POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: PokeMan
28 Maj 12, 11:21
Zapisy
Autor Wiadomo¶æ
spiritomb 
Powoli siê wkrêca

Do³±czy³: 31 Sie 2009
Sk±d: Veilstone City
Kontakt:
Wys³any: 2 Kwiecieñ 11, 21:12   

Ale jak teraz wstawi³e¶ szymba to masz jedno wolne miejsce czy wszystko jest zajête?

Je¶li jest wolne to siê zg³oszê :)

Sygnatura użytkownika

Klikajcie w jajka:)
W poki te¿:D

Platinum is the best!!!

Moje sk³ady:
Pokemon Platinum:
Dusknoir lv.100
Floatzel lv.100
Infernape lv.88
Magmortar lv.90
Eelctrivire lv.90
Rhyperior lv.91
Togekiss lv.86
Lucario lv.79
Weavile lv.78
Zapdos lv.71
Articuno lv.71
Inna Platyna:
Regigigas lv.71
Giratina lv.71
Dialga lv.71
Palkia lv.71
Gallade lv.68
Gliscor lv.68
Froslass lv.67
Porygon-Z lv.64

Nenloth 
Szlachta Collectowa
Rycerz Wody

Do³±czy³: 10 Maj 2009
Sk±d: Wratislavia
Kontakt:
Wys³any: 3 Kwiecieñ 11, 16:10   

Jedno wolne, czytaj podpisy.

Sygnatura użytkownika

Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.

Podziêkowania
Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.

POKECOLLECT FOREVER!

spiritomb 
Powoli siê wkrêca

Kontakt:
Wys³any: 4 Kwiecieñ 11, 11:29   

No to sk³adam zapis:

Imiê i nazwisko/nickname: Spiri (nie potrafi³em nic ciekawszego wymy¶leæ)
Wygl±d: niech bêdzie to:

Charakter: Mi³y, Sprytny, Inteligentny,
Historia (min. 10 linijek): By³ pewien ch³opak. Mia³ 13 lat. W³a¶nie skoñczy³ szko³ê. By³ tam najlepszym uczniem. Mieszka³ w Eterna City pomiêdzy lasem a Mt. Coronet. Wszyscy mówili na niego Spiri. By³ lubiany. Chcia³ zostaæ trenerem pokemon. Pewnego pó¼nego wieczora poszed³ na spacer. Szed³ powoli i nagle us³ysza³ jakiego¶ pokemona. Poszed³ dalej. Nieznany pokemon zacz±³ go ¶ledziæ. Nagle zosta³ zaatakowany przez Beuatufly. Oberwa³ Silver Windem i upad³ na ziemiê. Nieznany pokemon wyskoczy³ zza krzaków i zaatakowa³ Beautyfly Ice Shardem. Robaczy pokemon odlecia³. Po chwili okaza³o siê, ¿e Spiriego uratowa³ Snorunt. Ch³opak podziêkowa³ pokemonowi, da³ mu kilka berry i poszed³ dalej. Snorunt zacz±³ i¶æ za nim. Spiri pomy¶la³, ¿e lodowy stworek go polubi³. Zatrzyma³ siê i zapyta³ go czy nie zechcia³by zostaæ jego przyjacielem. Pokemon siê zgodzi³. Spiri odwiedza³ go codziennie. W koñcu dosta³ pokedex i PokeBalle. Postanowi³ z³apaæ Snorunta. Pokemon przysta³ na t± propozycjê z wielk± chêci±. I tak zaczê³a siê ta przygoda…

Cel: Praca w policji pokemon, bycie ich tajnym agentem w Team Galactic
Profesja: wynika z celu, :D ale jak to uj±æ. Niech bêdzie na pocz±tek trener.
Region:: Sinnoh
Starter: Snorunt
Styl gry:Nielevel
Ilo¶æ wypasu*: Premium
Towarzystwo: brak
Pro¶by do mnie: Snorunt (F), z³apanie Ralts (M), no i wiesz, taki item do ich ewolucji

O¶wiadczam, ¿e przeczyta³em Regulamin PBFu PokeCollect i Regulamin Dzia³u Nenloth, a tak¿e zapozna³em siê z wa¿nym tematami "Nieobecno¶ci" oraz "Profesje".

No to teraz muszê pokazaæ, ¿e jestem godny, aby u ciebie graæ.

1 sytuacja

Ty i twój Squirtle byli¶cie w ciemnym lesie, do¶æ pó¼na pora... Wszystko toczy³o siê dobrze, gdy nagle potkn±³e¶ siê o korzeñ i upad³e¶. Zwichn±³e¶ sobie nogê, nie jeste¶ w stanie siê poruszaæ. Squirtle jest ca³y i a¿ siê garnie do pomocy. Musicie siê streszczaæ, w oddali s³ychaæ jakie¶ ryki. Masz komórkê, w której baterii starczy tylko na 10 sek. rozmowy lub SS-mana, d³ugopis, kartkê...

Czujê siê ¼le, ale próbujê siê uspokoiæ. Nie ma siê co martwiæ – my¶lê sobie. D¼wiêki s± coraz bli¿ej. Biorê SS-mana i zaczynam pisaæ SMS’ a. Wysy³am, ale pomoc mo¿e za szybko nie nadej¶æ. Nagle bateria wysiada, a SMS nie zd±¿y³ siê wys³aæ! Moja ostatnia nadzieja w Squirtle. Proszê go, aby poszuka³ jaki¶ w miarê równych kawa³ków drewna do usztywnienia nogi, a sam szukam d³ugopisu w kieszeni, znajdujê i zaczynam pisaæ. Ciê¿ko siê pisze na takiej starej kartce i do tego na nierównym pod³o¿u – my¶lê. Squirtle przynosi drewno, a ja usztywniam sobie nim nogê. Proszê go, aby zasypa³ mnie li¶æmi i dajê mu kartkê, ¿eby zaniós³ j± do najbli¿szego miasta. Czekam a¿ pokemon wróci z pomoc± dla mnie. Noga coraz bardziej mnie boli. Zasypiam…

2 sytuacja

Ciemna jaskinia... Wprawdzie masz latarkê, jednak jest trochê strasznie. Nagle schodzi lawina i korytarz zostaje zawalony. Okazuje siê, ¿e to same Geodude. Jeden z nich nie zmie¶ci³ siê w "¶cianie" i wypad³ poza szereg. Widz±c ciê, a konkretnie twoj± Nidorinê, szybko rzuci³ siê do ataku. Dalej nie przejdziesz, dopóki go nie pokonasz. A ciekawie bêdzie wyeksplorowaæ tak± jaskiniê.

Nidorina @ King's Rock
Ability: Poison Point
Level: 20
Poison Sting/Tail Whip/Focus Energy/Bite

Nidorina! Musimy pokonaæ tego Geodude, ¿eby przej¶æ dalej. U¿yj Tail Whip, aby os³abiæ jego defensywê. Nastêpnie zrób unik i zaatakuj Bite. Teraz u¿yj Focus Energy. Zwiêkszysz w ten sposób szansê na Critical Hit.
Do tego pomo¿e ci jeszcze King’s Rock. Jeszcze raz unik, a nastêpnie dwa razy Tail Whip. Bite! Mamy du¿± szansê na critical hit. Jeszcze raz powtórz Bite. Teraz cztery razy Poison Sting. Je¶li siê uda Geodude zostanie zatruty!
Teraz podskocz i uderz Bite w sklepienie jaskini. Zasypiemy Geodude. Unik przed kamieniami, które spadaj± z góry! Znowu unik, ale teraz przed atakiem Geodude. Nidorina, choæ do mnie, schowamy siê za tym zakrêtem. Gdy skalny pokemon siê pozbiera zaatakujesz go z zaskoczenia. Czekaj…Czekaj… Teraz Bite. Odskocz do ty³u i uderz Poison Sting. Powtórz jeszcze raz ca³± kombinacjê ruchów! Dwa razy Focus Energy i Bite. Mo¿e tym razem aktywuje siê King,s Rock…

Mam nadziejê, ¿e ci siê spodoba³o :)

Sygnatura użytkownika

Platinum is the best!!!

Moje sk³ady:
Pokemon Platinum:
Dusknoir lv.100
Floatzel lv.100
Infernape lv.88
Magmortar lv.90
Eelctrivire lv.90
Rhyperior lv.91
Togekiss lv.86
Lucario lv.79
Weavile lv.78
Zapdos lv.71
Articuno lv.71
Inna Platyna:
Regigigas lv.71
Giratina lv.71
Dialga lv.71
Palkia lv.71
Gallade lv.68
Gliscor lv.68
Froslass lv.67
Porygon-Z lv.64

Nenloth 
Szlachta Collectowa
Rycerz Wody

Kontakt:
Wys³any: 4 Kwiecieñ 11, 18:22   

Historia trochê za krótka, z powtórzeniami, niezbyt ³adnie stylowo, no i ciutkê oklepana, choæ cel wydaje mi siê ciekawy.

Co do odpisów, dobrej d³ugo¶ci, aczkolwiek uwa¿am, ¿e ten przychodz±cy Ursaring by cie zajecha³, zanim Sqirt by cokolwiek zrobi³. Na razie odpu¶æmy, zobaaczymy co bêdzie, jak to zedytujesz.

Do poprawki

Sygnatura użytkownika

Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.

Podziêkowania
Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.

POKECOLLECT FOREVER!

spiritomb 
Powoli siê wkrêca

Kontakt:
Wys³any: 4 Kwiecieñ 11, 18:25   

Poprawiê za chwilê, ale sk±d mia³em wiedzieæ, ¿e to akurat Ursaring?

Czyli do poprawy tylko historia czy co¶ jeszcze?

Sygnatura użytkownika

Platinum is the best!!!

Moje sk³ady:
Pokemon Platinum:
Dusknoir lv.100
Floatzel lv.100
Infernape lv.88
Magmortar lv.90
Eelctrivire lv.90
Rhyperior lv.91
Togekiss lv.86
Lucario lv.79
Weavile lv.78
Zapdos lv.71
Articuno lv.71
Inna Platyna:
Regigigas lv.71
Giratina lv.71
Dialga lv.71
Palkia lv.71
Gallade lv.68
Gliscor lv.68
Froslass lv.67
Porygon-Z lv.64

Nenloth 
Szlachta Collectowa
Rycerz Wody

Kontakt:
Wys³any: 4 Kwiecieñ 11, 18:31   

Historia i trochê odpisy.

Jak s³yszysz ryki w lesie to co podejrzewasz? Wymieniæ ci wszystkie mo¿liwo¶ci?

Sygnatura użytkownika

Podziêkowania

POKECOLLECT FOREVER!

spiritomb 
Powoli siê wkrêca

Kontakt:
Wys³any: 5 Kwiecieñ 11, 19:35   

no to teraz jeszcze raz
pierwsza sytuacje prawie ca³a przerobiona (pisa³em od nowa)
historia te¿ mocno zmieniona

Imiê i nazwisko/nickname: Spiri
Wygl±d:
Charakter: Mi³y, Sprytny, Inteligentny,
Historia (min. 10 linijek): By³ pewien ch³opak. Mia³ 13 lat. Mieszka³ w Eterna City., pomiêdzy lasem a Mt. Coronet. Wszyscy mówili na niego Spiri. W³a¶nie skoñczy³ szko³ê z wynikiem wzorowym. Nikt nie uczy³ siê tak dobrze jak on. W nagrodê dosta³ PokeDex i PokeBalle. Ucieszy³ siê z tego powodu. Nigdy nie mia³ w³anego Dex'a. Postanowi³ z³apaæ sobie jakiego¶ pokemona, ale ¿aden go nie chcia³. Wszystkie albo ucieka³y, albo nie dawa³y siê „oswoiæ”. Spiri by³ z tego powodu bardzo smutny. Pewnego pó¼nego wieczora poszed³ na spacer. Ju¿ w ogóle straci³ nadziejê, ¿e uda mu siê kiedy¶ z³apaæ jakiego¶ pokemona. Szed³ powoli i nagle us³ysza³ jaki¶ d¼wiêk. Poszed³ dalej. Te d¼wiêki wydawa³ nieznany mu stworek. Nagle ch³opak zosta³ zaatakowany przez Beuatufly. Oberwa³ Silver Windem i upad³ na ziemiê. Nieznany pokemon wyskoczy³ zza krzaków i zaatakowa³ motyla Ice Shardem. Owad odlecia³. Po chwili okaza³o siê, ¿e Spiriego uratowa³ Snorunt. Ch³opak podziêkowa³ pokemonowi, da³ mu kilka berry i poszed³ dalej. Snorunt zacz±³ i¶æ za nim. Spiri pomy¶la³, ¿e lodowy stworek go polubi³. Zatrzyma³ siê i zapyta³ go czy nie zechcia³by zostaæ jego przyjacielem. Pokemon siê zgodzi³. Ch³opak odwiedza³ go codziennie. Nie chcia³ go od razu ³apaæ, bo mia³ z³e do¶wiadczenia w tych rzeczach. W koñcu postanowi³ to zrobiæ i ku jego ¼dziwieniu pokemon siê zgodzi³. Spiri pokaza³ pokemona rodzicom. Spodoba³ im siê Snorunt, jedynie tacie przeszkadza³o to, ¿e to dziewczyna, a nie facet. Bohater spyta³ siê ich, czy móg³by wyruszyæ w podró¿. Zgodzili siê. Tak zaczê³a siê ta przygoda...

Cel: Praca w policji pokemon, bycie ich tajnym agentem w Team Galactic
Profesja: wynika z celu, :D ale jak to uj±æ. Niech bêdzie na pocz±tek trener.
Region:: Sinnoh
Starter: Snorunt
Styl gry:Nielevel
Ilo¶æ wypasu*: Premium
Towarzystwo: brak
Pro¶by do mnie: Snorunt (F), z³apanie Ralts (M), no i wiesz, taki item do ich ewolucji

No to teraz muszê pokazaæ, ¿e jestem godny, aby u ciebie graæ.
1 sytuacja
Ty i twój Squirtle byli¶cie w ciemnym lesie, do¶æ pó¼na pora... Wszystko toczy³o siê dobrze, gdy nagle potkn±³e¶ siê o korzeñ i upad³e¶. Zwichn±³e¶ sobie nogê, nie jeste¶ w stanie siê poruszaæ. Squirtle jest ca³y i a¿ siê garnie do pomocy. Musicie siê streszczaæ, w oddali s³ychaæ jakie¶ ryki. Masz komórkê, w której baterii starczy tylko na 10 sek. rozmowy lub SS-mana, d³ugopis, kartkê...

Sytuacja tragiczna – my¶lê sobie – nie wyjdê z tego ca³o. Nie dosyæ, ¿e mam zwichniêt± nogê to jeszcze te ryki. Co to za pokemon. Mo¿e jaki¶ Ursaring albo Torterra, a mo¿e jeszcze co¶ gorszego?
Biorê SS-mana i zaczynam pisaæ SMS. Nie pamiêtam ¿adnego numeru mojej rodziny. Muszê wys³aæ do losowej osoby, ale wtedy pomoc nie przyjdzie za szybko:
- Mam nadziejê, ¿e umiesz walczyæ – mówiê do Squirtle. – inaczej ju¿ po nas. Mam pomys³! Zastawimy pu³apkê na dzikiego pokemona, ale najpierw musisz mi znale¼æ jakie¶ drewno do usztywnienia nogi.
Czekam a¿ wodny stworek wróci. Gdy przynosi potrzebne rzeczy próbujê unieruchomiæ sobie nogê. W koñcu siê udaje. Zaczynamy robiæ zasadzkê, ale ryki s± coraz bli¿ej. Zaczynam siê baæ.
We¼ siê w gar¶æ – mówiê do siebie w my¶lach. – Je¶li teraz siê poddasz to po tobie. Nie wiesz co to za pokemon w lesie, ale na pewno niebezpieczny. Rozerwie ciê na strzêpy. Twój Squirtle nie ma z nim szans. Nagle zaczyna mnie wkurzaæ to, ¿e mówiê do siebie w drugiej osobie (naprawdê te¿).
Koñczymy uk³adaæ pu³apkê i chowamy siê w krzakach. Czekamy do rana…

2 sytuacja
Ciemna jaskinia... Wprawdzie masz latarkê, jednak jest trochê strasznie. Nagle schodzi lawina i korytarz zostaje zawalony. Okazuje siê, ¿e to same Geodude. Jeden z nich nie zmie¶ci³ siê w "¶cianie" i wypad³ poza szereg. Widz±c ciê, a konkretnie twoj± Nidorinê, szybko rzuci³ siê do ataku. Dalej nie przejdziesz, dopóki go nie pokonasz. A ciekawie bêdzie wyeksplorowaæ tak± jaskiniê.

Nidorina @ King's Rock
Ability: Poison Point
Level: 20
Poison Sting/Tail Whip/Focus Energy/Bite
Nidorina! Musimy pokonaæ tego Geodude, ¿eby przej¶æ dalej. U¿yj Tail Whip, aby os³abiæ jego defensywê. Nastêpnie zrób unik i zaatakuj Bite. Teraz u¿yj Focus Energy. Zwiêkszysz w ten sposób szansê na Critical Hit.
Do tego pomo¿e ci jeszcze King’s Rock. Jeszcze raz unik, a nastêpnie dwa razy Tail Whip. Bite! Mamy du¿± szansê na critical hit. Jeszcze raz powtórz Bite. Teraz cztery razy Poison Sting. Je¶li siê uda Geodude zostanie zatruty!
Teraz podskocz i uderz Bite w sklepienie jaskini. Zasypiemy Geodude. Unik przed kamieniami, które spadaj± z góry! Znowu unik, ale teraz przed atakiem Geodude. Nidorina, choæ do mnie, schowamy siê za tym zakrêtem. Gdy skalny pokemon siê pozbiera zaatakujesz go z zaskoczenia. Czekaj…Czekaj… Teraz Bite. Odskocz do ty³u i uderz Poison Sting. Powtórz jeszcze raz ca³± kombinacjê ruchów! Dwa razy Focus Energy i Bite. Mo¿e tym razem aktywuje siê King,s Rock…

Sygnatura użytkownika

Platinum is the best!!!

Moje sk³ady:
Pokemon Platinum:
Dusknoir lv.100
Floatzel lv.100
Infernape lv.88
Magmortar lv.90
Eelctrivire lv.90
Rhyperior lv.91
Togekiss lv.86
Lucario lv.79
Weavile lv.78
Zapdos lv.71
Articuno lv.71
Inna Platyna:
Regigigas lv.71
Giratina lv.71
Dialga lv.71
Palkia lv.71
Gallade lv.68
Gliscor lv.68
Froslass lv.67
Porygon-Z lv.64

Nenloth 
Szlachta Collectowa
Rycerz Wody

Kontakt:
Wys³any: 6 Kwiecieñ 11, 15:56   

Wiesz co, zapis ca³kiem ³adny, tylko ¿e masz zbyt du¿o takiego "dziecinnego" pisania, które akurat mi za bardzo nie pasuje. Ale niech ci bêdzie.

Przyjêty na okres próbny 10 odpisów.

Sygnatura użytkownika

Podziêkowania

POKECOLLECT FOREVER!

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: