POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: PokeMan
25 Maj 12, 05:37
Gra Afila
Autor Wiadomo¶æ
plutonio 
Gapa, gubi PokeBalle

Do³±czy³: 22 Sty 2009
Wys³any: 17 Marzec 10, 17:05   

Poczytaj taktyki Wikkaza, Valena czy Sary...
Taktyka z zamro¿eniem water guna okaza³a siê ¶wietnym pomys³em, przez co Carnivine mocno oberwa³. Przez chwilê by³ oszo³omiony co twój spheal wykorzysta³ powder snowem i przez ten mróz Carnivine zamarz³. Jednego pokemona przez pewien okres macie z g³owy. Jednak¿e ta taktyka mia³a minusy Stunky przez to ¿e nie by³ atakowany móg³ spokojnie wyprowadzaæ ataki, najpierw u¿y³ focus energy, przez co si³a jego ataku mocno wzros³a, by nastêpnie u¿yæ posion gas, przez co twoje pokemony zatru³y siê, na koniec zaatakowa³ twojego speahla fury swipesem, a si³y podniesiona focus energy mocno poturbowa³a twojego spehala. Twoje pokemony zaczê³y same walczyæ, jednak¿e to mo¿e nie byæ korzystne dla ciebie, gdy¿ mog± cie kiedy¶ przestaæ s³uchaæ, je¶li nie nauczysz siê nimi porz±dnie kierowaæ.

VS
62% i 71% vs 89% i 80%
Wingull i Spheal s± zatrute.
Carnivine jest zamro¿ony.

Afil 
Potrafi spojrzeæ Brockowi w oczy |D
Lodowy Rycerz - Yay!

Do³±czy³: 07 Gru 2008
Sk±d: Ciechocinek
Kontakt:
Wys³any: 17 Marzec 10, 19:06   

Ale ja w porównaniu z nimi jestem w tej tematyce zielony ;P
--------------------------------------
- No to ju¿ po nas... - Pomy¶la³em uzmys³awiaj±c sobie swoje ogromne b³êdy, które odbi³y siê na zdrowiu moich pokemonów. Nie mog³em siê z tym pogodziæ, ale jednak po kilku sekundach zamurowania spojrza³em na swoje pokemony i szybkim ruchem rêki zachêci³em je do ucieczki.
- Zarz±dzam odwrót... - Powiedzia³em lekko przera¿ony, ¿e nie zdo³amy, ¿e gdy nas z³api±... bêdzie po nas. - ... przepraszam was.. - Ponownie zwróci³em siê do pokemonów, by za³atwiæ to jak najszybciej - ...ale dzisiaj nie wygramy... znaczy... wy by¶cie wygrali, ale ja jestem tu czarn± owc±... - Szybko stwierdzi³em wyjmuj±c pokeballe z tylnej kieszeni moich spodni. - To idziecie ?

Sygnatura użytkownika
Ich bin eine :ninja:
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7

plutonio 
Gapa, gubi PokeBalle

Wys³any: 18 Marzec 10, 12:22   

Afil, pomêczysz siê ze mn±, wystarczy mieæ trochê wyobra¼ni.
Zacz±³e¶ biec, ale twoje pokemony to ola³y, skupi³y siê na walce, jakby da³y wyraz temu ¿e cie nie potrzebuj±. Musisz walczyæ, bo twoje pokemony ciê zostawi±. Dwójka przeciwników ¶mia³a siê z twojej nieporadno¶ci, nawet ich pokemony g³upio siê pod¶miewa³y. Twoje pokemony to wykorzysta³y i zaatakowa³y Carnivine i Stunk'yego, widaæ ¿e chcia³y wygraæ, jednak bez rad trenera jest to trudne zadanie.

VS
54% i 63% vs 82% i 78%
Carnivine jest zamro¿ony.
_____
srry ¿e krótko.

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Kontakt:
Wys³any: 18 Marzec 10, 16:36   

Tyle mi starczy... po jakiego siê rozpisywaæ w takich sytuacjach ? xP
--------------------------------

- Dobra ! Mam to gdzie¶ ! Jak dostaniecie ³omot to bêdzie tylko wasza wina, ale jednak was nie zostawiê ! - Krzykn±³em wyra¼nie wkurzony jak jeszcze nigdy.
- Spheal ! Zaatakuj Powder Snow-em by utrudniæ przeciwnikom widoczno¶æ w tej ¶nie¿ycy jeszcze bardziej. Nastêpnie zaatakuj WaterGun-em w Stunk'yego, z tak± sam± si³± jak w Carnivine. Nastêpnie zacznij siê turlaæ w ró¿nych kierunkach, a na ka¿dym postoju u¿yj Growl, by ich zmyliæ. Po jaki¶ 10-11 razach zaatakuj ponownie Powder Snow-em i jeszcze raz zaatakuj Water Gun-em. Pamiêtaj o swojej umiejêtno¶ci i unikaj wszystkie ataki wyprowadzone na ciebie. Powtarzaj te czynno¶ci do odwo³ania.
- Wingull ! Ty masz trochê ³atwiej.. a wiêc zaatakuj Water Gun-em w tym samym momencie kiedy atakuje tym Spheal. Potem zacznij lataæ jak najszybciej i bombarduj przeciwników SuperSonic-iem. Uwa¿aj na wszelkie ataki ! Wtedy bêdziesz musia³ unikaæ, a potem jak najszybciej zaatakuj Super Sonic, b±d¼ Growl dla zmylenia.
-------------
Mo¿e byæ ? -.-

Sygnatura użytkownika

plutonio 
Gapa, gubi PokeBalle

Wys³any: 18 Marzec 10, 18:14   

No jest lepiej, ale i tak nie najlepiej xD Przy okazji zrób sygnaturê.
Twoje pokemony podbudowane tym ¿e wreszcie siê trochê wysili³e¶ ruszy³y do ataku. Mia³y uproszczon± sprawê, gdy¿ przez to ¿e Carnivine by³ ci±gle zamro¿ony musia³y pokonaæ jedynie Stunkyego. Os³abienie widoczno¶ci nie by³o najlepszym pomys³em, gdy¿ twój pokemon te¿ nie ma najlepszego wzroku. Za to turlanie by³o ¶wietnym pomys³em, Stunky, nie móg³ trafiæ w Spheala. Kiedy spheal chcia³ zaatakowaæ watergunem, woda siê zamrozi³a, przez co wylecia³ tylko lód, ale i tak Stunky mocno oberwa³. Gdy water guny siê po³±czy³ stunky oberwa³ tak mocno, ¿e przez jakie¶ 30 sekund nie móg³ siê ogarn±æ. Jednak¿e twój wingull pope³ni³ b³±d, kiedy chcia³ skonfudowaæ Carnivine, prze³ama³ lód, przez co znowu mieli¶cie dwóch przeciwników, ale przynajmniej pokemony przeciwników by³y w stanie confuse. Dalsza walka to by³o przewa¿anie Spheala i Wingulla, jednak¿e ci±gle czego¶ brakowa³o.

VS
46% i 57% vs 73% i 64%
Atak Stunkyego spad³ do 93%
Atak Carnivine spad³ do 97%

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Kontakt:
Wys³any: 18 Marzec 10, 21:01   

Nie warto -.-
Wolê to robiæ w notatniku....
-------------

- Jasny gwint.... je¶li czego¶ nie zrobiê, to zostaniemy potrawk± dla Carnivine... a tak swoj± drog±... on wygl±da jakby nic nie jad³ od 2 miesiêcy... a mo¿e mi siê tylko wydaje. - Zacz±³em uk³adaæ w my¶lach ró¿ne teorie, które w ¶wiecie realnym nie mia³y zastosowania. Gdy ju¿ przesta³em ,,bujaæ w ob³okach'', zacz±³em my¶leæ na powa¿nie, a mo¿e nie tak na powa¿nie, bo wiedzia³em, ¿e z takim sk³adem i z takimi ,,prze¿yciami'' nasza wygrana graniczy z cudem.
- Dobra... ostrzegam, ¿e to mo¿e nie wyj¶æ, a wiêc proszê o to aby¶cie siê starali, jakby od tego zale¿a³o wasze ¿ycie. - Powiedzia³em nieumiejêtnie po czym od razu zrozumia³em swój b³±d.
- Co ja gadam... - Pomy¶la³em wyobra¿aj±c siebie siedz±cego w ciemnym k±cie, w którym widnia³a po¶wiata ,,ofiary''.
- Dobra... zacznijmy inaczej... - Zacz±³em patrz±c na pokemony. - Wiecie, chyba brakuje nam zgrania, a wiec teraz spróbujemy sobie planu wspólnych ataków, których raczej brakuje te¿ u przeciwników... - Dokoñczy³em i przez chwilê, zacz±³em wymy¶laæ plan.
- Dobra... Spheal... ty zacznij siê turlaæ, ale nie u¿ywaj Growl jak wcze¶niej. Spróbuj turlaæ siê bokiem , tak, aby twój pyszczek, by³ zawsze skierowany w stronê przeciwników. Wtedy gdy ju¿ to zrobisz u¿ywaj Powedr Snow, a twoje obroty, powinny przenie¶æ siê te¿ na atak, a co za tym idzie... dobra nie za bardzo wiem. Wingull, ty nadal atakuj SuperSonic, tak, aby przeciwnicy nie mogli siê pozbieraæ! Powtórzcie to jakie¶ 5 razy po czym przystêpujemy do naszego ,,g³ównego'' planu.
Otó¿ kiedy¶ ogl±da³em w telewizji pokazy i trochê widzia³em, a wiec zacznijmy od tego....
- Powiedzia³em i na chwilê przerywaj±c przemy¶la³em plan jeszcze raz. Gdy ju¿ uzna³em, ¿e mo¿e podzia³aæ, spojrza³em na pokemony i wskaza³em niebo.
- Wingull ! Wystrzel wodne kulki z WaterGun-a nad Stunk'yego i Carnivine-a, tak, aby Spheal móg³ z ³atwo¶ci± zamroziæ je swoim PowderSnowem. Nastêpnie Spheal nadal u¿ywaj±c tego ataku zacznie u¿ywaæ go bezpo¶rednio na naszym wrogu, a Wingull u¿ywaj±c na p³atkach ¶niegu swój SuperSonic doda im szybko¶ci i si³y.
Hmm... co tam jeszcze mo¿ecie zrobiæ ?
A tak ! Wiem !
Potem zacznijcie okr±¿aæ przeciwników, ale zacznijcie wspólnie u¿ywaæ Growl, to powinno zmyliæ ich kompletnie... no a przynajmniej tak my¶lê.

---------
A teraz ? xP

Sygnatura użytkownika

plutonio 
Gapa, gubi PokeBalle

Wys³any: 19 Marzec 10, 13:11   

Warto, bo mi potrzebne, zrób co¶ na styl Wikkaza czy Sary. Btw. Taktyka to czyste ataki i kombinacje, a wiêkszo¶æ twojej taktyki to jakie¶ nie¶mieszne dialogi -.-. Twoja taktyka to zasadniczo 5 zdañ...

+++++++++++++++++++++++++
Spheal wykona³ pos³usznie twoje polecenia, jednak¿e kiedy przystêpowa³ to finalnej fazy ataku, nie wiedzia³ co zrobiæ, nie sprecyzowa³e¶ mu tego ataku, ale i tak pokemony przeciwnika oberwa³y powder snowem. Za to Wingull'owi coraz ciê¿ej siê lata³o, a supersonic te¿ mu nie wychodzi³, gdy¿ mêczy³ siê lotem. Na szczê¶cie tamte pokemony by³y jeszcze skonfudowane, przez co niektóre ataki trafia³y w siebie.
Niestety g³ówny plan ataku, nie by³ jaki¶ tam skuteczny, pokemony oberwa³y kawa³kami lodu, ale wiêkszo¶æ siê rozwali³o pod wp³ywem super sonica. Okr±¿anie i atakowanie Growlem siê uda³o, przeciwnicy zdezorientowani Super sonicem, nie mogli trafiæ w nieruchome obiekty, a je¶li mowa o poruszaj±cych siê to masakra. Koniec walki zbli¿a siê wielkimi krokami, twoje pokemony powoli odrabiaj± straty z pocz±tku walki.

VS
36% i 44% vs 54% i 51%
Atak Stunkyego spad³ do 87%
Atak Carnivine spad³ do 93%

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Kontakt:
Wys³any: 19 Marzec 10, 14:31   

- Wiecie, ¿e jestem slaby w tych sprawach... - Powiedzia³em próbuj±c co¶ wymy¶liæ.. ale to nie posz³o mi ³atwo. Wyduka³em kilka s³ów, które by³y beznadziejne jak wcze¶niej.
- Eh... Wingull, ty najpierw wyl±duj.... jeste¶ ju¿ raczej zmêczony, a wiêc bêdziemy ciê oszczêdzaæ. Ty Spheal u¿yj Defense Curl... twoja sytuacja jest do¶æ... kiepska.
Hmm... co ja jeszcze wymy¶lê....
Dobra tam... walnê czym¶ co nazywa siê beznadziejna improwizacja.
Spheal teraz zacznijmy siê bawiæ, a mo¿e nie dos³ownie bawiæ, ale zachowuj siê jakby¶ to robi³. U¿yj Powder Snow, a w tym samym czasie Wingull ponownie wykorzysta to, aby zamroziæ strumieñ wody z Water Gun-a. Nastêpnie poturlaj siê pod przeciwnika i zwal ich z nóg swoim szybkim i mocnym Water Gun-em. Gdy to ju¿ zrobisz odskocz jak najszybciej, ¿eby nie zaatakowali ciê z bliska. Znowu u¿yj Defense Curl, potem Growl i Water Gun. Gdy ju¿ u¿yjesz tych ataków poturlaj siê niedaleko przeciwnika i podskakuj±c zrób nad nimi obrót atakuj±c Water Gun-em, b±d¼ Snow Powder. Nastêpnie znowu u¿yj Defense Curl i zacznij odgrywaæ przynêtê. Masz po prostu odwracaæ uwagê od Wingull-a, która w³a¶nie wtedy usadowi siê za naszym wrogiem... wtedy u¿yje Water Gun ! A i jeszcze spróbujcie unikaæ wszystkich ataków ! Bo je¶li choæ jeden raz siê ,,podokniem'' to mo¿e byæ End...
- Powiedzia³em wiedz±c, ¿e jest to beznadziejny plan.
-----------------------

Cytat:
Warto, bo mi potrzebne, zrób co¶ na styl Wikkaza czy Sary. Btw. Taktyka to czyste ataki i kombinacje, a wiêkszo¶æ twojej taktyki to jakie¶ nie¶mieszne dialogi -.-. Twoja taktyka to zasadniczo 5 zdañ...

Mogê ci ul¿yæ.... je¶li chcesz :/

Sygnatura użytkownika

plutonio 
Gapa, gubi PokeBalle

Wys³any: 19 Marzec 10, 18:49   

Dziêkuje bardzo i dodaj do EQ 5 pokebali i pokenav.
¦nieg siê coraz bardziej nasila³, chocia¿ to mo¿e i dobrze, bo uaktywni³a siê umiejêtno¶æ Spheala, dziêki czemu móg³ regenerowaæ swoje si³y. Wingull za to nie móg³ wznie¶æ swoich skrzyde³ przez co by³ niezdolny do walki. Carnivine te¿ sobie nie radzi³, jedynie Stunky móg³ spokojnie wyprowadzaæ ataki. Zostali wiêc tylko Spheal i Stunky. Spheal mia³ o tyle utrudnion± sprawê ¿e taktyka nie sprawdza³a siê w 100%, gdy¿ brakowa³o partnera, jednak¿e i tak radzi³ sobie wy¶mienicie i wygrana by³a ju¿ tylko kwesti± czasu. Stunky walczy³ dzielnie, lecz ci±gle regeneruj±cy si³y Spheal, nie zostawi³ mu szans na wygran±. Nie minê³o 5 minut, kiedy to stunky by³ niezdolny do walki. "Czarne osobniki" wróci³y pokemony i znik³y... dziwne, przecie¿ to nie mo¿liwe ¿eby nie mo¿na zobaczyæ osoby ubranej na czarno na bia³ym tle. Nagle co dziwniejsze, gdy¿ zupe³nie przesta³ padaæ ¶nieg, raczej to niezbyt normalne, na koniec us³ysza³e¶ tylko jaki¶ skowyt i tyle. Dziwna sprawa...

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Kontakt:
Wys³any: 19 Marzec 10, 19:12   

- ¦nieg.... przesta³ padaæ.... a kolesie zniknêli... co¶ mi siê wydaje, ¿e jest to ze sob± powi±zane... tak jakby mnie przetrzymywali, abym czego¶ przypadkiem nie odkry³. - Pomy¶la³em patrz±c na niebo swoim zbyt powa¿nym wzrokiem. Ogl±da³em chmury poruszaj±ce siê na niebie, tak powoli, tak spokojnie, ¿e wyluzowa³em siê ca³kowicie.
- Ah... no tak... - Szepn±³em ³api±c za pokeballe i wymierzy³em je w pokemony.
- Podziêkujê wam pó¼niej, teraz musimy i¶æ do miasta, aby¶cie odpoczê³y. - Powiedzia³em chowaj±c oba pokemony do pokeballi. Nastêpnie odwróci³em siê w stronê miasta i ponowie spojrza³em na niebo... by³o takie b³êkitne.. takie jasne. Szczerze mówi±c nie chcia³o mi siê stamt±d ruszaæ, ale wiedzia³em, ¿e je¶li nie pójdê teraz, to pó¼niej mo¿e byæ ju¿ za pó¼no. Wiec sta³em tam jakie¶ 5s. po czym zacz±³em i¶æ kompletnie o¶nie¿on± drog± w stronê miasta, które w moich my¶lach by³o ca³kowicie o¶nie¿one, i tym samym przepiêkne.
- Tak.... SnowPoint jest przepiêkne w tych sytuacjach. - Pomy¶la³em opuszczaj±c g³owê, by spojrzeæ na ¶nieg, od którego w³a¶nie odbija³y siê jasno ¿ó³te promienie s³oñca. Dawa³y one niesamowity efekt, ale jednak musia³em i¶æ dalej, aby uratowaæ moje ,,chore'' pokemony.
----------------
Sorry.... wiem, ¿e jestem beznadziejny...

Sygnatura użytkownika

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych