#098- Krabby
P³eæ: Samiczka
Ataki: Bubble, Mud Sport, Vicegrip
Level: 5.00
Natura: Jolly
Umiejêtno¶æ: Shell Armor - chroni pokemona przed atakami krytycznymi (criticalami)
Special Attack: ???
Ten pokemon ¿yje na pla¿ach, gdzie zakopje siê w piasku. Jego szczypce s± bardzo gro¼n± broni±, u¿ywa ich równierz, by utrzymaæ równowagê przy chodzeniu bokiem. Je¿eli nie mo¿e znale¼æ jedzenia, poch³ania potrzebne mu sk³adniki od¿ywcze z piasku. Czêsto konkuruje z innymi przedstawicielami swego gatunku, walcz±c o terytorium. Gdy wyczuwa zagro¿enie twoorzy b±belek, który sprawia, ¿e pokemon wydaje siê wiêkszy
Cytat:
#004- Charmander
P³eæ: Facet
Ataki: Growl, Scratch
Level: 5.00
Natura: Lonley
Umiejêtno¶æ: Blaze - sprawia, ¿e ataki ogniste s± silniejsze.
Special Attack: ???
Pokemon ten lubi ciep³e miejsca. Ogieñ, który pali siê na czubku jego ogona od samych narodzin pokazuje w jakim stanie znajduje siê pokemon. Je¿eli jest on chory p³omieñ pali siê s³abo.
- Je¿eli chcesz mogê osobi¶cie oprowadziæ ciê w tej chwili po szkole. - Zaproponowa³. - Zrobimy to tak, ¿e nikt nie zauwa¿y, ¿e zniknêli¶my. - Doda³ po chwili z u¶mieszkiem na twarzy.
- Wygra³a Vaaaaaneeeessssaaaa! - Us³ysza³e¶ krzyk sêdziego i l±tem oka zobaczy³e¶, ¿e Krabby le¿y na Charmanderze i puszcza b±belki.
- Hmm... spodziewa³em siê przegranej Charmandera. Mam nadziejê, ¿e w przys³o¶ci walki w tej szkole bêd± ciekawsze.- wyra¿am swoj± opiniê o walkach pokemonów w eliminacjach, po czy dodajê zwracaj±c siê ju¿ do profesora.- Jestem zaszczycony, ¿e dyrektor we w³asnej osobie chce mnie oprowadziæ po szkole.- mówiê z trudem d³awi±c ¶miech, a jednocze¶nie ma³puj±c uk³on. Po chwili udajê sie wiêc za dyrektorem ¶ladami Duel Academy staraj±c zg³êbiæ siê jej tajemnice najg³êbiej jak siê da. Zatrzymujê siê przed ka¿dym przedmiotem, który wydaje siê byæ choæ w niewielkim stopniu ciekawy zadajac profesorowi pytania o jego historiê, pochodzenie, jak trafi³ do tej szko³y, czy te¿ warto¶æ.
Dyrektor nie zareagowa³ na twoj± uwagê. Prowadzi³ ciê ró¿nymi korytarzami, na których by³y porozwieszane obrazy przeró¿nych pokemonów. Zauwa¿y³e¶ te¿ kilka podestów, na których sta³y skamieliny pokemonów takich jak: Kabuto, Rampardos i Aerodaktyl. Dyrektor, nie chcia³ ci o nich mówiæ, powiedzia³ tylko: Je¿eli chcesz siê czego¶ o nich dowiedzieæ to zajrzyj do biblioteki. Widzia³e¶ te¿ przeró¿ne sale przedmiotowe. Na przyk³ad sala poke-historyczna, jest okr±g³a, a na ¶cianie pokazane s± historie powstania wszystkich regionów, widniej± tam tak¿e najstarsze pokemony, nawet takie, których skamielin nie uda³o siê odnale¼æ, ale potwierdzono ich istnienie. W sali biologicznej sta³o bardzo du¿o szkieletów i manekinów przeró¿nych pokemonów. Niektóre z nich mo¿na byo roz³o¿yæ na pó³, by przekonaæ siê co dany stworek mo¿e mieæ w ¶rodku. Ale niestety dyrektor nie zd±¿y³ oprowadziæ ciê po ca³ym budynku.
- Ale ten czas nam zlecia³! - Stwierdzi³ dyro spogl±daj±c na zegarek. - Musimy wracaæ ju¿ na ceremoniê przydzia³u! - Doda³ po chwili i zawróci³ siê. - Po ceremonii dam ci mapê szko³y, ¿eby¶ móg³ j± lepiej poznaæ. - Rzek³ i ponagli³ ciê.
==Na ceremonii==
Kiedy doszli¶cie do sto³ówki, która raz do roku s³u¿y³a jako sala ceremonialna, wszyscy siedzieli na miejscach i czekali na rozpoczêcie. Dyrektor kaza³ ci usi±¶æ, a sam poszed³ na podest, by wyg³osiæ przemowê. Która brzmia³a tak:
- Drodzy ucznniowie zebrali¶my siê tu, by przydzieliæ was do klas. Wiêc nie przed³u¿ajmy. W tyj kuli, znajduj± siê karteczki z waszymi imionami i nazwiskami, kiedy pani Jenkins wyczyta wasze dane podejdziecie do do nauczyciela, który bêdzie waszym wychowawc±. Ale najpierw prosimy o powiedzenie paru s³ów przez ucznia, który zdaniem rady pedagogicznej zawalczy³ najlepiej. Proszê o brawa dla Yukiego Judai!
Jestem nieco zaskoczony t± nominacj±, co maluje siê na mej twarzy. Po chwili jednak niepewnym krokiem ide w kierunku podestu nie wiedz±c o czym powinienem mówiæ. Wodzê przera¿onym wzrokiem po widowni jakby czekaj±c na ratunek, choæ i tak wiem, ¿e nie ma takiej mo¿liwo¶ci. Zastanawiam siê szybko nad czym¶ co mog³oby mi pomóc. Po chwili decydujê siê powiedzieæ tych kilka s³ów:
- A wiêc... No wiêc... Eh sam nie wiem jak zacz±æ.- mruczê pod nosem.- Chcia³bym na pocz±tku podziekowaæ za t± nominacjê, to dla mnie naprawdê wielki zaszczyt. Nie wiem co powiedzieæ. My¶lê, ¿e rada pedagogiczna trochê zbyt pochopnie oceni³a t± walkê, gdy¿ po prostu mia³em, jak to siê mówi, wiecej szczê¶cia ni¿ rozumu. Pamiêtajmy jednak, ¿e to dopiero pocz±tki, które decyduj± na ile was staæ i do jak dobrego akademika traficie, gdzie zadecydujecie kim chcecie byæ w przys³o¶ci.- czujê sie coraz bardziej pewny siebie, ale by nie przed³u¿aæ mówiê:
- Chcia³bym oddaæ teraz g³os komu¶, kto odwali³ prawie ca³± robotê, a przy której ja mia³em tylko niewielki udzia³. Oddajê ci g³os Corphish.- zwracam siê do mego pokemona, po czym k³adê na mównicy oddalaj±c siê na swoje miejsce.
Twój pokemon wydawa³ siê zaszokowany ilo¶ci± ludzi, która siê na niego patrzy³a. Ale w koñcu zdo³a³ co¶ z siebie wydusiæ/
- Corphish! - Piskn±³ do mikrofonu tak, ¿e wszyscy zatkali uszy. Kiedy to zauwa¿y³ zeskoczy³ze sceny i schowa³ siê za ciebie. Dyrektor, ¿eby trochê o¿ywiæ atmosferê zacz±³ klaskaæ, po czym powiedzia³:
- Dziêkujemy dla naszego wybrañca! - Poklepa³ ciê po plecach i popchn±³ lekko w kierunku zej¶cia. - Teraz przejd¼my do rzeczy. - Powiedzia³ po czym da³ znak pani Jenkins by wyczyta³a nazwê klasy i rozpoczê³a losowanie. Siedzia³e¶ tak przez jaki¶ czas, za nim zosta³o wylosowane twoje nazwisko. Ale op³aci³o siê czekaæ.
- Yuki Judai. - Powiezia³a pani Jenkins. Wsta³e¶ i podszed³e¶ do niej. - Proszê teraz bêdziesz chodziæ do klasy pana Webbera. - Wrêczy³a ci legitymacjê, na której by³o twoje zdjêcie, dane i znak w kszta³cie Swamperta. - Teraz udaj siê do swojego wychowawcy. - Wskaza³a ci drogê.
Idê we wskazanym kierunku zastanawiaj±c siê jak bêdê czu³ siê w nowym otoczeniu. Gdy dotrê do swojej grupy próbujê dowiedzieæ siê czego¶ na temat znaczka i tego co bedziemy teraz robiæ.
======================
Wybacz, ¿e krótko, ale nie mog³em nic wymy¶liæ.
Gdy stan±³e¶ na miejscu, zauwa¿y³e¶ grupkê uczniów stoj±c± wokó³ faceta, który prze¿y³ ju¿ co najmniej czterdzie¶ci wiosen. W oczy rzuci³ ci siê równierz fakt, ¿e na pewno lubi³ sobie podje¶æ. Na ten dzieñ ubra³ siê jak zwyk³y belfer, garnitur w kratkê, spodnie uprasowane w kant, czerwony krawat, bia³a koszula, której guziki chcia³y wystrzeliæ jak z procy.
- Yuki Judai, jeste¶ ostatnim uczniem. - Powiedzia³ grubym i dono¶nym g³osem, od którego kilka dziewczyn podskoczy³o ze strachu. Po czym klasn±³ w d³onie, by zwróciæ na siebie uwagê. - Nazywam siê Raik Webber i jestem waszym wychowawc±. - Zacz±³. - Dziwi was pewnie zna Swamperta, przy waszych legitymacjach. Otó¿, wzi±³ siê st±, i¿ uwielbiam tego pokemona. - Wyja¶ni³ krótko. - Teraz mamy jakie¶ dziesiêæ minut, by przedyskutowaæ nazwê naszej klasy. Czy kto¶ ma jakie¶ pomys³y. - Potar³ d³oñ o d³oñ i zacz±³ szukaæ kogo¶ ciekawego. - Mo¿e ty! - Wskaza³ na ciebie, ale w koñcu okaza³o siê, ¿e poprosi³ dziewczynê stoj±c± obok ciebie, to by³a Vanessa.
- No... ja... no nie mam ¿±dnego pomys³u. - Powiedzia³a dziewczyna zawstydzona.
- To mo¿e ty Yuki? - Tym razem ty musia³e¶ odpowiedziaæ.
-------------------------
Nie ma za co przepraszaæ, to ja po prostu nie da³em Ci szansy do popisu, tak jak i tym razem.
- Ja zaproponujê w takim razie Waleczne Swamperty. I taka pro¶ba do pana. Czy przy nastêpnym pytaniu do mnie móg³by siê pan zwracaæ do mnie po nazwisku? By³bym bardzo wdziêczny i o to samo proszê wszystkich uczniów.- mówiê to na tyle g³o¶no, aby kazdy z mojej klasy to us³ysza³. Nastepnie ponownie zwracam siê do naszego wychowawcy zadajac mu kilka pytañ.- Czego bêdziemy siê uczyæ na lekcjach? Dlaczego akurat Swampert jest pana ulubionym pokemonem? I..., a zreszta niech pan kontynuuje profesorze.- mówiê, po czym po raz kolejny zamieniam siê w s³uch przeszywajac swojego wychowawcê przenikliwym spojrzeniem, jakbym chcia³ wywiertaæ w nim dziurê.
- "Waleczne Swamperty"... - Powiedzia³ do siebie. - Kto jest za? - Spyta³ nie zwracaj±c uwagi na twoje pó¼niejsze pytania. Po chwili pojawi³ siê las r±k. - A wiêc postanowione, nazywamy siê "Waleczne...
- Zg³aszam sprzeciw powiedzia³a jaka¶ dziewczyna. - By³a to Cayitlyn, twoja pierwsza przeciwniczka. - Nie chcê takiej g³upiej i wie¶niackiej nazwy. - Spojrza³a siê na ciebie z ironicznym u¶mieszkiem. Reszta uczniów zaczê³a szeptaæ.
- To masz jaki¶ inny pomys³? - Spyta³ nauczyciel zak³adaj±c rêce na pier¶.
- No... na razie nie mam. - Wycedzi³a. Widocznie nie przemy¶la³a swojego planu.
- Wiêc zostaj± "Waleczne Swamperty". - Oznajmi³ pan Webber, podchodz±c do ciebie. - Na resztê pytañ odpowiem w klasie. - Doda³ klepi±c ciê po ramieniu. Po czym zapisa³ na kartce nazwê klasy i odda³ j± pani Jenkins. Kiedy wróci³ rzek³:
- Teraz musimy poczekaæ na przedstawienie nazw klas. - Przystan±³ przy tobie i rozejrza³ siê po sali. Nie musieli¶cie czekaæ d³ugo na rozpoczêcie. Pani Jenkins zaczê³a czytaæ listê w takiej kolejno¶ci w jakiej by³y ustawione klasy.
- "K³uj±ce Beedrile", "Odwa¿ne Growlithe'y, "Waleczne Swamperty", "Niezwyciê¿one Salemance'y", "W¶ciek³e Taurosy". - Klas by³o jeszcze kilka, ale wasz wychowawca kaza³ wam i¶æ za nim do waszej klasy. Gdy dotarli¶cie do pomieszczenia, okaza³o siê, ¿e jest ono sal± od Ofensywy. Sta³o tam du¿o manekinów, ró¿nej wielko¶ci. By³a te¿ tablica, oraz kilka rega³ów opisuj±cych ataki pokemonów.
- Mo¿ecie tutaj wypu¶ciæ swoje pokemony i potrenowaæ chwilê z nimi. Ja muszê i¶æ na stronê. - Rzek³ nauczyciel i pospiesznym krokiem wyszed³ z pomieszczenia. Czê¶æ z ucznió wypu¶ci³a swoich pupili i zaczê³a trenowaæ. Czê¶æ uda³a siê, by przegl±daæ ksi±¿ki. Kilka osób zebra³o siê w grupkê i zaczê³o o czym¶ rozmawiaæ. Tylko Caitlyn zajmowa³a siê swoj± urod±. W pewnym momencie podszed³ do ciebie ch³opak, ubrany jak raper.
- Siemasz ch³opie, ale da³e¶ popis na arenie. - Powiedzia³, ³api±c ciê za szyjê i pocieraj±c piê¶ci± o g³owê.
------------------------
Ale ¿em siê rozpisa³, chyba a¿ za mocno...
- E tam to nic takiego.- odpowiadam wypuszczajac Corphisha i polecaj±c mu, aby potrenowa³ trochê na jednym z manekinów celno¶æ i si³ê swoich ataków, po czym podchodzê do jednego z rega³ów i szukam jakie¶ ksi±¿ki, która mog³aby mi pomóc w treningu swojego pokemona.
- A tak to jak masz na imiê? Ja jestem Yuki Judai.- mówiê podaj±c owemu ch³opakowi rêkê. Zerkam te¿ jak radzi sobie Corphish podczas treningu.- A tak w³a¶ciwie to kim ona jest, ¿e czuje siê taka wa¿na?- zadajê pytanie wskazujac g³owê w kierunku mojej przeciwniczki z areny.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.