 przypadku muszê pokonaæ / zemdliæ 76 Poochyen. W drugi przypadku 38.

Teraz biorê byle jaki kalkulator / mo¿e byæ nawet ten na telefonie. Wstukujê liczbê 38. Idê do trawki. Po ka¿dej zemdlonej Poochyenie odejmuje 1 od liczby poków do koñca treningu.

.//Rah 
Bug Catcher
No kurna

Wys³any: 28 Lipiec 10, 18:33   

Co do pokerusa, mo¿na go wys³aæ? Tzn mam team zara¿ony pokerusem ale np chcia³em komu¶ daæ poka z owym virusem. Da³oby radê?

Sygnatura użytkownika

Kojot 
Nosi czapkê Asha
Rumble in the Jungle

Do³±czy³: 01 Sty 2009
Sk±d: Bandle City
Wys³any: 28 Lipiec 10, 18:48   

Tak da siê.

mewtwo
Gapa, gubi PokeBalle

Wys³any: 29 Lipiec 10, 00:01   

No ok.A jak to jest potem z statami?Jestem w tych sprawach ca³kiem zielony wiêc siê na mnie nie gniewajcie:)

.//Rah 
Bug Catcher
No kurna

Wys³any: 29 Lipiec 10, 00:28   

4 EV = 1 stat dlatego bardziej op³aca siê dawaæ 252 EV do jednego stata ni¿ 255 (maxymalna ilo¶æ EV na stat).

Oczywi¶cie liczba EV do rozdania jest ograniczona, bodaj¿e 510. Wiêc najbardziej op³aca siê rozdaæ EV dla dwóch statów najbardziej u¿ywanych po 252 i jeszcze 4 ev np do HP. Powiedzmy, ¿e np. mam Alakazama i da³em mu 252 do Sp. Attack i 252 do Speed a 4 do Hp zosta³o siê 2EV jednak 2EV nic nie daje.

Sygnatura użytkownika

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: